Sous-Vide Cooker

19-07-2018
Er zijn meerdere Sous-Vide Cookers maar deze heb ik zelf aangeschaft.
De PROFICOOK SV1112 Sous Vide Cooker

Proficook Filmpje (Duits)

Wat is een Sous-Vide Cooker? nou dat is eigenlijk snel verteld (zie ook filmpje) het is namelijk een bak die je kunt vullen met water en verwarmen, nu is cooker misschien niet het goede woord omdat er niet gekookt word zoals het woord zegt.
Er word op lage temperaturen verwarmd en dat ligt een beetje aan wat er in de Sous-Vide Cooker komt te liggen.

De 8 grootste voordelen van sous vide

 1. Constant resultaat
  Bij sous vide is de temperatuur constant, waardoor het eten elke keer weer precies gegaard wordt op de temperatuur die jij wil.
 2. Je bepaalt zelf het resultaat
  De temperatuur is op de graad nauwkeurig in te stellen, waardoor je exact kan bepalen hoe jij je eten wil garen.
 3. Grotere hoeveelheden tegelijk bereiden
  Wil je 6 steaks tegelijkertijd garen? Bij sous vide koken is dat geen enkel probleem.
 4. Smaakvoller eten
  Dankzij de sous vide bereiding wordt je eten smaakvoller. Vlees blijft extreem mals. Vis blijft sappig. Groenten houden hun mooie bite.
 5. Gezonder
  Omdat de producten luchtdicht zijn verpakt worden voedingsstoffen en vitaminen behouden. Je eet hierdoor gezonder.
 6. Eenvoudig
  Echt iedereen kan sous vide koken, van thuiskok tot chefkok. Kennis op kookgebied is een pré, maar zeker geen must.
 7. Moeiteloos
  Even kruiden of marineren, vervolgens inpakken, en laten garen. Terwijl je product sous vide gaart hoef je er niet naar om te kijken. Makkelijk toch?
 8. Culinair
  Zet de meest smaakvolle gerechten op tafel. Producten die normaal gesproken lastig te garen zijn (asperges, hazenrug, etc.) veranderen nu in culinaire hoogstandjes.

Doordat de temperatuur nooit hoger komt dan een bepaalde temperatuur, kunnen de eiwitten in het product niet verder omgezet worden en gaart het product dus niet verder door. Kortom: sous vide koken is eenvoudig, kost minder moeite en het resultaat is beter!

Na de eerste keer testen een paar dingen, de temperatuurvoeler zit in de bodem en de eerste keer heb ik het een grot stuk gevacumeerd vlees er bovenop gelegd met een gewicht (om drijven te voorkomen), ik heb nu roosters gekocht die voor ruimte tussen het vlees en de voeler zorgen.
Ik dacht dat er veel water zou verdampen maar dat was niet het geval het deksel sluit goed af en het verdampte water gaat weer terug in de bak.
Voor de rest kan ik schrijven dat je zulk soort dingen alleen maar leert in de praktijk en elke keer leer je weer wat bij.

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *