All for Joomla All for Webmasters

Klus Dagboek

Het klussen heb ik van huis uit meegekregen mijn ouders waren altijd in de weer en mijn vader had een grote werkplaats met alles erop en eraan ook hij was een hobby klusser en kon dan ook alles maken.
Dus ik heb het niet van een vreemde en ik heb twee rechter handen en dat is ook mooi meegenomen en omdat we ooit een oud huisje hebben gekocht moest je ook wel, alles laten doen was geen optie!
Nu ben ik eigenlijk altijd wel met een klus of meerdere bezig en het leek me wel leuk om ook daar over te schrijven een beetje waar ik mee bezig ben.
Van sommige klusjes maak ik dan nog een speciaal item tenminste dat is het plan.
Ik zet nu de nieuwe berichten bovenaan lijkt me handiger.

12-01-2019
Het is rustig op het klusgebied, het is januari en ik heb besloten om een paar weken rustig aan te doen, in de komende weken moet er een zolder opgeruimd worden en vooral in de werkplaats is het een grote puinhoop dus dat staat boven aan mijn lijst en dan gaan we weer aan de volgende klus of klussen beginnen.
Nu moet ik even denken wat mijn volgende klus zal zijn ik denk de schuifdeur en het opknappen van twee ramen uit de werkplaats.
Maar goed dat zien we dan wel weer.

21-12-2018
Operatie badkamer en washok zijn bijna klaar wanden zijn klaar, plafond en vloer zijn klaar, de wasmachine, droger en vrieskast staan op hun nieuwe plek.
Nog een schuifdeur, een ventilator in het plafond, wat kastruimte en nog een paar kleine dingetjes en dan is het klaar.
We kunnen nu via het washok naar de nieuwe badkamer en weer terug en dat is een luxe kan ik hier schrijven.
En het ziet er netjes en strak uit al zeg ik het zelf oké een expert zou misschien een andere mening hebben maar ik ben tevreden.
Alles kan beter maar ook slechter maar ik kan schrijven dat ik alles zelf heb gedaan ik was metselaar, stukadoor, elektricien, timmerman, loodgieter, tegelzetter, schilder, ontwerper en vast nog meer.
Marlies en ik zijn blij met het eind resultaat en daar gaat het om.

16-12-2018
De vloer ligt in het washok en nog even de voegjes dicht smeren en dan gaan we het timmerwerk en schilderwerk af maken en dan is het klaar.
Volgend jaar komt er nog een schuifdeur in en kastruimte.

11-12-2018
Ik ben altijd druk met van alles en nog wat ik heb niet eens tijd om alles op te schrijven merk ik haha tja
Heb nu een lange plank aan de muur gemaakt die de kale muur moet breken en waar je vele mogelijkheden mee creëren en dat is super handig en het lijkt ook nog eens mooi vind ik!
Vogelhuisje is ook bijna klaar ben voor het werk nog iets aan het maken.

IKKE

21-11-2018
De tegels zitten aan de muur en het geheel is ingevoegd en dat was bijna een dagje werk, en daarna begonnen met aftimmeren.
Plinten langs de muren, de ramen opnieuw betimmeren de binnenkant ook het is een oud huis en dus is niet alles even recht en dat geld voor de ramen ook.
Dan heb ik een derde van de zolder al geïsoleerd ik moet eerst piepschuim bij halen en dan kan ik er mee verder, er komt namelijk drie lagen piepschuim op het plafond te liggen en daarmee komt de dikte op 12 cm en dat lijkt me meer dan voldoende.
De tegels voor de vloer zijn besteld en die komen over ongeveer en week binnen en dan heb ik het timmerwerk wel klaar en hopelijk ook de verf erop.
De ruimte tussen de ramen en de binnenkant van de muur is ongeveer 18 Cm de diepte dus binnenin komt een lat rondom zodat we daar later een vliegen hor tegenaan kunnen zetten en in de winter komen er plexiglas plaatjes in om de kou buiten te houden ik denk dat dat heel veel gaat schelen in de winter.
Want ondanks dat er dubbelglas in zit zijn ramen altijd de koude plekken in een ruimte en ik hoop dat met behulp van plexiglas op te lossen!
Het is namelijk de bedoeling dat de nieuwe verwarming ook de badkamer ruimte een beetje bij gaat verwarmen indien nodig de twee ruimtes worden door een schuifdeur verbonden en die sluit natuurlijk niet hermetisch af,
De schuifdeur is meer voor dat je wat privé hebt als je gaat badderen.
Het vogelhuisje schiet ook al lekker op nog een randje langs de daken en dan schilderen en aflakken ik zal later een foto plaatsen!
Dan ben ik bezig met een nieuwe boortafel waar de kolomboor op komen te staan en een lading schappen eronder het geheel komt op wielen te staan en die zitten er inmiddels onder.
Ik wil meer orde en netheid in de werkplaats maar dat schiet nog niet op als je volop aan het klussen bent ik moet er flink met de bezem door haha maar dat gaat goed komen hopelijk.
Ik wil nog een freestafel maken en ga zo maar door het gereedschap moet opgehangen worden en vooral opruimen uitzoeken en ook weggooien ik heb teveel rommel bewaard wat nooit meer gebruikt gaat worden vooral oude pruttel!

17-10-2018
Ik ben bezig met een mussenhuisje vijf nestkastjes op een rij ik wil namelijk in het voorjaar de tuin aan gaan pakken hier en daar en ik wil ook meer vogels in de tuin nu is het zo dat de katten niet in de moestuin kunnen komen en daar wil ik dan straks voederplekken maken!

En ook nestkastjes ophangen en een deel ga ik zelf maken maar dan anders dan anders niet de standaard rechte dingen binnenkort zal ik ook een foto plaatsen!
En ik ben begonnen aan het onderstel voor de kolomboor waaronder wieltjes komen te zitten met rem zodat ik hem van de muur kan trekken voor grote dingen!
Morgen ga ik de laatste tegels aan de muur plakken ze zijn binnen dus ze kunnen er aan dan meteen invoegen en dan kan de boel worden afgetimmerd wil er een beetje haast mee maken omdat we nog steeds buitenom moeten naar de badkamer en er komt kou aan en dan is dat niet fijn.
Dus morgen de tegels en liefst ook nog voegen en dan aftimmeren plinten, betimmering om het raam en het luik naar de zolder en dan kitten en schilderen en dan als laatste de vloer!

(HIERONDER STAAN DE OUDE BERICHTEN)

27-10-2018
Operatie maak de eettafel blank is in volle gang, het blad is kaal en geschuurd op het tussenstuk na, we hebben een uitschuifbare ronde blank eiken tafel die strak in de lak zit we maken hem kaal om hem een andere kleur te geven het blanke eiken had een soort gele kleur die we niet echt konden waarderen.
De grote poot word grijs en het blad word grijs geolied tenminste dat is het plan.
Ik kreeg het advies om het blad in te smeren met wasbenzine en dat in te laten trekken en dan af te krabben met glas en dat gaat redelijk goed ik heb met heel grof schuurpapier heb helemaal blank gekregen.
Er zit namelijk een harde lak op de tafel die er bijna niet af te krijgen is maar met veel doorzettingsvermogen en de nodige zweetdruppels lukt het wel je houd geen schouder meer over gelukkig geen spierpijn maar dat had zo maar gekund.

29-10-2018
De eettafelblad is kaal en dan bedoel ik ook kaal ook het tussenstuk is klaar en klaar om weer een kleurtje te krijgen waar ik vandaag mee ga beginnen.
Dan heb ik een steigerbuis gehaald met wat koppelstukken voor operatie staan lamp, nu hadden ze bij karwei ook de zwarte versie maar die is dan meteen per koppelstukje 3 euro duurder en dus koop ik straks een spuitbus met matte verf en dan spuit ik ze zelf wel!
Het idee zit in mijn hoofd en alles ligt in de werkplaats moet nog uitzoeken wat de hoogte moet zijn en dan nog een passende kap en dan de boel in elkaar knutselen.
Ook heb ik het luik voor de badkamer van een isolatie laagje voorzien en is klaar voor de kraal schroten.
Ben nog bezig met een boortafel en die is ook bijna klaar nog wat kleine dingen, ik heb een grote staande boormachine en het boorblad waarop je dus het te boren voorwerp legt kun je in hoogte verstellen en daar heb ik nu een auto krik onder geplaatst en dat werk verbazingwekkend erg goed.
Dan ben ik begonnen met het plakken van de laatste tegels en als de zaag ook een beetje mee zou werken dan zou het fijn zijn, ik had gisteren meteen een hele lading tegels gezaagd en toen werd de zaag te warm en ging steeds uit.
Als ik de boortafel af heb begin ik aan de freestafel en wat hulpstukken voor de zaagmachine ik heb wat filmpjes gekeken op internet en dan zie je verschillende tafels en die ga ik combineren ook hier zit ik aan een krik systeem te denken zodat de frees makkelijk in hoogte of diepte in te stellen is.
Operatie ruim de schuur op gaat ook gewoon door ik heb nog wat ideetjes die ik wil toepassen en verbeteren een beetje ruimte en overzicht is altijd fijn!

7-11-2018
Druk, drukker drukst, aan klussen geen gebrek, ik heb gisteren tegels geplakt en ik kom er net een paar te kort die ik meteen bijbesteld heb voordat de winter komt moet het washok klaar zijn.
Ik heb een nieuw speeltje gekocht mijn afkort zaag die ik een paar jaar geleden heb gekocht is het achterstuk van in drie stukken uiteen geklapt het was een Ferm en dat is ook de laatste keer dat ik Ferm koop ik heb er nog nooit precies mee kunnen zagen en dat is nu juist wat je wilt als klusser een beetje precisie en dat kon niet met de Ferm.
En daarom heb ik een nieuwe gekocht ik heb het fooiengeld nuttig besteed moest er nog wel wat bij doen maar dat viel mee, ik heb een Bosch GCM 8 gekocht met onderstel dat is de prof lijn van Bosch, het zou gisteren geleverd worden maar alleen het onderstel kwam en ik moet zeggen dat het een zwaar en stevig ding is die ik vast nog wel voor meer doeleinden kan gebruiken en geheel inklapbaar is.
Ik heb daarom mijn klus programma van gisteren moeten omgooien en naar vandaag verplaatst, plafond gaat er vandaag onder in plaats van gisteren.
Dan ben ik bezig met een staande schemerlamp voor in de woon of voorkamer en die maak ik van steigerpijp ik moet nog een kap en wat onderdelen en dan kan ik er weer verder mee.
Ook ben ik begonnen met het opknappen van een oud kastje ook nog een karwei gisteren heb ik het blad op maat gezaagd en begonnen met het kaal schuren.
Ik ben dus met meerdere klussen tegelijk bezig.

8-11-2018
De zaag is binnen en jeetje wat een ding en hij zaagt alsof je met een mes door een pakje boter glijd en dat is mooi, stevig en solide machine, vele instel mogelijkheden, laser, langzame start en snelle stop, er zit totaal geen speling in de machine wat bij de Ferm afkort zaag wel anders was daar kon ik echt niet recht mee zagen en dit pff hier word je als klusjesman echt vrolijk van.
Mag wel ruimte creëren in de werkplaats om hem neer te zetten maar dat komt goed de vorige stond er ook!
Gisteren de meterkast deur aangepast en eindelijk het plint eromheen gemaakt, de ramen van de werkplaats eruit gehaald de ramen krijgen een opknapbeurt ik heb er platen ingezet en 4 cm piepschuim aan de binnenkant, ze blijven erin tot het voorjaar dan wil ik buiten de boel even een lik verf geven en dan kunnen ze er weer in, weet nog niet of ik er thermopane in laat zetten het kan zijn dat ik dat nog laat doen!
Ik heb het lucht ventilatie systeem gekit dat moest ook nog gebeuren en de eerste kraal schroten zitten er onder en vandaag gaan we daar mee door!
ik wil nog een speciaal rek maken voor op het bad waar de iPad ingezet kan worden en voor andere dingen gebruikt kan worden zoals boeken standaard of waarop je de telefoon legt of een drankje op zet ideeën genoeg en die wil ik dan samen brengen in een ding.

15-11-2018
De kraal schroten zitten er onder deze week de laatste tegels er aan maken ze zijn binnen dus ik kan ze ophalen en daarna kan er gevoegd worden en dan de plinten eraan de ramen opnieuw aftimmeren, kitten en  als laatste schilderen.
Daar heb ik nog wel een paar uur werk aan en dan kan eindelijk de vloer erin, verwarming en dan kan eindelijk de droger, wasmachine en diepvrieskast weer op hun plaats die staan nu gruwelijk in de weg.
Dan ga ik een nieuw onderstel maken voor de kolomboor de kast word iets breder en dan kunnen de boortjes er onder komen te liggen met meer orde ook komen er wielen met rem onder zodat ik de boor meer naar het midden kan zetten als ik hem gebruiken moet voor grote dingen.
Dan ben ik begonnen met het maken van vogelhuisjes maar dan niet de standaard huisjes zoals je ze in de winkel ziet.
En tussendoor gaat operatie ruim de schuur op en met meer orde erin ook gewoon door elke keer veranderd er weer van alles totdat het mij aanstaat zal vast wel nooit zijn haha.
En ik heb gisteren de eerste van drie bijzet tafeltjes kaal gemaakt en dat was nog een heel werk.

25-11-2018
Ik zou bijna vergeten dat ik hier ook nog een soort dagboek heb ik ben er maar druk mee haha
Maar goed de tegels zitten aan de muren en zijn ook ingevoegd, ik ben nu bezig met het betimmeren van de ramen de meeste plinten zitten aan het plafond a.s. dinsdag maak ik het timmerwerk af en dan kan er geplamuurd geschuurd en geschilderd worden.
En als laatste de vloer die is besteld en komt denk ik ook volgende week binnen als die erin ligt moet er nog een schuifdeur in en kasten en op zolder moet nog het nodige gebeuren zoals isoleren en een ventilator met aansluiting maken en elektra aansluiten voor wasmachine, drogen en vrieskast.
Het vogelhuisje wil ik ook de komende week nog afmaken, het lood zit op het dak en dan moet er nog een lijstje langs en een ophang systeem en dan aflakken en buiten ophangen en hopelijk komen er dan volgend jaar vogeltjes in.
En zo blijven we voorlopig nog lekker bezig met van alles en nog wat.

29-11-2018
Het timmerwerk in het washok is klaar en kan in de verf dan, het vogelhuisje is ook bijna klaar ik ben begonnen met lakken, en ik heb tussendoor nog een wandrekje gemaakt foto’s volgen als mijn programma die ik daar voor heb word gefixed en dat gaat zondag gebeuren en het plafond boven het washok heb ik geïsoleerd en met 12 cm piepschuim en dat lijkt me voorlopig wel voldoende haha
Nu kan ik wel schrijven dat ik een rekje heb gemaakt voor aan de muur maar foto’s zeggen meer!
Komende weken de schuur opruimen en flink ook en wat aanpassingen maken!
En de boortafel moet nog worden afgemaakt dat ook nog op de lijst staat en zo klussen we voorlopig nog wel door.

Word vervolgd

IKKE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *