Mijn Roots

Mijn moeder is geboren in de Veltmaat en mijn vader in Buurse, mijn ouders zijn getrouwd en in Haaksbergen gaan wonen en daar zijn hun kinderen geboren.
Mijn zus Wilma de jongste van het stel, mijn broer Gerrie de Middelste en Ik zeg de gek ben de oudste!
Onze ouders kwamen beide van de boer, onze opa’s en Oma’s hadden dus een boerderij!
Als kind kwam ik vaak op de boerderij en ik heb daar ook geleerd om aan te pakken want dat werd er al vroeg met de paplepel ingegoten.
Er waren altijd wel dingen te doen en als kind hielp je mee met bijvoorbeeld de knollen uit de grond trekken kan ik me als een van de eerste dingen herinneren en de kou die er dan altijd was in die periode!
De donkere nachten als je avonds buiten stond dan was het altijd donker en dan bedoel ik ook echt donker dat kennen we nu niet meer, en de geluiden die er dan bij hoorde brrr spooky dus.
Mijn moeders vader was ook nog eens huisslachter en daar had ik dan totaal niets mee mijn moeder slachtte ook zelf ook de kippen en noem maar op dat is iets wat ik niet heb meegekregen wat dat betreft lijk ik veel meer op mijn vader hij had daar ook niets mee.
Ik zou dan ook een slechte boer geworden zijn ik zou echt geen beest naar de slacht kunnen brengen.
Ik heb goede herinneringen aan mijn jeugd ik zou het zo weer over willen doen ik ben echt niets tekort gekomen en het leven op de boer was nooit zaai er gebeurde altijd wel wat!

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.