All for Joomla All for Webmasters

Onze pelletkachel (zie Foto)

We hebben een pelletkachel gekocht voor meer comfort en om gas te besparen en ik ga er natuurlijk over schrijven!
De grootste reden wat we een pelletkachel besteld hebben is om gas te besparen de komende jaren zullen de gas prijzen en de belastingen daarop flink stijgen.
De regering wil dat in 2040 heel Nederland van het gas is, nu is dat geen reden voor mij om ons gas verbruik te verminderen, mijn reden is puur een geld kwestie.
Ik wil meer comfort en toch goedkoper uit zijn en de vraag is kan dat ook?, of zijn de beloftes die ze maken bij de verkoop van pelletkachels fabels?
Ik ben een leek en ik stap er dus ook zonder enige kennis van zaken in, ik heb dus echt geen idee of het echt goedkoper zal zijn de meningen zijn verdeeld.
Natuurlijk heb ik me ingelezen en de nodige verhalen, reviews en filmpjes gekeken en de meerderheid is goedkoper uit, de verkoper van de pelletkachel beweerd ook dat ik een stuk goedkoper uit ben met een pelletkachel.
Maar tja verkopers beloven je altijd hemel op aarde.
Natuurlijk snap ik dat als je de kachel dag en nacht laat branden om de temperatuur op 23 graden te krijgen dat je dan duurder uit zult zijn, maar ik ga normaal stoken en ook nachts zal de kachel een standje lager gaan.
Ik wil zuiniger uit zijn en warmer zitten maar dat wil nog niet zeggen dat je er dan maar op los kunt stoken pellets kosten ook geld!
Wel is het de bedoeling om de minimum temperatuur hoger in te stellen dan dat ik nu doe met de cv want die gaat in de nacht uit en overdag weer aan en is zo geprogrammeerd dat hij ook van zelf weer uit gaat op bepaalde tijden.

Waarom een pelletkachel??
Nou zoals ik al schreef de prijs van het gas zal flink omhoog gaan en ik wil minder lasten en toch meer lusten dus warmer zitten.
Een kachel geeft ook een andere warmte er gaat niets boven stralingswarmte en een pelletkachel is goed te regelen er is via een thermostaat in te stellen net zoals de centrale verwarming.

De aankoop.
Onze keuze is gevallen op een Nordic Fire Reeva 7 klik op onderstaande link om te zien welke keuze we gemaakt hebben.

>>> Nordic Fire <<<

Zoals je kunt lezen op de website van Nordic Fire is de kachel een A+ dus zuinig in verbruik, hij is erg stil voor een pelletkachel, en je hebt weinig onderhoud.
Allemaal plus punten en daarom is het deze kachel geworden en hij is net op de markt.

Afwachten
Het is en blijft afwachten of deze kachel ons helpt om energie te besparen en of we meer comfort krijgen op dit moment van schijven kan ik daarover nog niets vertellen omdat de kachel in bestelling staat en nog geleverd moet worden.

10-09-2018
De brandstof voor een pelletkachel betstaat uit pellets kleine brokjes dus, deze brokjes zijn van geperst hout en ik denk voor het grootste gedeelte uit afval hout bestaat.
Nu blijkt dat er een hele grote wereld vol is met pellets in alle soorten en kleuren nu ben ik een leek op dat gebied dus iets om uit te zoeken.
Ik ben er al achter dat de meeste pellets wit of licht van kleur zijn, maar er zijn ook donkere en gemengde versies dus aan keus geen gebrek, dan bestaan ze ook nog eens uit diverse houtsoorten.
En ze zijn er ook nog eens in diverse prijsklasse’s dus echt iets om in te duiken en er achter te komen wat het beste en ook nog eens het goedkoopste is.
Nu kan ik pas testen als ik de kachel heb en dat duurt nog even.

12-09-2018
Ik heb een mail gestuurd naar de fabrikant van onze nieuwe pelletkachel over welke pellets we nu moeten gebruiken en welke niet!

Voor de pelletkachel is het heel belangrijk dat u Din plus A1 gekeurde pellets aanschaft – deze dienen heel licht van kleur te zijn( beige achtig). Gaat de kleur naar bruin toe dan deze laten liggen.
In bruine pellets zit afval hout of hardhout.  beide soorten zijn zeer slecht voor de pelletkachel.

Nou duidelijk toch!, ik heb er ook lichte pellets bijbesteld en ik heb wat proef pellets van andere merken en dan testen we die tussendoor gewoon uit dat hebben ze me ook aangeraden!
Nu zul je je wel afvragen waarom ik zo met die pellets bezig ben, nou ten eerste wil ik wel pellets die geschikt zijn voor de kachel en omdat ik een leek ben en ik al zoveel gelezen heb over verkeerde pellers ben ik er dieper in gaan duiken.
En dan niet te vergeten het prijs en ook kwaliteit verschil, ik heb een pelletkachel gekocht om onder ander gas te besparen en dan kun je wel dure pellets kopen maar dat is dan ook niet logies toch?
Het moet goedkoop en goed zijn punt uit en we testen wat soorten uit en dan zien we het wel, ik zal er vast nog wel het nodige over schrijven!

13-09-2018
Morgen is het 14 dagen geleden dat de pelletkachel besteld is en als het goed is dan nog een week de voorspelling was een levertijd van drie weken.
Niet dat we er haast mee hebben het is toch nog niet koud dus nodig is hij nog niet maar de winter komt dichterbij en dan is het wel handig om het nieuwe stookseizoen meteen met een nieuwe kachel te beginnen.
En ik las en hoorde gisteren dat we nog meer voor energie gaan betalen en dan hoop ik dat dan de kWh en de gasprijs per kuub duurder wordt en niet dat er een standaard bedrag moet betalen ongeacht je gebruik.
Want als ze alle verhogingen in de kub of in de kWh stoppen dan besparen we nog meer en dat zou natuurlijk super zijn maar ik ben bang dat ze dat niet doen de overheid is ook niet dom toch?

19-09-20189
Het is wachten op de pelletkachel de hoop is dat hij nog deze week geleverd word, ik ga me ook verdiepen in de pellets de brandstof voor een pelletkachel daar zijn de meningen nogal over verdeeld.

Word vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *