Smarthome Lampen van Hue

2022
We zijn enkele jaren verder en we hebben op een of twee ruimtes na overal HUE verlichting en eerlijk gezegd bevalt ons dat super, niet goedkoop maar wel goed en van eigen bodem Phillips dus!

IKKE

2018
Jaren geleden besloot ik om over te stappen van gloeilampen naar led lampen deze gingen minder snel stuk waren energie zuinig en gaven ook nog eens een helder licht.
Nu zul je wel denk wat hebben led lampen nu met een smart(slim) huis te maken ehm niets maar ik ben nog niet klaar met mijn verhaal.
Na een tijdje kwam Philips met een revolutionaire lamp op de markt een led lamp met wifi erin en als klap op de vuurpijl kon je deze lampen met behulp van een speciale app  ook nog een in alle kleuren van de regenboog veranderen.
Je had dan wel een speciale bridge nodig waarmee de lampen verbinding maken.

De Voordelen:
Lamp is overal waar je ook maar internet hebt aan en uit te zetten ook kun je de kleur aanpassen in welke kleur dan ook.
De lamp kun je ook dimmen met een app op je telefoon of met een van de accessoires die je apart moet aanschaffen.
Je kunt de lampen programmeren zodat ze uit en aangaan wanneer jij dat wilt er is zelfs een mogelijkheid dat als je voor de deur staat je de lampen al aan kunt laten gaan of als je weggaat uit.

De nadelen
Ze zijn niet echt goedkoop c.a. 60 euro voor een lamp (kleur)
Geen goede of geen verbinding als je de lampen ver weg plaatst (* extra uitleg volgt*)
Zonder internet werk het niet

Mijn ervaring.
Ik vind de lampen van Hue echt super met vele vele mogelijkheden er zijn heel veel apps te downloaden.
Zo kun je in een no time elke gewenste kleur en lichtsterkte instellen.
Je hebt apps die je laten denken dat er vuurwerk word ontstoken, je kunt er een disco van maken en ik heb een rookmelder verbonden met de lamp achter de tv, deze gaat dan in de kleur rood knipperen als er op de zolder rook word gemeten.
En zo kan ik nog wel even doorgaan het zijn echt lampen waar je van alles me kunt en lekker mee kunt spelen.
Langzaam maar zeker komen er steeds meer lampen zoals in de gang en overloop dit zijn de wite lampen dus niet met kleur en ik heb er beweging melders op aangesloten dus kom je binnen dan gaat het licht aan en later ook weer van zelf uit/

(Extra uitleg) slechte verbinding tussen twee ruimtes

Het is zo dat de lampen gebruik maken van een Zigbee netwerk, de lampen verbinden zich via een andere lampen tot aan de bridge, de lampen maken dus samen een netwerk.
Stel je hebt twee ruimtes ruimte 1 en ruimte 2, in ruimte 1 hangt ook de bridge en zitten twee lampen, in ruimte 2 zitten ook 2 lampen maar geen bridge, als de ruimtes dicht bij elkaar liggen is het geen probleem.
Maar als de afstand tussen de twee ruimtes te groot worden dan heb je een probleem omdat dan de lampen niet goed werken.
Nou dat probleem heb ik dus ook de lampen in de nieuwe badkamer werken wel maar soms blijven ze hangen of een lamp veranderd niet van kleur of licht sterkte.
Ik heb samen met behulp van de helpdesk geprobeerd het probleem op te lossen maar het enige advies wat ze me konden geven was om de afstand tussen ruimte 1 en ruimte 2 te overbruggen met extra Hue lampen.
Nou dat is hier wel de bedoeling maar zover is het nog niet, ook een extra router helpt niet.
Geloof me ik heb heel wat forums en helpdesks benaderd.
Maar ik geloof dat ik iets heb ontdekt maar ik moet het nog uittesten, en dat is met beghulp van een extra bridge en met een speciale app
Deze app zorgt ervoor dat twee Hue Bridges met elkaar worden verbonden en de lampen beter werken, ik heb mijn oude Bridge 1.0 weer uit de kast gehaald en aangesloten op de zolder boven de badkamer.
De app heb ik op mijn iPhone gezet en hopelijk werkt het.
oeps bijna vergeten de app heeft de naam Yeti en kun je downloaden in de app store.
Komende dagen ga ik hem testen en kijken of de verbinding nu wel beter is.

Word vervolgd

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.