Operatie Gas Besparen

24-08-2018
Gisteren heb ik me verdiept in het onderwerp Pellet Kachel door middel van pellets (geperste hout brokjes) verwarm je een ruimte met dit systeem zou je 40% kunnen besparen op de stookkosten.
Nu ligt het er natuurlijk aan waar je zo’n kachel gaat plaatsen maar dit is zeker een optie je krijgt ook nog 500 subsidie en dat is natuurlijk ook nog mooi meegenomen.
Als ik in kaart moet brengen waar ik het meeste gas verbruik dan is het in de woonkamer daar zou ik dus een pallet kachel neer kunnen zetten, echter ik hou van een vuurtje stoken dus dat is geen optie.
Ik wil wel een andere houtkachel de oude vlamkachel die we nu hebben is een beetje uit de tijd ik geloof dat we die kachel voor 1500 gulden hebben gekocht en geloof me of niet maar die kachel heeft zijn geld dubbel en dwars terug verdient.
En zo’n houtkachel of allesbrander geeft toch een heel andere warmte dan een gas kachel of via radiatoren, stralingswarmte en het knetteren van hout maakt het een stuk fijner en aangenamer.
Bij onze volgende kachel wil ik toch wel wat meer vlammen zien er moeten dus grote ramen in zitten maar goed dat komt later nog wel.
Het vlammen spel van een pellet kachel zijn lang niet zo mooi als van een houtkachel en dus geen pellet kachel in de woonkamer.

Word vervolgd………

25-08-2018
Dat we van het gas af moeten is nu wel duidelijk de overheid wil dat in 2040 heel Nederland van het gas is.
En wij hebben daar als burger weinig op in te brengen nu kan ik daar wel mee leven of ik er blij mee ben is een ander verhaal maar goed het is niet anders en we kunnen er wel tegenin gaan maar we winnen het toch niet.
Ik was zelf al een tijdje bezig met ons energie verbruik hier in huis, ik heb sinds ik hier woon al een alles brander die me al heel wat kuub gas heeft bespaard oké je moet dan wel goedkoop of gratis hout kunnen stoken anders is het zeker niet rendabel.
In vergelijk met andere huishoudens verbruiken we als gezin hier veel minder dan een gemiddeld gezin, maar elektra verbruiken we juist veel meer dan een gemiddeld gezin.
Iets meer dan een jaar geleden hebben we de eerste zonnepanelen gekregen en een paar weken geleden de voorlopig laatste panelen daarover kun je elders op deze website lezen.
Na de aanpak van ons stroom verbruik is ons gasverbruik aan de beurt ik heb een jaar geleden al voorspeld dat de prijzen de pan uit gaan rijzen en dat gas de komende jaren veel duurder gaat worden dat is een van de stappen van de overheid om ons van het gas te krijgen.
Als elektra veel goedkoper is dan stappen ze vanzelf wel over denkt de regering wij Hollanders willen niet teveel betalen en als het goedkoper kan waarom niet.
Helaas is het geen makkelijke weg die voor ons ligt, de alternatieven zijn nog veel te duur een elektrische CV ketel is duurder in aanschaf en duurder in gebruik ik vraag me af wat dan de motivatie is om over te stappen.
En dat is dus nu de grote fout als je wilt dat we overstappen zorg er dan wel voor dat er alternatieven zijn die betaalbaar zijn en gunstig voor de gebruiker maar nee dat is er naar mijn mening niet!
Waarom zouden gebruikers grote bedragen willen uitgeven als ze er niet beter door worden wij Nederlanders willen best wel investeren maar als we onze investering niet terug verdienen dan houd het al snel op.
Ik denk dat de overheid zelf eerst stappen moet zetten en dan niet van die kleine stappen maar echt grote stappen er zijn genoeg alternatieven zoals waterstof het Nederlandse gasnet is super geschikt voor waterstof gas.
En volgens onderzoekers zijn er maar kleine aanpassingen nodig om het gasnet geschikt te maken voor waterstof en ik vraag me dan af waarom daar niet meer energie word ingestoken door de overheid.
Nee! eerst moet Nederland van het gas af en dan komen ze er achter dat waterstofgas toch veel goedkoper is en beter is voor het milieu.
Maar goed ik ga hier niet zitten afwachten tot de prijzen de pan uit rijzen ik ga op zoek naar wat voor ons een goede optie is en daarover ga ik hier schrijven.
de vraag is wat gaan we hier in huis doen om flink te besparen op onze gas rekening.
Nou dat is makkelijker gezegd dan gedaan ik heb een tijd geleden geïnformeerd bij de Geas naar een warmtepomp nou dat was in ons geval niet rendabel de opbrengst vergeleken met de investering was veel te hoog en het rendement veel te laag.
Een elektrische CV ketel is dat een oplossing? hoeveel elektra verbruikt zo’n ketel of moet daarvoor een krachtstroom leiding worden aangelegd.

Wij verbruiken nu gas om ons huis te verwarmen en om ons water te verwarmen en natuurlijk om op te koken, de grootste kostenpost is wel de verwarming dan komt het warme water en dan het koken.
Nu weet ik het van die laatste twee natuurlijk niet helemaal zeker maar ik denk dat we meer gas verbruiken voor warm water dan voor koken.
Maar goed het is ook niet zo heel belangrijk het huis verwarmen kost het meeste gas ik heb een hele spreadsheet gemaakt waarin ons gasverbruik per maand in kaart is gebracht ik weet dus precies hoeveel gas we per maand verbruiken.
Afgelopen jaar hebben we 770 m3 verbruikt en nu moet ik er wel bijschrijven dat ik regelmatig de kachel heb aangestoken en dat scheelt enorm.
Gemiddeld hebben we de laatste drie jaar gemiddeld 858 m3 gas verbruikt per jaar en dat maal 0,99 cent is 849,42 euro per jaar en dat is inclusief leveringskosten overheidsheffingen btw en noem maar op.
En dat is dan 70,79 euro per maand aan gas die we gemiddeld verbruiken deze prijs zal de komende jaren flink stijgen.
Neem maar van mij aan dat dat echt gaat gebeuren en dat betekent dat je vaste lasten flink zullen stijgen en je netto minder overhoud in de maand.
Nu is mijn motto “Minder lasten en meer lusten” en dat betekent dat ik wil bezuinigen zonder dat we in de kou komen te zitten ehm in tegendeel ik wil juist warmer zitten en minder geld kwijt zijn.
Nu ga ik natuurlijk niet in elke ruimte een allesbrander zetten dat kan ook niet maar ik ga wel kijken naar wat mogelijk is.
Nu zat ik eerst te denken aan elektrisch verwarmen maar dan heb ik aan 16 zonnepanelen op het dak ook niet genoeg dan mogen er nog wel een lading bijgeplaatst worden ten eerste is er te weinig ruimte op het dak en ten tweede kost me dat een vermogen.
Ik wil best investeren maar ik wil de investering ook terug verdienen tja en waar ga je dan beginnen?
Ik ga beginnen om de boel eens onder de loep te leggen en in kaart brengen waar ik eventueel kan besparen, bijvoorbeeld elektrisch koken, verwarmen misschien ook elektrisch of door meer te stoken en water verwarmen misschien met speciale zonnepanelen of een warmtepomp ik heb nog geen idee.
Ik verbruik al een stuk minder gas door het RWE Smarthome systeem, elke radiator heeft een slimme knop, elke ruimte kan nu apart worden verwarmd, dus zou ik het in kamer een 20 graden in kamer twee 25 graden en in kamer drie 30 graden dan kan dat, we kunnen elke ruimte hier in huis apart verwarmen.
In elke ruimte word ook het vocht percentage gemeten en je kunt het systeem programmeren en noem maar op.
Nu schreef ik dat de naam RWE Smarthome was maar die is nu veranderd in Inoggy en dit systeem heeft me al flink wat gas bespaard en dat is natuurlijk super een van e redenen dat ons gas verbruik laag is, normaal is het zo dat als je in huis je verwarming aan zet in de kamer waar de thermostaat zit dat dan ook in de rest van het huis waar de kranen openstaan de verwarming ook aan gaat en dat heb je met dit systeem niet!

Een van de doelen is om met mijn vaste lasten van 150 euro per maand voor gas en elektra naar beneden te brengen liefst onder de 50 euro dat zal natuurlijk een lange weg worden maar je moet soms doelen stellen en dan de wegen zoeken om het doel te halen.
En als me dat lukt dan heb ik op jaarbasis 1200 euro bespaard en wie wil dat niet?

30-08-2018
We gebruiken of verbruiken gas voor Verwarming, voor het koken en om water te verwarmen drie dingen waar we gas voor verbruiken en misschien moet ik deze stappen eens uitsplitsen om er zicht op te krijgen.

Verwarmen van ons huis

Wat zou er anders kunnen en dan zal ik even hardop denken…

Verwarmen van ons huis gebeurt nu door gas te verstoken, in de badkamer hebben we elektrische vloerverwarming maar of de vloerverwarming het aan kan weten we nog niet.
Ik kan er wel een andere CV ketel neer hangen maar dat kost meer dan dat het opbrengt een gasloze ketel betekend dus elektrisch verwarmen en dat is duurder in verbruik voor mij geen optie!
Nu hebben we een allesbrander en dat scheelt wel maar dan moet je gratis of heel goedkoop hout kunnen krijgen en elke dag de kachel aansteken en de hele dag het vuur brandend houden gaat hem ook niet echt worden!
Nu zijn er tegenwoordig panelen die je ophangt net zoals radiatoren aan de muur dit zijn infra rood panelen en verwarmen via stralingswarmte hoe dat exact werk weet ik nog niet maar zeker iets om uit te zoeken!

Koken van eten
Tja ik ben kok en heb mijn hele leven op gas gekookt en om zo in een keer op elektrisch over te gaan is ook geen optie en ik denk dat ook hier stroom meer kost dan gas.
Ook hier zal ik me moeten inlezen wat kan anders en hoe!

Warm Water voor o.a. douchen en bad We verbruiken vast meer gas met het verwarmen van water dan we denken, en ik heb geen idee hoeveel en ook geen idee hoe dat anders moet.
Het enige wat ik me kan bedenken is met een zonneboiler, de zon verwarmt het water maar dan vraag ik me al meteen af hoe dat in de winter gaat en wat de besparing is.

Een ding moet duidelijk zijn als ik investeer in bijvoorbeeld zonnepanelen dan moet dat met een paar jaar terugverdient zijn anders heeft het in mijn ogen geen nut.
Ik ga geen 100 euro op tafel leggen om maar een paar euro te verdienen ben gekke Henkie niet!!

Ik wil op mijn oude dag zo min mogelijk lasten hebben dat is het doel, als werkende kun je de lasten nog wel betalen maar hoe is het als je bijvoorbeeld als geen werk hebt of niet meer kunt werken door omstandigheden of AOW hebt!
Nou veel mensen denken niet aan hun oude dag en stoppen veel geld in ander dingen zodat ze tegen die tijd misschien meer AOW krijgen!
Het zijn allemaal dingen die je in je achterhoofd mee moet nemen in beslissingen die je maakt!
Of alle beslissingen die je neemt of stappen die je maakt de juiste zijn kom je pas later achter en misschien denk je later we dat bepaalde beslissingen niet echt slim waren maar goed als je alles van te voren weet dan kun je daar na leven en handelen.
Maar dat is dus helaas niet zo, je moet de beslissingen nemen door het gevoel dat je erbij hebt en door er over na te denken, er zijn vast mensen die me gek verklaren dat ik zo met ons energie verbruik bezig ben of dat ik zonnepanelen op mijn dak heb liggen of om andere dingen!
Tja dat mag ik denk dat je naar je eigen huishouden of leven moet kijken en dat je moet doen wat je wilt doen en hoe dat bepaal je lekker zelf en de toekomst zal het uitwijzen of het slim was dat je bijvoorbeeld zonnepanelen op je dak hebt laten leggen.
Een ding is zeker door stil te zitten zul je niet vooruit komen en nu kun je het misschien nog betalen maar er kunnen ook andere tijden komen, die komen er zeker maar niemand weet het.
Een ding is zeker de gas prijzen zullen flink stijgen neem dat maar van mij aan de overheid wil dat we in 2040 allemaal van het gas af zijn en dat gaat niet gebeuren als het gas goedkoper word.
Tegen die tijd ben ik vast niet meer met dit onderwerp bezig maar voorlopig nog wel.

04-09-2018
De kogel is door de kerk en ik ga kijken of ik een begin kan maken met het verlagen van ons gasverbruik maar eerst dit……….
Zoals je ziet ben ik nogal bezig met het onderwerp energie en besparen met het doel meer lusten en minder lasten, ik hoef niet voorop te lopen om bij de niet gas huishoudens te horen ehm zeker niet ik gebruik gas en dat zal ik(we) de komende jaren blijven doen!
Maar ik heb voorspeld dat de komende jaren de overheid er alles aan zal doen om Nederland van het gas te krijgen en een van die stappen is het verhogen van de gasprijzen of kosten die betrekking hebben op het gas en ik geloof erin dat het in stappen gaat elk jaar komt er wat bij en over een paar jaar is gas bijna niet meer te betalen verwacht ik in ieder geval zal het gas een stuk duurder zijn dan nu het geval is.
Om die ellende voor te zijn is het goed om vooruit te kijken en er nu al over na te denken wat als……..ik ben er van overtuigd dat er over een paar jaar ander gas uit de leidingen komt (waterstofgas) maar dat zal nog wel wat jaartjes duren.
Nu moet iedereen van het gas en over vele jaren moet iedereen weer aan het gas verwacht ik het is raar maar waar, het is mijn verwachting maar goed we zullen zien.
Als mijn website over vele jaren nog bestaat dan zien we of mijn voorspellingen in de buurt kwamen.
Maar goed gas gaat duurder worden daar hoef je geen expert voor te zijn omdat te voorspellen het meeste gas wat verbruikt word in ons huis is voor de verwarming en dus ga ik dat aanpakken en ik heb een keus gemaakt hoe ik de eerste stap ga maken.
In de badkamer hebben we al elektrische vloerverwarming of dat voldoende is weet ik niet maar dat zien we deze winter wel, de tweede stap die ik genomen heb is om een pellet kachel aan te schaffen deze kachel komt in de voorkamer te staan en zal een bijdrage moeten leveren aan een lager gasverbruik.
En hij moet de beneden verdieping verwarmen normaal zet ik nachts de verwarming uit maar de pellet kachel blijf ook nachts aan oké op een lagere temperatuur en als we straks beneden komen is het warmer.
Meer comfort en een lager gasverbruik is de opzet of ik daar in ga slagen is een tweede maar de keuze is gemaakt en daarna zien we wel verder.
Het kan zijn dat er nog een extra ventilator in de muur komt mocht de circulatie van de warmte niet optimaal zijn als dat nodig is wil ik er wel een die stiller is dan stil maar goed of het nodig is zien we wel.
De kachel heeft ook een ventilator die de lucht verspreid.
We krijgen een Nordic Fire Reeva 7 een pellet kachel met het energie label A++ dus lekker zuinig en hij is erg stil wat ik zelf erg belangrijk vind omdat veel pellet kachels erg veel geluid maken, een bakje wat kantelt en brokjes die naar beneden vallen, gelukkig heeft deze kachel dat niet ik zeg niet dat hij geruisloos is maar wel redelijk stil in vergelijking met de andere pellet kachels.
Dus lekker zuinig en je krijgt ook nog subsidie op een zo’n kachel en dat is mooi meegenomen lijkt me.
Nu klinkt het natuurlijk allemaal leuk maar het kan zijn dat het in de praktijk flink tegenvalt, dat hij toch niet zo zuinig is als je hoopt en dat dus je besparing op gas veel te laag is niet rendabel dus of dat ik er de beneden verdieping voorkamer en woonkamer er niet mee warm krijg.
Nou dat laatste zal wel meevallen maar net zoals met vele dingen het kan tegenvallen en het kan meevallen de praktijk moet het uitwijzen.
Deze pelletkachel kun je besturen via een app of via wifi dus vanuit de hele wereld kun je deze kachel regelen, hij hoeft minder vaak schoongemaakt te worden dan zijn voorgangers.
Ik heb dus deze kachel besteld met het doel om mijn lasten te verlagen, oké het duurt een paar jaar voordat je zo’n kachel terug hebt verdient maar ik denk maar zo als ik gezond blijf en ouder word en een AOW krijg dan zijn mijn lasten laag en hou ik meer over in de maand.
Maar goed dat laatste is ook maar afwachten.

14-09-2018
Voordat de kachel word geleverd moet er nog wel het een en ander worden aangepast, het vreemde van deze pelletkachel is dat de uitgang van het rookkanaal beneden in de kachel zit en dat heb ik nog nooit meegemaakt het zal vat te maken hebben met warmte of zuinigheid ik heb geen idee maar aan de ene kant is dat wel mooi dan zit er ook geen lange pijp boven de kachel normaal vind ik dat wel mooi maar de pelletkachel hebben zo’n dun pijpje en dat vind ik zelf niet mooi.
De kachel heeft een geaard stopcontact nodig en die heb ik dus speciaal aan moeten leggen omdat in de woonkamer geen aarde te vinden is maar goed dat is gelukt en omdat de kachel redelijk hoog is moest de schouw een beetje worden aangepast zodat de kachel er natuurlijk ook onder staan en dat het ook nog een beetje lijkt.

17-09-2018
Gisteren kwam de buurman even kijken wat er aan het doen waren en ik vertelde dat we een pelletkachel hadden besteld, nu vertelde de buurman dat ze in de serre ook een pelletkachel wilde inbouwen maar dat er mensen waren geweest die hem dat hadden afgeraden.
Nu weet ik dat er twee redenen zijn waarom mensen geen pelletkachel kopen en dat is om de onnatuurlijke vlam en omdat er pellet kachel’s zijn die nogal wat herrie maken.
Ik denk dat overal wel pro’s en contra’s aan zitten, dus ook aan pellet kachel’s nu las ik op de pelletkachel forum dat de vervoerkosten/bezorgkosten van pellets zo omhoog gegaan zijn.
Nu was ik daar zelf ook al achtergekomen en ophalen is ook een optie ik heb al een paar adresjes gevonden waar je zo een pellet vol met pellets kunt afhalen.
Maar goed ik heb een pellet vol pellets gekocht dus ik hoop dat ik even vooruit kan, ik heb nog geen idee wat het verbruik van een pelletkachel is nu ligt dat natuurlijk aan hoe warm je het stookt en daar komen we dus vanzelf achter.
Het kan mee of tegenvallen de praktijk zal het uitwijzen, de schoorsteen is verbouwd en is dus klaar voor de nieuwe kachel en nu is het wachten op de levering.
En mocht het zo zijn dat de verdiensten op een pellet kachel tegenvallen dan heb we in ieder geval wel een heerlijke straling kachel waar je lekker bij kunt zitten.

29-09-2018
4 oktober word de pellet kachel geleverd en dat is mooi het is al een flink stuk kouder en we hebben de CV al een paar keer aangehad en dat had ik dus willen voorkomen maar goed in de kou zitten  is ook geen optie vind ik.

30-09-2018
Helaas is er nog geen kachel en echt warm is het buiten niet het heeft zelfs al gevroren en dus moet de CV aan, ik heb net elders op deze website geschreven dan de zonnepanelen het jaar verbruik dekken dus wat we verbruiken wekken de panelen op!
Nu zal dat met het gas echt niet gaan gebeuren de pellet kachel zal er wel voor zorgen dat we minder gas gaan verbruiken maar niet dat de stook kosten op nul komen en dan heb ik het niet over het gasverbruik voor warm water en voor het koken dat is hier even buiten beschouwing.
Het kan wel zijn dat ik me nog ga verdiepen in het koken op elektra maar dat ligt een beetje aan de panelen en wat er voor nodig is, voor sommige kookplaten heb je krachtstroom nodig en ik heb geen idee wat dat gaat kosten in aanschaf en verbruik!
Dan hebben we daarnaast natuurlijk nog het gas verbruik voor het warme water ook hier heb ik geen idee hoe je dat zou kunnen aanpakken, je hebt wel van die speciale zonneboilers maar verder heb ik me daar niet zo in verdiept.
De pellet kachel verwarmt onze woonkamer, voorkamer en een deel de keuken, maar als we boven de verwarming aanzetten of in het washok tja dan word er gewoon gas verbruikt.
Nu zou het zo kunnen zijn dat de panelen meer opwekken dan ons verbruik is wat ik eigenlijk wel hoop want wat teveel word opgewekt word dan afgenomen door de Nuon, je krijgt er niet zoveel geld voor maar beter iets dan niets.
En eigenlijk is het beter om alles wat teveel opgewekt word omdat dat zelf te gebruiken maar ik heb liever dat de panelen teveel opwekken dan te weinig.
Maar goed op deze pagina gaat het over ons gas verbruik en koken op gas en dat zou dus elektrische koken kunnen worden of deels, wie weet in de toekomst het doel nu is om onze lasten te verlagen en flink ook.

27-10-2018
De Pellet kachel werkt op de wifi na super is goed in te stellen en doet wat hij moet doen, ik monitor het verbruik van de pellets zodat ik over een heel jaar bekeken kan zien hoeveel pellets we verstookt hebben en wat de kosten zijn.
De gas prijs gaat omhoog dat is zeker en elk jaar zullen we dus met de pellet kachel in theorie meer gaan verdienen of besparen tenminste daar ga ik van uit en de toekomst zal het leren.
Toch op een of andere manier denk ik dat ze ons bij de benen hebben veel van ons kunnen zich vast nog wel de autoloze zondag herinneren volgens mij in de jaren 60 of 70 toen dachten ze dat de olie bijna op was en nu vele jaren later is er nog steeds genoeg.
En ik denk dat ze dat met het gas ook doen er is genoeg maar ze zeggen dat het bijna op is en ik snap dat we niet afhankelijk willen zijn van een ander land zoals Rusland want die zijn in staat om zo ineens de gaskraan dicht te draaien.
Ik ben heel benieuwd hoe het nu verder gaat, ze willen ons van het gas maar betaalbare en goede alternatieven zijn er niet echt, als je een nieuw huis bouwt kun je natuurlijk wel rekening houden met en alles op de nieuwste energie bronnen afstellen en natuurlijk je huis mega isoleren zodat je bijna geen gas meer nodig hebt.
Nu hebben wij een pellet kachel aangeschaft maar als iedereen dat zou doen dan worden pellets ook onbetaalbaar, nu zou ik best wel HR +++ ramen willen hebben maar daar zijn onze kozijnen niet geschikt voor dus dat gaat hem ook niet worden.
Maar we hebben wel rolluiken en die zijn ook echt super, je voelt meteen dat de warmte meer blijft hangen als je ze laat zakken en in de zomer is het veel koeler met de rolluiken naar beneden.
Nou denk ik wel dat als je nu rolluiken zou moeten kopen dat je ook niet goedkoop uit bent en vooral niet met de geïsoleerde versie van rolluiken maar je kunt er zeker gas mee besparen omdat de warmte beter blijft hangen in de kamer!
Oke je wilt niet de hele dag de rolluiken dicht hebben en in het donker zitten maar ze kunnen ook gedeeltelijk dicht of een raam in plaats van twee!
Afgelopen week was in nieuws dat veel Nederlanders druk bezig waren om energie te besparen maar dat ze dat niet voor het milieu deden maar voor hun portemonnee tja eerlijk gezegd denk ik het zelfde eerst je eigen knip en dat het milieu!
Laat de overheid eerst de bedrijven maar eens gaan aanpakken, wij de burgers moeten bijvoorbeeld alle afval scheiden en bij de bedrijven gaat alles in een grote container en dan hebben we het nog niet eens over gas of stroom verbruik!
Maar goed in dit onderwerp gaat het over het besparen van gas en ik dwaal weer te ver af.

16-12-2018
De pelletkachel doet wat hij moet doen en brand en werkt dus prima, hij staat ingesteld op 19 graden en dat is het dan ook, nu is het zo dat ik nog een paar digitale thermometers wil aanschaffen.
Daarmee kan ik dan beter monitoren wat de temperatuur dan overal is.
Als je echt flink stookt dan stook je er per dag al snel en zak pellets doorheen dat gaat dan erg vlot.
Maar je krijgt er een lading warmte voor terug binnen de kortste keren is het net een sauna als je de kachel bijvoorbeeld op 20 graden zet.
Omdat de kachel nachts niet lager gezet word is het ook als je morgens de kamer binnen komt niet koud en dat is ook wel lekker kan ik schrijven.
Nu moet ik straks natuurlijk wel de besparing van gas en de aankoop van pellets tegen elkaar wegstrepen en dat ga ik ook zeker doen ik hou exact bij hoeveel pellets ik stook en kan dus ook zien wat het verbruik is.
Een pelletkachel straalt een heerlijke warmte uit net zoals bij een houtkachel en dat is toch heel anders dan bij die platen onder de ramen.
Stralingswarmte is altijd veel fijner dan van een CV en lekker even met de kont voor de kachel staan mmm
Nu moet de echte winter natuurlijk nog komen en ik ben dan benieuwd hoe het dan gaat.
Een ding is wel zeker in de kou hoeven we niet te zitten!

25-03-2022
De pellet kachel werkt super, en nu met de hoge gas prijzen hebben we deze, gelukkig zwakke winter, genoeg verdiend, door de oorlog in de Oekraïne zijn de prijzen flink gestegen en vooral gas is erg duur geworden en zal nog duurder worden!
Toen we de pellet kachel kochten waren er vast mensen die ons voor gek verklaarden, maar wij zijn er nu nog steeds super blij mee en vooral nu met die hoge gas prijzen!
En daarom gaan we onze houtkachel vervangen door een Aduro H1 Hybride kachel, hopelijk net zo tevreden mee als met onze eerste pelletkachel!

Word vervolgd!

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.