Mijn Kawasaki Vulcan S

DE FOTO HIERBOVEN IS VAN MIJN NIEUWE KAWASAKI VULCAN S TOURVERSIE

De Tour versie is met koffers, windscherm en Sissybar, hieronder op de foto’s is de S versie.

26-03-2022
Prachtig weer, het is maart en we al dagen lang prachtig weer en dat betekent dus heerlijk rondscheuren!
Veel meer kan ik er eigenlijk ook niet over schrijven, je zou zelf eens op een motor moeten gaan toeren om het te beleven!
De powerrr van het gas geven, de trekkracht, ik hoef geen 150 Km per uur te rijden maar gewoon lekker pittig rijden en genieten!
En laten we hopen dat we nog heeeel veeeel kilometers kunnen en mogen maken!

IKKE

18-11-2021
De motor staat lekker droog in de schuur, het weer is niet echt het weer om lekker te toeren, ik moet nog wel dit jaar naar Motoport, dus binnenkort maar even afspreken, tot volgend jaar!

IKKE

06-09-2021
De nieuwe bekleding zit erop en mensen wat is het mooi geworden, binnen kort zal ik wat foto’s plaatsen, vandaag komt de rug kussen er weer op, deze is klaar, alleen moet er nog wat gebeuren aan mijn zit, het is nog net niet wat het moet zijn en dus word dat aangepast, vandaag moet ik er naar toe!
Voor de rest voel ik me steeds meer thuis op de motor en de eerste 2500 kilometer zitten erop, zo uit mijn hoofd zit ik daar zelfs al boven maar dan moet ik eerst even kijken op de kilometer teller!
Ik stuur veel beter dan dat ik op mijn VFR ooit gedaan heb, gisteren weer even naar Holten om over de Holterberg te rijden, en even genieten van de bloeiende heide en natuurlijk even een terrasje gepakt.
Er waren gisteren een paar motoren die reden alsof ze de bus nog moesten pakken, echt scheuren over de Holterberg, ik denk dat ze geen heide plantje hebben gezien, voorover gebogen op de motor en maar gassen, sorry mensen dat is niet mijn dingetje.
Ik toer maar ik kan soms ook even racen, even de gashandel open trekken, natuurlijk hoort dat ook bij het motor rijden, maar die racers van gisteren moeten volgens mij op de autobaan in Duitsland gaan rijden, ehm racen!
Maar goed het was super mooi weer en het was mooi op de Holterberg met de bloeiende Heide!

IKKE


14-08-2021
Ik heb een nieuwe Gadget besteld voor de Vulcan, dit keer een bandenspanning setje.


Je draait de dopjes erop en in je iPhone kun je dan de waarden zien, je krijgt meteen een bericht als de spanning niet goed is, klinkt goed!
Bandenspanning is zeer belangrijk op de motor en als dat dus realtime gemeten gaat worden en je meteen een bericht krijgt als de spanning te laag is dan is dat natuurlijk super!
En volgende week ga ik een afspraak maken bij Woltjer die de zitting op de motor gaat aanpassen (word vervolgd).

IKKE

04-08-2021
Ik ben met de motor naar Enschede geweest om te kijken wat mogelijk is voor de zitting, dit bedrijf is gespecialiseerd in het bekleden van auto stoelen, motorzittingen en nog veel meer.
Maar goed ik ben er naar toe geweest, en overlegd wat de mogelijkheden zijn, en die zijn meer dan ik had gedacht.
En ze maken mooie dingen, ik kreeg in de showroom van alles te zien, er stond ook nog een Harley met een soort paarde zadel achtig bewerkte zitting, wow! Dat zag er super uit kan ik hier schrijven.
Over twee weken kan ik een afspraak maken voor de weer erop en dan gaan ze er mee bezig, ik kon zelf tekst laten borduren in de bekleding, en misschien komt er een gel zadel op, ook het passagiers zadel word meteen aangepakt!
Ik ben benieuwd hoe en wat het gaat worden, ik zou maar zeggen hoe ik het wilde hebben.
Oké je betaald er ook voor, maar met zo’n mooie motor als het is wil je ook goed zitten en een mooi zadel!

IKKE


30-07-2021
De Vulcan heeft zijn eerste beurt gehad, en de bagagedrager zit erop eigenlijk is het bagagedragertje hij is namelijk niet zo graat maar het staat wel mooi vind ik zelf.
En er zit een nieuwe lamp in een nieuwe Ledlamp, ik heb drie lampen voorop de twee buitenste zijn led lampen, dus met wit licht en de koplamp is gebroken wit om het maar even zo te omschrijven, en dat is dus nu ook wit.
En dat lijkt natuurlijk veel mooier dan eerst, het oog wil ook wat, plus beter zicht als het goed is, maar ik heb met de nieuwe lamp nog niet in het donker gereden.
Er komt nog een stads led lamp in maar deze moest besteld worden en ir komen steuntjes aan de motor voor een paddock daarmee kun je de motor achter oplichten zodat het achterwiel van de grond komt, dat is makkelijker bij het smeren, band oppompen en schoonmaken van het achterwiel.
Maar ook dit setje is besteld, is speciaal voor deze motor en hadden ze niet op voorraad, nou voor de rest zit nu alles er wel zo’n beetje op en aan.
Nu zelf de vloeistoffen in de gaten houden en de bandenspanning en de ketting zo nu en dan smeren, als de motor twaalfduizend kilometer heeft gelopen dan krijgt hij de tweede beurt, en dat gaat nog wel even duren denk ik.
Binnenkort als het mooi weer is dan zal ik hem voor de eerste keer in bad doen haha, dan komt hij er weer spik en span uit te zien.
Voor de rest heb ik een adresje gekregen voor het zadel, daar ga ik binnenkort naar toe om te kijken wat de mogelijkheden zijn!

IKKE

28-07-2021
De eerste 1000 kilometer zitten erop, al meer dan dat zelfs, en dus tijd voor de eerste beurt, en dat gaat morgen gebeuren.
En dan heb ik meteen even tijd om wat dingetjes door te nemen over het een en ander, gisteren waren we lunchen in Zelhem en dus meteen even naar Motoport daar, gewoon even rond kijken, ik wilde een paar zomer handschoenen maar die kon ik niet echt vinden.
En meteen reiniging spul meegenomen zodat ik de motor binnenkort even een wasbeurtje kan geven, er zitten nog al wat dode vliegen op de voorkant , nu is daar geen wassen aan want na een ritje zit het weer vol, maar toch de motor moet er natuurlijk wel spik en span bij staan!
Dus morgen naar Motorport Hengelo, moet er al op tijd zijn, en dat is mooi want dan heb ik ook nog wat aan de rest van mijn vrije dag!

IKKE

13-07-2021
Heb je eindelijk de motor, gooit het weer roet in het eten, regen, regen en nog eens regen, gelukkig niet alle dagen maar vandaag en de komende dagen word er veel regen verwacht.
Dus al veel kilometers niet kunnen rijden door het slechte weer en dus de komende dagen ook niet, natuurlijk kun je rijden met regen, maar dan wel een stuk voorzichtiger, plus dat nat worden op de motor ook niet echt fijn is, je ziet niets meer omdat je vizier beslaat en minder doorzichtig is, de weg word gladder.
Nee in de regen rijden is niet echt fijn, maar goed het is niet anders, nu zit ik op bijna 700 Km, anders was het vast al 1000 Km geweest.
Binnenkort ga ik even naar Motoport ik heb nog wat dingetjes die moeten gebeuren en dus is het handiger om er even naar toe te gaan dan alles via de telefoon te regelen.
Als het zover is dan schrijf ik er vast over, maar ik wil in ieder geval de rempedaal bijgesteld hebben zodat hij wat meer naar mijn voet toekomt, ik moet nu wel een heel eind trappen om te remmen met de voet, gelukkig zit er een goede handrem op.
En het zadel is een dingetje, ik krijg een zeurderig gevoel in mijn achterste en dat is vervelend, en er zijn meer Vulcan S rijders die dat hebben, in de Facebook groep lees ik dat vaker.
Ik heb contact gehad met Kawasaki Europa en daar schreven ze dat ze meer zadels hadden, het zijn kleine dingen maar het moet goed zijn, je moet kilometers kunnen maken zonder dat zeurderige gevoel!
Voor de rest rijd de motor echt heerlijk, de bochten zijn in vergelijk met mijn eerste motor (waar ik het meest op gereden heb) bochten zijn nu heerlijk om te rijden, je kunt echt scherp de bocht door en ook rotondes gaan veel beter.
Ik merk ook aan mezelf dat ik nu al weer veel beter rij dan op mijn eerste motor, ik kan goed met de benen bij de grond, de zit positie is fijn, ook de pendalen aan de voorkant vind ik nu super.
De motor schakelt echt super, er zit power genoeg in als je de gashendel opentrekt, ik kan als ik zit de motor makkelijk achteruit drukken, ik kan nu super makkelijk de motor op straat zetten.
Ik zet de motor nu overal neer, we zijn laatst wezen toeren Marlies en ik, bij mijn vorige motor moest ik echt nadenken hoe en waar ik de motor ging parkeren zodat ik ook gemakkelijk weer weg kon rijden, nou dat heb ik met deze niet.
Ik rij een parkeervlak op en kan hem met het grootste gemak ook weer achterwaarts er af rijden, en dat vind ik zelf ook een grote verbetering, zelfs met iemand achterop gaat dat goed.
Oké het drukt makkelijker als je er alleen op zit maar het kan dus wel, met mijn Honda VFR kon ik net met de voeten aan de grond komen en dan kun je drukken wat je wilt maar je hebt geen kracht en stabiliteit, en dan druk je zo’n motor van meer dan 230 Kg nergens heen.
Maar goed ondanks het regenachtige weer zal het geen maand meer duren voor ik de 1000 Km erop heb zitten en krijgt de Vulcan zijn eerste beurt.

IKKE


05-07-2021
De eerste 500 kilometers zitten erop, en dan heb ik door het slechte weer nog niet eens zoveel gereden.
Maar het gaat super op mijn zeurderige gevoel in mijn zitvlak na, maar ik heb al contact gehad met Motoport, ik heb gezegd dat ik de 1000 Km volmaak, want dan krijgt de motor de eerste beurt!
Mocht ik dan nog dat gevoel hebben dan komt er een ander zadel op, waarschijnlijk een gel zadel, ik heb nog enkele dingen meer op mijn lijst staan maar daarover later meer!

IKKE


27-06-2021
Nou luitjes de 4000 toeren rem kan eraf, ik heb nu meer dan 350 Km gereden dus kan het gas erop, tot max 6000 toeren, ook de banden hebben nu meer grip.
En dan komt de vraag, hoe rijd de motor en wat zijn de plus en min punten die ik heb.
Nou de pluspunten dan maar, ten eerste is het een prachtige mooie motor om te zien dat vind ik maar ook iedereen die de motor even wilde zien, of bekeken hebben.
Dan de valbeugels, geven de motor een stoer uiterlijk en ik hoop dat waar ze voor bedoeld zijn ik nooit nodig zal hebben.
Dan de extra Led lampen, gisteren voor het eerst in het schemer gereden en dan geven ze extra licht dus veiliger, maar ze geven de motor ook meer karakter, het scherm dat al vol met dode vliegen zit werk na mijn mening goed, maar winderig blijft het.
Maar dat vind ik zelf niet zo erg dat is motorrijden ook, uitwaaien, dan de handvat verwarming dat is echt super, nu al een paar keer gebruikt een druk op de knop (5sec) en hij staat aan, dan heb je verschillende standen en wil je hem uitzetten dan weer 5 seconden indrukken.
De TomTom Rider heb ik op deze motor nog niet gebruikt maar dat gaat zeker gebeuren, de koffers zijn echt ideaal, afgelopen week al even naar de supermarkt geweest met de motor, ik was rechtstreeks van werk meteen doorgereden.
De Sissybar is voor de persoon achterop echt een plus, je schuit nooit achterwaarts van de motor, je hebt altijd een rug steuntje.
Er komt nog een mini bagage rekje op, die ligt al bij Motoport maar die is echt voor de mooi, het geluid van de motor is op dit moment mooi, maar het kan nog zijn dat er een Arrow uitlaat onder komt, maar dat is nog niet zeker.
Hij stuurt echt super scherp door de bochtjes en ook makkelijk, de zit positie was even wennen maar het zit echt heel ontspannen.
De zit (zadel) is voor mijn billen wennen, het gaat al beter maar het kan ook beter, het is zeker geen pijn maar het zeurt iets, hoewel het al veel beter is dan de eerste kilometers.
De voetrem vind ik nog niet echt super, ik probeer hem nu vaker te gebruiken maar top is het nog niet, voor de rest rijd het echt heel fijn, alles is goed en simpel te bedienen dus ik ben super tevreden.
Ik ben happy als ik aan het rijden ben en ik geniet er ook van en dat is belangrijk en als er ook nog vele mooie kilometers volgen zonder ongelukken of wat dan ook dan kan het niet meer stuk.
Afgelopen week, ehm donderdag hebben Marlies en ik ons eerste tourritje gemaakt, en ook dat ging boven verwachting en Marlies vond het ook leuk, oke het is wennen om op en af te stappen en je moet ook even je draai vinden achterop zo’n motor, hoe zit je lekker, met de rug tegen de Sissybar en hoe hou je je zelf het beste vast enz.
Maar het ging echt heel goed en gisteren vroeg ze wanneer gaan we weer op pad, kijk en dat zijn nu positieve reacties.
Nu had ik het eerste tourritje ook wel zo gemaakt dat het leuk zou zijn, korte afstanden, regelmatig even eraf en het terras op, en ook rustig rijden zodat je niet angstig word achterop.
Dus al met al een geslaagde rit, op naar de volgende saampjes, de Holterberg staat op de lijst en nog wat tourritjes door het Twentse en Gelderse land.
Tourritten zijn er genoeg te vinden op internet of ik maak hem zelf met behulp van TomTom MyDrive.
Dan werkt het plankje goed als ik de stoep op wil rijden om de motor naast ons huis te parkeren en ook de inrijstandaard werk echt super, je kunt de motor goed vastzetten en dan de beschermhoes erop, ik heb nog een speciaal slot, wat verplicht is van de verzekering, die zat ik er tegenwoordig standaard op, of ik nu op het werk sta of hier bij huis dat veiligheidsslot zet ik erop, er zit een spiraal koord bij die je dan aan je stuur vast zet zodat je niet vergeet het slot eraf te halen voordat je wegrijd.
Nou luitjes er is vast meer wat ik nog kan vermelden maar voor nu vind ik het genoeg.

IKKE


26-06-2021
Vier dagen geleden had ik de eerste 100 kilometer erop zitten, nu zit ik vier dagen later, net over de 300 kilometer, vanaf 350 kilometer mag ik boven de 4000 toeren komen en dus kan de snelheid ook omhoog.
Met de banden was het minimaal 150 Km rustig rijden, en nu nog tot max 6000 toeren tot zoveel Km, maar goed de eerste 1000 Km was het normaal rijden, oké pittig maar niet over de toeren jagen, dan krijgt de motor nog een beurt bij 1000 Km.
Als hij een beurt heeft gehad is het normaal rijden en kunnen alle remmen eraf en kunnen we indien we willen gaan met die banaan.
Nu ben ik wel iemand die van pittig rijden houd maar de hoge snelheden zoals sommigen rijden is niet mijn ding.
Het weer word de komende dagen wat slechter dus nemen we de motor mee als buienradar er gunstig uit ziet.


IKKE


22-06-2021
De eerste 100 Km zitten er al op, tja mensen zo snel gaat dat, nu moet ik eigenlijk rijden als een softie, de eerste 350 Km mag je niet boven de 4000 toeren komen, de eerste 150 Km moet je voorzichtig rijden omdat de banden nieuw zijn, na de 350 Km mag je niet boven de 6000 toeren komen.
Dus kort samengevat de eerste 1000 Km moet je rijden als een, ehm als een haha ik kan er geen woord voor vinden.
Dan krijgt de motor de 1000 Kilometer beurt en dan mag je rijden zoals je wilt, het zit goed maar mijn billen moeten nog wel wennen.
Ook is het/was het even wennen dat de pendalen op een andere plek zitten, maar het gaat al beter, het is een heel andere motor dan dat ik altijd gereden heb.
Ik kan nu veel beter de motor op straat zetten, en ook de motor naast het huis zetten gaat goed, de inrij standaard werkt echt goed.
De koffers zijn reuze handig, het windscherm ehm daar ben ik nog niet achter, omdat ik eigenlijk nog niet met rustig weer heb gereden, het is redelijk winderig de laatste dagen.
Een ding is echt een verbetering het sturen, de bochten neem je veel makkelijker, hij rijd echt super en hij ziet er ook nog eens mega VET uit, ik ben een tevreden en dankbaar mens, nu nog wat beter weer en dan zijn we helemaal blij!IKKE

18-06-2021
Nou luitjes hij is er!, ik heb er even op moeten wachten maar dan heb je ook wat, gisteren kreeg ik om 17:50 een belletje dat hij kaar was!
Ik natuurlijk fuck hadden ze niet eerder kunnen bellen dan had ik hem nog op kunnen halen, in de nacht en ook vandaag zouden er regen en onweer buien aankomen.
Maar ik bedacht me ineens (helder moment) dat in Hengelo op donderdag koopavond is, dus ik meteen Google geraadpleegd en ja idd koop avond, maar tussen 18:00 en 18:30 uur zitten ze dicht!
Dus gebeld en ja hoor ik kon hem ophalen maar ze gingen ivm Voetbal van het Nederlands Elftal een uur eerder dicht.
Dus meteen samen met Marieke naar Hengelo om de motor op te halen, even nog een handtekening en een tenaamstelling en nog wat uitleg was alles klaar voor vertrek!
Maar de tank was niet gevuld en dat moest nog even gebeuren, de motor word namelijk geleverd met een volle tank!
Het was me opgevallen dat het kleine bagage rekje er niet op zat, en tja er zijn ergere dingen!
Nou even het pak induiken en op naar huis en het was echt heel erg broeierig warm en benauwd, nou zweten dus.
Ik mocht de eerste 350 Km niet boven de 4000 toeren, dan van 350 tot 600 max 6000 toeren en tot 1000 Km matig rijden, dan nog 160 Km opletten er zitten nieuwe banden onder en die moeten worden ingereden, dat advies werd me mondeling gegeven.
Er zit ook nog een heel boekwerk bij dus eerdaags maar eens inlezen!, ik had al een keer de online versie doorgespit!
Maar goed het was een heerlijk ritje (heel warm) naar huis, daar de motor voor de deur gezet, Marlies moest natuurlijk ook even de motor keuren, ze had hem net zoals ik voordat ik hem ophaalde alleen nog maar zonder alle extra’s gezien.
Nou binnen no time stonden er ook vier of vijf buren de motor te bewonderen, en de ene buurman zag dat de bouten van de rechterkant van de valbeugel los zaten (jeetje!) ja idd , wat natuurlijk slecht is, of ze nu los gerammeld waren of niet vast gedraaid (ik denk het laatste) maar even later was er gereedschap en zijn de twee bouten alsnog vastgedraaid!
Ik heb er nog wel een foto van gemaakt en opgestuurd naar Motoport Hengelo, ik kreeg net een mail terug dat de twee monteurs er op aangesproken zouden worden, en dat ook het bagage rekje was gevonden, tja ik denk dat het door de warmte kwam, het was echt heel warm en erg benauwd!
Maar het mag natuurlijk niet gebeuren hij zou er bij een snelheid van 80 of zo maar afvallen, wat dan?
Gelukkig was het de buurman opgevallen en is het opgelost, het bagage rekje komt erop bij de 1000 Km beurt!
Nu maar hopen op geluk en droog weer, en niet te warm, ik was vergeten de binnen jas uit de motor jas te halen dus extra warm, haha stom!
Maar goed hij is er en nu kunnen we gaan rijden als het weer het toelaat!

IKKE


16-06-2021
Joehoe de motor is binnen, en morgen staat hij ingepland in de werkplaats voor de aanpassingen, en dan is hij klaar en kan hij opgehaald worden, misschien morgen laat in de middag en anders vrijdag!
Tenminste als het mee zit, de komende dagen word er onweer en regen verwacht en dat zijn natuurlijk geen berichten waar je op zit te wachten als je de motor op kunt halen, maar goed we houden het in de gaten!
Het kenteken is ook bekent en de meldcode, het eerste deel van de meldcode is binnen, en dus kan hij in de verzekering ook dat gaat vandaag gebeuren!
Nu is het wachten op het verlossende telefoontje van Motoport Hengelo!

IKKE

13-06-2021
De week van de verwachte levering ligt voor ons, zou hij dan eindelijk na een maand en twee weken worden geleverd?
Ik heb geen idee ik hoop het, een ding is zeker hij komt dichterbij, donderdag staat hij gepland voor de werkplaats, dus zou je kunnen denken dat ze bij Motoport vast een bevestiging hebben dat hij daar geleverd word!
En misschien staat hij er al lang maar hadden ze niet eerder tijd, tja ik kan ook niet bij hun in de werkplaats kijken.
Maar goed hij staat dus gepland voor de werkplaats, en daar zijn ze ook nog wel wat uren mee bezig.
Er komt namelijk nog van alles aan en op, maar dat kun je hieronder vinden, ik heb er al zo vaak over geschreven.
Nou duimen dan maar!

IKKE

09-06-2021
FF een tegenvaller, de motor is nog niet bij Motoport geleverd, dat kan elk moment gebeuren, maar het duurt nog zeker een week, de 17 juni is hij ingepland voor de werkplaats ze gaan er van uit dat hij dan wel binnen is.
Maar goed of het verhaal klopt, ik heb geen idee we wachten maar weer rustig af, het is niet anders, oké het is een teleurstelling maar aan de andere kant, er zijn ergere dingen dan dat!

IKKE

07-06-2021
Het is maandag en de week waarin de motor word geleverd is begonnen……….JOEPPIE!
Nu is het natuurlijk niet honderd procent zeker dat het dan ook deze week gaat gebeuren, maar als het niet zo is dan is het zo, ik heb het zelf niet in de hand.
We zullen het zien, de week is net begonnen en duur nog een paar dagen!
Ik heb mijn Sharktooth communicatie setje uit de helm gehaald en er een Cardo Packtalk Bold weer ingebouwd.
Dat inbouwen was ook nog een dingetje, je moet je hele helm uit elkaar slopen om er dan vervolgens een andere set in te bouwen, en dat was dus nog wel een dingetje, maar hij zit erin en het werkt.
Bij mijn oude set was het verbinden met TomTom of met mijn telefoon, het was de een of de ander, en dat bracht conflicten met zich mee kan ik hier schrijven, en daar baalde ik van.
Het moet gewoon werken en doen wat ik wil en niet andersom, en ik ben nog al een gadget man, ik wil dat goed voor elkaar hebben zodat ik me er niet aan ga ergeren.
Ik wil natuurlijk de navigatie horen in de helm, en als ik muziek wil beluisteren dan moet dat ook kunnen, en ik wil een slim systeem, dus met stem besturing.
Als ik straks ga rijden dan kan ik dus met behulp van Siri muziek afspelen, iemand bellen en nog meer, dat is dus handig, maar……
Maar het genot van motorrijden moet bovenaan staan en het moet ook veilig zijn en niet afleiden, soms is het ook super lekker om een keer niets te horen behalve het geluid van je motor en suizende wind!
Maar goed ik moet het nog uittesten in de praktijk, en als Marlies het achterop ook naar haar zin heeft dan krijgt zij ook een set in de helm en dan kunnen we gezellig kletsen onder het rijden!

IKKE

06-06-2021
Langzaam maar zeker kruipt de dag dichterbij waarop mijn motor dan eindelijk geleverd word, tja mensen wat dat betreft zijn ook volwassen mensen soms net als kinderen, we kunnen niet wachten totdat we ons nieuwe speeltje krijgen!
Nu is zo’n mooie motor natuurlijk wel iets anders dan een speeltje maar toch, wachten op iets wat je graag wilt en besteld hebt, of dat nu een motor is of iets anders wat je graag wilt, wachten duurt altijd lang.
Maar goed ik wacht nu een maand en een week en die laatste week doet het hem ook niet, en met een beetje geluk rij ik over een week rond op mijn nieuwe Kawasaki Vulcan S Crouser.
Totdat het zover is gaan we gewoon door met van alles en nog wat!

IKKE

02-06-2021
UPDATE!, Ik heb contact gehad met Motoport en mijn motor was naar hun verstuurd en zou binnen twee dagen bij hun geleverd worden, verwachte levertijd aan mij is eind volgende week.
Nou ik ben benieuwd, of dat gaat gebeuren, een ding is zeker het komt dichterbij, yesssssss

IKKE


01-06-2021
En het is juni!!!!!!!!!!!!!!!!
Op 30-04-2021 heb ik mijn nieuwe motor besteld en nu is het 1 juni, dus mijn eerste maand wachten zit erop, nog even geduld hebben!

IKKE

30-05-2021
Het is bijna juni ( nog een dag) en de levering van de motor komt een stuk dichterbij, de motor moet eerst bij Motoport zelf worden geleverd en dat gebeurt volgens Kawasaki Europa begin juni.
Toen ik de motor bestelde was er buiten de motor om ook nog een lijst met accessoires die apart besteld moesten worden, ik hoop natuurlijk dat deze ook netjes geleverd worden!
Het is corona tijd dus niets is van zelf spekend en alles en iedereen loopt achter dus het zou zo maar kunnen, het blijft afwachten!
Ik hoop dat binnen nu en max twee weken de motor hier voor de deur staat punt uit, maar ik kan wel van alles willen maar ik heb het zelf ook niet in de hand!
Maar goed de levering komt elke dag een dagje dichterbij, toch?

IKKE


26-05-2021
Ojeee! Ik las gisteren een bericht dat er levering problemen zijn met nieuwe motoren, er ligt namelijk nog steeds een schip aan een ketting in het Suezkanaal, dat was het schip van de blokkade.
Op dat containerschip zitten/staan ook nieuwe motoren, of mijne daar ook op zit weet ik niet en ik hoop echt van niet maar als dat zo is dan kon het nog wel eens heel lang duren voordat ik een nieuwe motor krijg!
Als blijkt dat mijn motor inderdaad op dit schip zit en dat het nog lang kan duren dan moet ik maar eens met Motoport Hengelo in gesprek, over hoe het nu verder moet.
Maar goed ik hoop echt van niet, een maand wachten vind ik al meer dan genoeg, ik heb al contact opgenomen met Kawasaki en daar de vraag neer gelegd!
Volgens Motoport Hengelo zou de motor begin juni geleverd worden en juni begint over vijf dagen!

Word vervolgd

Ik heb een reactie gekregen van Kawasaki NL/BE , de motor word begin juni gewoon geleverd bij Motorport Hengelo, en dat is natuurlijk goed nieuws!

IKKE

24-05-2021
Ik ben begonnen met nog een blog over mijn nieuwe motor, deze gaat dan over de rijeigenschappen en alles wat er mee te maken heeft, hoe zit je bijvoorbeeld achterop, werkt de handvat verwarming? enz, enz
Vooral nu ik moet wachten tot de motor geleverd word schrijf ik er veel over, ehm ik zou ook liever rijden, maar goed nu moet ik zeggen dat het weer ook super slecht is!
Nog 7 dagen en dan is het juni de maand waarin de motor word geleverd en pfff duurt lang!


21-05-2021
Het aftellen naar de maand juni is begonnen, nog tien dagen dus en dan begint de maand waarin de motor word geleverd en pfffffffffffff wat duurt het lang hahahaha
Gelukkig is het K.U.T. weer wat het wachten toch wel wat verzacht, maar toch het duurt lang, nu maar hopen dat het niet lang meer duurt en dat het weer dan een stuk beter is dan nu!

IKKE

19-05-2021
We zijn weer een paar dagen verder, we moeten totdat het juni is nog 12 dagen en 17 uur geduld hebben, maar dan? Stel je voor dat het nog eind juni gaat worden, ohw man daar wil ik niet aan denken!
Nu is het op dit moment slecht weer elke dag regen, dus dat maakt het wachten wel wat makkelijker, ik zou met deze plensbuien toch niet op de motor stappen, en dat is niet omdat ik niet tegen water kan of de motor.
Nee wij motorrijders houden niet van natte wegen, je kunt best wel rijden in de regen maar scheuren zeker niet en dat doen we graag, lekker vlot rijden!
En natuurlijk weggetjes met veel bochten en we houden van droge bochten en van bochten zonder al die steentjes op de weg!
Maar goed dat weet elke motorrijder, ik heb me eigenlijk wel voorgenomen om met mijn nieuwe Bike de regen niet uit de weg te gaan, maar goed zo denk ik nu!
Vandaag komt mijn Datona inrijklem binnen, en ook nog eens voor een mooie scherpe prijs!

IKKE


15-05-2021
Nog 16 dagen en dan is het juni en dan kan het maar zo gebeuren, en jeetje dat is nog een heel eind weg, een heel eind pffffff
Maar als dan het wachten voorbij is en je mag hem ophalen dan is alles weer vergeten, ik wil mezelf een inrijklem bestellen dat lijkt me super handig, maar ik wil eerst nog uitzoeken of het wat is om de motor daar elke dag in te zetten.
Voor de rest is er nog van alles voor de motor in bestelling maar ook dat schiet niet op, het begint op pest gedrag te lijken 😂😂😂
Geduld is een……………………….juist en wil je het eerlijk weten? Dat heb ik op dit moment niet zo, maar goed wat moet je anders, ik heb het zelf niet in handen!

Word binnenkort weer vervolgd ik denk morgen al 😂 tja waar je hart van vol zit………..

IKKE

12-05-2021
Nog 29 dagen en dan is het juni, de maand waarin mijn motor geleverd word en de tijd vliegt, ehm niet dus haha.
Tja…Ik wil zo snel mogelijk toeren wat denk jij, maar helaas ik moet geduld hebben, ik voel elke dag me net als een kind die morgen jarig is, en dan vervolgens de volgende dag het zelfde meemaakt.
Maar goed geduld is een schone zaak en er zit niets anders op dan wachten, en wachten en nog eens wachten totdat het telefoontje komt dat hij klaar is.
Ik ben ook zeer benieuwd hoe de motor eruit komt te zien, ik heb voorbeelden op internet en op foto’s gezien maar niet in het eggie, jammer genoeg niet.
Er is hier in de buurt die geen motorzaak die ze compleet met alles erop en eraan in de showroom heeft staan en dat is eigenlijk wel balen.
Hoe het gaat worden met alle aanpassingen is afwachten en we hopen maar dat het er prachtig uitziet, een voordeel is wel stel dat ik de koffers achterop niet mooi vind dan kan ik ze er weer gewoon afhalen, en is er niets aan de hand.
Er worden namelijk geen gaten geboord om iets te bevestigen, alles is op deze motor zo gemaakt dat je die extra dingen zo kunt monteren en dus ook weer demonteren.
Aanstaande week zullen de dingetjes uit China ook langzaam maar zeker binnen komen, ik heb namelijk sleutelhangers, zonnebrillen en kollen besteld.
Met zo’n motor heb ik ook wat stoere elementen nodig haha, tja het oog wil ook wat.


Ik vond deze afbeelding nog op internet met een specs overzicht, ik dacht die hoort natuurlijk op mijn website!
Nou luitjes ik heb weer bijgepraat en ga weer in de wachtstand tja wat kun je anders doen?

IKKE

08-05-2021
Waar het hart van vol zit stroomt de pen over in dit geval, tja mensen ik ben zo blij dat ik een nieuwe motor krijg dat ik er helemaal val van zit.
Maar ik moet nog weken wachten, en wachten op zo’n prachtige machine dat is heel erg, het voelt als een kind die morgen jarig is, maar in mijn geval is het niet morgen maar begin mei, het zijn nog 23 dagen tot het juni is.
Ik heb deze week een mail gestuurd naar Kawasaki Nederland, met de vraag of zij me konden vertellen wanneer de motor geleverd werd, Motoport koopt namelijk via hun de Kawasaki motoren in.
En ze vertelde het zelfde als Motoport en dat is dus begin juni, wel konden ze het met meer zekerheid zeggen halverwege deze maand, als de motor binnen was werd hij meteen doorgestuurd naar de dealer, tja en laten we dat maar hopen dan!
Een ding is zeker ik kan echt niet wachten, morgen word het ook nog eens prachtig weer, pijn lijden dus hahaha
Het is niet anders mensen en geduld is een schone zaak.
Ik heb drie zonnebrillen, drie kollen en twee sleutelhangers besteld bij Ali, kost bijna niets en ik moet met zo’n prachtige motor mijn stijl wel een beetje aanpassen toch 😎 (ik heb net ontdekt dat ik Emoji kan gebruiken) yess 😂
Ik gebruik die namelijk wel heel veel als ik berichtjes stuur!

Easy Vulcan Rider IK

Kijk hem stralen op deze Kawasaki Vulcan S

07-05-202
In het eerste filmpje even aan Marlies laten zien hoe de motor er in het eggie uit zag en dat was positief!

Op het onderste filmpje was het voorstellen van deze motor voorbij en dus weer op weg naar Motoport.

Ik heb de foto’s en filmpjes van mijn proefrit ook nog even gedownload van mijn iPhone en dus ga ik ze plaatsen.

Hier stond de motor klaar voor mijn eerste proefritje.

Marieke wilde ook wel even testen hoe de motor zat.
Leuk he filmpjes en foto’s, de motor heeft indruk gemaakt en kijk nu eens zelf dan hoe mooi hij is, prachtig toch!

IKKE


06-05-2021
Ik ben een happy mens en een dankbaar mens en helaas kan ik niet genoeg schrijven en filmpjes kijken wat betref mijn nieuwe motor, en ik baal als een stekker dat ik er ook nog een maand op moet wachten en misschien nog veel langer wie weet het?
Nou bij Motoport kunnen ze alleen maar zeggen dat de motor begin juni word verwacht, tja mensen en ik ken deze uitspraken wel, we denken, ik denk ook wel eens wat, maar eerlijk is eerlijk, daar heb ik niets aan!
Oké, Motoport kan er ook niets aan doen, zij kijken ook maar naar gegevens die ze hebben en daarop voorspellen ze de lever datum!
Ik denk zelf dat door Corona, want Corona krijgt nu overal de schuld van dat dus door Corona het ook nog wel eens juli kan worden!
Ohw man dat hoop ik echt niet, nu ik voor het eerst in mijn leven een nieuwe motor heb gekocht wil ik er ook zo snel mogelijk op rijden, gelukkig is het weer de laatste dagen echt slecht, maar zondag word het 25 graden, oke ik moet werken maar ik had dan wel met de motor naar het werk gekund!
Maar goed het is niet anders ik moet me er bij neerleggen en geduld hebben, totdat ik hem echt kan ophalen moet ik maar kwijlen bij het kijken van filmpjes, en er over schrijven en lezen!
Ik heb kollen besteld in China, lekker warmen kollen die je om je nek doet, en drie verschillende zonnebrillen haha en met diverse gekleurde spiegelglazen!
Tja mensen, met zo’n stoere motor moet ik ook mijn look wat stoerder maken toch?
Bij Ali kosten die dingen echt bijna niets een zonnebril voor 3 a 4 euro, kijk eens in NL wat ze kosten, dat is echt een heel verschil en je kunt nu ook met Ideaal betalen en dat is echt handig, okey je moet er wat langer op wachten!
Ik moet ook op de motor wachten dus kan dat er ook nog wel bij.
Mijn zwager had al twee keer de accu leeg omdat hij de handvat verwarming aan had staan maar dat heb ik meteen gevraagd dat is bij deze niet zo, zet je de motor uit dan gaat de verwarming ook uit!
Tja het zijn allemaal kleine dingen maar daar leer je van, dat is het zelfde als met de valbeugel die erop komt, vorig jaar wil ik mijn VFR bij ons uit het gangpad rijden en dan zo de stoep op, dat moet hier helaas zo, maar toen ik op de stoep stond stapte ik met mijn rechterbeen naast de stoep.
De motorrijders onder ons weten dan waar ik het overheb maar ook de motor ging mee en dan hou je er niets aan, dus bang en daar lag de motor dan midden op de straat.
En die krijg je dan ook niet meer in je eentje recht op, tenminste toen niet, ik heb door een paar YouTube filmpjes te kijken geleerd hoe ik het zelf zou kunnen doen, ik zeg zou want zo’n motor weegt nogal wat!
Tja en bij zo’n val heb je meteen schade die je liever niet zou willen, dus dat is o.a. de reden dat er op mijn nieuwe motor valbeugels komen, hier onder staat wel hoe dat eruit ziet, en natuurlijk komt er een beugel op voor de stoere look, maar dat het minder schade voorkomt is het belangrijkste doel.
Volgens sommige YouTube filmpjes lopen de meningen uiteen wat betreft het zadel dat erop zit, de een vind het een super zadel de ander weer niet, maar daar komen we zelf wel achter als ik de motor heb, er kan altijd nog een ander zadel op kan ik hier schrijven!
Nou dat was het weer voor vandaag, wie schrijft die blijft….

IKKE (Easy Rider)


04-05-2021
Vandaag even naar Motoport geweest om mijn spulletjes uit mijn verkochte motor te halen en meteen de handvatverwarming besteld dat was ik namelijk vergeten!
En deze vind ik zelfs nog mooier dan de vorige, bij deze zie je geen grote knoppen, zie foto>

Mooi strak met de schakelaar in het handvat, vier standen en als je de motor uitzet gaat de handvat verwarming ook uit, dus geen kans op een lege accu!
En bij de vorige handvat verwarming had ik een probleem, daar kwam het regelmatig voor dat ik bij het uitzetten van de richting aanwijzer de handvat verwarming aanzette, maar dat kan nu niet meer, mij de Daytona handvat verwarming moet je het knopje een paar seconden indrukken voordat hij aan gaat, dan heb je vier standen en dan hou je het knopje even vast en hij gaat uit!


Easy Rider IKKE


30-04-2021
Dankzij een extra vrije dag heb ik mijn proefritje op de Vulcan kunnen maken, lekker op tijd afgesproken ivb met de verwachte regen.
Natuurlijk had ik kriebels in mijn buik, tja een proefritje op een prachtige motor met nog maar 1 kilometer op de teller is niet niets vind ik.
Ik zeg eigenlijk een beetje op tegen de voetpendalen die voor zitten (zie foto’s hier onder) maar dat viel reuze mee ik was er al snel aangewend, ik had wel een of twee keer dat ik ze al beneden ergens op wilde zetten maar het viel me niet tegen.
Ook het schakelen ging beter dan ik dacht, ik had afgesproken dat ik van Hengelo naar huis zou rijden en terug, en dat was zeker geen probleem neem de tijd maar, top Motoport Hengelo.
En zo ging het ook lekker relaxed met een spiksplinternieuwe motor onder mijn kont met nog maar een kilometer op de teller.
Spannend hoor, maar mensen, je zou er zelf eens op moeten gaan rijden wat een mooi apparaat en wat heerlijk om op te rijden, net zo makkelijk door de bochtjes, pittig wanneer je dat wilt, echt super.
ABS, en een fijne relaxte zitting, ik reed echt met een big smile ondanks de 8 graden buiten, ik heb echt genoten van deze proefrit en dat meen ik.
Tja en nu? Nou luitjes daar kan ik snel in zijn, mijn nieuwe Kawasaki Vulcan S is onderweg van Japan naar Nederland, kort gezegd hij is de afgelopen twee weken van de band gerold in Thailand en staat nu ergens in een Container op een boot, de verwachte levertijd is begin juni!
En dat niet alleen, hij word ook nog eens een keer gepimpt, er komt een windscherm op, twee koffers, een Sissybar met tassenrek (zie foto’s hieronder) , led verlichting, valbeugels ook deze foto’s kun je hier onder vinden!
En dan word nog mijn TomTom Rider erop gezet, en nu is het wachten op de boot haha
Ik kan niet wachten, gelukkig regent het de helft van de tijd dus dan denk je niet zo aan scheuren op de motor!

Toedels IKKE29-04-2021
Deze week gaat er niets meer van komen, oorzaak dat ik weer moet werken, de horeca is weer begonnen dus ik moet ook weer aan de bak.
Maar volgende weel zou moeten lukken als ik door de week vrij ben.
Tussendoor moet ik het nu doen met YouTube, filmpjes kijken over of van de Vulcan S, en kijken wat ik zou willen als de proefrit positief zou zijn.
Tja, van zo’n mooie motor ga je toch zeker dromen en kijken wat je zou willen, deze motor is namelijk geschikt voor het modden, dus het aanpassen.
Je kunt van een kale motor een aangeklede motor maken, dus als voorbeeld: ik wil een Kawasaki S dan zijn er drie types, maar je zou ook voor de kale versie kunnen gaan en dan pimpen.
Je kunt er dus een windscherm op laten zetten of zelf doen en klaar, maar je kunt ook eerst een windscherm erop zetten en dan een Sissybar of andersom.
Op deze motor kun je een Sissybar, windscherm, bagagerek achter de sissybar, leren koffers, extra led verlichting, een valbeugel, handvat verwarming, en dan heb ik het nog niet eens over de andere mogelijkheden.
Je kunt een andere uitlaat er onderzetten, voor meer of minder geluid, andere spiegels enz enz, je kunt dus van deze motor een heel andere motor maken, ik ken mensen die er een ander stuur op zetten net zoals op een fiets.
Kortom er zijn mensen dus die de basis van deze motor gebruiken om er iets heel anders van et maken, pimpen dus, andere kleur, meer bling en ga zo maar door.
Ik ga voor de volgende dingen mits de proefrit positief is, natuurlijk is het raar dat ik de motor al aan het samenstellen ben terwijl ik er nog geen meter op gereden heb .

Valbeugels deze staan op nummer een, mocht ik de motor laten vallen dan blijft de schade beperkt, en bij een ongeluk waar ik natuurlijk niet aan wil denken zou dit ook kunnen beschermen.


Een Sissybar voor de persoon achterop, een rug steuntje is nooit weg.


Een windscherm, geen uitleg nodig denk ik!

Dan koffers die op de foto onder staan, handig als je wat wilt meenemen.


En ik wil ledverlichting dat zijn twee lampen naast de koplamp, zie hier onder!Maar goed we zullen het zien, wensen hebben is mooi maar zolang je geen Vulvan voor de deur hebt staan blijf je dromen.

IKKE

24-03-2021
De kogel is door de kerk, the bullet is through the church, ik ga een proefrit maken op de Kawasaki Vulcan S.
En als ik lachend van de motor kom, so with a big smile, dan gaan we over tot aankoop van een Kawasaki Vulcan S Urban Cruiser.
En dat ziet er toch weer anders uit dan de foto hieronder, ik zal de foto even plaatsen!


Nou luitjes dat is hem dan, is die prachtig of niet?
Alles hangt dus af van een proefrit die ik op korte termijn ga maken met bovenstaande motor, en als ik lachend van de motor stap na de rit dan ga ik met de verkoper aan tafel zitten.
Dat laatste heb ik twee dagen geleden ook gedaan toen heb ik ook al aan tafel gezeten om over deze motor te praten. Mocht het doorgaan dan heb ik nog wel wat wensen, jeetje begint dat nu al zul je denken?
Ja dat begint nu al, ik heb eigenlijk wat wensen of eisen die ik sowieso wil!
Ten eerste wil ik valbeugels, deze beugels beschermen je motor en ook voor een deel jezelf als de motor omvalt of bij een ongeluk!
Het zou meer dan zonde zijn dat bij het omvallen van de motor de hele zijkant beschadigd is, mijn tweede wens is extra verlichting, nu rij ik niet elke dag in het donker maar het gaat zeker zo nu en dan voorkomen en dan is het belangrijk dat je goede verlichting hebt.
Nu heeft deze motor wel verlichting maar dat is gebroken wit en in het donker veel te weinig, en als er iets gevaarlijk is dan is het wel rijden met zwakke verlichting, maar dat hoef ik hier ook niet verder uit te leggen dat snapt iedereen wel!
Dan wil ik een scherm voor, ik ben er achter gekomen dat een scherm wel super fijn is, ik ben zelf allergisch voor bijen gif, stel je voor dat er een bij je helmpje in vliegt wat dan?
Ik rij altijd met de helm dicht of bijna dicht, maar dat hoef ik niet te doen als er een scherm voor zit.
Dan wil ik kunnen rijden met iemand achterop, en daar heb ik een Sissybar voor nodig zodat de persoon achterop niet het gevoel heeft achter van de motor te glijden, iemand die ooit achterop gezeten heeft weet wel waar ik het over heb.
Dat zijn de belangrijkste redenen voor mijn wensen, ze zijn nuttig, en maken de motor veiliger en natuurlijk mooier, kijk maar eens naar die stoere koffers van leer!
Er is nu nog maar een ding dat belangrijk is en dat is dat ik lachend van de motor ga stappen na een proefrit!
En dat laatste is afwachten, ik hoop het echt maar mocht het niet zo zijn dan tja dan wat?
Dat is weer een andere vraag dat zien we dan tzt wel weer……………totdat het zover is blijf ik kwijlen en dromen van deze prachtige stoere motor!

Nu is er een link van de Kawasaki Website, Klik op deze LINK en ga naar de website van de Kawasaki Vulcan S.

IKKE


20-04-2021
Ik krijg die Kawasaki Vulcan niet uit mijn hoofd, ik heb al tientallen YouTube filmpjes gekeken, ik vind hem echt prachtig en hij rijd volgens de YouTubers top, op een enkeling na dan maar dat zul je met alle Motoren hebben.
Een ding is zeker ik heb me voorgenomen om een proefritje te maken en vanaf daar zien we wel verder, is het echt de motor waarop ik me vrij en veilig voel enz dan ga ik er zeker over nadenken of ik er een ga aanschaffen!

Toedels IKKE

18-04-2021
Deze week moest de motor naar de garage voor een verlaging, dat zou plus minus een uur duren maar na een uurtje bleek er een lagertje stuk te zijn en dat moest besteld worden.
Ik geef je wel een andere motor mee dan kom je in ieder geval thuis, nou er werd een nieuwe motor uit de showroom getrokken en Kawasaki 650 naked bike.
Nou luitjes ik zal het maar eerlijk bekennen dat ritje was voor mij een eyeopener, lekker wendbaar en vlot en ik kan niet anders schrijven dat het een heerlijk ritje was, een ritje die me aan het denken heeft gezet.
Ik had het liever gehad at ik op mijn Honda Deauville ook zo zeker reed, ik dacht voor me zelf ik moet er aan wennen enz enz
Maar goed terwijl ik moest wachten ben ik een beetje door de winkel gewandeld even op een paar motoren gezeten.
Ik zag ook de volgende motor staan, een Kawasaki Vulcan S Performance
Nou dat zat lekker, ik kon zelfs met de voeten ruim aan de grond komen, en ik heb besloten om er een ritje op te maken, een proef ritje gewoon om te kijken en te voelen hoe dat is!
Toen ik met de Kawasaki leenmotor thuis kwam bleek er een schroef in de achterband te zitten, grrrrrrrrrrr dus nu heb ik een motor naast het huis staan waar ik niet op kan rijden grrrrrrr
Dus nu maar wachten tot mijn motor klaar is en dan komen ze hem omruilen!

Dit verhaal word dus vervolgd….

Toedels IKKE

01-04-2021
Gisteren mijn eerste ritje gehad met iemand achterop de motor, en dat rijd redelijk, maar opstappen is een dingetje omdat je een lading gewicht op je been krijgt en ik sta al op de tenen.
Dan stoppen voor kruisingen ook iets, maar gig goed, ik had wel twee momentjes dat ik op een schuine helling stond voordat ik af moest slaan, linker voet op de straat, op de rem, linkerhand op het koppeling, rechterhand op het gas.
En dat met iemand achterop, maar we hebben het overleefd, vele smalle weggetjes, vele drempels grrrrr, en dan nog de boeren klinker weggetjes die goed zijn voor je achterwerk.
We hadden mooi weer, TomTom moet ik nog wel even uitzoeken, want als je een route kiest dan brengt TomTom je eerst naar het startpunt, dan ben je al een flinke tijd aan het rijden en dan krijg je te horen dat je bij de finish bent aangekomen, communicatie tussen de persoon die achterop zit en voorop moet ook beter.
Dus al met al een mooi ritje maar ook wel weer zwaar op sommige puntjes, ik heb wel meteen de garage gebeld om mijn motor te verlagen dat kan volgens mij geen kwaad!

Toedels IKKE30-03-2021
Gisteren wilde ik met de motor, maar is er niet van gekomen, ik was nog bezig met van alles en nog wat, er kwam nog een pakket en het waaide ook nog eens flink, vandaag en morgen word het een stuk beter!
Dus straks de motor maar even klaar zetten voor een toertje, gisteren ook een reactie gehad over het geluidsetje in de helm.
Ik kreeg de mail van de leverancier, of er geen kabeltje los zat?, ik had natuurlijk geen idee ik heb het setje laten inbouwen en ik had dus echt geen idee hoe dat erin zat.
Maar goed na wat prutsen met de binnen bekleding van de helm vond ik dan ergens achter gepropt het stekkertje dat los zat.
Nu moest ik even lachen want bij mijn eerste setje was dit ook al het geval en toen kreeg ik een nieuw setje, dus de dame van Motor Oost die het ingebouwd heeft, heeft dus twee keer dezelfde fout gemaakt.
Overigens heeft ze ons prima en zeer vriendelijk geholpen, ze deed bij de eerste keer ook niet moeilijk, er werd meteen een nieuwe ingezet, wat ik dan een super service vind!
Maar ik denk dat bij de eerste keer ook het stekkertje los is gegaan, en zei dacht nog wel dat het aan mij lag, nananana nee dus!
Alles werkt weer en dat is mooi, of het nu echt prima samen werkt tussen de helm, telefoon en navigatie is weer een ander verhaal.
Dat gaan we allemaal nog uittesten in de praktijk, het is voor mij ook allemaal nieuw, ik ben er gisteren al een uur mee bezig geweest om alles uit te zoeken, het helmsetje heeft bluetooth, je telefoon heeft bluetooth, TomTom heeft bluetooth, en het setje heeft geen bluetooth 4 dus daar begint het dan al.
Ik ga het uittesten, werkt het niet naar behoren dan komt er een nieuw setje van een ander merk, zo simpel kan het zijn!

IKKE


29-03-2021
Maandag en de week is begonnen en hoe! De komende dagen word het super mooi weer dus met heel veel zon.
En dat betekent dus dat we de motor gaan aantrappen haha, we gaan trainen dus de motor beter leren kennen, mijn goede gevoel versterken, mijn zitvlak trainen, bochtjes oefenen en meer.
Deze week ga ik ook motorrijden met iemand achterop, dat is voor mij met deze motor voor het eerst, met mijn vorige motor heb ik dat vaker gedaan.
Deze week hoop ik ook bericht te krijgen over het verlagen van de motor en een telefoontje wat betreft het geluid setje in mijn helm.
Ik heb van alles geprobeerd, ik heb internet afgestruind maar ik kan er niets van vinden, niets nada noppes, ik vind het al slecht dat er geen Nederlandse helpdesk, of dealer is van Sharktooth en Shark, de helm is van Shark en het setje is ook van Shark en dat noemen ze de Sharktooth.
Haai en haaientand dus haha, maar goed het moet gewoon werken en als ik verkeerde knopjes ingedrukt zou hebben dan zou dat na resetten of opnieuw installeren weer moeten werken.
Ik heb geluid op een oor en ook nog eens van mindere kwaliteit, mochten ze bij de motor Oost de oorzaak weten dan hoor ik het dus, maar stel dat het aan het setje ligt dan wil ik deze niet nog een keer in de helm, dan kies ik een ander setje uit.
Hopelijk komen ze op korte termijn met een oplossing zodat het hersteld word of ik wil een ander setje van een ander merk.
En over het verlagen van de motor hoor ik ook deze week hopelijk meer, ik wil met beide voeten aan de grond komen en of dat nu word bereikt door de motor te verlagen of door een ander zitting maakt me niet zoveel uit.
Het makkelijkst en ik denk ook het goedkoopst zou een andere zitting zijn die lager is, maar goed ze zouden me bellen en dan leg ik het voor en dan hoor ik het wel!
Ik heb een Honda NT 700V, nu las ik gisteren dat er een gerucht is dat Honda met een nieuwe opvolger komt van de NT 700V, en dat zou dan de NT 1000 zijn, ik heb al een foto er van gevonden maar officieel is het nog niet, 2021 zou het jaar zijn dat hij uit komt.
Maar het is nu overal in de wereld anders, vele dingen worden uitgesteld en opgeschoven of verplaatst en de kans is er dat dat ook bij Honda het geval is.
Maar het is een gerucht en geruchten tja daar kan het ook alle kanten mee op!
Mooi weer en dus een beetje oefenen en genieten van het mooie weer, ik heb nu een scherm voor mijn neus en ik kan dus de helm ook opengooien als het mooi weer is, ook dat is nieuw voor mij.
Bij mijn vorige motor kon dat niet tenzij je van vliegen houd want daar kon je op wachten als je ging toeren, mijn helm zat er altijd al mee vol, maar hoe mooi zou het zijn als dat verledentijd zou zijn.
Lekker met open vizier rijden, ik heb nu een zonneklep aan de binnenkant van de helm echt een perfecte oplossing en het werkt super.
Nou luitjes en voor de motorrijders onder ons, geniet en rij veilig!

Toedels IKKE

27-03-2021
Vandaag krijg ik telefoon van Motoport Hengelo, ik heb daar de vraag van het verlagen van de motor ook neer gelegd.
Ik wil wat beter met de voeten aan de grond komen, vooral als je iemand achterop neemt lijkt me dat een stuk veiliger en vooral stabieler voor als je moet stoppen.
Vandaag hoor ik het, ik ben benieuwd wat de prijs zal zijn, in Zelhem was het 300 euro, en ik moet zeggen dat ze daar ook wel weten wat ze moeten vragen, vooral montage kosten vragen daar zijn ze erg goed in, ze weten van te voren ook al hoe lang de monteur ergens over doet en dat vind ik erg knap.
Ik weet dan ook zeker dat ik alles bij elkaar opgeteld teveel heb betaald aan montage kosten, en weet je dat geld niet alleen voor motoren maar ook wel voor auto’s, we zijn leken en ze kunnen je wel van alles vertellen en voorrekenen, maar reken maar dat het niet in het voordeel van de klant is.
Maar goed vandaag hoor ik wat het gaat kosten en dan zal ik de knoop doorhakken, ik denk dat het een stuk veiliger is en ook een stuk makkelijker vooral als je de motor zittend wilt verplaatsen, en je staat rechter op bij het verkeerslicht.
Dan nog het onderwerp Sharktooth, het geluid, of beter gezegd communicatie set in de helm, ik weet niet of ik het zelf verkeerd heb gedaan maar ik heb net als met het eerste setje alleen maar geluid op een oor.
Ik heb van alles geprobeerd maar ik krijg het niet voor elkaar, ik heb internet afgestruind en dus gezocht of er meer zijn mensen dit probleem hadden of hebben.
Maar ik kon er totaal niets over vinden en hoe gek is het dat ik dit probleem al voor de tweede keer heb, dus ik zal vast wel iets verkeerd hebben gedaan!
Stel dat het niet aan mij zou liggen dan weet ik niet of ik dat zelfde zetje wel weer in mijn helm zou willen.
Maar goed ook dit onderwerp word vervolgd.

Toedels IKKE


25-03-2021
Gisteren twee ritjes gemaakt met de motor, jammer dat ik de TomTom niet meegenomen heb, en aangezet het, TomTom houd namelijk de kilometertjes bij, dan had ik geweten hoeveel kilometers ik had gereden maar helaas.
De bochten gaan met deze motor echt een stuk beter dan met de vorige motor, het gaat zo mooi dat ik er veel meer plezier in heb om bochten te rijden.
Ik heb ook een mail van de dealer gehad over de vragen die ik gesteld heb, de gashandel hoort zo los te zitten, ja duhh ik bedoelde het eerste stukje van het gas, daar zit speling in, maar goed ik begin er al aan te wennen.
Wat de handvat verwarming betreft was het antwoord, nee dat kan niet, omdat het handvat vast gelijmd is, tja dom dat ze daar niet op gelet hebben denk ik nu.
Ik had/heb namelijk het probleem dat ik de handvat verwarming aanzet als ik de richtingaanwijzer uit druk, maar goed ook dat gaat al beter en ik weet nu inmiddels hoe vaak ik moet drukken om hem uit te zetten.
Ook dat zal wennen, ik wilde wat beter met de voeten op de grond komen, maar ik kreeg al meteen te horen wat de prijs was, 250 euro voor een fatsoenlijke achter verlaging inclusief montage.
Ik heb nu maar een mail gestuurd naar een bedrijf die zadels verkoopt voor deze motor wat de mogelijkheden zijn.

Toedels IKKE

22-03-2021
Vandaag een mail gestuurd naar Motoport wil nog wat dingen aangepast hebben, en een daarvan is de gashandel, die gaat te makkelijk, nu denk je vast pffffff dat moet toch ook, gassen op een motor!
Jazeker dat is ook het mooie van motorrijden maar er is een maar, en de maar is dat als je bijvoorbeeld over een bobbelweg rijd dat dan de motor ook gaat bokken omdat je het schokken de gashandel meegaat bewegen.
En als het gas iets zwaarder gaat, dus dat je wat meer moeite moet doen om gas te geven dan gaat het wat makkelijker.
Misschien dat er een zwaardere veer tussen moet of iets in die geest, het tweede punt is de handvat verwarming, die druk ik steeds aan bij het uitzetten van de richting aanwijzer.
Op de motor gaat de richting aanwijzer niet vanzelf uit zoals in een auto, er zijn motoren die dat wel hebben maar de meeste hebben dat niet.
En ik heb de vraag gesteld of de motor iets lager gezet kan worden zodat ik met mijn 169 lengte beter bij de grond kan, nu kan ik dat wel maar ik wil iets meer voet op de grond kunnen zetten.
Nou morgen zal ik op mijn vraag vast antwoord krijgen, ik ben benieuwd waar ze mee komen.

Toedels IKKE

21-03-2021
Langzaam maar zeker begin ik te wennen aan deze motor, deze tourmotor is in alles anders, de rempedaal zit anders, het schakelen voelt anders en ga zo nog meer even door.
Een ding vind ik wel vervelend en dat is de gashandel die gaat zo soepeltjes dat ik bij bijvoorbeeld een slechte weg mijn handen teveel het gas bewegen.
Het is moeilijk uitteleggen maar bij mijn vorige motor ging het gas geven iets stroever om het maar even zo te omschrijven, en dat vond ik zelf prettiger.
Dus volgende week even contact opnemen met Motoport of er iets aan gedaan kan worden.
En ik zet bij het uitzetten van de richtingaanwijzer regelmatig de handvat verwarming aan en dat is ook niet de bedoeling.
Dus even bellen of mailen of ze er iets mee kunnen.
Voor de rest rijd de motor heerlijk relaxed, het zit prima, de kap houd je uit de wind, het geluid in de helm doet het beter dan verwacht en ook de TomTom is goed te horen in de helm.
Dus al met al ben ik een tevreden mens, alles kan beter maar dat komt goed, vele kilometers maken de komende weken.
Zolang ik nog vrij heb in de horeca door Corona kan dat nog mooi even.

Toedels IKKE

15-03-2021
Gisteren even een klein toertje gemaakt, ik moest in Haaksbergen nog wat papieren in de bus doen>
En daar heb ik maar meteen even een rondje aan vast geknoopt, er stond nog een strak windje.
En het ging goed, niet super maar goed, ik moet nog even wennen aan de gashandel die veel gevoeliger is dan bij mijn oude motor, en dan bedoel ik ook veel gevoeliger haha.
het rijd super maar toch ook weer heel anders dan mijn VFR, dus de komende dagen, weken met mooi weer erop uit, meters maken en ook nog wat oefeningetjes in het dorp, de ganshandel bedwingen.
Het scherm voor je is echt een aanwinst, je zit rechterop ook dat is een plus, het zadel is breed en zacht ook dat is super.
De ABS is echt een verbetering, de schakelaar van de stuurverwarming raak je wel snel aan bij het uitzetten van de richting aanwijzer en ik heb hem tussendoor al een paar keer moeten uitzetten.
Maar je handjes worden wel heerlijk warm, dat werk echt goed, dus al met al ben ik zeer tevreden, nu nog de puntjes op de i zetten met wat dingetjes, maar dat ligt meer aan mij dan aan de motor.
Ik was al blij dat ik deze motor goed uit het6 pad kreeg wel anders dan ik zelf wilde, ik haal hem uit het pad als ik met mijn oude motor deed, maar goed.
Ik zou namelijk graag achterwaards van de stoep willen rijden maar dat gaat dus niet, ik had al een schuine helling gemaakt maar ook dat werkt niet.
Ik kom dan niet meer zo goed met de voetjes op de grond en kan me dan niet afzetten en dus kan ik de motor niet achteruit drukken en dan is fuck!
Maar goed ik ben al blij dat ik heb uit het pad kan halen en weg kan rijden, want de motor is breder en zwaarder dan mijn VFR.
Ik heb even de TomTom getest, en dat in combinatie met muziek op de oortjes.
Muziek op de oortjes is echt een super aanwinst, TomTom als je een route gaat rijden ook en als alles dan ook nog eens goed op je oordoppen te horen zijn dan is dat mooi meegenomen.
Dus al met al ben ik een tevreden mens en de rest zeker ook in orde.
En wat TomTom betreft met MyDrive maak je echt in een handomdraai routes die je ook in No Time op je TomTom kunt zetten!

Toedels IKKE

13-03-2021
M-Day of beter gezegd Motor dag maar, Housten we have a problem, het is fuck weer regen en veel wind, windkracht 5 pffffffffffff
Nou is het de vraag ga ik de motor ophalen of laat ik hem staan tot volgende week?
Nou dat is dus een hele goede vraag ik las ergens dat veel motorrijders vanaf windkracht 5 niet meer rijden.
Maar goed ik wacht nog even af, en anders ga ik er gewoon heen en teken de papieren en haal hem dan maandag of dinsdag op.
Tja het is balen maar het is niet anders, normaal was ik nu ook niet op de motor gestapt voor een heerlijk ritje.
Maar goed we zullen het zien, Nick rijd mee en we vertrekken over een uur.
Ik neem de rijkleding mee en mochten we denken onderweg van pfff dit is niet normaal dan teken we de papieren en keren dan zonder motor op huis aan.

Later vandaag word dit vervolgd.

Tataaaa ondanks het slechte weer staat de Honda netjes afgedekt onder een hoed naast ons huis.
Er was wind en er was regen maar het was goed te doen, hier en daar wat zwabberen maar goed dat mocht de pret niet drukken.
Na het invullen van de papier met de belangrijke krabbels was het dan zover, uitleg van de motor.
En tot mijn grote verrassing zat de helmkoffer erop, had ik zelf niet verwacht!
Maar goed alles zat erop en eraan, de nieuwe voorband, de navigatie en de handvat verwarming, de laatste is wen anders dan ik had verwacht.
Inplaats van de Oxfort verwarming zit er Techno Globe Handvatverwarming Gold op, de schakelaar zit in het handvat zelf en dat ziet er een stuk mooier uit.

Toedels IKKE


12-03-2021
Nog een dagje geduld en dan kan ik mijn nieuwe motor ophalen, hij geld is overgemaakt dus als het goed is moet het nu voor elkaar zijn.
Op de helm koffer na daarvoor moest een bevestiging set worden besteld, en dat kon twee dagen duren maar ook twee maand dus afwachten.
De motor zit in de verzekering dus ook dat is geregeld, de helm set werkt, kortom ik ben er helemaal klaar voor.
Ik ben ook al aan het stoeien geweest met Tomtom My Drive, het is mogelijk om een route samen te stellen in nog geen minuut tijd.
Wil je echter een samengestelde route dan duurt het wat langer maar toch nog super snel en super simpel is het ook nog!

Toedels IKKE

11-03-2021
Gisteren heb ik een nieuwe broek gekocht bij Motoport Zelhem, en daar liep ik de vertegenwoordiger of verkoper tegen het lijf.
je motor staat al in de werkplaats en ze zijn er al mee bezig, ik bel je vanmiddag of morgen over het hoe en wat.
Nou hij hield woord en ik werd terug gebeld, zaterdagmorgen 09:30 kan ik hem ophalen, hopelijk is dan de wind flink afgenomen omdat het flink gaat waaien de komende dagen.
Tja, mijn nieuwe pak is waterdicht en winddicht, maar wind is niet fijn op een motor, een beetje kan maar met flinke wind zwalk je ook over de weg.
Maar goed ik ben blij dat het zaterdag is geworden in plaats van volgende week donderdag.
Vandaag is het donderdag dus nog even geduld, ik heb nog genoeg te doen, de tijd ga zo snel dat het zo zaterdag is.

Toedels IKKE

10-03-2021
Tja wat is er nu leuker dan schrijven over je nieuwe motor en alles er om heen.
En dat doe ik dus nu ook lekker, gewoon omdat het kan.
Vandaag ga ik samen met mijn dochter op jacht naar een broek, en dat is dan een van de laatste dingen voor de motoroutfit.
Mijn laarzen zijn nog prima, misschien nog een keer een paar handschoenen maar dat kan altijd nog.
Nu moet ik wel schrijven dat motor rijden en alles wat erbij komt kijken nu niet bepaald een goedkope hobby is het tikt nog wel aan.
En vanaf het moment dat ik begon met mijn eerste les heeft het toch wel het een en ander gekost.
Maar goed het is niet anders, het zijn allemaal keuzes die je maakt.
Gisteren een nieuwe hoes gekocht en dat was echt niet een goedkoop dingetje, ik durf het bijna niet te schrijven maar dat hoesje koste 130 euro, maar het is dan wel een goede die jaren mee gaat en niet scheuren zoals die standaard hoezen voor de motor.
Van die andere hoezen heb ik er al zoveel versleten elk jaar een andere en dus nu eindelijk een goede, deze houd de regen tegen en aan de zijkant ademt deze hoes zodat het vocht niet onder de hoes blijft hangen.
En deze motor heeft nu koffers en een windscherm en is dus hoger en breder, daarvoor heb je al een grotere hoes nodig.
In de winter gaat de motor naar de winterstalling van Motoport tenminste dat is de bedoeling.
En nu maar hopen op veel veilige en mooie kilometers.

IKKEElke keer als je op het knopje drukt krijg je een andere kleur en dat geeft dan de warmte aan, moet alleen nog even kijken welke kleur welke warmte is.
Maar dit zit er veel beter uit, als het ook nog eens goed werkt dan is het helemaal top.
Maar goed hoe ging de rit??


Mijn eerste Meters op mijn nieuwe Honda

Ik schrijf wel mijn eerste maar ik heb vorige week al een stukje proef gereden.
Maar dit waren de eerste meters op mijn eigen nieuwe motor, hij is betaald en verzekerd dus mijn.
Het is even wennen, alles is een beetje anders, maar zoals je ziet je tuft er zo op weg, het remt anders door de ABS, er zit een scherm op en dus lekker uit de wind, ander dashboard enz enz
Motorrijders begrijpen wel waar ik het over heb, maar je went er wel aan, de gashandel gaat zo licht dat had ik op mijn oude motor niet daar ging het allemaal niet meer zo soepeltjes haha tja dat is bij mij net zo alles word ouder.
Maar goed het rijd heerlijk, het zit heerlijk en we gaan de komende weken wat kilometers maken en dan zijn we er zo aangewend.
De speaker set werkt goed met de telefoon en TomTom er zijn wat kleine dingetjes maar ook hier is dat wennen en vaker doen.
Dus al met al ben ik een zeer tevreden mens en nu maar hopen op vele veilige en mooie kilometers.
Ik mijn eerste route al gemaakt de watermolen route en die ga ik de komende weken maar eens rijden, dan wen ik aan de motor de TomTom enz enz.
Word zeker vervolgd.

Toedels IKKE

09-03-2021
Nou mensen de motor is besteld met alle extra’s zoals ik hier onder al met veel plezier heb beschreven.
Maar we zijn er nog niet, ten eerste moet ik nu (op moment van schrijven) nog 8 dagen wachten, en wachten duurt altijd lang haha
Tja ook al worden we ouder soms zijn we net kinderen die niet kunnen slapen de nacht voordat ze jarig zijn.
Maar goed vandaag terug met de helm, de Sharktooth werkt niet naar behoren.
Sharktooth is het communicatie systeem in de Shark helm, hij zit er nog geen week in en de linker speaker doet het niet, en Siri werkt ook niet in je helm terwijl dat allemaal zou moeten werken!

Je kan dus terwijl je rijd iemand bellen of muziek laten afspelen enz, maar dan moet het wel werken en in dit geval dus niet.
Vanmiddag dus terug naar de motorzaak om het te laten fixen.

Vervolg
Ik heb een nieuw setje gekregen in de helm en dat is mooi en nu hopen dat het werkt en blijft werken.
Nadat we bij Motor Oost waren geweest zijn we bij Motoport Hengelo geweest en daar een mooi motor jack gekocht en een afdek hoed voor de motor maar dan meteen een van goede kwaliteit.
Er zit twee jaar garantie op de hoes en eerlijk gezegd mag dat ook welk voor dat geld, jeetje
Morgen naar Motoport Zelhem voor een nieuwe broek en dan zijn we een heel eind.
Oke het heeft al me al de nodige centjes gekost maar tja je leeft maar een keer toch?

Toedels IKKE

hieronder de foto’s van mijn nieuwe motor, niet nieuw maar vijf jaar oud en dat is toch heel wat jaartjes jonger (25 jaar) dan mijn oude hond VFR.

07-03-2021
Ik zie net dat ik 13,5 jaar mijn motor rijbewijs heb en dus is het tijd om een nieuwe weg in te slaan.
Ten eerste, de Honda VFR 750 F is een motor uit 1996 en is dus nu zo’n 25 jaar oud en eerlijk is eerlijk hij rijd nog prima.
Het is een motor waarop je voorover zit, en rijden super maar rustige tourritjes maken ehm, ik vind van niet.
Je krijgt het als je zoals ik wat ouder bent geworden net zoals de motor, wat sneller in de rug en meer last van je arm omdat je voorover leunt als het ware.
Je zit dus niet recht op, en er kan prima iemand achterop zitten maar eigenlijk is het niet een goede oplossing.
Maar goed om een lang verhaal niet te lang te maken kan ik mededelen dat ik vorige week een nieuwe Helm heb gekocht van het merk Shark, mooie helm, en ik heb er een Sharktooth Prime geluidsetje laten inbouwen, met dat laatste moet ik volgende week terug omdat de linker speaker niet doet.
Hij is nog nieuw dus gaan we dinsdag terug om het te laten fixen.
En vrijdag 5-3-2021 heb ik samen met Marlies een andere motor gekocht, een tourmotor in dit geval.
Een Honda NT700V ABS Deauville, het is een tourmotor en dus voor een wat relaxtere rijstijl, en Marlies kan als ze wil beter achterop zitten.
Deze motor is van 2016 en is bijna 5 jaar, dus qua leeftijd ga ik er op vooruit, er zit ABS op en dat is heel erg fijn.
Ik heb een klein proefritje gemaakt en remmen is nu heel erg anders en een heel stuk fijner, er zit net nieuwe remklauwen op die nog wat in geremd moesten worden, maar ik ben met ABS super blij.
Dan het zitcomfort, ook dat is een hele verbetering het zit heerlijk en voor lange tour tochten zeer geschikt voor mijn billen 😉
Hij heeft wel wat minder pit dan mijn oude VFR en hij maakt ook iets meer geluid dan de VFR maar dat vind ik zelf wel wat hebben.
Tenminste dat lijkt me mooier een grommende motor te hebben, de VFR heeft een naaimachine geluid haha
Toen we afgelopen vrijdag gingen kijken naar de motor, vroeg de verkoper of ik even een proefritje wilde maken, nou dat wilde ik wel maar mijn kleding lag nog in huis, maar bij Motoport Zelhem hadden ze een hele kamer met kleding, helmen, laarzen en meer puur voor de proefritjes.
Toerrit ging prima maar ik kreeg de bril niet op door de andere helm, de kleding was anders, de motor was anders en niet van jou en dus ben je een gespannen.
Motorrijder zullen het beamen dat elke motor toch een ander gevoel geeft, maar als je eenmaal op de weg bent dan is het heerlijk, ook al is het heel anders.
Het was een kort ritje omdat we eigenlijk een beetje haast hadden, Marlies had nog een afspraak vandaar dat korte ritje.
Nu zit je dus al heel anders op een motor door alle boven genoemde punten, je zult pas echt ervaren hoe het is als je kilometers gaat maken.
De foto’s van de website van Motoport staan bovenaan, er zit een mooi scherm voor dat je kunt verstellen en twee zijkoffers ook super handig als je wilt toeren en extra dingen mee wilt nemen.
En als je even wilt shoppen moet dat ook kunnen, we hebben we een extra koffer besteld voor bovenop (helmkoffer) maar dan eigenlijk als rugsteun voor de persoon achterop.
En deze koffer is er binnen no time eraf te klikken, helaas moet het bevestigingssysteem nog uit Italië komen dus de kans dat hij er bij de aflevering op 17-03-2021 op zit is klein.
Dan komt er nog een nieuwe voorband op, hij krijgt een grote beurt, bij motorport noemen ze dat “Pakket 3 Goed op weg”.
Dan komt er nog Oxford Handvat verwarming op, lekker warme handjes op de motor en last but not least komt er nog een TomTom Rider 550 navigatie set op, speciaal voor de motor maar zou ook prima in een auto of op de fiets kunnen.
Maar het is de allernieuwste met wifi en een quad core processor, en geschikt voor handschoenen enz enz.
Te lang om het er over te hebben, je kunt op je PC in een handomdraai een mooie route in elkaar knutselen en daar gaat het om.
Mooie routes rijden en dat wil ik ook gaan doen, veel meer dan nu.
Nu nog een nieuw pak en dan ben ik er klaar voor, maar een nieuwe pak dat komt nog.
Ik ben er klaar voor maar moet nog even geduld hebben, en dan kunnen we toeren.
 En hopen dat we nog veel veilige kilometers mogen en kunnen rijden.
Hieronder nog enkele foto’s.

 

Mooi spul, ik heb zelfs nog een ART 4 goedgekeurd slot moeten kopen omdat de verzekering dat wil, pfff
Ik wil hem All Risk verzekeren en tja dan worden er meteen eisen gesteld.
Nu weet ik dat deze motor natuurlijk geen power machine is, ik wil hem gebruiken om te toeren, dus mooie ritjes maken en daar is deze motor geschikt voor.
Ik heb vele reviews en Youtube filmpjes gekeken dus ik weet waar ik aan begin, en bevalt me het toeren goed dan kan ik me volgend jaar alsnog verbeteren en deze weer inruilen voor een andere.
Maar goed eerst maar eens dit en dan zien we verder, je weet ook maar nooit wat de toekomst voor ons in petto heeft.

Toedels IKKE

Op 06-09-2007 ben ik voor mijn motorrijbewijs geslaagd, op 19-08-2008 heb ik mijn motor gekocht,
een Honda VFR 750 F helaas heb ik er enige tijd later een ongeluk mee gehad.
Maar met een beetje geluk wordt hij weer gemaakt, en kan ik weer gaan rijden.
De kick van het motorrijden zit hem natuurlijk in de power dat je onder je kont hebt, en natuurlijk het vrije gevoel, het geeft een kick als je ff naar links en meteen weer naar rechts gaat, en het ingehaalde voertuig al weer in je spiegel ziet verdwijnen, maar wel met beleid, en natuurlijk zijn de bochten ook heerlijk,
en ook goed voor de heupjes haha, mmm

Ook ontstressen?, neem dan motor rijlessen!!

Mijn Motor Honda VFR 750F

750 cc vloeistof gekoelde viercilinder viertakt V-motor met dubbele bovenliggende nokkenassen en 4 kleppen per cilinder, 100 pk/74 kW/8000 rpm, maximum koppel 72,6 Nm/8000 rpm, 6 versnellingen, enkelzijdige achterwiel ophanging, dubbel geperforeerde Nissin 296 mm schijfremmen voor, 256 mm achter, gewicht 209 Kg, topsnelheid 245 Km/u, tankinhoud 21 liter euro 95 loodvrij.
0 – ->100 Km/uur, 3,8 seconden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.