Zelf Lampen maken (foto komt nog)

5-12-2018
Ik heb een staande lamp gemaakt van steigerpijp en hout en die gebruikt gaat worden voor de sfeer en als leeslamp.

Mooie lampen zijn best wel duur en daarom heb ik er een paar zelf gemaakt (zie foto) je hebt er maar een paar dingen voor nodig.
Ik heb voor onze lampen bij het tuincentrum enkele bloempotten gekocht en bij een hobbywinkel een snoer met stekker schakelaar en een grote fitting maar klein zou ook kunnen, bij de kringloop heb ik lampenkappen gekocht.
Ik heb in de bloempot een gaatje geboord en het snoer er doorheen getrokken als je een nauwe hals hebt is het wel een beetje prutsen, dan heb ik een stop gemaakt van hout die dan in de hals past in dat stukje hout komt ook een draadstangetje waarop de fitting past dit goed vastzetten met siliconen kit of iets in die geest.
De kap heb ik geschilderd met verf van de Acton heb de kleur gemengd tot ik taupe kleur had je kunt de verhouding verf om taupe te krijgen op internet vinden een andere kleur kan natuurlijk ook.
De kap heeft in dit geval een flink aantal laagjes gekregen omdat de kap doorschijnend was en we dat niet mooi vonden.
Het is geen moeilijk karwei maar het is belangrijk dat je de boel goed aansluit om geen kortsluiting te krijgen en dat ook de draad word vastgezet eventueel met siliconen kit.
Ook de draadstang moet goed worden verankerd anders blijft de boel niet goed vast zitten en je wilt niet dat de kap er scheef op komt te zitten en vooral goed verticaal anders staat de kap ook scheef. .
Nu is het in dit geval een bloempot maar je kunt eigenlijk overal lampen van maken er zijn voorbeelden genoeg te vinden op internet, ik heb heel wat centjes bespaard en wij zijn de enige met deze lamp!

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.