Project 1 Twee Koolmezen

Twee Koolmeesjes Eindresultaat

22-10-2020
Een paar dagen geleden begonnen met mijn eerste echte olie schilderij, ik had natuurlijk al wat dingetjes gemaakt met olieverf maar veel te weinig om mezelf een schilderij te zien maken.
Maar goed door te doen leer je van alles en we hebben dan ook nog internet kom je er niet uit dan hebben we een super www netwerk met ideeen, voorbeelden en lesjes die je kunnen helpen.
Maar hoeveel je ook kunt vinden op internet als je twee linker handen hebt dan kom je niet ver, tenminste dat denk ik, maar ook als je twee rechterhanden hebt is het nogal een dingetje.
Schilder maar eens iets wat lijkt op het onderwerp wat je gekozen hebt, ik wil twee koolmezen schilderen.
Nou dat is stap een kies iets wat je na wilt schilderen, nu heb ik gekozen voor twee koolmezen, maar dan wel een simpele olieschilderij dus niet te gedetailleerd.
Dat laatste zal het wat makkelijker maken denk ik, of beter gezegd dat hoop ik, de tijd zal het leren.
Ik weet al wel det het mengen van de juiste kleuren het aller moeilijkst gaat worden op het schilderen zelf dan.
Maar goed we zijn begonnen en ik heb meteen besloten om het langzaam aan te doen beter meerdere lagen dan ineens de boel op het doek volgens mij is dat ook de beste weg.
Beter tien lagen met een goed resultaat dan in een keer een kliederboel, ik ben begonnen en ik heb me voorgenomen om na elke stap een foto te nemen en hopelijk zie je straks dat het twee koolmezen zijn en niet twee vreemde vogels.

28-11-2020
En dan zijn we al weer een hele stap verder en project koolmees loopt al ten einde, ik zal even eerst wat foto’s plaatsen en dan mezelf ff afkraken ehm de painting dan he!Op afbeelding 1 ben ik begonnen met een groene achtergrond ehm niet mooi dus op afbeelding 2 dat aangepast.
Op afbeelding 3 ben ik begonnen met de ondergrond voor de stappen die volgen.
Op afbeelding 4 zie je natuurlijk al dat het twee vogels zijn en ook nog welk soort, twee koolmezen op een tak.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat voor zover ik weet dit mij aller eerste olieverf schilderij is op de proef stukje zoals de citroenen en noem maar op.
Ik heb wel eens wat gekliederd met waterverf maar dit is dan mijn eerste olie schilderij.
Ik ben niet echt tevreden over de tak waarop de vogels zitten dus daar moet ik nog wat aan doen, de staart van de rechter mees is nog te breed dus ook daar wil ik nog wat aan doen.
Het wit moet nog in de oogjes komen en dat zullen de mezen hopelijk wat meer gaan leven.
De tak moet ook wat meer tussen de pootjes en voor de staart komen er komt ook nog wat meer wit in de schilderij op de achtergrond.
En als ik dan redelijk tevreden ben dan komt mijn krabbel er nog onder en dan ga ik bedenken welk kunstwerk ik hierna ga maken.
Want om heel eerlijk te zijn vind ik het schilderen met olieverf fijner, je hebt veel meer tijd, je kunt laag over laag schilderen en ook dikker opzetten.
Ik moet nog wel veel leren dus ook daar wil ik wat meer in duiken, mengen van verf, gebruik maken van medium en lijnzaadolie en nog meer van dat soort dingen.
Er valt nog veel, heel veel te leren voor een amateurtje zoals ik, nu vind ik eigenlijk het allerbelangrijkste de lol of betergezegd de voldoening die je van je werk moet hebben.
De koolmezen zelf zien er buiten de tak en de achtergrond voor mijn allereerste schilderij er redelijk uit, lelijk zijn ze niet en echt mislukt ook niet.
Dus dat is wel een stimulans om door te gaan en dat wil ik op dit moment ook.
Ik ga er wat dieper induiken is mijn voornemen en of dat ik dat ook ga doen is en tweede ik hou van afwisseling en je moet, ik moet mezelf ook motiveren om door te gaan.

01-12-2020
Hij is klaar mijn allereerste schilderij met olieverf, met de nodige fouten die niet meer omkeerbaar zijn, maar dat is een lang verhaal ik heb vele Youtube filmpjes gekeken en daar kun je veel van leren.
Maar goed dit is hem geworden, het kan beter maar dat kan altijd.

Op naar mijn volgende project, heb ik de smaak te pakken?
Wie weet ik hoop het omdat het leuker is dan met waterverf en je hebt er veel meer tijd voor vind ik.
Ik heb een nieuwe grote schilders ezel besteld, ben bezig om mijn schilders spulletjes op orde te brengen.
Heb al een lading YouTube filmpjes op internet gekeken en daar al weer het nodige geleerd en dat hoop ik dan te gebruiken in mijn volgende project!
En dat word een kip met een vaag onderlijf maar de kop is ehm lijkt me heel moeilijk en dat gaat me echt veel bloed zweet en tranen kosten!
Maar goed ik heb de voorbeelden al uitgeprint de kop vergroot zodat ik het beter kan zien!
De kip zelf zal te doen zijn, niet makkelijk maar wel te doen maar de kop, we zullen het zien je moet dingen ook niet uit de weg gaan vind ik.

05-12-2020
Zoals ik al schreef word de kip mijn 2e project en zo heb ik het ook genoemd, project 2 de kip in de mist, mijn krabbel staat eronder dus klaar.
Bovenaan deze pagina de twee koolmeesjes in de cirkel is het eindresultaat.
Ik zelf vind het niet slecht gedaan, maar dat vind ik omdat het mijn eerste olieschilderij is, met de nodige foutjes.
Op naar project 2 de kip in de mist.
IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.