Les 2 t/m 4 2022 Bosgezicht

11-03-2022
Het bosgezicht schilderij is bijna klaar, ik ga nog wat puntjes op de i zetten maar op les gaan we nu beginnen aan een nieuw project en dat word project zeezicht!
Ik zal even een foto posten zoals het er nu uit ziet..Exact dezelfde foto, maar met verschillend licht op de foto gezet, dit is het tot nu toe, in het echt is het natuurlijk ook anders door licht en ook grootte!
Op korte termijn maak ik deze af en dan kan de naam er onder!

IKKE


09-03-2022
Vandaag weer verder gegaan met het bosgezicht, de laan voorzien van bladeren en schaduw, ook de bladeren van de bomen zijn nu wat verzacht!
En nu is het puntjes op de i zetten, beetje schaduw hier en daar of wat licht inval, nog wat takken, en wortels, dus een kloddertje hier en nog een kloddertje daar!
Maar goed morgen heb ik weer les en dan is het misschien nog even werken aan het bosgezicht, en anders ga ik nog even verder met de schapen!
En de volgende keer gaan we iets met water en zee maken, ik heb acht voorbeelden gekregen en mocht aangeven welke ik zou willen maken, en meeste stemmen gelden in dit geval!
Ik hoop op een onstuimige zee gezicht want daar leer ik het meest van, maar goed we zullen het vast morgen of anders later nog wel horen!

IKKE


08-03-2022
Donderdag ga ik weer verder met het bosgezicht schilderij, en ik heb er zin in, oké een les geleden was het iets minder met mijn zin voor deze schilderij omdat het niet echt ging zoals ik zelf wilde.
Je probeert het goed te doen en je wilt natuurlijk dat het een mooi schilderij word, maar dan lukken bijvoorbeeld takken niet zoals je wilt of struiken enz.
Nou dat had ik dus na de les, maar ik heb een lading foto’s gemaakt en dan probeer ik thuis tussendoor de boel weer een beetje aan te passen te verbeteren dus, want dat is het voordeel van verf, je kladdert er zo weer overheen!
Vandaag moet ik nog rechts in de hoek wat aanpassen en het pad moet ook nog beter, en dan ben ik klaar voor de volgende les!

IKKE


24-02-2022
Les drie t/m vier, elke week of elke les zijn we nu bezig om het bosgezicht te verbeteren en af te maken, het is een heel karwei.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik me voorgenomen heb om op les rustiger aan te doen en dan toch in alle rust thuis meer aan het schilderij te werken.
Ik wil op les te snel en thuis heb ik veel meer rust en dus de tijd, maar goed natuurlijk wel met de oren en ogen open!
Na les vier ziet het schilderij er als volgt uit.Het gaat de goede kant op maar er moet nog veel gebeuren, dus op naar les nummertje vijf en dat is morgen al!

IKKE


Les twee noem ik maar bosgezicht, op de afbeelding zie je wat het moet worden, maar ik ben er al wel achter dat we het op schilderles niet zo nauw nemen met het origineel, het moet natuurlijk wel als voorbeeld dienen, maar.
Maar honderd procent hetzelfde gaat het zeker niet worden, nu maakt mij dat eigenlijk niet uit, voor mij is belangrijk dat ik zoveel mogelijk leer!
Alles wat ik leer ga ik namelijk toepassen op mijn eigen schilderijen, tenminste dat is het plan en voor mij zijn lessen ook wel een beetje een stok achter de deur om te gaan schilderen!
Vaak ben je druk met dit end ruk met dat en dan heb je niet altijd de zin en tijd om te schilderen, maar goed ik heb toch al wel dingen geleerd, ik zal eerst de foto plaatsen van de schilderij zoals het er nu uitziet!Je ziet toch wel veel verschillen, gelukkig kan ik hier schrijven dat de schilderij nog niet klaar is en er nog veel aan moet gebeuren, vandaag 26-02-2022 heb ik les nummer vijf en dan gaan we weer verder met deze schilderij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.