All for Joomla All for Webmasters

Mijn Motor

DE FOTO HIERBOVEN IS VAN EEN NIEUWE HONDA DEAUVILLE, IK HEB DAN DEZELFDE MAAR DAN VAN 2016

01-04-2021
Gisteren mijn eerste ritje gehad met iemand achterop de motor, en dat rijd redelijk, maar opstappen is een dingetje omdat je een lading gewicht op je been krijgt en ik sta al op de tenen.
Dan stoppen voor kruisingen ook iets, maar gig goed, ik had wel twee momentjes dat ik op een schuine helling stond voordat ik af moest slaan, linker voet op de straat, op de rem, linkerhand op het koppeling, rechterhand op het gas.
En dat met iemand achterop, maar we hebben het overleefd, vele smalle weggetjes, vele drempels grrrrr, en dan nog de boeren klinker weggetjes die goed zijn voor je achterwerk.
We hadden mooi weer, TomTom moet ik nog wel even uitzoeken, want als je een route kiest dan brengt TomTom je eerst naar het startpunt, dan ben je al een flinke tijd aan het rijden en dan krijg je te horen dat je bij de finish bent aangekomen, communicatie tussen de persoon die achterop zit en voorop moet ook beter.
Dus al met al een mooi ritje maar ook wel weer zwaar op sommige puntjes, ik heb wel meteen de garage gebeld om mijn motor te verlagen dat kan volgens mij geen kwaad!

Toedels IKKE30-03-2021
Gisteren wilde ik met de motor, maar is er niet van gekomen, ik was nog bezig met van alles en nog wat, er kwam nog een pakket en het waaide ook nog eens flink, vandaag en morgen word het een stuk beter!
Dus straks de motor maar even klaar zetten voor een toertje, gisteren ook een reactie gehad over het geluidsetje in de helm.
Ik kreeg de mail van de leverancier, of er geen kabeltje los zat?, ik had natuurlijk geen idee ik heb het setje laten inbouwen en ik had dus echt geen idee hoe dat erin zat.
Maar goed na wat prutsen met de binnen bekleding van de helm vond ik dan ergens achter gepropt het stekkertje dat los zat.
Nu moest ik even lachen want bij mijn eerste setje was dit ook al het geval en toen kreeg ik een nieuw setje, dus de dame van Motor Oost die het ingebouwd heeft, heeft dus twee keer dezelfde fout gemaakt.
Overigens heeft ze ons prima en zeer vriendelijk geholpen, ze deed bij de eerste keer ook niet moeilijk, er werd meteen een nieuwe ingezet, wat ik dan een super service vind!
Maar ik denk dat bij de eerste keer ook het stekkertje los is gegaan, en zei dacht nog wel dat het aan mij lag, nananana nee dus!
Alles werkt weer en dat is mooi, of het nu echt prima samen werkt tussen de helm, telefoon en navigatie is weer een ander verhaal.
Dat gaan we allemaal nog uittesten in de praktijk, het is voor mij ook allemaal nieuw, ik ben er gisteren al een uur mee bezig geweest om alles uit te zoeken, het helmsetje heeft bluetooth, je telefoon heeft bluetooth, TomTom heeft bluetooth, en het setje heeft geen bluetooth 4 dus daar begint het dan al.
Ik ga het uittesten, werkt het niet naar behoren dan komt er een nieuw setje van een ander merk, zo simpel kan het zijn!

IKKE


29-03-2021
Maandag en de week is begonnen en hoe! De komende dagen word het super mooi weer dus met heel veel zon.
En dat betekent dus dat we de motor gaan aantrappen haha, we gaan trainen dus de motor beter leren kennen, mijn goede gevoel versterken, mijn zitvlak trainen, bochtjes oefenen en meer.
Deze week ga ik ook motorrijden met iemand achterop, dat is voor mij met deze motor voor het eerst, met mijn vorige motor heb ik dat vaker gedaan.
Deze week hoop ik ook bericht te krijgen over het verlagen van de motor en een telefoontje wat betreft het geluid setje in mijn helm.
Ik heb van alles geprobeerd, ik heb internet afgestruind maar ik kan er niets van vinden, niets nada noppes, ik vind het al slecht dat er geen Nederlandse helpdesk, of dealer is van Sharktooth en Shark, de helm is van Shark en het setje is ook van Shark en dat noemen ze de Sharktooth.
Haai en haaientand dus haha, maar goed het moet gewoon werken en als ik verkeerde knopjes ingedrukt zou hebben dan zou dat na resetten of opnieuw installeren weer moeten werken.
Ik heb geluid op een oor en ook nog eens van mindere kwaliteit, mochten ze bij de motor Oost de oorzaak weten dan hoor ik het dus, maar stel dat het aan het setje ligt dan wil ik deze niet nog een keer in de helm, dan kies ik een ander setje uit.
Hopelijk komen ze op korte termijn met een oplossing zodat het hersteld word of ik wil een ander setje van een ander merk.
En over het verlagen van de motor hoor ik ook deze week hopelijk meer, ik wil met beide voeten aan de grond komen en of dat nu word bereikt door de motor te verlagen of door een ander zitting maakt me niet zoveel uit.
Het makkelijkst en ik denk ook het goedkoopst zou een andere zitting zijn die lager is, maar goed ze zouden me bellen en dan leg ik het voor en dan hoor ik het wel!
Ik heb een Honda NT 700V, nu las ik gisteren dat er een gerucht is dat Honda met een nieuwe opvolger komt van de NT 700V, en dat zou dan de NT 1000 zijn, ik heb al een foto er van gevonden maar officieel is het nog niet, 2021 zou het jaar zijn dat hij uit komt.
Maar het is nu overal in de wereld anders, vele dingen worden uitgesteld en opgeschoven of verplaatst en de kans is er dat dat ook bij Honda het geval is.
Maar het is een gerucht en geruchten tja daar kan het ook alle kanten mee op!
Mooi weer en dus een beetje oefenen en genieten van het mooie weer, ik heb nu een scherm voor mijn neus en ik kan dus de helm ook opengooien als het mooi weer is, ook dat is nieuw voor mij.
Bij mijn vorige motor kon dat niet tenzij je van vliegen houd want daar kon je op wachten als je ging toeren, mijn helm zat er altijd al mee vol, maar hoe mooi zou het zijn als dat verledentijd zou zijn.
Lekker met open vizier rijden, ik heb nu een zonneklep aan de binnenkant van de helm echt een perfecte oplossing en het werkt super.
Nou luitjes en voor de motorrijders onder ons, geniet en rij veilig!

Toedels IKKE

27-03-2021
Vandaag krijg ik telefoon van Motoport Hengelo, ik heb daar de vraag van het verlagen van de motor ook neer gelegd.
Ik wil wat beter met de voeten aan de grond komen, vooral als je iemand achterop neemt lijkt me dat een stuk veiliger en vooral stabieler voor als je moet stoppen.
Vandaag hoor ik het, ik ben benieuwd wat de prijs zal zijn, in Zelhem was het 300 euro, en ik moet zeggen dat ze daar ook wel weten wat ze moeten vragen, vooral montage kosten vragen daar zijn ze erg goed in, ze weten van te voren ook al hoe lang de monteur ergens over doet en dat vind ik erg knap.
Ik weet dan ook zeker dat ik alles bij elkaar opgeteld teveel heb betaald aan montage kosten, en weet je dat geld niet alleen voor motoren maar ook wel voor auto’s, we zijn leken en ze kunnen je wel van alles vertellen en voorrekenen, maar reken maar dat het niet in het voordeel van de klant is.
Maar goed vandaag hoor ik wat het gaat kosten en dan zal ik de knoop doorhakken, ik denk dat het een stuk veiliger is en ook een stuk makkelijker vooral als je de motor zittend wilt verplaatsen, en je staat rechter op bij het verkeerslicht.
Dan nog het onderwerp Sharktooth, het geluid, of beter gezegd communicatie set in de helm, ik weet niet of ik het zelf verkeerd heb gedaan maar ik heb net als met het eerste setje alleen maar geluid op een oor.
Ik heb van alles geprobeerd maar ik krijg het niet voor elkaar, ik heb internet afgestruind en dus gezocht of er meer zijn mensen dit probleem hadden of hebben.
Maar ik kon er totaal niets over vinden en hoe gek is het dat ik dit probleem al voor de tweede keer heb, dus ik zal vast wel iets verkeerd hebben gedaan!
Stel dat het niet aan mij zou liggen dan weet ik niet of ik dat zelfde zetje wel weer in mijn helm zou willen.
Maar goed ook dit onderwerp word vervolgd.

Toedels IKKE


25-03-2021
Gisteren twee ritjes gemaakt met de motor, jammer dat ik de TomTom niet meegenomen heb, en aangezet het, TomTom houd namelijk de kilometertjes bij, dan had ik geweten hoeveel kilometers ik had gereden maar helaas.
De bochten gaan met deze motor echt een stuk beter dan met de vorige motor, het gaat zo mooi dat ik er veel meer plezier in heb om bochten te rijden.
Ik heb ook een mail van de dealer gehad over de vragen die ik gesteld heb, de gashandel hoort zo los te zitten, ja duhh ik bedoelde het eerste stukje van het gas, daar zit speling in, maar goed ik begin er al aan te wennen.
Wat de handvat verwarming betreft was het antwoord, nee dat kan niet, omdat het handvat vast gelijmd is, tja dom dat ze daar niet op gelet hebben denk ik nu.
Ik had/heb namelijk het probleem dat ik de handvat verwarming aanzet als ik de richtingaanwijzer uit druk, maar goed ook dat gaat al beter en ik weet nu inmiddels hoe vaak ik moet drukken om hem uit te zetten.
Ook dat zal wennen, ik wilde wat beter met de voeten op de grond komen, maar ik kreeg al meteen te horen wat de prijs was, 250 euro voor een fatsoenlijke achter verlaging inclusief montage.
Ik heb nu maar een mail gestuurd naar een bedrijf die zadels verkoopt voor deze motor wat de mogelijkheden zijn.

Toedels IKKE

22-03-2021
Vandaag een mail gestuurd naar Motoport wil nog wat dingen aangepast hebben, en een daarvan is de gashandel, die gaat te makkelijk, nu denk je vast pffffff dat moet toch ook, gassen op een motor!
Jazeker dat is ook het mooie van motorrijden maar er is een maar, en de maar is dat als je bijvoorbeeld over een bobbelweg rijd dat dan de motor ook gaat bokken omdat je het schokken de gashandel meegaat bewegen.
En als het gas iets zwaarder gaat, dus dat je wat meer moeite moet doen om gas te geven dan gaat het wat makkelijker.
Misschien dat er een zwaardere veer tussen moet of iets in die geest, het tweede punt is de handvat verwarming, die druk ik steeds aan bij het uitzetten van de richting aanwijzer.
Op de motor gaat de richting aanwijzer niet vanzelf uit zoals in een auto, er zijn motoren die dat wel hebben maar de meeste hebben dat niet.
En ik heb de vraag gesteld of de motor iets lager gezet kan worden zodat ik met mijn 169 lengte beter bij de grond kan, nu kan ik dat wel maar ik wil iets meer voet op de grond kunnen zetten.
Nou morgen zal ik op mijn vraag vast antwoord krijgen, ik ben benieuwd waar ze mee komen.

Toedels IKKE

21-03-2021
Langzaam maar zeker begin ik te wennen aan deze motor, deze tourmotor is in alles anders, de rempedaal zit anders, het schakelen voelt anders en ga zo nog meer even door.
Een ding vind ik wel vervelend en dat is de gashandel die gaat zo soepeltjes dat ik bij bijvoorbeeld een slechte weg mijn handen teveel het gas bewegen.
Het is moeilijk uitteleggen maar bij mijn vorige motor ging het gas geven iets stroever om het maar even zo te omschrijven, en dat vond ik zelf prettiger.
Dus volgende week even contact opnemen met Motoport of er iets aan gedaan kan worden.
En ik zet bij het uitzetten van de richtingaanwijzer regelmatig de handvat verwarming aan en dat is ook niet de bedoeling.
Dus even bellen of mailen of ze er iets mee kunnen.
Voor de rest rijd de motor heerlijk relaxed, het zit prima, de kap houd je uit de wind, het geluid in de helm doet het beter dan verwacht en ook de TomTom is goed te horen in de helm.
Dus al met al ben ik een tevreden mens, alles kan beter maar dat komt goed, vele kilometers maken de komende weken.
Zolang ik nog vrij heb in de horeca door Corona kan dat nog mooi even.

Toedels IKKE

15-03-2021
Gisteren even een klein toertje gemaakt, ik moest in Haaksbergen nog wat papieren in de bus doen>
En daar heb ik maar meteen even een rondje aan vast geknoopt, er stond nog een strak windje.
En het ging goed, niet super maar goed, ik moet nog even wennen aan de gashandel die veel gevoeliger is dan bij mijn oude motor, en dan bedoel ik ook veel gevoeliger haha.
het rijd super maar toch ook weer heel anders dan mijn VFR, dus de komende dagen, weken met mooi weer erop uit, meters maken en ook nog wat oefeningetjes in het dorp, de ganshandel bedwingen.
Het scherm voor je is echt een aanwinst, je zit rechterop ook dat is een plus, het zadel is breed en zacht ook dat is super.
De ABS is echt een verbetering, de schakelaar van de stuurverwarming raak je wel snel aan bij het uitzetten van de richting aanwijzer en ik heb hem tussendoor al een paar keer moeten uitzetten.
Maar je handjes worden wel heerlijk warm, dat werk echt goed, dus al met al ben ik zeer tevreden, nu nog de puntjes op de i zetten met wat dingetjes, maar dat ligt meer aan mij dan aan de motor.
Ik was al blij dat ik deze motor goed uit het6 pad kreeg wel anders dan ik zelf wilde, ik haal hem uit het pad als ik met mijn oude motor deed, maar goed.
Ik zou namelijk graag achterwaards van de stoep willen rijden maar dat gaat dus niet, ik had al een schuine helling gemaakt maar ook dat werkt niet.
Ik kom dan niet meer zo goed met de voetjes op de grond en kan me dan niet afzetten en dus kan ik de motor niet achteruit drukken en dan is fuck!
Maar goed ik ben al blij dat ik heb uit het pad kan halen en weg kan rijden, want de motor is breder en zwaarder dan mijn VFR.
Ik heb even de TomTom getest, en dat in combinatie met muziek op de oortjes.
Muziek op de oortjes is echt een super aanwinst, TomTom als je een route gaat rijden ook en als alles dan ook nog eens goed op je oordoppen te horen zijn dan is dat mooi meegenomen.
Dus al met al ben ik een tevreden mens en de rest zeker ook in orde.
En wat TomTom betreft met MyDrive maak je echt in een handomdraai routes die je ook in No Time op je TomTom kunt zetten!

Toedels IKKE

13-03-2021
M-Day of beter gezegd Motor dag maar, Housten we have a problem, het is fuck weer regen en veel wind, windkracht 5 pffffffffffff
Nou is het de vraag ga ik de motor ophalen of laat ik hem staan tot volgende week?
Nou dat is dus een hele goede vraag ik las ergens dat veel motorrijders vanaf windkracht 5 niet meer rijden.
Maar goed ik wacht nog even af, en anders ga ik er gewoon heen en teken de papieren en haal hem dan maandag of dinsdag op.
Tja het is balen maar het is niet anders, normaal was ik nu ook niet op de motor gestapt voor een heerlijk ritje.
Maar goed we zullen het zien, Nick rijd mee en we vertrekken over een uur.
Ik neem de rijkleding mee en mochten we denken onderweg van pfff dit is niet normaal dan teken we de papieren en keren dan zonder motor op huis aan.

Later vandaag word dit vervolgd.

Tataaaa ondanks het slechte weer staat de Honda netjes afgedekt onder een hoed naast ons huis.
Er was wind en er was regen maar het was goed te doen, hier en daar wat zwabberen maar goed dat mocht de pret niet drukken.
Na het invullen van de papier met de belangrijke krabbels was het dan zover, uitleg van de motor.
En tot mijn grote verrassing zat de helmkoffer erop, had ik zelf niet verwacht!
Maar goed alles zat erop en eraan, de nieuwe voorband, de navigatie en de handvat verwarming, de laatste is wen anders dan ik had verwacht.
Inplaats van de Oxfort verwarming zit er Techno Globe Handvatverwarming Gold op, de schakelaar zit in het handvat zelf en dat ziet er een stuk mooier uit.

Toedels IKKE


12-03-2021
Nog een dagje geduld en dan kan ik mijn nieuwe motor ophalen, hij geld is overgemaakt dus als het goed is moet het nu voor elkaar zijn.
Op de helm koffer na daarvoor moest een bevestiging set worden besteld, en dat kon twee dagen duren maar ook twee maand dus afwachten.
De motor zit in de verzekering dus ook dat is geregeld, de helm set werkt, kortom ik ben er helemaal klaar voor.
Ik ben ook al aan het stoeien geweest met Tomtom My Drive, het is mogelijk om een route samen te stellen in nog geen minuut tijd.
Wil je echter een samengestelde route dan duurt het wat langer maar toch nog super snel en super simpel is het ook nog!

Toedels IKKE

11-03-2021
Gisteren heb ik een nieuwe broek gekocht bij Motoport Zelhem, en daar liep ik de vertegenwoordiger of verkoper tegen het lijf.
je motor staat al in de werkplaats en ze zijn er al mee bezig, ik bel je vanmiddag of morgen over het hoe en wat.
Nou hij hield woord en ik werd terug gebeld, zaterdagmorgen 09:30 kan ik hem ophalen, hopelijk is dan de wind flink afgenomen omdat het flink gaat waaien de komende dagen.
Tja, mijn nieuwe pak is waterdicht en winddicht, maar wind is niet fijn op een motor, een beetje kan maar met flinke wind zwalk je ook over de weg.
Maar goed ik ben blij dat het zaterdag is geworden in plaats van volgende week donderdag.
Vandaag is het donderdag dus nog even geduld, ik heb nog genoeg te doen, de tijd ga zo snel dat het zo zaterdag is.

Toedels IKKE

10-03-2021
Tja wat is er nu leuker dan schrijven over je nieuwe motor en alles er om heen.
En dat doe ik dus nu ook lekker, gewoon omdat het kan.
Vandaag ga ik samen met mijn dochter op jacht naar een broek, en dat is dan een van de laatste dingen voor de motoroutfit.
Mijn laarzen zijn nog prima, misschien nog een keer een paar handschoenen maar dat kan altijd nog.
Nu moet ik wel schrijven dat motor rijden en alles wat erbij komt kijken nu niet bepaald een goedkope hobby is het tikt nog wel aan.
En vanaf het moment dat ik begon met mijn eerste les heeft het toch wel het een en ander gekost.
Maar goed het is niet anders, het zijn allemaal keuzes die je maakt.
Gisteren een nieuwe hoes gekocht en dat was echt niet een goedkoop dingetje, ik durf het bijna niet te schrijven maar dat hoesje koste 130 euro, maar het is dan wel een goede die jaren mee gaat en niet scheuren zoals die standaard hoezen voor de motor.
Van die andere hoezen heb ik er al zoveel versleten elk jaar een andere en dus nu eindelijk een goede, deze houd de regen tegen en aan de zijkant ademt deze hoes zodat het vocht niet onder de hoes blijft hangen.
En deze motor heeft nu koffers en een windscherm en is dus hoger en breder, daarvoor heb je al een grotere hoes nodig.
In de winter gaat de motor naar de winterstalling van Motoport tenminste dat is de bedoeling.
En nu maar hopen op veel veilige en mooie kilometers.

IKKEElke keer als je op het knopje drukt krijg je een andere kleur en dat geeft dan de warmte aan, moet alleen nog even kijken welke kleur welke warmte is.
Maar dit zit er veel beter uit, als het ook nog eens goed werkt dan is het helemaal top.
Maar goed hoe ging de rit??


Mijn eerste Meters op mijn nieuwe Honda

Ik schrijf wel mijn eerste maar ik heb vorige week al een stukje proef gereden.
Maar dit waren de eerste meters op mijn eigen nieuwe motor, hij is betaald en verzekerd dus mijn.
Het is even wennen, alles is een beetje anders, maar zoals je ziet je tuft er zo op weg, het remt anders door de ABS, er zit een scherm op en dus lekker uit de wind, ander dashboard enz enz
Motorrijders begrijpen wel waar ik het over heb, maar je went er wel aan, de gashandel gaat zo licht dat had ik op mijn oude motor niet daar ging het allemaal niet meer zo soepeltjes haha tja dat is bij mij net zo alles word ouder.
Maar goed het rijd heerlijk, het zit heerlijk en we gaan de komende weken wat kilometers maken en dan zijn we er zo aangewend.
De speaker set werkt goed met de telefoon en TomTom er zijn wat kleine dingetjes maar ook hier is dat wennen en vaker doen.
Dus al met al ben ik een zeer tevreden mens en nu maar hopen op vele veilige en mooie kilometers.
Ik mijn eerste route al gemaakt de watermolen route en die ga ik de komende weken maar eens rijden, dan wen ik aan de motor de TomTom enz enz.
Word zeker vervolgd.

Toedels IKKE

09-03-2021
Nou mensen de motor is besteld met alle extra’s zoals ik hier onder al met veel plezier heb beschreven.
Maar we zijn er nog niet, ten eerste moet ik nu (op moment van schrijven) nog 8 dagen wachten, en wachten duurt altijd lang haha
Tja ook al worden we ouder soms zijn we net kinderen die niet kunnen slapen de nacht voordat ze jarig zijn.
Maar goed vandaag terug met de helm, de Sharktooth werkt niet naar behoren.
Sharktooth is het communicatie systeem in de Shark helm, hij zit er nog geen week in en de linker speaker doet het niet, en Siri werkt ook niet in je helm terwijl dat allemaal zou moeten werken!

Je kan dus terwijl je rijd iemand bellen of muziek laten afspelen enz, maar dan moet het wel werken en in dit geval dus niet.
Vanmiddag dus terug naar de motorzaak om het te laten fixen.

Vervolg
Ik heb een nieuw setje gekregen in de helm en dat is mooi en nu hopen dat het werkt en blijft werken.
Nadat we bij Motor Oost waren geweest zijn we bij Motoport Hengelo geweest en daar een mooi motor jack gekocht en een afdek hoed voor de motor maar dan meteen een van goede kwaliteit.
Er zit twee jaar garantie op de hoes en eerlijk gezegd mag dat ook welk voor dat geld, jeetje
Morgen naar Motoport Zelhem voor een nieuwe broek en dan zijn we een heel eind.
Oke het heeft al me al de nodige centjes gekost maar tja je leeft maar een keer toch?

Toedels IKKE

hieronder de foto’s van mijn nieuwe motor, niet nieuw maar vijf jaar oud en dat is toch heel wat jaartjes jonger (25 jaar) dan mijn oude hond VFR.

07-03-2021
Ik zie net dat ik 13,5 jaar mijn motor rijbewijs heb en dus is het tijd om een nieuwe weg in te slaan.
Ten eerste, de Honda VFR 750 F is een motor uit 1996 en is dus nu zo’n 25 jaar oud en eerlijk is eerlijk hij rijd nog prima.
Het is een motor waarop je voorover zit, en rijden super maar rustige tourritjes maken ehm, ik vind van niet.
Je krijgt het als je zoals ik wat ouder bent geworden net zoals de motor, wat sneller in de rug en meer last van je arm omdat je voorover leunt als het ware.
Je zit dus niet recht op, en er kan prima iemand achterop zitten maar eigenlijk is het niet een goede oplossing.
Maar goed om een lang verhaal niet te lang te maken kan ik mededelen dat ik vorige week een nieuwe Helm heb gekocht van het merk Shark, mooie helm, en ik heb er een Sharktooth Prime geluidsetje laten inbouwen, met dat laatste moet ik volgende week terug omdat de linker speaker niet doet.
Hij is nog nieuw dus gaan we dinsdag terug om het te laten fixen.
En vrijdag 5-3-2021 heb ik samen met Marlies een andere motor gekocht, een tourmotor in dit geval.
Een Honda NT700V ABS Deauville, het is een tourmotor en dus voor een wat relaxtere rijstijl, en Marlies kan als ze wil beter achterop zitten.
Deze motor is van 2016 en is bijna 5 jaar, dus qua leeftijd ga ik er op vooruit, er zit ABS op en dat is heel erg fijn.
Ik heb een klein proefritje gemaakt en remmen is nu heel erg anders en een heel stuk fijner, er zit net nieuwe remklauwen op die nog wat in geremd moesten worden, maar ik ben met ABS super blij.
Dan het zitcomfort, ook dat is een hele verbetering het zit heerlijk en voor lange tour tochten zeer geschikt voor mijn billen 😉
Hij heeft wel wat minder pit dan mijn oude VFR en hij maakt ook iets meer geluid dan de VFR maar dat vind ik zelf wel wat hebben.
Tenminste dat lijkt me mooier een grommende motor te hebben, de VFR heeft een naaimachine geluid haha
Toen we afgelopen vrijdag gingen kijken naar de motor, vroeg de verkoper of ik even een proefritje wilde maken, nou dat wilde ik wel maar mijn kleding lag nog in huis, maar bij Motoport Zelhem hadden ze een hele kamer met kleding, helmen, laarzen en meer puur voor de proefritjes.
Toerrit ging prima maar ik kreeg de bril niet op door de andere helm, de kleding was anders, de motor was anders en niet van jou en dus ben je een gespannen.
Motorrijder zullen het beamen dat elke motor toch een ander gevoel geeft, maar als je eenmaal op de weg bent dan is het heerlijk, ook al is het heel anders.
Het was een kort ritje omdat we eigenlijk een beetje haast hadden, Marlies had nog een afspraak vandaar dat korte ritje.
Nu zit je dus al heel anders op een motor door alle boven genoemde punten, je zult pas echt ervaren hoe het is als je kilometers gaat maken.
De foto’s van de website van Motoport staan bovenaan, er zit een mooi scherm voor dat je kunt verstellen en twee zijkoffers ook super handig als je wilt toeren en extra dingen mee wilt nemen.
En als je even wilt shoppen moet dat ook kunnen, we hebben we een extra koffer besteld voor bovenop (helmkoffer) maar dan eigenlijk als rugsteun voor de persoon achterop.
En deze koffer is er binnen no time eraf te klikken, helaas moet het bevestigingssysteem nog uit Italië komen dus de kans dat hij er bij de aflevering op 17-03-2021 op zit is klein.
Dan komt er nog een nieuwe voorband op, hij krijgt een grote beurt, bij motorport noemen ze dat “Pakket 3 Goed op weg”.
Dan komt er nog Oxford Handvat verwarming op, lekker warme handjes op de motor en last but not least komt er nog een TomTom Rider 550 navigatie set op, speciaal voor de motor maar zou ook prima in een auto of op de fiets kunnen.
Maar het is de allernieuwste met wifi en een quad core processor, en geschikt voor handschoenen enz enz.
Te lang om het er over te hebben, je kunt op je PC in een handomdraai een mooie route in elkaar knutselen en daar gaat het om.
Mooie routes rijden en dat wil ik ook gaan doen, veel meer dan nu.
Nu nog een nieuw pak en dan ben ik er klaar voor, maar een nieuwe pak dat komt nog.
Ik ben er klaar voor maar moet nog even geduld hebben, en dan kunnen we toeren.
 En hopen dat we nog veel veilige kilometers mogen en kunnen rijden.
Hieronder nog enkele foto’s.

 

Mooi spul, ik heb zelfs nog een ART 4 goedgekeurd slot moeten kopen omdat de verzekering dat wil, pfff
Ik wil hem All Risk verzekeren en tja dan worden er meteen eisen gesteld.
Nu weet ik dat deze motor natuurlijk geen power machine is, ik wil hem gebruiken om te toeren, dus mooie ritjes maken en daar is deze motor geschikt voor.
Ik heb vele reviews en Youtube filmpjes gekeken dus ik weet waar ik aan begin, en bevalt me het toeren goed dan kan ik me volgend jaar alsnog verbeteren en deze weer inruilen voor een andere.
Maar goed eerst maar eens dit en dan zien we verder, je weet ook maar nooit wat de toekomst voor ons in petto heeft.

Toedels IKKE

Op 06-09-2007 ben ik voor mijn motorrijbewijs geslaagd, op 19-08-2008 heb ik mijn motor gekocht,
een Honda VFR 750 F helaas heb ik er enige tijd later een ongeluk mee gehad.
Maar met een beetje geluk wordt hij weer gemaakt, en kan ik weer gaan rijden.
De kick van het motorrijden zit hem natuurlijk in de power dat je onder je kont hebt, en natuurlijk het vrije gevoel, het geeft een kick als je ff naar links en meteen weer naar rechts gaat, en het ingehaalde voertuig al weer in je spiegel ziet verdwijnen, maar wel met beleid, en natuurlijk zijn de bochten ook heerlijk,
en ook goed voor de heupjes haha, mmm

Ook ontstressen?, neem dan motor rijlessen!!

Mijn Motor Honda VFR 750F

750 cc vloeistof gekoelde viercilinder viertakt V-motor met dubbele bovenliggende nokkenassen en 4 kleppen per cilinder, 100 pk/74 kW/8000 rpm, maximum koppel 72,6 Nm/8000 rpm, 6 versnellingen, enkelzijdige achterwiel ophanging, dubbel geperforeerde Nissin 296 mm schijfremmen voor, 256 mm achter, gewicht 209 Kg, topsnelheid 245 Km/u, tankinhoud 21 liter euro 95 loodvrij.
0 – ->100 Km/uur, 3,8 seconden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *