Project Highlander Cow


21-03-2021
Jeetje wat een ellende, ik schilder liever een oog dan haren pffff maar goed we gaan lekker door en ik ga nu laag voor laag opbouwen en dan zien we wel waar het schip strand!

IKKE


17-03-2021
Vandaag weer met de kop bezig geweest en pffff het is geen makkelijke opgave.
Ik ga wat foto’s posten van enkele weken geleden.Ik heb van elke stap een foto gemaakt ik ben iets verder dan op de laatste foto maar, ik heb ook al de kop weer bruin gemaakt om opnieuw te beginnen.
En hoewel ik al weer een paar stappen verder ben lijkt het weer op de laatste foto, pffffff
Ik moet wel zeggen dat de slepers kwast een aanwinst is, en dat de hinderlijke potlood die op sommige plekken boven komt drijven als het ware, straks verledentijd zijn met de spray die ik besteld heb.
Ik heb dat namelijk op meerdere schilderijen en dat overkomt me dus niet meer.
Ik heb ook een verniskwast besteld dus kan ik de eerste schilderijen met een retoucheer vernis, vernissen, dit is een ademende vernis, over een jaar of zo kan pas de normale vernis erop.
Nou dat was het weer, het word natuurlijk vervolgd, en als de koe klaar is dan maak ik eerst de andere schilderijen al, deze blijven ook maar liggen.

Toedels IKKE


14-03-2021
Voor het probleem dat het potlood door de verf heen komt, heb ik de oplossing gevonden met mij zijn er ook anderen die het zelfde probleem hadden.
En voor dat probleem is er een oplossing en dat is fixeren en dat doen we met nummertje 064 van Talens dat is een spuitbus met fixatief.
Fxatief verbetert de hechting van krijt, pastel houtskool en grafiet deeltjes op de ondergrond.
Het is sneldrogend, veilig en is niet vergelend, nou dat klinkt goed ik had het probleem van de potloden al met meer schildrijen en ik dacht dat het aan mij lag, dus niet!
En ik heb drie kwasten besteld voor de haren, slepers kwasten en daarmee zou je beter haren kunnen schilderen ik hoop het want het schiet niet echt op zo!

IKKE

11-03-2021
Eerlijk is eerlijk ik ben nog geen stap verder gekomen, op een ding na en dat is de penseel, ik heb namelijk op een YouTube film gezien dat je een sleper penseel moet hebben.
Met zo’n penseel kun je dus dunne lijnen maken, zoals hij het deed zag het er makkelijk uit.
Dus heb ik drie sleper penselen besteld via internet en dan zullen we eerst een proef stukje maken en dan zien we wel weer verder.

IKKE


07-03-2021
Ik heb een laagje verf over de kop geschilderd ik was niet echt tevreden over de haren dus vandaar dat laagje en nu moet ik dus opnieuw de haren schilderen.
De komende week krijgen we een paar natte dagen, er is regen onderweg en dan is het mooi tijd om te schilderen.

IKKE

18-02-2021
Zoals ik al geschreven heb ben ik dus begonnen met een koe, ik heb net de titel van deze pagina veranderd in Project Highlander Cow, dus Project Hooglander.
Nou snappen jullie meteen waarom ik al een paar keer geschreven heb over de haren.
Want dat zijn er veel vooral zijn kop zit er helemaal vol mee.
Ik heb ook geschreven dat ik een beginnende schilder ben en dus nog heel veel moet leren.
Ik wilde eerst dit project uit de weg gaan en kiezen voor wat makkelijker werk, maar omdat ik hem mooi vond en er ook een groei mogelijk voor mij in zie als beginner.
Daarom deze Highlander, ik zal even een een foto plaatsen zodat je kunt zien waar ik aan begonnen ben.

En niet te vergeten hij is 75 Cm breed en 50 Cm hoog, en dat is een heel oppervlak om in te schilderen kan ik hier schrijven.
Maar goed dit moet hem dus worden, nu ben ik eerlijk is eerlijk in de praktijk al een stuk verder dan hierboven maar ik wil niet in een keer alles verhullen.
Ik heb zeker nog een hele taak voor me liggen en ik moet nog aan de berg beginnen waar ik tegen op kijk en dat zijn de vele krullende haren.
Op korte termijn volgen er meer foto’s van mijn vorderingen.

Toedels IKKE


15-02-2021
Ik zag er als een berg tegenop om te beginnen aan de koe zelf, de achtergrond en de horens zijn niet het probleem.
Zoals ik al schreef zijn het de kleuren en de haren, maar goed ik hoef niet honderd keer hetzelfde te schrijven toch?
Ik ben gewoon begonnen en dus nu met het lichaam bezig, de ondergrond is klaar en nu komt dus het harige gedeelte.
Binnenkort volgen de foto’s en dan kun je zelf oordelen, maar het is en blijft erg moeilijk en het is nog lang niet klaar verwacht ik.

IKKE

07-02-2021
Project 7 gaat nog niet vanzelf, ik vind het zeer moeilijk en eerlijk is eerlijk ik heb geen idee wat ik het eerst moes doen.
Maar ik heb A gezegd dus gaan we ook naar B, ik heb al geschreven dat het een groot doek is en dat is voor mij al de eerste keer, en dan is het ook nog een beest met heeeel veel haar, en dat is me nog al een dingetje.
Hoe begin je, er zitten zoveel structuren en kleuren in dat je voordat je überhaupt met een kwast het doek hebt aangeraakt je al denkt ojee waar ben ik aan n begonnen.
Maar goed ik ben begonnen met na te tekenen van de Highlander koe, daarna heb ik de achtergrond geschilderd, het makkelijkste van deze schilderij, daarna heb ik beide hoorns geschilderd en een paar dagen geleden heb ik de koe ingekleurd met een achtergrond kleur.
En dat lijkt heel raar kan ik hier schrijven ehm of dit gaat lukken weet ik niet maar ik ga gewoon door.
Ik heb heel veel proefplankjes gemaakt maar of dat gaat helpen pfff, maar goed vandaag ga ik verder en den komen de haren, heeeel veeel haren.

Wish me Luck

IKKE


16-01-2021
Zoals ik al schreef ga ik beginnen aan een groot en moeilijk project, dit project gaat me de nodige zweetdruppels kosten.
Ik ben begonnen met het maken van proefstukjes, voordat ik aan dit project ga beginnen.

Bij het maken van een schilderij, ehm bij het namaken van een schilderij dus, heb je te maken met kleuren.
En dan is het de juiste kleuren mengen en zoeken die matchen met het origineel, nou eerlijk gezegd denk ik dat je daarvoor 30 jaar ervaring voor moet hebben of zo.
Want ik vind de juiste kleuren maken/zoeken erg moeilijk en bijna niet te doen.
Ik heb voor mijn nieuwe project proef plankjes gemaakt en ik ben er met nog een bezig maar eerlijk is eerlijk het gaat me niet lukken.
Nou dan krijg je de schilder vaardigheden en ook dat is niet simpel, ik leer gelukkig wel bij en probeer ook te leren van mijn gemaakte fouten.
Mijn nieuwe project is een project waarop veel haar te zien is en dat lijkt me geen makkie, maar ik ga het wel proberen!

Word Vervolgd IKKE

Je ziet penseel nummer en kleur nummers en dit is een redelijk vlot gemaakt proefstukje, alle verf is in dit geval met terpentine verdund.
In het echte schilderij zal de onderlaag met terpentine worden verdund en de tweede laag met medium, tenminste dat is het plan.
Ik ben begonnen om het doek een paar keer in de Gesso te zetten en daarna of tussendoor ligt op te schuren voor een zo glad mogelijk doek.
Het doek dat ik ga schilderen zal mijn eerste grootte doek worden met een afmeting van 60 cm x 80 cm.
Blijf deze pagina volgen voor updates!

IKKE15-01-2021
Ik ben begonnen met project 7, nu lopen alle schilderprojecten door elkaar heen.
Maar ik begin dus weer een nieuwe, een ding is zeker en dat het een groot doek gaat worden en ook nog eens een hele moeilijke.
En ik weet niet of me dat gaat lukken maar ik zeg maar zo als je er niet aan begint dan weet je ook niet of het gaat lukken.
En ik zie het allemaal als leer projecten, het zal nog wel even duren voordat ik een doek zal schilderen die ik zelf perfect vind.
Nu zal dat laatste nooit gebeuren omdat ik het misschien wel mooi zal vinden maar niet perfect, want perfect bestaat in mijn ogen niet.
Ik kan wel vertellen dat mijn nieuwe project dus groot is, dat het een dier is en dat er veel haar op dit dier zit.
Voor de rest verklap ik nog niets, het zal ook nog wel even duren voor dit doek klaar is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.