Toeren met de Motor

14-08-2021
Deze week hebben Marlies en ik samen nog even een rondje gemaakt met de Vulcan, een rondje Buurse in dit geval, en op onze achterste delen na was het een mooi ritje met natuurlijk even een terras stop tussendoor.
Wat onze achterste delen betreft, volgende week kan ik een afspraak maken voor de week erop, ze zijn nu nog met vakantie!
Een afspraak om wat aan de zitting op de motor te doen, ik denk dat ik er maar meteen een mooie zitting op laat maken, ik heb ideeën genoeg, volgens de eigenaar van dat bedrijf kan ik het laten maken zoals we dat willen!
Het gaat om zowel de voor als achterste zitting op de motor, je kunt er prima op zitten maar na een tijdje begint je achterste te zeuren!
Maar goed er gaat wat aan gebeuren, en ik heb al een paar keer in het begin met de TomTom gereden maar nog niet in combinatie met de Cardo, (helmsetje) de TomTom verbind meteen en is zeer duidelijk te horen en dat is natuurlijk mooi.
Ik had alleen een foutje gemaakt in MyDrive ik had een route gemaakt en vergeten aan te geven dat onverharde wegen moeten worden vermeden, tja dus twee stukken zandweg gereden met Marlies achterop, ik hou er niet van maar ik ga het ook niet uit de weg met deze motor en je leert er weer van!
Voor de rest was het een super mooi tochtje.

IKKE


09-08-2021
Gisteren meegereden in “Rijden voor Geluk” en dat was een beleving kan ik hier schrijven, helaas door Corona en de weersomstandigheden waren er maar 250 motorrijders die meereden!
Het begon al met een vertraging, en ook later waren er vertragingen, kort gezegd we liepen in no time al een dik uur achter, ook de stop op de helft van de toer duurde langer dan op papier stond!
Ondanks de vertragingen was het een hele happening en een super mooie beleving om mee te maken!


IKKE

08-08-2021
Vandaag ga ik misschien meerijden in de tocht “Rijden Voor Geluk” dat is een tocht van honderd kilometer met op de helft een stop.
“Rijden voor Geluk” stichting wens ambulance Oost Nederland organiseert deze rit, er rijden drie ambulances mee met zieke kinderen die natuurlijk zelf niet kunnen rijden!
Nou het lijkt me super om dit een keer mee te maken dus ik ga straks naar Haaksbergen om me zelf aan te melden om mee te rijden.
Inschrijven kun je tussen negen en elf uur vanmorgen, en dan krijg ik vast meer info over starttijden en meer, ik weet al dat het 7,50 euro kost en dat er bij Frans op de Bult een pitstop is, ik heb er zin in maar weet nog niet hoe en wat.
Ik zag dit voorbijkomen op internet en gezien ik vandaag vrij ben dacht ik daar moet ik bij zijn, dus ik ga me aanmelden en meerijden als het kan!
Dus word vervolgd!

IKKE

30-07-2021
Het weer zit de laatste tijd niet echt mee, veel regen en dat is voor het toeren met de motor natuurlijk niet gewenst, wij motorrijders willen mooi weer, niet te heet en droog.
Nog twee dagen en dan zitten we in augustus en dan hopen we op beter weer, ik wil nog wel wat ritjes maken, en natuurlijk ook met Marlies.
Gisteren heeft de Vulcan zijn eerste onderhoud beurt gehad dus we kunnen weer vooruit!

IKKE

19-07-2021
Gisteren ben ik naar Holten gereden voor een ritje over de Holterberg en dat ging goed, daarna even pauze op de Holterberg voor een bakje koffie, en als je motoren wilt kijken dan stel ik voor om op een zondag met mooi weer ergens aan de kant te gaan zitten met een drankje.
In de avond nog even een rondje door Gelderland dik honderd kilometer gereden gisteren, de motor heeft de eerste 1000 er bijna opzitten, dus word het tijd om een afspraak te maken bij Motoport!
Ik heb al een heel lijstje met dingetjes dus ik denk dat ik eerst even er naar toe ga, maar goed voor de rest is het een super motor die fijn rijd en vooral fijn stuurt door de bochtjes.

IKKE

02-07-2021
Tegenwoordig hebben veel motorrijders een communicatie setje in de helm, en ook ik heb er een, een van de betere zelfs, tenminste als je internet moet geloven.
Whatever ik heb een setje gekocht waarvan ik dacht dat is hem, of hem dat is? Daar zullen we vast achter gaan komen als we hem veel gebruiken.
Nu is het de bedoeling dat Marlies en ik wat vaker saampjes gaan toeren, wat natuurlijk super is, wat is er nu mooier dan samen door ons prachtige landschap tuffen,
Het is nu moeilijk praten met elkaar op de motor, je moet schreeuwen, bijna achterom kijken en ook nog je vizier open hebben, nou dat werkt dus niet zo goed, ik verstond dan ook meer dan de helft niet!
Als we vaker gaan rijden samen koop ik voor haar ook zo’n setje in de helm, en dan kunnen we samen kletsen als we dat willen, ik zag bij de afgelopen rit en paar keer iets maar je kunt dan alleen maar wijzen, of schreeuwen!
Nu weet ik nog niet of ze nog een andere helm wil hebben, mocht dat zo zijn dan kunnen we dat in een keer doen.
Dus daarover later meer.
Ik heb al een paar keer gereden met muziek op de oren, en dat is natuurlijk extra lekker, rijden op een super mooie motor, en wat stoere rock op de oortjes, nu kun je met mijn setje ook Siri commanderen, ik kan dus zeggen “Heyy Siri bel Die en die op” en dan gebeurt dat ook terwijl je heerlijk door het platte land rijd.
Nu is het soms ook wel fijn om niets te horen op het geluid van suizende wind en het geluid van je motor, maar dat bepaal je zelf, het systeem kan ook uit.
Ik heb het setje nog niet gebruikt in combinatie met TomTom maar dat gaat binnenkort natuurlijk ook gebeuren, en dan schrijf ik hier verder.

IKKE

24-06-2021
Vandaag was het droog en een beetje bewolkt en Marlies en ik besloten om samen eens te gaan toeren, dat is dus voor de eerste keer samen op deze motor,
Het is al een hele tijd geleden dat we samen een toer ritje gemaakt hebben, nou dus besloten we vanmorgen om het maar eens samen te proberen.
Ik heb de motor natuurlijk niet alleen voor me zelf gekocht maar ook om dus zo nu en dan eens samen een ritje te gaan maken.
Omdat het al een hele tijd geleden was en dan heb ik het al over jaren moest natuurlijk eerst alles bij elkaar worden gezocht en aangepast, de motorrijders onder ons weten dat je een heel pak aan moet en handschoenen en een helm.
Marlies heeft alles maar eens eerst aangepast, en alles paste nog prima.
Het voordeel van mijn nieuwe motor is dat hij laag is, dus je hoeft niet met een trap achterop te klimmen, ik heb de motor op de standaard gezet en vastgehouden zodat Marlies achterop kon kruipen.
Nou daar gingen we dan saampjes op de motor, lekker rustig zonder haast naar Eibergen, Rekken en dan naar de watermolen in Haaksbergen.
Waar we natuurlijk meteen onze eerste stop maakten, ik wilde namelijk kleine stukjes toeren en dan even afstappen, zodat je even kunt wennen aan het rijden en achterop zitten.
Ook om het afstappen, helm afzetten en nog meer te oefenen, hoe vaker je het namelijk doet des te makkelijker word het en je test ook dingen uit!
Nou na de koffie met lunch op naar de volgende locatie, en dat was de watermolen in Diepenheim, natuurlijk zoveel mogelijk over de kleine weggetjes, daar even wat drinken op het terras.
En toen naar Lochem, naar de Witte Wieven en ook daar even een tussenstop om vervolgens via Borculo weer op huis aan te rijden.
We zijn ongeveer drie a vier uurtjes onderweg geweest, en ik kan niet anders schrijven dan dat het voor de eerste keer samen op de motor best wel goed ging.
Het rijden zelf ging ook goed, ik probeerde natuurlijk rustig te rijden en niet te scheuren als een gek, gewoon lekker toeren en genieten van de omgeving.
De bochten maken met deze motor gaat echt mooi, hij stuurt echt heerlijk, en als de persoon achterop gewoon rustig blijft dan merk je bijna niet dat er iemand achterop zit, dus al met al een geslaagde eerste ritje samen en het is ons ook nog eens goed bevallen en dus gaan we dit zeker vaker doen, maar dan met een doel, dus een route rijden met behulp van navigatie, even over de Holterberg bijvoorbeeld.
De koffers achterop zijn echt super handig, klik en ze zijn open en er kan redelijk veel in, daar ben ik blij mee, ook dat de motor laag is, als je moet stoppen bij bijvoorbeeld verkeerslichten dan is dat veel beter met iemand achterop, de spiegels zijn ook top, groot en duidelijk te zien wat achter je gebeurt.
Dus al met al ben ik een heel tevreden mens en ik hoop dat we veel vaker van dit soort ritjes gaan maken en ik spreek de hoop meteen uit dat het meer dan 100% genieten word.
En dat we saampjes veel mooie en veilige kilometers gaan maken en nog menig terrasje gaan bezoeken voor een hapje en een drankje.

IKKE16-05-2021
Het is eigenlijk niet mijn bedoeling om hier uit te gaan leggen hoe TomTom werkt, daar zijn wel zoveel filmpjes van te vinden op YouTube, dus dat ga ik maar niet doen!
Wat dan wel?
Om te beginnen, ik heb bij mijn nieuwe motor een TomTom Rider 550 gekocht, ik wil namelijk met deze motor meer gaan toeren en het is dan wel handig dat je dan een route hebt die je wilt rijden.
Met TomTom Rider moet dat helemaal goed komen.
Iedereen heeft tegenwoordig wel een navigatie systeem, of in de auto of op de fiets of op de motor of op de telefoon.
En over het algemeen word de navigatie gebruikt om van A naar B te rijden, makkelijk en je komt altijd op de plaats van bestemming aan!
Maar op een motor wil je toeren, ritjes maken dus, je wilt niet van A naar B, maar van A, naar B en van B naar C enz enz
Je wilt een rondje maken. liefst over de mooiste weggetjes en door de mooiste omgeving, nu zijn er tegenwoordig heel wat kant en klare routes, fiets routes, auto routes en motor routes, bij de ANWB kun je er veel vinden, en ook in TomTom vind je er veel.
Nu zag ik al heel veel routes staan van de hele wereld, tja sommige motorrijders zullen dat doen maar ik niet, en dat is niet omdat ik niet ene keer in het buitenland zou willen rijden maar ik heb dan moeite met de hele lange afstanden.
Maar goed in ons kikkerlandje zijn genoeg mooie routes te vinden en ook hier in de achterhoek kun je er genoeg vinden
Met TomTom MyDrive kun je zelf routes maken, je duikt op je PC en creëert de ene na de andere, met tussenstops met bezichtigen en overnachtingen alles kan en niets moet!
Ik ben er op dit moment ook mee aan het stoeien, ik heb net een route gemaakt en ga deze binnenkort rijden om te kijken of ik het goed gedaan heb.
Je kunt met MyDrive zoveel dat je wel wat hulp nodig hebt en dat is genoeg te vinden op bijvoorbeeld YouTube.
Nu heb ik dus een route gemaakt en ik ga deze dus rijden om te kijken wat anders en beter kan, je kunt bij het maken van een route ook kiezen voor bochtige wegen, en heuvelachtige wegen, dit alles kun je dus aangeven in MyDrive.

WORD VERVOLGD

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *