Onze Zonnepanelen (de Keuze)

De kogel is door de Kerk, er komen zonnepanelen op ons dak!

Er komen 9 LG320N1K- LG Zonnepanelen van 320 WP Full Black 40MM op ons dak te liggen.
Om nog meer rendement uit deze panelen te halen wordt er ook een Solar Edge Systeem aangekoppeld!

Solar Edge P350 Power optimizer voor 60-72 cels Panelen.
Klik op de linkjes voor meer informatie over het Solar Edge systeem.

Wat is Solar Edge
De Solar Edge App
Solar Edge

Klik op een van de linkjes voor meer informatie over de LG Panelen.

Wat is LG Neon 2
Kwaliteit van LG

En dan is er nog een omvormer nodig!
In dit geval de Solar Edge SE5000 Omvormer 1 fase.

Uitleg LG 320WP Panelen

LG full black zonnepaneel (320N1K-A5) neon 2 full black 320Wp

Neon2 met Cello technologie. LG 320N1K-A5  is een nieuw type full black zonnepaneel met Cello technologie. Cello technologie vervangt de 3 busbars door 12 smalle stroomgeleiders teneinde de betrouwbaarheid en opbrengst te verbeteren. Dit zonnepaneel is het eerste “all black” zonnepaneel met een vermogen van maar liefst 320Wp. Achtergrond is de beproefde X Neon technologie, maar dan gestoken in een volledig zwart jasje.

LG full black zonnepanelen met Neon 2 black Cello technologie zijn extra duurzaam, getest onder zware omstandigheden, en zijn door de volledig zwarte uitstraling prima geschikt voor de Nederlandse daken. LG levert dit paneel met maar liefst 12 jaar fabrieksgarantie.

Kenmerken:

Verbeterde vermogensgaranties. De jaarlijkse degradatie van 0,6%/jaar is teruggeschroefd naar maximaal 0,55%/jaar. Zelfs na 25 jaar geven deze zonnecellen 1,2% meer vermogen dan voorgaande Neon zonnepanelen. LG Neon 2  full black met cello technologie is ontworpen met als gedachte een zonnepaneel te produceren wat er fraaier uitziet dan standaard full black zonnepanelen. Bovendien is de omgeving temperatuur van minder belang waardoor de opbrengsten op warme zonnige dagen hoger ligt dan gewone poly of mono kristallijn zonnepanelen.

Hoger vermogen, maar liefst 320 Watt vormgegeven in een zonnepaneel van 1640x1000x40mm. Dit hoog rendement zonnepaneel is uitermate geschikt voor de kleinere installaties.

Een nieuw, versterkt zwart frame en backsheet worden gebruikt voor deze zonnepanelen waardoor de fabrikant 12 jaar garantie afgeeft.

Dubbelzijdige cel structuur draagt bij tot meer kWh netto opgewekt vermogen van dit LG 320Wp zonnepaneel. Dit wordt tevens versterkt door de 12 bushbars, die er zorg voor dragen dat de cellen de stroom sneller afgeven waardoor de productie van dit paneel hoger is dan met traditionele zonnecellen met 4 of 5 bushbars. Hiermee is de LG “zonnepaneel familie” koploper ten opzichte van vele andere merken en typen zonnepanelen. De kWh productie van de LG panelen overtreffen de verwachtingen ruimschoots.

Nou dat klink goed al snap ik er nog niet alles van, ik vind het allerbelangrijkste wat kost het en wat levert het op!!

15-06-2018 VERVOLG!

Nadat we in 2017 9 panelen op ons dak gekregen hebben komen er in 2018 7 stuk’s bij en dan komt het totaal op 16 zonnepanelen van LG
Volgens mijn berekeningen, en dat zijn er nog al wat kunnen deze 16 panelen ons verbruik helemaal dekken, we verbruiken een hoeveelheid stroom op jaar basis en de panelen dekken dat, dus wat we verbruiken wekken we ook op!
Misschien dat de panelen er net niet aankomen maar het zal er om spannen we zijn natuurlijk afhankelijk van het weer en geen zon geen energie die binnen  stroomt zo simpel is het!

Word vervolgd

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *