Recept Smoker Baby Back Ribs “st Louis Style”

Baby Back Ribs “St Louis Style”(5 Sterren)

25-09-2016

Vandaag gaan we Baby Back Ribs “St Louis Style”Maken

We beginnen met de ribs uit de koeling te halen en als eerste halen we het vlies dat onder de ribben weg, dat doen we voor de smaak, kruiden trekken dan beter in het vlees,
dat vlies voorkomt dat namelijk en het is ook nog een stug velletje dus die willen we niet.
Als tweede strooien we iets zout over de ribss en smeren ze dan in met een dun laagje lyon mosterd, dan bestrooien met een rub.
De rub is een beetje gissen omdat ik geen idee heb welke, meestal gebruiken ze een rub uit een potje van een speciaal merk, maar dat hebben we hier niet dus dat moet je dan zelf uitzoeken!
Recepten van lekker rubs zijn er genoeg te vinden, ik heb in dit geval de rub van de Pork Belly gebruikt zie Pork Belly
Ze gaan op de smoker temperatuur 235 F niet celcius maar fahrenheid, 112 a 114 graden C ze hebben in totaal ongeveer 5 uur nodig.
Het is een smoker dus gaan we ook rookhout gebruiken in dit geval Kersen maar het kan ook zijn dat ik dit combineer met appel en of met eiken, maar het recept is officieel met Kersen.
We leggen de spareribs in de smoker en na 45 minuten worden ze beneveld met een mengsel van appelsap en ananas sap en 45 minuten later nog een keer.
Na 3 uur worden ze uit de smoker gehaald en op folie gelegd, ze worden ingesmeerd met roomboter strooi er dan een beetje bruine suiker op en wat honing, beide kanten.
Pak de ribs goed strak in de folie, en leg ze weer in de smoker met de vleeskant onder na ca 1,5 uur gaan we ze checken.
Dan worden ze uit het folie gehaald en met bbq saus gemoped bijde kanten moppen is het insmeren met een kwast (mop kwast) dan gaan ze nog half uur op de smoker om een beetje te carameliseren.
Klaarrrrrrrrrr!!!!!!!!!, snijden in stukken en smikkelen.

Ik heb dit recept van internet gehaald , als je zoiets gaat maken dan hoop je maar dat het super gaat smaken, op het moment dat ik dit recept hier op mijn site schreef wist ik echt nog niet hoe het eindresultaat zou worden.

De dag erna
Ik moet zeggen dat de spareribs goed gelukt zijn, de twee ribs dicht bij de fire Pitt waren zo gaar dat ze uit elkaar vielen, de drie anderen hadden een kleine byte, smaak was prima!

Zat me wel te bedenken dat de rub die er op komt volgens mij wel zonder suiker kan, omdat je bij in in de folie pakken ook nog suiker toevoegd!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.