Motorkleding

Ik stond laatst bij een verkeerslicht te wachten op groen licht, toen me een motorrijder aan de rechterkant voorbij scheurde met veel geluid.
Wat me meteen opviel was de kleding, die was wel erg gewoontjes, een spijkerbroek en een trui, geen handschoenen en een paar sneakers.
Zou deze persoon nu echt zo dom zijn vroeg ik me af, ja daar ben ik van overtuigd, ik kan echt niet begrijpen dat er motorrijders zijn die zo op de motor stappen.
Ik ben eens onderuit gegaan met de motor ik reed net weg bij een verkeerslicht, de snelheid was laag maar je zou de schade aan mijn motorjas eens gezien moeten hebben!
Hoe zou mijn lijf eruit gezien hebben als ik een T-Shirt aangehad had? nou ik wil het niet weten.
Nu vroeg ik me af waarom het niet verplicht is om op de motor goede beschermende kleding te dragen. Ik vond een mooi item op internet.
https://allesopdemotor.nl/beschermende-motorkleding/
Ik zeg het eerlijk ik ben een voorstander van verplichte motorkleding, en ik denk ook dat een beetje beschermende kleding op scooter en bromfiets ook verstandig zouden zijn.
Je wilt niet weten met welke snelheid deze tegenwoordig soms voorbij racen!
Toch denk ik dat de meningen over dit onderwerp erg verdeeld zullen zijn en blijven, Maar een ding is zeker, ik een voorstander van motorkleding ook voor de persoon achterop.
En je hebt tegenwoordig echt prachtige kleding die bescherming bieden, ik vind het belangrijk maar er zijn ook motorrijders die lekker rond blijven rijden in normale kleding, tja een keuze die ze zelf maken!
We zijn allemaal verantwoordelijk voor onze eigen keuze’s, maar ook al ben je de beste motorrijder van dit land, een ander kan het je ook aan doen!
En sommige denken ook dat ze superman of supervrouw zijn, en dat ze nooit iets gaat overkomen nou ik hoop het voor ze!
En dan moet je eens kijken welke bakbeesten van motoren ze rijden en dan bezuinigen op de juiste kleding of van mening zijn dat een spijkerbroek en T shirt veel stoerder zijn!
Ik denk dat het goed zou zijn om beschermende kleding verplicht te stellen in heel Europa dan hoeven we deze discussies in ieder geval nooit meer te voeren!

Ik heb dit verhaal ook op de Kawasaki Group gepost en daar zijn de meesten het wel met me eens, echter zijn er enkelen die dat niet met me eens zijn.
Opmerking: dit bericht hoort niet thuis op de Kawasaki groep, haha deze persoon heeft het ook niet begrepen en kreeg meteen al een paar reacties van anderen.
Natuurlijk horen deze onderwerpen thuis op een motor forum/groep, het heeft toch te maken met motoren.

Opmerking: ik bepaal zelf wel wat ik aan doe of niet op de motor, Tja ook dat is waar in Nederland mag je zelf bepalen wat je aantrekt op de motor.
Maar stel je eens voor dat je in een spijkerbroekje, met sneakers en een T-Shirt met leuke opdruk met een snelheid van 80 Km onderuit gaat!
Iemand gaf als reactie dat hij dan geen medelijden had, alleen maar met de hulpverleners!

Opmerking: je kunt ook mooie kleding kopen die op normale kleding lijkt, maar dan voor motorrijders met voldoende bescherming!
Klopt helemaal en de kleding word steeds mooier en de materialen steeds sterker en beter!

Als je het mij vraagt zou je bij opmerking een ook kunnen zeggen dat navigatie niets te maken heeft met motorrijden!
Ik vind dat iedereen ook wel verantwoordelijk is voor zich zelf, vooral omdat motor kleding (nog) niet verplicht is op de motor!

iemand melde ook dat keuringen voor motoren verplicht moet worden en net zoals verplichte kleding op een motor is dat ook en taboe in een motorgroep kwam ik achter, tja

Een ding is zeker de meningen zijn verdeeld en dat zal het ook wel blijven, ik heb goede motorkleding incl. laarzen, handschoenen en een nieuwe helm, we hopen dat we alleen maar veilige kilometers maken, en mocht er wat gebeuren dat de kleding in ieder geval helpt de schade te beperken!


Henk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *