Sport & Gezondheid

………………………………………..Voorwoord……………………………………………….

Zoals jullie konden lezen in “Inleiding Sport & Gezondheid‘ heb ik mezelf wat doelen gesteld (kun je onderaan deze pagina vinden) en nu is het zover dat ik een poging ga doen om deze doelen te halen!
(de nieuwste berichten staan bovenaan, en het zijn maand blog’s

Januari 2021
Door de corona afgelopen jaar is mijn sporten flink veranderd,, er waren tijden dat je niet mocht sporten en dat was voor mij niet echt goed.
Op dit moment zijn de sportscholen dicht, ik heb een paar keer hardgelopen maar kreeg daardoor erg veel last van de kuiten.
Dus nu even een pas op de plaats en kijken hoe het nu verder moet.

Januari 2020
Op de sportschool hebben ze nu een grote boksbal staan en dat is natuurlijk mooi en ik maak er nu elke keer gebruik van, 10 keer met de knie, 10 keer er tegen aan trappen en 10 keer er tegenaan boxen, natuurlijk doe ik dat met links en met rechts.
En dat is leuk om te doen ik kom steeds hoger met trappen 🙂


December 2019
Het lukt me tot nu toe nog om elke week drie keer te sporten en daar ben ik zelf natuurlijk wel een beetje trots op, ik zeg probeer het maar eens.
En ik voel me er beter op, ik heb meer energie en conditie en dat is natuurlijk helemaal top.
En nog steeds van de pillen af en dat is ook top!
Natuurlijk zijn er dagen dat je jezelf een schop onder de kont moet geven om te sporten maar de aanhouder wint en ik hoop dat ik het kan blijven doen en dat het mijn gezondheid positief blijft beïnvloeden.
Alleen super gezond eten tja dat kost me veel meer moeite, mijn gewicht zit meestal rond de 58 Kg.
Mijn BMI zit in het groen en dat is natuurlijk ook super!
Dus al met al op het niet altijd gezond eten ben ik toch redelijk goed bezig vind ik zelf.November 2019
Het lukt me tot nu toe om elke week drie keer te gaan sporten, en daar ben ik zelf maar wat trots op!
Voel me er wel fitter op, ben van de bloeddruk pillen af en heb minder last van de kuiten, niet dat het over is maar wel minder.
Tja, na zoveel jaren in de horeca tikt het wel aan voor de kuitjes, je staat namelijk de hele dag en dat vinden kuitjes over het algemeen niet echt leuk!
Maar minder last is mooi meegenomen!

September 2019
Het gaat goed met sporten het luk me nog steeds om elke week drie keer te gaan en daar ben ik wel trots op.
Ik ben een vroege sporter, ehm erg vroeg meestal is het rond 04:00 uur in de nacht.
Ik ga altijd op tijd naar bed rond tien uur en dat bevalt me eigenlijk wel heel erg goed, vroeg naar bed en vroeg eruit, ik ben een echt ochtend mens.
Na het sporten even een eiwit drankje, en even bijkomen en meestal duik ik dan nog even het bed in en kan er vervolgens weer een hele dag tegenaan.
Ik sport nu 29 weken en ik ben in die 29 weken 84 keer geweest, ik doe om en om cardio en dan kracht training.
Na de vakantie ga ik de boel een beetje opvoeren.
En ik moet zeggen dat ik minder last heb van de kuiten, en de bloeddruk is ook gezakt, moet het ook nog bij de huisarts laten menen maar het ziet er goed uit volgens mij.
25 september
Ik sport elke week drie keer maar we zijn op vakantie geweest en je kunt de sportschool niet meenemen op vakantie.
Klopt maar wel je sporttas en dat heb ik dan gedaan, ik heb drie keer hardgelopen in plaats van naar de sportschool zo kan het dus ook en dus vind ik dat ik goed bezig ben.
Sporten kan overal je moet het wel zelf allemaal doen.
Voor de rest gaat het goed, met krachttraining pak ik elke paar weken er een toestel bij.
En elke oefening doe ik dan 25 keer en dan kan per been of per arm zijn of bijvoorbeeld buikspier oefening, elk deel dus 25 keer.
En na de krachttraining nog 20 minuten op de loopband en dat op standje 6 snelwandelen met een heling van 3.
Straks ga ik weer meer hardlopen in de hoop dat ik volgend jaar dan wel de 5 Km in een keer kan hardlopen.Augustus 2019
Het gaat nog steeds goed met sporten ben net geweest en vandaag weer twee toestellen erbij gepakt, langzaam maar zeker voer ik de boel een beetje op, alle oefeningen doe ik nu 25 keer per item.
Ik heb wel omdat ik nu druk ben, met klussen en omdat het op werk nu ook veel drukker is de cardio per onderdeel van 20 naar 15 minuten gezet.
Maar ik ga nog netjes drie keer in de week tot nu toe en eerlijk is eerlijk ik vind dat maar wat goed van mij.
Juli 2019
Ik ben nu 20 weken lid van een sportschool en ik ben op twee weken na elke week 3 keer geweest en dat is natuurlijk “al zag ik het zelf”, dat is super goed van mij!
Net ook nog geweest en het rondje cardio gehad, 4 x 20 minuten, en nu even bij komen met een eiwit drankje en wat rust en dan in het weekeind nog een keer en dan ben ik deze week ook weer 3 keer geweest
21 juli
Tot nu toe lukt het me nog steeds om drie keer in de week te sporten, natuurlijk moet je je zelfs soms een schop onder de kont geven, met de nadruk op soms.
Ik bedenk me voor de tijd op welke dagen ik het beste kan gaan en ga dan ook, het liefst vroeg omdat me dat super bevalt.
Ik weet zeker dat als de sportschool pas om 09:00 uur open ging dat het me niet zou lukken om drie keer in de week te gaan.
Maar goed het gaat tot nu toe goed en ik hoop zo door te gaan.


Juni 2019

De laatste twee weken een beetje een dipje gehad met sporten, de eerste week heb ik me in de pink gesneden met een electriche heggenschaar.
Met als gevolg twee hechtingen en een paar dagen rust ik wel gelopen en gefietst in de sportschool maar meer niet kon geen kracht zetten met mijn hand.
vorige week was de week met Hemelvaart en dat is een hele drukke week waarin ik zes dagen heb gewerkt en ik had dus geen tijd en ook niet de energie die nodig is om te sporten.
Deze week is weer een normale week en morgen ga ik weer en dat is dan de 2e keer deze week en dan heb ik cardio, 20 minuten op de fiets, 20 min. op de crosstrainer, 20 min. op het roeitoestel en nog 20 minuten op de loopband.
En dan is het weer klaar voor deze week, ook Marlies mijn vriendin gaat wat meer sporten en dat is natuurlijk super en hopelijk gaan we binnenkort een keer samen.
30 juni
Ik sport nu 20 weken en ik ben 57 keer geweest en mensen dat schrijf ik met trots, ik heb al eerder geschreven dan inschrijven bij een sportschool een fluitje van een cent is maar er naar toe gaan is een ander verhaal.
Ik ga altijd vroeg en met vroeg bedoel ik ook vroeg het is meestal dichter bij 04 uur dan bij 05 uur in de nacht!
Nu zijn er die misschien wel denken ben je niet helemaal 100% of zo?
Maar ik kan hier schrijven dat je, als je toch zo vroeg wakker bent dan ik, dat je moet gaan, je hebt ook geen excuus om niet te gaan.
Ik hoef op dat tijdstip niet te werken ik heb geen andere verplichtingen en ga nog maar even zo door.
En als ik het sporten erop heb zitten dan heb ik ook tijd om bij te komen en als ik dan nog moe ben heb ik ook nog alle tijd om nog het bed in te duiken.
Mijn werk begint niet eerder dan 10 uur morgens, dus ik kan nog alle kanten op.
En ik denk dat mensen die overdag sporten meer moeite hebben om elke keer trouw te gaan, ik denk dat er regelmatig dingen tussenkomen.
Maar goed op dit moment ben ik dus goed bezig en ik hoop echt dat ik dit vol kan houden.
Mijn bloeddruk pillen zijn gehalveerd en misschien hoef ik die straks helemaal niet meer te slikken.
Mijn gewicht wil nog niet echt naar beneden, ik woog gisteren 69,5 Kg mijn doel is nog steeds 65 Kg.
Mijn conditie is beter, mijn spiermassa is wel toegenomen en mijn vet afgenomen volgens de meting van de sportschool en dat zijn goede berichten.
Dus drie keer in de week sporten heeft wel effect op je gezondheid en de kramp in mijn voeten is op dit moment weg en mijn probleem horeca kuiten is voor mijn gevoel wat minder geworden.
Het plan om eind van dit jaar 5 Km aan een stuk te kunnen hardlopen denk ik dat ik niet ga halen maar het doel blijft staan!
IKKE


Mei 2019
Tot nu toe gaat het goed met het sporten zoals ik al schreef is het me tot nu toe gelukt om elke week drie keer te gaan en ik hoop echt dat ik dat de rest van het jaar ook vol ga houden.
Voel ik me er nu beter op??, ehm goede vraag ik heb wel het gevoel dat mijn conditie beter is geworden, ook heb ik meer energie wat ik in de eerste weken toen ik begon met sporten niet had.
Ik sport erg vroeg en ik denk dat ik de enige ben bij de sportschool die dat doet, maar ik ben een ochtend mens, en ik kan het op deze wijze beter combineren met mijn werk.
Mijn gewicht wil niet naar beneden, misschien toch wat bewuster eten, en nog gezonder.
Ieder pondje gaat door het mondje.
Ik heb ook het gevoel dat mijn bloeddruk lager is en over twee weken moet ik voor controle en dan horen we het wel.
Ik hoop dat ik mijn doelen kan halen dit jaar, het is nu mei dus we kunnen nog even.
Op dit moment kan ik op de loopband 20 minuten hardlopen achter elkaar het is niet altijd makkelijk maar ik kan het.
2,5 Km kan ik nu zeker in een keer hardlopen, zeg niet dat het simpel is maar het lukt en ik hoop echt dat het vijf Km gaat worden dit jaar want dat is het doel.
15 Mei
Vandaag naar de Huisarts geweest om mijn bloeddruk te laten meten, en hij was super zo goed zelfs dat ik vanaf nu een half pilletje mag nemen ipv een hele.
Nou daar word ik natuurlijk wel vrolijk van want al die pillen hebben natuurlijk ook slechte kanten.
Maar goed sporten helpt dus niet alleen om je conditie te verbeteren maar ook om bloeddruk gezond te maken of te houden.


IKKE


April 2019
So far so good, ik ben al 24 keer naar de sportschool geweest dat is drie keer in de week en dat vind ik super van me zelf.
Ik probeer drie keer te gaan en tot nu toe is dat gelukt, ben bang dat het in een drukke zomer in combinatie met het werk niet altijd gaat lukken maar ik probeer het wel.
Morgen heb ik een afspraak en dan zien we wel weer verder.
Ik wissel nog steeds om, vandaag cardio en de keer erop kracht en hardlopen.
Tot nu toe gaat dat dus goed, de kuiten zijn er soms blij mee en soms ook niet ik heb ook nog geen idee hoe dat verder zal gaan.
Misschien toch vaker de kuiten rollen maar goed we zullen zien hoe het verder gaat.
12 April
Ik krijg een paar oefeningen erbij op mijn verzoek, ik wil mijn buikje aanpakken en minder maken dus ik krijg nu drie oefeningen erbij.
Buikspier oefeningen en ik moet zeggen dat het liggend optrekken en je voeten aantikken super zwaar zijn ik moet tien keer maar bij vijf is het niet meer te doen maar goed we bouwen het op.
Voor de rest heb ik tot nu toe elke week nog drie keer kunnen sporten wat ik van mezelf natuurlijk super vind.
21 April
Op het werk was het de laatste dagen erg druk vandaag is 1e Paasdag, en ondanks de drukte heb ik me voorgenomen om te gaan sporten.
Ik heb me in mijn hoofd gezet om drie keer in de week te gaan sporten en tot nu toe is dat elke week gelukt.
En ondanks dat ik niet erg fit ben na al die drukke dagen op het werk ga ik toch en dat vind ik toch goed van mezelf al zeg ik het zelf.
Sporten is jezelf motiveren het is net zoals stoppen me roken je moet consequent zijn, en echt doorzetten anders gaat het nooit lukken.
Ik heb wel last van de kuiten ze voelen stijf aan en hopelijk word dat in de toekomst beter!
29 April
Ik ben nu 34 keer geweest in 11 weken en dat is toch 3 keer per week, de ene dag cardio en de andere dag krachttraining en hardlopen.
En tot nu toe gaat het redelijk goed ik kan mezelf nog motiveren om te gaan en oke je moet je soms een schop onder de kont geven maar niet gaan is op dit moment geen optie.
Ik heb me in mijn hoofd gezet te gaan sporten en ik wilde minimaal twee keer in de week en ik ga drie keer dus dat is goed.
Nu is het niet zo dat ik altijd vol energie zit maar ik heb wel het gevoel dat ik me er wat beter op ga voelen.
Probeer ook morgens de nodige vitamines en andere belangrijke dingen te slikken of te eten.
Maar afvallen lukt niet echt mijn spiermassa was met 300 gram toegenomen en de kramp onder de voet heb ik op dit moment niet meer.
Wat de kuiten betreft heb ik geen idee ze voelen wel zwaar aan maar het verschilt ik moet ze vaker rollen,
Dus we gaan voorlopig zo door als het kan en dan zien we wel wat er komt, bewegen is gezond zeggen ze dus wat dat betreft ben ik goed bezig.

IKKE……………………………………………………Maart 2019………………………………………………….

1 Maart
Gisteren drie toestellen gehad en nog 20 min. spinning, 20 min. roeien en 11 minuten hardlopen op standje 8 tot 9.
En het gaat redelijk goed moet ik zeggen wat krachttraining betreft moet ik alle toestellen nog leren kennen, de mogelijkheden dus de instellingen en waar ze voor zijn en hoe je ze gebruikt.
Maar ook dat gaat goed komen 3 maart ga ik nog een rondje Cardio en dan volgende week dinsdag weer begeleiding kracht training.
3 Maart
Vanmorgen lekker vroeg naar de sportschool geweest.
20 min. spinning, 20 min. roeien, 20 min. crosstrainer en 11 minuten hardlopen plus 5 minuten uitlopen, cool down dus.
En voor en na het sporten natuurlijk de kuiten gedaan met de step en met de foamroller.
Dinsdag krachttraining met begeleiding!
4 Maart
Nu is bewegen in het leven van een mens erg belangrijk maar goed eten ook en dat is bij mij nogal ingewikkeld.
Ik ben van beroep kok en dan krijg je op een dag nog wel het een en ander voor je neus, en veel van de dingen zijn niet echt gezond.
Neem bijvoorbeeld de gezouten en goudgele frietjes, en zo kan ik nog een hele lijst opnoemen.
En dan zijn er wat frietjes over en dan stop je er al snel een of twee in je mond, en dat snaai gedrag ben ik nu aan het afleren.
Friet stop ik al niet meer in mijn mond ik neem nu een kontje stokbrood maar tja dat is weer witbrood en daar zijn ook weer vele meningen over.
Ik denk maar zo witbrood is in ieder geval gezonder dan friet, ik eet nog wel friet maar dan alleen bij een maaltijd en dat is zeker niet elke week, op het werk eet in nu als ik eet een bak sla met paar stukje kip erop.
In plaats van dressing doe ik er wat olijfolie en citroen op en ik moet zeggen dat ik deze salade steeds lekkerder vind lekkerder dan een bak friet zelfs.
Ook probeer ik meer te drinken en dat is wel moeilijk als je geen dorst hebt, nu drink ik thee met gember, kurkuma en kaneel lekker gezonde thee.
En dat alles zonder suiker want ook dat probeer ik te minderen mijn suiker verslaving is ook zo’n ding ik ben een echte zoetekauw.
Nu heb ik gisteren wat rijstwafels gegeten met honing, en honing is net zoals suiker niet echt gezond.
Er zit niet veel verschil in maar als je het zou moeten beoordelen dan zit er in honing wat meer voedingsstoffen maar dat is niet veel.
Toch heb ik gisteren een paar potten heidehoning besteld een van de lekkerste soorten honing.
En zo nu en dan vind ik mag het heus wel wat zoetigheid.
En dat is met alles je kunt jezelf gek maken door dit is slecht en dat is slecht maar als je alles wilt gaan eten wat gezond is dan blijft er weinig over.
Maar dan moet je ook kijken naar bespoten groenten en fruit en ga zo maar door.
Ik probeer gezonder te eten en het is niet de bedoeling dat ik er in doorsla bewuster is goed, gezonder is goed maar er zijn grenzen.
Het doel is in combinatie met eten en drinken om lekker en gezonder in mijn vel te zitten.
En hier op deze pagina schrijf ik er over.
En ik ben een beetje afgevallen al is het niet veel en kan het morgen zo weer anders zijn maar volgens de weegschaal is of was het gisteren 68,9 Kg.
Nu is een gewicht elke keer anders, het doel is 65 Kg en daar zijn we nog lang niet, ze zeggen hoe sneller er af hoe sneller erbij en dat moeten we ook niet hebben.
Morgen duiken we de sportschool weer in.
6 Maart
Krachttraining gehad en soms was het best wel zwaar, bij een oefening leek het wel of de kuiten in de brand stonden.
Maar goed even doorzetten het zal vanzelf beter worden, tenminste daar gaan we van uit.
Na de krachttraining op de loop band en twee komma twee kilometer hardgelopen en daarna nog vijf minuten gewandeld (uitgelopen dus).
En dat op standje acht dat betekent acht kilometer per uur en ook nog een stukje op stand negen.
Na het sporten duik ik thuis even onder de douche of ik ga een uurtje in bad liggen en daarna nog zo’n eiwitdrankje en wat gezonde dingen.
Ik ben nu tien keer wezen sporten, dit is week vier en tot nu toe gaat het goed.
Ik wil proberen om drie keer te gaan, in de zomer als het op het werk druk is misschien een keer minder maar het voordeel is dat ik wel heel vroeg kan sporten als ik wil.
Een van mijn doelen is om vijf kilometer hard te lopen buiten en dat rond de zomer, gisteren twee komma twee kilometer hardgelopen nu op naar de drie.
7 Maart
Vanmorgen stond ik om 05:05 uur al in de sportschool ben begonnen met de 20 min. crosstrainer want dat is niet mijn favoriet, daarna 20 min. roeien, 20 min. spinning en daarna nog op de loopband hardlopen en wandelen omdat ik last had van mijn voet wat rustiger aan gedaan.
Daarna even met de kop onder de douche kuiten even ingesmeerd, eiwit drankje gehad en nu twee stukken fruit en een kop koffie.
Ik drink elke morgen twee koppen koffie en de rest van de dag niet meer soms drink ik drie maar dan niet meer.
Nu doen we het een tijdje rustig aan en gun ik de kuiten en voet wat rust want vanmiddag moet ik weer werken.
Heb wel steeds last onder mijn voet denk dat ik daarvoor even advies vraag bij de fysio een deze dagen en ook extra advies voor de kuiten lijkt me wel nuttig.
9 Maart
Voeding is natuurlijk super belangrijk als je sport en wilt afvallen, nou en dat is niet altijd makkelijk.
Als je van lekker eten houd en je de hele dag wel door kunt eten, is het belangrijk daar grip op te krijgen.
Snaaien moet ik afleren en als je toch wilt snaaien kun je ook gezonde dingen in je mond stoppen.
Bewuster eten en dus meer nadenken bij wat je eet.
Ik begin elke morgen met twee sneetjes brood met boter (Becel) en twee kop koffie, en dat is meestal al heel vroeg in de morgen.
En wat pillen, zoals het pilletje voor de bloeddruk, multivitaminen, een hooikoorts pilletje en extra Calcium.
En wat daarna komt is elke keer anders, ik probeer wel meer fruit te eten en gezondere dingen, afgelopen twee dagen heb ik als lunch twee snee bruinbrood met boter, geitenkaas en roggebrood gehad.
Heerlijk vind ik dat, en als lunch pasta en op het werk een gezonde salade.
Tussendoor nog wat fruit.
Ik drink voor de rest geitenmelk wel lekker koud, thee van gember, kurkuma en kaneel, of rooibos thee en spa rood.
Alcohol heb ik al een paar weken niet meer gehad, roken doe ik niet en bewegen steeds meer.
Ik heb sinds ik sport dat toch drie keer in de week gedaan wat ik voorlopig probeer vol te houden.
Het zal niet altijd makkelijk zijn maar soms moet je jezelf ook dwingen.
Ik wil nog een les yoga proberen tegen de stress die ik toch schijnbaar heb.
Dus ik ben op diverse manieren bezig om gezonder te leven en niet om er ouder mee te worden maar om goed in mijn vel te zitten, goede conditie een natuurlijke bloeddruk en ga zo maar door.
Ik hoef geen sixpack of dikke spierballen, ik wil wel deze zomer vijf kilometer kunnen hardlopen zonder problemen!
Daar train ik dus nu ook voor en dan nog krachttraining.
Het probleem met de kuiten is te doen ik kan nog niet zeggen dat het meer of minder word maar ik ben er mee bezig.
Wel neemt het probleem onder mijn linkervoet toe, dat zit tussen de kleine en de teen er naast.
Denk dat ik een afspraak moet maken bij de podoloog.
10 Maart
Vandaag krachttraining en afsluitend ca 20 minuten op de loopband waarvan 15 minuten hardlopen standje 8.
Alle krachttrainingen vandaag voor het eerst zelfstandig gedaan, ik weet hoe de toestellen die ik nu moet doen werken.
12 Maart
Nou mijn rondje zit er weer op cardio, vier maal 20 minuten en zo’n 800 calorieën verbrand, heb ik voor een keertje bijgehouden.
13 Maart
Gisteren met Marlies een dagje naar de sauna in Zutphen, zweten ze zeggen dat de sauna gezond is.
Dus een leuk onderwerp op deze pagina.
Ze hebben gestoomd, we hebben meerdere sauna cabine’s bezocht, we hebben gezwommen, infrarood gehad, lekker geluncht de relax plekken waren steeds, plekken waar je even heerlijk kon liggen en ontspannen dus.
Ik heb mijn huid nog gescrubd met zeezout en flink gezweet.
Het was voor mij de eerste keer dat ik een sauna bezocht en het is me goed bevallen, voel me weer helemaal zen.
Ik heb even gezocht op sauna en gezondheid, nu kan ik dat hier allemaal gaan overnemen maar het zijn lange verhalen ik zou zeggen ga naar Google en voer even in sauna en gezondheid je vind dan hele verhalen.
Wij zijn lekker na de sauna geweest en dat gaan we zeker vaker doen, het is gezond voor lichaam en geest.
Vrijdag weer sporten krachttraining en hardlopen.
Ben druk met mijn linkervoet, ik heb een stuiterbal waarmee ik mijn voet rol, je legt het balletje onder de voet, kan ook met een tennisbal en rolt dan onder je voet.
Het is net zoals met de kuiten die ik met een Foamrol rol op deze wijze probeer ik mijn jaren lange kuitprobleem aan te pakken en dat doe ik nu ook voor mijn linkervoet die ook al geruime tijd zo nu en dan lastig is.
Omdat ik sport worden de kuiten en voeten extra belast en op deze wijze hoop ik dat het verbetering oplevert, ik kreeg het advies om het zo aan te pakken dus probeer ik het.
Straks rol ik nog even de kuiten de voeten heb ik net gedaan het zal natuurlijk niet binnen een week opgelost zijn maar ik heb het gevoel dat mijn kuiten al een stuk minder zwaar aanvoelen.
Vandaag gaan we beginnen aan de super food Spirulina dat word gemaakt van Alg en schijnt super gezond te zijn.
Dus ik zou zeggen Google en je weet wat het is, wij hopen dat we op deze manier ons lichaam een beetje gezonder maken.
17 Maart
Rondje Cardio en vandaag had ik eindelijk de goede koptelefoon voor de Spinning, kon nu ook een les horen en een beetje meedoen.
Moet het nog opbouwen maar met zo’n les word je wel gestimuleerd om sneller en zwaarder te trappen.
Duurt nog wel even voordat ik een les helemaal kan mee fietsen maar ik ben net begonnen en moet het nog opbouwen en een lading conditie krijgen maar we zijn op weg.
19 Maart
Vandaag ben ik voor de 16e keer naar de sportschool geweest ik ben dus met de 6e week bezig.
Het doel is om 5 Km te kunnen hardlopen zonder problemen en ook nog een in een keer.
Ik wissel nu af als ik ga sporten de ene dag cardio en de andere dag krachttraining en hardlopen, voor en na de tijd rol ik de kuitjes.
Vandaag heb ik 10 minuten gelopen en 20 minuten hardgelopen totaal heb ik 3,49 Km gelopen daar kan ik dus niet ontevreden over zijn maar goed ik ben er nog lang niet.
Ikben dus begonnen met 5 minuten wandelen, daarna 20 minuten rennen en dan nog 5 minuten uitlopen.
Ik zeg goed bezig en vandaag had ik geen last van de voet en dat is super maar ik zal niet te vroeg juichen.
24 Maart
Nou luitjes het gaat nog goed het lukt me zelfs tot nu toe drie keer in de week te sporten en hopelijk ga ik er de komende maanden wat van merken.
Volgende week dinsdag heb ik een speciale les en ik heb geen idee wat, maar we zullen zien.
Kan nog niet zeggen of het met mijn kuiten nu beter gaat de ene keer denk ik het gaat beter end e andere keer weer slechter dus afwachten ben ook nog maar net begonnen met sporten.
27 Maart
Mijn les die ik had viel me zwaar tegen ik moest met behulp van een groot scherm oefeningen doen.
Op de grond gaan liggen en doen wat ze in het instructie filmpje lieten zien.
Nou ik denk dat ike r 5 minuten heb gelegen en het was niet mijn ding ten eerste ging het me veel te snel en ten tweede kan ik dat thuis ook doen met behulp van diverse programma’s op bijvoorbeeld de Apple TV.
Nou toen ben ik maar gaan hardlopen en lopen, ca 10 minuten gelopen en de rest hardgelopen en net boven de 5 Km in totaal wat ik super goed vond van mezelf.
Oke het zijn nog geen 5 kilometer in een keer maar ik ben op de goede weg, het zal nog even duren maar ik denk dat ik wel op schema loop.
31 Maart
Vandaag 20 min. Crosstrainer, 20 min. Roeien, 20 min. Fietsen.
En als afsluiter heb ik voor de eerste keer sinds ik op de sportschool zit buiten hardgelopen.
2,36 Km in 14:59 min. in een keer, ik vind het wel zwaarder dan op de loopband, het was niet echt warm en dat was wel minder.
En ik sneller kramp dat heb ik in de sportschool nooit, gelukkig niet erg maar toch.
En je loopt op een onregelmatige oppervlakte.
Maar goed het was lekker op naar de 5 Km in een keer.


IKKE


………………………………………….Februari 2019…………………………………………..

Om maar meteen met de deur in huis vallen ik heb een proefweekje Fitness aangevraagd, gewoon even kijken of ik het leuk vind en dan beslis ik wel of ik verder wil.
4 Feb.
Ik heb een gesprek gehad bij de fitness en 11-2 heb ik mijn eerste proefles.
11 Feb.
Na het gesprek mag ik na wat uitleg 15 minuten op de loopband en ik krijg een interval training dus stukje gewoon lopen en dan iets sneller en met iets helling erbij en dat gaat om en om.
Toen ik later begreep hoe het werkte ging ik afwisselend hardlopen en wandelen, 17 minuten volgehouden.
Van de loopband naar de crosstrainer ook 15 minuten, maar het waren er 20 aan het eind, toen 15 minuten roeien en als laatste fietsen en dat waren 5 kilometer.
Nou dat was mijn eerste proefles, daarna thuis een uurtje in de whirlpool met heet water, hopend dat ik de volgende dag geen spierpijn heb.
12 Feb.
Totaal geen spierpijn en luitjes ik ben er verbaast over!
14 Feb.
Mijn tweede proefles en we krijgen wat krach training, nu kan ik vertellen dat ik op de rug liggen 2 x 10 keer gewichten omhoog moest drukken maar dat werden er meer, zo van doe er nog maar 4 bij 🙁
Ook buikspier oefeningen en nog twee andere toestellen en ik heb echt geen idee wat de naam er van is daarna nog 2,5 km op de loopband doorgebracht.
17 Feb.
Het is zondagmorgen vroeg en vandaag 2,5 Km op de loopband, 15 minuten roeien en 15 minuten op de Crosstrainer.
Nou luitjes dat was mijn eerste week en geen spierpijn waar ik natuurlijk super blij mee ben.
Mijn kuiten zijn wat gevoeliger maar dat had ik ook voor het sporten al, ik kreeg het advies om een foamroller te gebruiken en daarmee rol je de kuiten.
18 Feb.
Vandaag Evaluatie gesprek gehad bij de sportschool, om een lang verhaal kort te maken ik ben nu voor een jaar lid van de sportschool Anytime Fitness .
Ik heb me wat doelen gesteld, en ik weet dat het moeilijk zal worden om het een jaar vol te houden bij een sportschool vooral in de zomer als het heel druk is in de horeca.
Maar goed ik zal me zo nu en dan een schop onder de kont moeten geven maar ik weet waar ik het voor doe en dat wil ik bereiken.
Lekker in mijn vel, normale bloeddruk, goede conditie en een paar Kg eraf, ik weet dat het een flinke strijd gaat worden maar ik ga mijn best doen en hier kun je het een beetje volgen.
Ook een struikelblok worden mijn kuiten, ik heb ook start to run gelopen en de 5 km vol gemaakt en twee keer gelopen ehm hardgelopen, en toen kon ik niets meer omdat mijn kuiten het niet meer leuke vonden, Naar de fysio en daar kreeg ik dry needling geen pretje, ze gaan met dunne naalden in je spieren roeren pfff
Maar goed ik ben dus lid en wie A zegt moet ook B zeggen, we gaan onze best doen!
Ook ben ik naar de Action geweest om een Foamroller te halen kosten, en een speciale mat totaal ik denk 15 euro met de roller erbij.
Met die roller moet ik de kuiten rollen.
19 Feb.
Vandaag 3 km op de loopband, 20 min. geroeid, 10 minuten op de spinning fiets, 1 keer met de roller voor de kuiten tussendoor, 10 x buikspier en 5 minuten op de crosstrainer als allerlaatste omdat mijn hartslag 150 was ben ik er na 5 minuten mee gestopt ik wil de boel niet forceren.
21 Feb.
Ik begin nu met het rollen van de kuiten en eindig er mee, vandaag 20 min. crosstrainer, 20 min. loopband, 20 min roeien en 20 minuten spinning (fiets).
24 Feb.
Vandaag 20 min. crosstrainer, 20 min. loopband, 20 min roeien en 20 minuten spinning gedaan.
Volgende week is mijn officiële intake, ik heb al een lading vragen ingevuld en samen word er een programma samengesteld gebaseerd op mijn wensen.
Ik word gewogen, de BMI word bekeken en de bloeddruk bekeken, allemaal dingen die belangrijk zijn.
Ik heb een nieuwe oefening voor thuis en dat is met tennisballen rollen onder je voeten ook voor de spieren.
Na de intake word het pas serieus tenminste daar ga ik van uit, ik heb doelen gesteld en die wil ik halen.
Volgens de dokter kan mijn bloeddruk door sporten weer normaal worden en kan ik ook van de pillen af komen.
Volgens Martijn van de sportschool kan ook het probleem van de kuiten door sport flink verbeteren of overgaan, dat hoop ik, maar ik wil het eerst zien ik ben een beetje septisch.
En dan heb ik nog samen met Marlies 2,3 Km gewandeld, en straks nog werken dus deze dag krijg ik wel voldoende beweging.
Maar goed week twee zit erop, and so far so good.
25 Feb.
Vandaag geen sport maar een dagje vrij en dus even een ander onderwerp en dat is voeding.
Marlies en ik zijn bezig om gezonder te eten, meer vitamientjes en verse producten minder troep uit een pakje met alle E-nummers en ik weet niet wat nog meer.
Zelf probeer ik zelfs nog gezonder te eten dan we al doen, en af te kicken van de suiker.
Elke dag een multivitamienen pil, een kleintje Yakult en meer van dat soort zaken, na het sporten zo’n eiwit drankje voor spierherstel.
En ik probeer wat af te vallen wat niet echt lukt terwijl ik toch gezonder eet maar dat komt vast wel.
Morgen weer sporten maar eerst de intake en dan gaat het gebeuren denk ik er word een training schema gemaakt ik word gewogen, mijn BMI word berekend en de bloeddruk gemeten.
Ben benieuwd.
26 Feb.
Vandaag Intake en gesprek en de eerste krach trainingen op 5 verschillende toestellen met prachtige namen.
Voor en na de training kuitenrollen en op een step spannen, en als laatste 10 minuten hardlopen standje 8 dat is dus 8 Km per uur.
Als ik morgen geen spierpijn heb dan weet ik het ook niet meer, en vanmiddag worden mijn voeten opgemeten voor goede sportschoen ook in belang van mijn kuiten!
27 Feb.
Gisteren zijn mijn voeten opgemeten, en moest ik met blote voeten lopen en rennen over een speciale baan.
Aan beide kanten van de baan stonden camera’s op de grond, toen moest ik rennen met mijn oude sportschoenen en daarna met verschillende nieuwe schoenen.
En bij het 5e paar waren alle beoordelingspunten goed en dus heb ik nieuwe sportschoenen gekocht.
Deze meting was bij Step One in Borne en ik ben benieuwd of deze schoenen mij helpen bij het sporten.
28 Feb.
Ik probeer om bewuster te eten en gezonder, dus meer fruit en minder slechte dingen.
Nu wil ik 65 Kg gaan wegen dus afvallen en dat in combinatie met sport zou moeten lukken maar afvallen gaat niet zo van de ene op de andere dag.
Straks weer naar de sportschool krachttraining en als afsluiter een hardlopen elf minuten op standje 9.
Dat is dus 9 Km per uur lijkt weinig maar ren ze maar eens.
De vorige keer moest ik 10 minuten rennen en nu is het opbouwen en elf is te doen.
En dat doen we dan op mijn nieuwe sportschoenen, speciaal aangemeten, ben erg benieuwd.
Maar eerst met de kuiten op de roller en op de step.


IKKE


……………………………………………Januari 2019………………………………………….

Ik heb mezelf wat doelen gesteld die mijn gezondheid moeten verbeteren en dus moet er wat gaan gebeuren, ik heb er lang over nagedacht maar het gaat gebeuren.
Om te beginnen.
Ik ben vele jaren geleden al gestopt met roken en dat was toch wel een van mijn beste keuzes in mijn leven, roken is ongezond en niet meer van deze tijd .
Het drinken van alcohol had ik ook al aan banden gelegd en op dit moment drink ik maximaal drie glaasjes alcohol per week en soms ook helemaal niets, ook een goede stap vind ik zelf.
Op mijn werk (ik ben kok) probeer ik niet te snaaien alleen nog maar gezonde dingen, de goudbruine frietjes kijken me de hele dag aan en op dit moment negeer ik ze compleet!
Maar er komen buiten de frietjes om heel veel lekkere dingen op een dag voorbij het is een strijd om er vanaf te blijven maar ik doe mijn best!
Ik drink te weinig en nu doe ik dus mijn best om meer te drinken en dat is ook zo’n ding, drinken als je geen dorst hebt.
Ik ben vorig jaar begonnen om thee en koffie zonder suiker te gaan drinken en dat is gelukt en vraag me niet hoe moeilijk dat was vooral koffie zonder suiker drinken heeft me een half jaar gekost om de koffie weer lekker te vinden.
Ik hou van suiker en slagroomgebak daar kan ik geen nee tegen zeggen maar ook hier doe ik mijn best, ik ben begonnen met minder suiker maar dat is best wel zwaar kan ik hier schrijven!
Suiker zit volgens mij ook overal in dat maakt het ook zo moeilijk maar goed ik ga het gevecht aan en dan zien we het wel.
Ik wil er een paar kilo’s minder wegen 65 Kg lijkt me een goed gewicht.
Mijn ideale gewicht is tussen de 65 Kg en 70,8 Kg volgens een berekening op internet.
Maar goed ik ga dus voor de 65 Kg en het zal toch altijd wel een beetje schommelen maar je moet een doel stellen anders gaat het niet werken.
En het doel is om meer te bewegen dus ik zit er over te denken om bij een sportschool te gaan om aan mijn conditie te gaan werken
De maand januari zit er bijna op dus ik moet opschieten anders is het jaar al weer voorbij.

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.