Mijn Computer

In mijn Computer schrijf ik over een van mijn hobby’s en dat is de computer, ik heb hem helemaal zelf gebouwd en Nick is de software man.
Mijn nieuwe PC versie 2018 is hieronder beschreven en hier en daar zit een link.

De Allernieuwste berichten staan bovenaan!!

30-01-2022
De computer werk super en bijna zonder problemen, ach een enkele keer dan start hij niet goed op dan moet ik hem voor een tweede keer opstarten maar voor de rest heb ik eigenlijk gene problemen, en dat is natuurlijk mooi!
Met het Internet en wifi gaat het ook goed, het nieuwste Netgear Orbi systeem heeft overal stabiel en snel internet!

IKKE

04-12-2021
Het toetsenbord en ook de muis bevallen goed al was het even wennen, ik vind het toetsenbord nu zelfs beter dan de vorige, en ook de muis, omdat deze iets anders ligt in de hand voelt ook steeds beter aan!
Maar er is bij het installeren wat mis gegaan dus heb ik een conflict, ik zag dat zelfs de muis extra geïnstalleerd is onder het toetsenbord en andersom, ze staan meerdere keren in de lijst, dus het toetsenbord staat ook in de lijst van de muis en dus is er een conflict!
Morgen gaan we er mee aan de slag, Nick komt op de koffie en kijkt er even naar, hij is expert in software en is er dus ook veel handiger in!
Dan komen er vandaag drie bewakingscamera’s binnen voor buiten, en dat is ook allemaal weer slim ook dat word nog een klusje, ophangen op de juiste plek en installeren.
Mooi spul allemaal maar het zou allemaal meer op elkaar moeten aansluiten, elk systeem heeft weer een speciale router, hub, switch of iets dergelijks, en je krijgt dan steeds meer kastjes, je wilt het niet weten hoeveel dingen hier staan en ingeplugd zijn.

IKKE

01-12-2021
Het nieuwe asus toetsenbord en de asus muis zijn binnen en het is even wennen, maar dat komt goed.
De oude Netgear Orbi’s staan op marktplaats en hopelijk gaan ze weg voor een goede prijs, ze zijn nog prima en voor mensen met een niet te super snel netwerk zijn het prima routers!
Op de voeding en videokaart na heb ik dit jaar mijn hele pc helemaal vernieuwd en eerlijk is eerlijk het heeft me een paar cent gekost maar het ziet er super uit en het werkt ook nog eens prima, hier kunnen we voorlopig wel weer mee uit de voeten!
Het is nu verstandig om te wachten met het aanschaffen van een nieuwe videokaart want ze zijn echt heel duur op dit moment!

IKKE

28-11-2021
Het gaat op dit moment top met de Orbi’s maar ik heb achter in de tuin, schuur en werkplaats plus deel van de zolder super traag internet of geen internet.
Dus zit er niets anders op om ons Orbi systeem met een extra satelliet uit te breiden, en dat ga ik doen, de extra satelliet is besteld en zou gisteren geleverd worden maar dat word nu maandag!
De internet kabel loop al naar achteren en dus dat hoeft al niet meer te gebeuren, en dan kan ook meteen de buiten camera erop aangesloten worden, deze heeft nu verbinding via een hele lange kabel en nu kan dan meteen op de Orbi en dus zou dat ook beter en sneller moeten werken.
En dan heb ik een probleem met het toetsenbord, de CTRL toets werk niet meer maar de rest nog wel en dat is prima maar ik gebruik de CTRL toets eigenlijk nog wel regelmatig, bijvoorbeeld om te knippen en om te plakken.
Dus heb ik een nieuwe uitgezocht en die ga ik eerdaags bestellen voor mijn computer, of ik koop hem voor onder de kerstboom of voor mijn verjaardag, ik wil er dan ook meteen een nieuwe muis bij!
Prijs 300 euro samen en dat is dus een heel bedrag maar dan heb je ook wel een Asus ROG toetsenbord met RGB en ook de muis is van ROG en met RGB
RGB staat eigenlijk voor Rood, Groen en Blauw, Reg, Green and Blue in het eigenlijk, met deze kleuren kun je heel veel kleuren maken, miljoenen volgens mij!
Maar goed kerst duurt nog een maand dus nog even geduld hebben, haha grapje ik heb ze net besteld en ze kommen op 3 december binnen!

IKKE

18-11-2021
Het is een paar dagen later en ik merk beneden al dat ons internet verbeterd is, vooral de app van de verwarming werkt veel beter dan eerst, ik zit veel sneller in een app of beter gezegd de opstart gaat sneller enz.
Ook boven merk ik echt het verschil , boven is het echt super snel geworden en dat merk je echt wel, het systeem is op dit moment stabiel en problemen hebben we nog niet gehad, misschien dat ooit nog een router helemaal achter in de tuin ga plaatsen zodat het ook daar helemaal top is maar dat weet ik nog niet!
Het heeft me wat gekost dat moet ik ook wel bekennen het is geen goedkoop systeem maar als het werkt, en we hebben overal stabiel internet, en ook nog eens snel internet zonder problemen dan is het dat voor mij ook wel waard.
En we zijn voor de komende jaren hier onder de pannen, er komen nog wat dingen bij die ook internet nodig hebben en de komende jaren heeft alles natuurlijk steeds sneller internet nodig en dat hebben we voorlopig.
Ook de nieuwe computer werkt naar behoren, ik heb weinig problemen en ben er nog steeds super tevreden over, misschien in de toekomst nog een snellere en betere videokaart maar dat is het dan ook wel denk ik!
De wereld, of beter gezegd de digitale wereld is volop in beweging, ik weet ook wel dat deze routers of deze computer over een paar jaar waar oud zijn en weer een update nodig hebben maar dat zien we dan wel weer!
Tot nu toe ben ik super tevreden met mijn zelf gebouwde computer en alles wat er mee te maken heeft, en daar gaat het om!

IKKE

16-11-2021
Het ging sneller dan verwacht oké niet alles verliep vlot omdat het oude systeem, de de oude routers nog in het systeem zaten en we ze niet gedeletet hebben, maar goed voor de rest ging het prima, maar boven bleef een probleem.
Een van de grootste oorzaken is de vloer isolatie, daar zitten twee lagen aluminium folie tussen en dat is niet goed voor een router om een signaal door te sturen!
Dus overal hadden we na installatie super snel internet behalve boven, er zat niets anders op dan boven ook een satelliet neer te zetten dus die heb ik zondag nog besteld en gisteren aangesloten!
En we hebben nu boven supersnel internet, en tot nu toe werkt alles ook nog naar behoren, en hopen dat dat zo blijft.
Ik heb het beste Wifi 6 Mesh systeem wat er nu te koop is dus als dit niet gaat werken dan weet ik het ook niet meer, dan mag Netgear op de koffie komen en het zelf doen!

IKKE

14-11-2021
WOW!!!!……………..De nieuwe Orbi’s zien er strak uit, groter en zwaarder dan de vorige die ik had, en dat geeft me hoop dat ons netwerk echt een stuk stabieler en dus beter gaat worden, en mocht het boven nog ruk zijn dan komt er nog een satelliet bij!
Ik ga nu net zolang door totdat we overal supersnel en stabiel internet hebben, nu investeren is straks profiteren.
Maar goed eerst dit maar eens aansluiten en dan zien we wel weer verder over een uurtje komt Nick en dan beginnen we aan dit klusje, hopelijk gaat het snel!

IKKE

13-11-2021
Ons internet en vooral boven is een treurig gebeuren, het lijkt wel alsof het systeem steeds langzamer word en dat blijkt dus ook wel zo te zijn!
Nu moet ik eerlijk schrijven dat ik dat eigenlijk niet goed begreep omdat we hier een super netwerk hebben liggen met vier Orbi Routers, tja daar kon het dus niet aan liggen!
Nou daarin heb ik me eigenlijk ook wel vergist, nu dacht ik altijd dat de routers in dit geval snel genoeg waren om mijn internet hier supersnel te maken, en eigenlijk zijn ze ook super geschikt!
Maar aan een ding heb ik niet zo gedacht, en dat is dat in de loop der tijd en vooral de laatste jaren er hier in huis heel veel meer is bijgekomen met internet, als ik daar dus aan denk, dus wat er hier op internet zit dan schrik ik wel.
Lampen van Hue, Sonos, Tv’s, Telefoons, Tablets, Verwarming, Computer, en nog heel veel meer, alles heeft tegenwoordig internet nodig, en daardoor is ons internet gebruik, en daardoor de routers overbelast op een of andere manier.
En eigenlijk is dat ook wel te begrijpen, het werkt allemaal wel maar het word langzamer en vooral boven is het een ramp op dit moment!
En vooral Wifi is zo traag dat de telefoon al soms overspringt naar 5 G, dus kun je rustig stellen dat als 5 G al sneller is dan je Wifi netwerk dat er dan wel wat aan de hand is!
Ik was er dan ook al geruime tijd mee aan het kijken welke router dan wel geschikt was hier in huis, ik was dat gezeik boven met internet zo zat dat ik gisteren maar een nieuwe set heb besteld en deze komen vandaag binnen in de hoop dat door dit setje ons internet probleem verleden tijd is.
Nu krijg ik een set van drie stuks, en mocht het echt nodig dan kan deze set zonder problemen uitgebreid worden, je koopt een satelliet extra inpluggen en het werkt.
Het enigste nadeel was dat het setje niet echt goedkoop was, maar dat is een ander verhaal!
Maar goed we krijgen nu een nieuwe set van Netgear en weer een Orbi Systeem maar dan nu snel en met Wifi 6.
IK heb dus de Netgear Orbi Wifi 6 RKB853 in dit geval een set van drie stuk’s en nu maar hopen dat voor de komende jaren ons internet zonder problemen werkt.
Want ik hoef u niet te vertellen dat we tegenwoordig niet meer zonder internet kunnen, iets wat we vele jaren geleden nooit gedacht hebben.
Als ons internet in Nederland plat komt te liggen dan hebben we met ons allen een heel groot probleem omdat we dan niets meer kunnen, we kunnen niet meer betalen, bellen, internetten, onze apparatuur doet het niet mee omdat vele dingen bestuurd worden met of via internet!
Maar goed ik hoop dat dat scenario nooit gaat gebeuren, vandaag komt de set binnen en binnen een paar dagen hoop ik dat het werkt en dat langzaam internet verledentijd is.

Word vervolgd

NETGEAR ORBI 

08-11-2021
Ik zou bijna vergeten om te schrijven, de PC is helemaal klaar, heb nog wel een wens en dat is een betere videokaart, maar de prijzen zijn nu torenhoog door het chip tekort, dus maar even wachten met het aanschaffen van een andere!
Voor de rest ziet de pc er super uit, de kast is echt mooi en dat met alle kleurtjes van de fan’s en de rest, verlichting van de videokaart is ook gefixed dus qua uiterlijk en uitstraling echt heel mooi, ik ben er dus super blij mee.
En die stilte echt heerlijk en voor de rest werkt alles zoals het hoort, Windows 11 ik was er zo aan gewend, en alles werkt nu naar behoren!
En wat wil je nog meer?

IKKE

21-10-2021
Het gaat mooi met de computer, heerlijk rustig(stil) en alles werk naar behoren, en de verlichting in de videokaart is gefixed, een nieuwe glasvezelkabel en het probleem is opgelost!
Er komen voor de waterkoeler nieuwe fan’s binnen vandaag, ook Cooler Master Halo Fan’s en dit puur omdat ik ze mooi vind, mooier dan een normale fan, ik heb alles fan’s van Cooler Master en allemaal met Halo.
Straks dus ook de wakerkoeler fan’s, als ik daar mee bezig ga dan word ook meteen de oude harde schijf(sata) eruit gehaald de kast is dan toch open!

 
Zie je de ring om fan een? dat is namelijk de halo ring die dan ook nog weer anders verlicht word en er super mooi uitziet in de kast!
En zo blijf je verbeteren en verfraaien, het is ten eerste een computer om te gebruiken maar ook wel voor de mooi!

IKKE
 

18-10-2021
Enkele foto’s


Foto 1 is mijn Cooler Master Cormos C700M Computerkast.
Foto 2 is mijn Asus maximus XIII Hero Moederbord.
Foto 3 is mijn Asus Strix LC 360 RGB Waterkoeler.
Foto 4 is mijn G.Skill DDR4 3200 Interne Geheugen.
Foto 5 is mijn Asus GeForce GTX 1060 GTX 8GB GDDR5 Videokaart.
Foto 6 is mijn Corsair AX 1299i Voeding.

En hoe gaat het nu een paar dagen later en wat moet er nog gebeuren of welke wensen heb ik nog?

Ik kan niet anders schrijven dan dat ik ten eerste een hele mooie computer heb gekregen, ehm gemaakt heb, eerlijk gezegd is dit qua uiterlijk de aller mooiste computer di ik met mijn eigen ogen heb gezien in het eggie, tja als je op YouTube kijkt dan word je overdonderd door mooie computers, maar dan moet je ook even zien wat dat gekost heeft!
Dan kan ik schrijven dat de computer zeer stil is, en dat is echt heerlijk gisteren zat ik te schrijven in een stille omgeving je hoort je zelf bijna denken!
De verlichting ziet er echt super uit en je kunt veel mooie effecten maken, en dat ziet er fleurig uit, ik heb nu regenboog kleurtjes, zelf mijn toetsenbord, bureaublad en de bureau lampen doen mee en dat ziet er echt super mooi uit, al zeg ik het zelf!

En wat zijn de wensen en wat moet er nog gebeuren?
De verlichting in de video kaart moet ik nog fixen, de glasvezel draad is besteld en die komt hopelijk op korte termijn binnen!
Er zit namelijk een glasvezel kabel in de videokaart die door de o.a. warmte na verloop van tijd de glasvezel beschadigd!
Dan hebben we een oude harde schijf nog ingebouwd en die moet er weer uit omdat deze straks via een docking systeem zal worden gebruikt!
Deze schijf gaf namelijk foutmeldingen, en dat moeten we niet hebben vandaar dat hij eruit gaat!
Dan hebben we nog een 19 pin’s splitter die in de computer komt omdat van het front panel, van de vier usb 3.0 aansluitingen er maar twee doen en dat is niet de bedoeling!

Wat zijn de wensen die ik nog heb?
Ik heb de aanschaf van een passende videokaart uitgesteld,  omdat de prijzen nu torenhoog zijn door het tekort in de wereld aan chips zijn de prijzen echt niet meer normaal!
Dus heb ik de aanschaf uitgesteld tot de prijzen weer op een normaal niveau zijn, ik heb al wel een beetje rondgekeken!
Voor de rest weet ik nog niet exact wat ik nog zou willen, voor nu is het even voldoende, het heeft genoeg gekost!
Maar goed hobby’s kosten altijd geld, dat weet je van te voren!
Maar ik ben een happy mens wat mijn computer betreft, het ziet er super uit en het werkt tot nu toe ook super, en ook met Windows 11 heb ik tot nu toe geen problemen ondervonden, ik vind het wel mooier dan Windows 10.

IKKE

17-10-2021
We zijn een dagje verder en de computer is klaar, op een enkel dingetje na dan.
Hij staat op de plek, alle programma’s staan erop en alles is ingesteld, ik heb nu bewegende bureau achtergronden en dat ziet er vet uit kan ik hier schrijven!
Alle verlichtingen werken nu ook samen dus moederbord en de computerkast zijn nu gekoppeld, helaas kun je de lampen niet meer regelen met het knopje boven op de computer, maar wel met een programma met veel meer mogelijkheden!
Zo kan ik nu de verlichting mee laten bewegen op het ritme van de muziek, of kleur aangeven als de computer te warm word, de kleur word dan rood, is alles goed dan is het groen.
En zo kan ik nog wel even doorgaan, de verlichting mogelijkheden zijn enorm, ook werkt nu de verlichting van de water cooler, er moest nog een micro usb stekkertje in, daar kwam ik gisteren zelf achter.
De drie ventilatoren of in computer termen fan’s genoemd, de drie fan’s passen nu ook hun snelheid vanzelf aan, moet de pc harder werken dan gaat de snelheid omhoog zodat de processor beter word gekoeld, is het niet nodig dan draaien de fan’s op lage toeren1
De computer hoor je nu bijna niet mee, een zacht gesuis je moet nu goed luisteren en ook dat is een grote verbetering!
Ik ben er super blij mee de computer is nu snel, de mogelijkheden enorm en het ziet er ook allemaal nog eens super mooi met al die verlichting!
Voor de rest moet ik natuurlijk nog veel ontdekken maar ook dat komt goed, ik heb nu de beschikking over een lading games ook dat is nice!
Nu hou ik wel van een spelletje maar wel van rustige games, zo speel ik op dit moment Sniper 4 regelmatig, lekker een beetje rond kruipen en lopen en schieten, nu is het gelukkig maar een spel want het doel is not nice, iedereen neerknallen is natuurlijk niet lief!
Zoals ik gisteren al schreef wil ik een lading videobanden en dvd’s digitaliseren, ik hoop dat hier op zolder nog ergens een video recorder rond slingert haha, niemand gebruikt deze nog!
Ik heb nog een bluray brander naast de computer liggen maar ook cd’s gebruiken we niet meer tegenwoordig, alles hier in huis is nu digitaal!
Dus alles bij elkaar opgeteld ben ik een super blij mens met zo’n mooie computer, en met de vele mogelijkheden, en natuurlijk heb ik nog wat kleine wensjes om de puntjes op de i te zetten maar dat komt later nog wel!

IKKE

14-09-2021
Langzaam maar zeker gaan we vooruit, echt snel gaat het niet, omdat leveranciers niet echt snel zijn, zo zit ik al bijna een week te wachten op de water cooler die geleverd word door Conrad, op de website schrijven ze dat het op voorraad is en op voorraad is binnen twee dagen verstuurd, ehm ik wacht al een week!
Schrijf dan dat het een week duurt, dus vandaag of morgen is hij binnen, hij is eindelijk verstuurd!
Ik verwacht vandaag, voor de rest zitten nu alle Cooler Master Halo fan’s erin vier stuk’s om precies te zijn en het interne geheugen is er ook, een kan er niet in omdat de kop van de oude water cooler nog in de weg zit, dus hopelijk komt de nieuwe vandaag binnen.
Dan heb ik nog een 19 pin splitter besteld, deze komt ergens uit de wereld, en een meter 4mm dikke glasvezel, de verlichting in de videokaart is stuk, doet maar half en dat betekend dat de glasvezel oud is, een videokaart word warm en dat is niet goed voor het glasvezel kabeltje.
Ik vond de oplossing op YouTube, ik zeg lang leve internet 👍 je kunt er echt alles vinden, voor de rest is het nu bijna klaar, Windows 11 is nu geregistreerd ik heb een key gekocht, bij pixeelcodes.com voor 7,50 euro, en Windows 11 werkt nu!
Dus wat moet er nog gebeuren, ten eerste dus de water cooler, dan moet het geheugen er nog in, beetje kabel management, alles moet er wel een beetje netjes en strak uit zien.
Dan moet de pc in elkaar worden gebouwd, dus de kast in elkaar, dan op zijn plek en dan alles aansluiten, geluid, diverse usb kabels, tweede monitor en nog wat dingetjes!
En dan software op orde brengen en programma’s installeren, en dan de boel inregelen, zoals licht zo maken zoals je het mooi vind!
Dus al met al nog wel een paar uurtjes werk(als alles mee zit), en dan is hij klaar (denk ik) mijn nieuwe computer!

IKKE

13-10-2021
Twee dagen later, en we zijn een stuk verder dan dat we waren, de nieuwe Computer zit in elkaar 😍
En dat was een heel karwei, maar goed als eerste kwam de Cooler Master Cosmos C700M en een hele grote doos van 75 Cm x 75 Cm x 42 Cm, dat is groot voor een computerdoos kan ik hier schrijven.
De kast weegt ruim 22 Kg dus reken maar uit grote doos, grote computerkast en die moest eruit gelukkig ga ik regelmatig naar een sportschool haha.
Vandaag is he woensdag en maandag avond ben ik begonnen om sommige dingen die in mijn oude pc zaten, om die eruit te halen, het moederbord, processor, en water cooler blijven erin, omdat ik daar nieuwe voor krijg!
De meeste dingen waren al bezorgd behalve het moederbord, en de water cooler, en daar was gisteren met de montage het wachten op, en natuurlijk kwam het moederbord pas na zes uur en dat heeft de boel flink afgeremd.
De water cooler is nog steeds niet binnen, deze las ik net, deze is verstuurd en zal dus vandaag of morgen geleverd worden!
Ook de nieuwe DDR 4 geheugen en nog twee fan’s moeten nog geleverd worden, nu werkt een pc niet zonder water cooler, dus hebben we de oude er tijdelijk ingebouwd!
Maar deze gaat er vanavond al weer uit, omdat de nieuwe is verstuurd, voor de rest zit alles erin en draait de boel, helaas is het alleen dat, Windows 11 staat erop en voor de rest moet alles er nog op, en dat is heel wat!
De computer kast van Cooler Master is echt prachtig, jeetje wat een luxe en dat met de passende led verlichting, echt een wow kast en eerlijk is eerlijk hij staat hier met nog de helft van de onderdelen nog in de doos, de deuren, front en achter kanten en de bovenkant liggen netjes in de doos te wachten totdat de hele pc klaar is.
Nou en ik weet zeker dat het dan een echt wow effect geeft, tenminste als er niets fout gaat in ieder geval.
Dus de water cooler moet er nog worden ingebouwd plus twee RGB fan’s en het geheugen, en dat komt dus nog, en dan is het nog wat kabel management en een poetsdoekje voor de streepjes op het glas.
En dan moet er nog een lading software op gezet worden, en dat is echt een Nick dingetje, en nog wat kleine dingen, en dan hebben we hopelijk een mooie en snelle computer staan!
En dan moet ik de boel nog opruimen, jeetje je wilt niet zien hoe het er hier uit ziet haha.

IKKE

11-10-2021
Zoals ik al schreef ga ik de computer verbouwen en dat neemt steeds grotere vormen aan, eerst zou het alleen een processor worden maar dat kon niet, toen maar een nieuw moederbord met nieuwe processor, en nu.
Nu is er weer van alles bijgekomen, puur omdat ik het nu meteen goed wil doen en daarom dan ook iets verder ga dan ik vooraf wilde.
Maar eerlijk is eerlijk, een computer bouwen en samenstellen is echt iets wat ik graag doe, beetje extreme pc met allerlei toeters en bellen.
Nadat ik een nieuw moederbord had besteld, leek het me beter om er ook een nieuwe water cooler op te zetten, deze moet ten eerste foutmeldingen die ik soms krijg oplossen en een snelle processor heeft een goede koeling nodig vind ik zelf en dan ook nog een mooie!
Die is inmiddels ook besteld, toen bedacht ik me dat de fan’s de ventilatoren die de kast koel moeten houden ook wel een upgrade konden gebruiken, het gaat om twee fan’s, ook die worden vervangen en zijn besteld!
Toen ik met de computer aan het schoonmaken en opruimen was, ben ik op het deurtje van de computerkast gaan staan, en tja hij kan niet meer dicht, en de aan en uit knop werkt soms wel en soms niet, een ergernis die ik gisteren gelijmd heb met pvc lijm, het is iets beter geworden maar helemaal opgelost is het dus niet.
Marlies zegt waarom koop je dan niet meteen een andere, dan heb je dat ook mooi nieuw en hoef ik me niet meer te ergeren aan en aan en uit knop!
Tja daar zeg je wat, daar had ik eigenlijk zelf wel aan gedacht maar was het eigenlijk niet van plan, maar ik dacht ach waarom ook niet, dus vanmorgen zeker een uurtje of drie samen met Nick aan het zoeken geweest welke kast mooi is en welke kast ook nog eens een kast is waar we elke kant mee op kunnen.
En kast die niet iedereen heeft, en die hebben we gevonden en eerlijk is eerlijk hij is mooi, helaas alleen maar op films en foto’s gezien, want zo gaat dat als je op internet iets koopt.
Maar we hebben natuurlijk YouTube films gekeken en reviews, wat zijn de plussen en wat zijn de minnen en wat kun je er mee enz enz.
En dan hak je de knoop door en koop je de kast die naar onze mening mooi en degelijke is, en waar je alle kanten mee op kunt!
En wat is het geworden dan? het is een Cooler Master Cosmos 700M geworden, niet goedkoop maar wel een degelijke , en hij weegt ook nog eens 22,8 Kg en dat is heel veel voor een computerkast!
Voel me weer vele jaren jonger en eerlijk gezegd kan ik niet wachten tot het dinsdag is want dan komen de meeste dingen binnen en kan het feestje beginnen, en maar hopen dat alles goed verloopt en dat er geen tegenslagen komen!
Als alle hardware, alles in de computerkast is gebouwd dan krijgen we de instellingen en updates van de bios en noem maar op daarna het software gedeelte, dus Windows 11  het besturing programma en dan nog alles wat er nog meer moet worden geïnstalleerd en dat is veel, en Nick is de specialist daarin.
Dus een nieuwe kast, een nieuw moederbord, extra DDR 4 geheugen, een nieuwe processor, nieuwe SSD schijven, een nieuwe waterkoeler en nieuwe fan’s, jeetje het kan niet op!
Dinsdag, morgen dus, is het dus D-Day, als alles goed gaat dan moet de computer het avond doen, en dan zijn we voor de komende jaren weer helemaal up to date!

IKKE

08-10-2021
Ik heb besloten om het ook maar meteen goed aan te pakken en ook alle oude sata schijven in de pc te vervangen door M2 SSD
Ik heb voor de C schijf, de schijf waarop Windows 11 en de andere besturing programma’s komen ook een andere besteld, een Samsung 980 PRO 500 GB.
En een Samsung EVO Plus 1 TB, ik had er al een straks heb ik er twee, en ik had al een in deze pc zitten, en ik heb een Toshiba M2 512 Gb.
Nou opslag genoeg lijkt me, de bedoeling is dat alle oude sata schijven uit de computer gaan, ik hoop dat het nu allemaal veel sneller word en ook onderling beter samenwerkt, en ze zijn geluidloos een sata maakt geluid.
En als ik de pc opstart dan loopt hij eerst alle schijven af en dat kost meer tijd en dus duurt de opstart van Windows best wel lang hier!
Dus vandaag al vast bestanden, uitzoeken, opslaan, verplaatsen en backup’s maken!
Dus al met al word het best wel een hele grote upgrade, en ik kan niet wachten kan ik hier schrijven, de kriebels om te pc te verbouwen nemen toe.
Goed bericht het moederbord is verstuurd en veel eerder dan eerst werd gemeld, aanstaande dinsdag is de leverdatum.
Vandaag komen de m.2 schijven binnen en de water cooler, en ik ben zeer benieuwd, tja je koopt iets wat je nog nooit live gezien hebt, je gaat uit van afbeeldingen en reviews.
Ook gaan we de airflow in de computerkast verbeteren en zorgen dat de kabels mooi worden weggewerkt enz
Het moet natuurlijk alleen maar een super snelle computer worden, het moet er ook mooi uitzien!

Word vervolgd

Een paar uur later, de M.2 NVMe SSD’s zijn binnen, en het is nu wachten op de Water cooler deze komty binnen nu en een uur volgens de mail.
Vandaag de computerkast van binnen en buiten helemaal uitgemest, vier sata’s schijven liggen nu op mijn bureau van alle programma’s en documenten zijn reserve kopieën gemaakt en zullen in een later stadium weer op de juiste plek worden gezet.
Kabels die niet nodig waren zijn eruit, twee fan’s staan uit, deze moesten de harde schijven koelen maar tja die zijn er nu uit.
Alles met een compressor uitgeblazen en met een stofdoek gepoetst en het ziet er weer gelikt uit, nu wachten tot dinsdag en dan kan met het ombouwen worden begonnen, tenminste als alles meezit.
Vandaag heb ik ingelogd bij Asus, het bleek dat ik al een account had maar ik wist mijn wachtwoord van vele jaren geleden niet meer, en het duurde uren voordat ik de reset mail kreeg.
Maar goed ik kan er weer in, en kan ik dus de producten die ik besteld heb registreren voor de garantie.

Word Vervolgd

IKKE

06-10-2021
Zoals je ziet is het al weer een paar jaar geleden dat er iets aan mijn pc is gebeurt, nu is dat niet helemaal waar want pas geleden is er een nieuwe M2 schijf in de computer gezet, een M2 970 EVO plus van Samsung!
Lekker snelle schijf, de laatste keer 2017 is er een nieuwe mobo in de pc gezet, moederbord of motherboard afgekort MOBO.
Dus bijna 5 jaar geleden, en ik zei toen dat is mijn laatste keer dat ik mijn computer ga verbouwen, tja ik moet er op terug komen, waarom??
Nou ik wilde gisteren de nieuwe Windows 11 erop zetten, ik dacht even de boel updaten lekker de nieuwe Windows 11 met een fris uiterlijk en dus mooier en ook sneller.
Maar dat ging in de praktijk toch wel even anders, het begon met de melding dat ik iets moest omzetten in de bios, dat deed ik dus en toen kreeg ik de mededeling dat mijn processor niet geschikt zou zijn voor Windows 11 en dus kon Windows 11 niet geïnstalleerd worden op mijn Pc.
Nu ben ik iemand die wil dat het werkt, ik had in mijn hoofd zitten om Windows 11 erop te zetten maar dat ging niet, de processor, dus ik dacht dan zet ik een nieuwe processor in de Pc, simpel id, dus ik opzoeken wat dan wel werkt en in mijn pc kan.
Ik heb nu een Asus Maximus IX Hero en op deze mobo zit een 1115 socket waar de processor in moet een i7 in dit geval!
Na wat zoeken vond ik er een tenminste dat dacht ik, maar volgens Nick kon dat niet, iets met ondersteuning of weet ik wat!
Maar goed het kon niet, grrrrrrrr
Wat nu?, tja kijken naar een ander mobo kan maar ben je ook zo weer een lading euro’s verder, ik kan er niet tegen dat als ik iets wil het niet wil werken of niet kan werken, wil ik Windows 11 dan zat er maar een ding op!
En niet alleen omdat ik nu Windows 11 moet hebben zeker niet maar de Pc die ik helemaal zelf gebouwd heb is ook een hobby kwestie, ik vind het mooi en ik hou van een mooie Pc punt uit.
Dus heb ik na even nagedacht te hebben een andere mobo uitgezocht zodat ik weer toekomst proof ben, om het maar even zo uit te leggen!
Ik heb het moederbord uitgezocht en Nick heeft de processor uitgezocht, dus mensen ik ga mijn pc upgraden en hoe!
Ik heb een Asus Maximus XIII Hero Moederbord besteld en een Intel Core i7-11700 KF Processor 3,6 GHz Turbo boost 5,9 Ghz 8 Cores, dat is een hele mond vol haha
Maar goed de processor is het hart van de Pc en is dus erg belangrijk, zonder processor kun je niets, tja zonder mobo ook niet haha, eigenlijk heb je alles nodig!
En als klap op de vuurpijl heb ik een nieuwe water cooler besteld, een Asus Rog Strix LC 360, ik wilde dat eigenlijk niet maar de hele Pc moet uit elkaar en de cooler die er nu in zit geeft wel eens meldingen en problemen bij het opstarten en dat is kloten, dan moet je van alles doen om de pc toch goed op te starten!
Er gaan wat fan’s uit en de lucht flow die zeer belangrijk is in een Pc gaan we aanpakken, dus niet alleen een nieuwe Mobo, Processor en Watercooler, nee meteen de rest opnieuw schoonmaken, en updaten, je zou het de grote najaar beurt kunnen noemen.

Mijn nieuwe Moederbord.

Mijn nieuwe Watercooler.

Mijn nieuwe C Schijf.

Alles is besteld en nu wachten op levering en dan kunnen we de boel inbouwen, Nick komt me helpen!

IKKE

02-05-2019
Na de router en de twee satelites van Orbi heb ik vorige week de nieuwe Orbi Outdoor geplaatst.
Mijn netwerk is goed maar niet tot achter in de tuin en eerlijk gezegd kom ik nu tot achter in de tuin maar ook net niet en daar moet nog wat in worden aangepast omdat de schrikdraad hier in de tuin op een slimme stekker zit en die heeft wifi nodig en dat haalt de outdoor net niet.
Maar goed voor de rest werkt het systeem zeer goed en ben ik er tevreden over.
En ik ben op zoek naar een nieuwe harde schijf voor mijn NAS eentje van 3 TB, ik heb namelijk een outdoor camera en die heeft extra opslag nodig voor de opnames.
Voor de rest is er in en om mijn pc niets veranderd.

IKKE

29-05-2018
Vandaag komt de nieuwe router binnen de Netgear Orbi RBK 53 en dat is een router met twee extra stations, en dat moet een eind maken aan onze internet, wifi problemen.
Ik heb enkele dure en super snelle routers staan maar we hebben steeds problemen en dat komt omdat we twee netwerken hebben om overal internet te krijgen.
Nu hebben diverse toestellen problemen om te switchen van de ene naar het andere netwerk, voordat ze overspringen naar het sterkere netwerk blijven ze te lang hangen bij het netwerk waarop ze zijn ingelogd!
En door de afstanden hier in en om het huis word op sommige plekken het internet alleen maar zwakker en het bereik kleiner!
En op veel plekken vooral achter in de tuin is het internet zo zwak dat bijvoorbeeld de ipad moeilijkheden heeft en het veel te lang duurt voordat pagina’s zijn ingeladen!
Dus heb ik mijn oude routers verkocht en het nieuwe Netgear Orbi systeem besteld en dat komt vandaag binnen en zondag komt Nick en dan gaan we de boel aansluiten en dan hoop ik dat het slechte internet verleden tijd is!

Netgear Orbi Website

Klik op de link hierboven en lees meer over dit systeem, ik zal na een tijdje hier nog gaan schrijven of het nu echt allemaal beter is geworden!

25-12-2017
De nieuwe NAS DS918+ van synology bevalt me prima, hij is een stuk sneller en dat merk je in alles, in het opslaan en ook als je een film wilt kijken, mijn website staat erop en de bedoeling is dat mijn tweede website er ook op komt.
De website van Marieke en van Marlies moeten er ook op komen dat is een stuk goedkoper, en onze website is niet voor een bedrijf dus dat moet geen probeem zijn.

17-03-2017
Heb er ook nog maar even een nieuwe Videokaart in gestopt, ik heb een 4K scherm en deze videokaart is daar beter geschikt voor.
Het is een ASUS GeForce GTX 1060 GTX 8GB GDDR5 geworden!!

>>ASUS GeForce GTX 1060<<


14-03-2017
De verbouwing van de PC is klaar!, hij is echt een stuk sneller geworden en dat mag ook wel met deze hardware!
Moet zeggen dat nu met die verlichting van asus AURA genoemd ziet alles er ook nog eens een keer mooier uit!
Voor de rest valt er weinig over te schrijven op dit moment!!

01-03-2017
Vandaag is het zover de laatste dingen komen binnen voor de verbouwing van de PC.
Het DDR 4 geheugen is binnen, de OCZ SSD en ook de Asus Fan Extention Kaart.
De Asus Fan kaart is er voor om extra fan’s aan te sluiten dat is nodig omdat er te weinig aansluitingen op de nieuwe MOBO zitten.

Op de Asus fan kaart zitten 4 extra fan aansluiten die ik ga gebruiken voor de watercooler, ik heb namelijk boven in de kast 7 Fan’s zitten.
De twee watercooler fans zitten op de watercooler zelf aangesloten, de extra geplaatste fan’s worden dan aan de kaart aangesloten.
Op de Fan Extention kaart zitten ook nog drie themperatuur sensoren, er zitten drie kabeltjes met de sensor in de verpakking.
Meten is weten!

Vandaag komen dan als het goed is, het moederbord(mobo) binnen, de i7 processor, de koelpasta en de lichtstrip, en dan kan het feest beginnen!
We hebben besloten om maar meteen de case (pc kast) uit te mesten, de corsair lichting en fankit gaan eruit omdat er altijd problemen met de software was!
Als het goed is zit er bij de nieuwe mobo extra software die alles monitoren, dus laten zien hoe warm het in de case is, hoe snel de fan’s lopen en nog veel meer!
En als het goed is stuurt de software ook de fan’s aan, ze kunnen indien nodig de fan’s sneller of langzamer laten lopen!
Maar goed daarover kan ik pas later schrijven, omdat ik op dit moment nog niet weet hoe en wat!
Ik heb natuurlijk wel de software gezien en dat ziet er vet uit maar hoe het alllemaal werkt weet ik nog niet!

Vanmorgen hebben we backups gemaakt en nog veel meer, Nick die straks alle software installeerd (vanuit Peru) heeft een lijst gemaakt van alle programma’s die er weer opgezet moeten worden.
We beginnen namelijk met en schone en nieuwe install dat betekent dat we alles opnieuw installeren!
Mooie nieuwe start van een vernieuwde pc dat is ook het beste.
Nu nog hopen dat alles meezit, ik kan me niet herrinneren dat het verbouwen van een Pc geen problemen met zich meebracht!
En eerlijk is eerlijk er kan heel veel misgaan maar goed we zien het wel!!

Wordt vervolgd!!

27-02-2017De kogel is door de kerk, ik ga mijn PC verbouwen!!
Het grappige is dat ik dat eigenlijk niet meer van plan was, eigenlijk begon het met het steeds slomer worden, het zo nu en dan haperen en gisteravond ging hij dan ook nog helemaal vast zitten!
Ik had een nieuwe Harde schijf gekocht een OCZ RD 400 512 GBdat is een flash memory, die in een speciaal pci kaart geplaatst wordt.
Maar goed dat past dus niet in mijn Pc, het past wel maar het werkt niet 🙁

Maar goed door alle dingetjes bij elkaar op te tellen heb ik besloten de pc maar te verbouwen!

Ik ga het moederbord, het geheugen en de processor vervangen en de nieuwe hardeschijf gaat erin!

We beginnen met het moederbord ook wel MOBO genoemd, ik wist eigenlijk al snel welke mobo ik wilde hebben, dat is er natuurlijk een van ASUS, vind ik zelf mooie mobo’s.
Ik ga voor de Asus Maximus, nu heeft de Maximus drie versies ik ga voor de Maximus IX Hero, een van de nieuwste Mobo’s.

>>Maximus IX Hero<<

En dan moet er natuurlijk nog een processor in, in dit geval is dat een Intel Core i7 7700K
Tja wat kun je vertellen over een processor, eigenlijk heel veel maar ben dan bang dat we het niet meer snappen haha

>>Intel Core i7 7700K<<

Dan komt er natuurlijk nieuwe geheugen in, ik schrijf wel natuurlijk maar het moet wel, in mijn huidige mobo zit DDR3 geheugen en in de nieuwe moet DDR4 geheugen, tja en zo blijf je bezig 😉
Maar goed ik had zelf DDR geheugen uitgezocht van Corsair maar Nick had geheugen gevonden die net zo goed zijn maar met super licht effecten erin en dat is natuurlijk mooi meegenomen!

>>G.Skill 16 GB DDR4-3200 Kit<<

Alles is besteld inclusief speciale koelpasta voor de watercooler!

Hopelijk gaat het in en ombouwen van de pc goed, het is me nogal en spannende gebeurtenis vind ik zelf, er zitten zoveel kabels en aansluitingen dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Nick
Gelukkig krijg ik online hulp, en dat is reuze handig, helemaal vanuit Peru helpt Nick me, vooral met het installeren en updaten van de software en nog meer is hij een specialist!
En met de hardware inbouwen kan hij mekijken via de telefoon en me bijstaan indien nodig, dus laten we hopen dat het nu wel gaat lukken.
Äfgelopen week zijn we een hele dag bezig geweest met deze pc, de poging om de nieuwe OCZ RD400 werkende te krijgen lukte niet, Nick en ik hebben samen van alles geprobeerd, helaas is het niet gelukt maar het was wel leerzaam vooral als je met de bios bezig bent!

HIER ONDER STAAN ALLE GEGEVENS VAN MIJN OUDE PC

Ik ben bezig met het samenstellen van een nieuwe pc, ik doe dat in stappen onder ander om de kosten te spreiden, het is hobby en dat moet het ook blijven, alhoewel hobby, haha.
Nu lijkt het me leuk om op deze pagina dieper in te gaan op het bouwen van een pc, wat er nodig is en waar we aan moeten denken, handig voor mezelf, en misschien ook handig voor jou.
Doormiddel van het plaatsen van handige linken en Youtube filmpjes kun je ook zien wat ik bedoel.


Om te beginnen heb ik een case nodig, een computerkast dus, nou hier begint het al met de keuzes, klein middel of groot, eenvoudig of lux, met toeters en bellen of simpel.
Je moet eerst voor jezelf diverse keuze’s maken wat je met je pc wilt doen, als je er alleen maar zo nu en dan een brief schrijft een beetje msn’t, facebookt of je mail bekijkt, dan kun je met een simpele ATX case af
Met ATX word het soort kast aangeduid er moet dus ook een ATX moederbord in, omdat het anders niet past.
ATX Case .

Ik stel dus een pc voor mezelf samen en dus ga ik hier uit van mijn wensen, maar dat is voor iedereen natuurlijk anders.
Ik doe van alles met mijn pc, ik schrijf er mijn verhalen op, ik download en bewerk films, mail, msn, hyves, speel games en nog veel meer.
Nu heb je voor mailen, msnnen geen zware pc nodig, maar voor downloaden en games wel.
Nou ik doe dat dus allemaal, en vaak veel te veel tegelijk, dus ga ik voor een redelijk zware en snelle pc.
Ik heb twee pc kasten gevonden waaruit ik een keuze wil maken, de eerste is de Cooler Master Cosmos 1000, en de ander is de Corsair Obsidian 800D, twee grote towers met erg veel ruimte.

De eerste kast is een erg mooie kast, kijk maar eens,
Cooler Master
er zijn nog een paar minpuntjes zoals je hoorde, en die heeft de volgende kast niet.

De tweede kast, waar toch wel mijn voorkeur naar uitgaat is de volgende,
Corsair Obsidian

Het is een erg grote kast maar zoals je zag op de preview een kast waar je mee uit de voeten kunt.
Hoogte is 61 Cm, Lengte is 61 Cm en de Breedte is 23 Cm

Ik heb de Corsair Obsidion 800 D aangeschaft.

Dan gaan we naar de voeding, tja hoe meer er in je pc zit des te meer voeding je nodig hebt, vooral videokaarten slokken aardig wat energie op.
Ook hier is het, kijk naar wat je er mee gaat doen, een beetje videokaart heeft al snel 400 watt nodig, mijn keuze voor de voeding is gevallen op de Tagan TG800-BZ PipeRock 800 Watt,
Tagan BZ
een zware voeding, maar met deze voeding kun hopelijk jaren vooruit, mits hij niet stuk gaat natuurlijk.

Ik heb hem helemaal onder in mijn Pc kast gebouwd, ziet er mooi uit kan ik hier wel schrijven. 

Kast en Voeding.

Kast en voeding zijn de basis van een Pc, maar zeker niet onbelangrijk, dan gaan we naar het moederbord of motherboard,
alles gaat in het engels, in de pc wereld.

Het moederbord (mobo) heb ik nog niet in mijn bezit, maar de keuze is gevallen op een Asus Rampage iv Extreme.
 Asus Rampage

 Dit moederbord moet de basis vormen van mijn pc, op je moederbord worden namelijk alle onderdelen van je pc geplugd.
Moederborden heb je in allerlei prijsklassen en soorten, mijn voorkeur gaat uit naar de mederborden van Asus.

17-06-2012
Als het goed is komt dit moederbord eind van deze maand binnen.

Na de kast, voeding en moederbord komen we bij de processor.

Er zijn twee merken die meestal worden toegepast de Pentium processors van Intel, of de AMD processors.
let wel op!! dat een pentium niet in het moederbord van AMD past of andersom,
dus ook hier moet je bedenken wat je wilt voordat je een moederbord aanschaft,
en niet elke processor past op elke mobo, ligt ook nog aan de socket.

Ik heb op dit moment in mijn oude Pc een Intel Core 2 Duo 2.20 GHz zitten.
Uitleg Gigaherz
wat de snelheid van de processor aangeeft.

Ik heb dus nu nog een Core 2 Duo in deze pc, maar in mijn nieuwe Pc komt toch wel wat snellers.
de nieuwste telg in de wereld van processoren op de markt is de Core i7.
Uitleg i7

Mijn keuze is gevallen op de  Intel Core i7 3930K, deze Processor is inmiddels in mijn bezit.
 Video i7

Ik heb besloten om mijn Processor te koelen met een H2O koeler, een watercooler dus, ik heb een H100 van Corsair gekocht.
 Uitleg H100


Na de kast, voeding, moederbord en de processor komen we bij de videokaart.

De videokaart zorgt voor de beelden op de monitor, en er zijn nogal wat kaarten van diverse merken op op de markt,
nu is het zo in de pc wereld dat aan ieder onderdeel, nogal wat termen hangen aan alles voor de pc,
Uitleg Videokaart
Ook hier moet je bedenken watje met je Pc wilt doen, wil je de nieuwste spellen spelen, Blu-ray of HD films kijken, enz dan heb je gewoon een goede videokaart nodig.

Ik moet eerlijk bekennen dat het mij zoeken heeft gekost om er een te vinden,
als ik eerlijk ben is het eigenlijk niet moeilijk, maar omdat er een flink prijskaartje aan kan hangen, word het wel zoeken, als ik geld genoeg had dan spraken we over een heel andere pc dan waar ik het nu allemaal over heb.

De kaart die ik gevonden heb worden door diverse bedrijven in de handel gebracht, het is dezelfde kaart, de Radeon HD 5850, die o.a. door Asus, Sapphire, ATI, HIS en anderen verkocht worden.
Mijn voorkeur ging uit naar de Radeon HD 5850 van Asus, die ik vorig jaar al in mijn  oude pc gebouwd heb, en die past prima in mijn nieuwe moederbord.
De Videokaart

Na de kast, voeding, moederbord, processor, videokaart, komen we bij de harde schijf.

De harde schijf kent iedereen, hij is voor opslag, voor je besturing systeem, dat kan Windows XP, Vista of Windows 7 of 8 zijn, en is natuurlijk  voor opslag van alle programma’s.
Ik heb meerdere Harde schijven in mijn Pc Voor mijn C schijf, de schijf waar mijn besturings programma Windows op staat is een SSD schijf.

Na de kast, voeding, moederbord en de processor, videokaart en Harde schijf komen we bij het interne geheugen.

Het interne geheugen ook ram geheugen genoemd, is het werkgeheugen van de pc, de data word er niet vast opgeslagen maar tijdelijk en gaat verloren als je de pc uitschakelt.
De meeste mobo’s hebben 4 gleuven voor DDR geheugen meest gangbare is DDR2, en de nieuwste is DDR3,
we kunnen dan weer kiezen uit 1 t/m 6 Gb (Gigabyte), en snelheden tot 2000 MHz (Megahertz).
 Uitleg DDR Geheugen
Ik heb hier nog geen keuze gemaakt, wil me er nog wat beter in verdiepen voordat ik mijn keuze ga maken.


Na de kast, voeding, moederbord en de processor, videokaart en Harde schijf,
interne geheugen komen we bij de dvd speler.


Wie heeft er geen Dvd speler in zijn pc, of een Dvd brander, ik heb er zelfs van alle beide een, maar in mijn nieuwe pc ga ik een Blu-ray brander inbouwen, die buiten de normale Dvd’s en Cd’s ook Blu-ray en Hd Dvd’s kan afspelen en ook branden.
De bluraybrander heb ik gekregen voor mijn verjaardag van Nick.
Het is de Asus BW-12B1LT

Blu-ray en HD dvd is de nieuwste beeld kwaliteit, Super beeld en super geluid.
Uitleg Blu-Ray


Na de kast, voeding, moederbord,processor, videokaart harde schijf,
interne geheugen, dvd en blu-ray speler, komen we bij de software.


Zonder software kan een pc niet draaien, de basis is wel het besturing sisteem van Microsoft, Windows XP, Vista en de nieuwste telg Windows 7, ik hoef over Windows XP, en Windows Vista niets te zeggen die kent iedereen, ik heb zelf Windows 7 Ultimate 64 Bit versie.
Lekker snel en stabiel, en mooi ook nog, en dan komen er nog van allerlei programma’s om de hoek kijken, wil je een brief schrijven dan heb je daar weer een proggie voor nodig enz enz, maar dat hoef ik jullie niet te vertellen.

Mijn pc is bijna samen gesteld, ik denk dat ik ga kiezen om mijn processor met vloeistof te koelen, ook hier heb ik al het nodige speurwerk verricht, hoe koeler de pc, vooral de processor des te beter en sneller zal hij werken, en er koelt niets beter dan met vloeistof, het nadeel van vloeistof koelen is lekkage, als ik er voor kies dan voor een kant en klaar product, Voorbeeld
 , toch ben ik wel huiverig voor vloeistof in mijn pc, dus zeker is het nog niet.

Voor de rest hebben we natuurlijk nog rand apparatuur zoals een printer, toetsenbord, muis en beeldscherm(en).

Iedereen die een beetje handig is, kan een pc bouwen, maar voor het samenstellen is toch wel wat kennis van computers nodig, en we hebben nog altijd Google en YouTube die ons altijd helpen in het beantwoorden van al onze vragen.

Zo dit is het voor nu, als ik er mee aan de slag ga dan word het weer vervolgd, haha maar ik moet nog even sparen.


IKKEHet Bouwen

Tweede Deel

Ga naar Derde Deel

STAP EEN
2011

Het bouwen van mijn nieuwe pc zal in stappen gaan, en ik heb besloten van dit alles foto’s te maken, om daar later weer een dia presentatie van te kunnen maken.
Mijn eerste stap is een nieuwe pc kast kopen, en mijn keuze is toch na veel wikken en wegen op de Corsair Obsidian 800D gevallen.
Tegenwoordig kun je via youtube en internet zoveel vinden over hard en software, lees of kijk een paar previews en je bent helemaal op de hoogte.
Dus geloof me, ik heb heel wat gelezen en bekeken om tot mijn keuze te komen, de keuze ging op het laatst tussen een Cooler Master Cosmos 1000 een hele mooie kast, maar met toch wat minpuntjes, en een Corsair Obsidian 800D mooie strakke kast, met veel ruimte, en degelijkheid, kwam zeer goed uit de tests, dus heb ik voor de laatste gekozen.
Mijn bestelling is geplaatst, en veel sneller (5 weken) dan verwacht is mijn kast al bij de leverancier, het is nu vrijdag en maandag komt hij binnen, dus dinsdag kan ik hem in Raalte ophalen.
Nou dat is een meevaller.

Ik heb mijn pc kast opgehaald, pffff echt groot, moest de hoedenplank plat gooien anders kon de doos er niet in.
Nick en ik hebben hem samen uitgepakt, hij is in het echt veel mooier dan ik me had voorgesteld, echt een super kast, en wat een ruimte, mega veel.
Deze kast zal een super basis vormen, en alles is zwart, zelfs de meegeleverde kabels en schroefjes zijn zwart.

Mijn volgende stap is de aankoop van de voeding, de Tagan TG900-BZ PipeRock 900 Watt, maar eerst weer even sparen, en zo bouw ik stapje voor stapje een nieuwe pc.

Vandaag heb ik de voeding gekocht, het is een Tagan TG800-BZ PipeRock geworden, 100 watt minder, de 900 watt versie was niet meer leverbaar.
Mooie zware voeding, werd geleverd met witte stoffen handschoenen, een schroevendraaier, alle kabels in aparte stoffen zak, echt wel lux dus, er is een mogelijkheid voor turbo, dus al met al een mooie voeding die hopelijk mijn nieuwe videokaarten aan kan, volgens de leverancier moest dat geen probleem zijn.
Gisteren hebben we de pc omgebouwd, van de ene naar de andere case, nou dat is een hele verbetering, mooi overzichtelijk en meer orde.
En heerlijk stil is de case, een betere airflow dan in de vorige, en dat komt snelheid van de pc alleen maar ten goede.

20-02-2011
Mijn Pc is in 2011 al twee keer gecrasht, dat was ik dus meer dan zat, Nick en ik hebben saampjes een oplossing bedacht, om een derde keer te voorkomen, het grootste min punt is dat die dingen altijd weer geld moeten kosten.

Nick vertelde me over een SSD schijf, Uitleg SDD , het blijkt dus dat een SSD heel stabiel is, omdat er geen bewegende onderdelen in zitten, en hij is een stuk sneller, maar ook een stuk duurder.
Om uit te leggen wat een SSD precies is kun je dus beter even op de volgende link klikken, Uitleg 2 SDD dat zegt meer dan mijn woorden.

Omdat er aan SSD een pittig prijskaartje hangt heb ik gekozen voor een minder grote versie, het idee om de SSD alleen voor windows het besuringsprogramma te gebruiken en wat programmas zoals o.a. Office.
Alles wat ik ga downloaden en wil opslaan zal dan naar een andere schijf gaan.
Mijn keuze id gevallen op een Crusial Real SSD 64 Gb, S-Ata 3, Mijn Keuze maar oeps ik heb alleen maar S-ata 2 aansluitingen.
De oplossing was een Pci kaart, een Asus U3s6 usb 3 / sata 3, SSD Kaart deze kaart plug je in je Pc, HDD aansluiten en klaar is klara.

Als er iemand is die zijn pc sneller wil maken dan is dit een echte aanrader, en heb je geld zat dan koop je een grotere HHD schijf, een betere upgrate is er bijna niet.

Vandaag mijn nieuwe videokaart gekregen de asus EAH6870, Mijn Videokaart zo ziet hij eruit heb.
Na het inbouwen bleek dat er een vervelende tik in de ventilator zat en nog zit, ik hebben contact contact opgenomen met Salland Computers http://www.salland.eu/ waar ik al mijn pc spullen koop.
Ik kan hem morgen omruilen voor een nieuwe, ik heb een garantie van 36 maanden dus is het geen probleem, en bij Salland hebben ze goede service.

Voor het grootste gedeelte is mijn Pc nu klaar, maar heb nog wel een verlanglijstje.

Als eerste een nieuwe proceesor Pentium Core 2 Quad Q9650, 3.00 GHz 12 Mb met nieuwe koeler, denk een h2O koeler.

Nog een S-Ata 3 schijf als tweede C schijf.

Een Blu-Ray Brander.

Zoals je gelezen hebt is had ik wat wensen die toch anders zijn gegaan, neem mijn geheugen ik ging voor 2 x 2 Gb 200 Mhz DDR 3, en het is 4 x 2 Gb 1333 Mhz DDR3 geworden, de video kaart is geen Radeon HD 5850 geworden maar een Asus EAH 6870 geworden.
En dat is het voordeel als je het over langere tijd uitsmeerd duurdere Hardware kan goedkoper worden of betere Hardware is meer betaalbaar.
Het voordeel van een kast vergeleken met een laptop, is dat je in een kast zoals hierboven beschreven, dat je daar altijd veranderingen in aan kunt aanbrengen, bijvoorbeeld een videokaart vervangen, en dat is bij een laptop toch een stuk moeilijker.

Voor vragen of opmerkingen kun je me mailen.

henkhorck@upcmail.nl

Helemaal onder staan nog wat fotos van de kast zoals hij er nu bij mij uitziet.

13-03-2011
Soms denk ik wel eens had ik maar een andere hobby dan computers, Nick doet ook nog de opleiding ICT dus ook in de computers dus dan weet je het wel

Op Youtube kun je echt veel info vinden over het bouwen van een pc, je kunt er vele items vinden, zo vond ik ook een shroud die op een pc werd gebouwd bij het modden van een case.
Modden betekent het verfraaien van een case (computerkast), nu hoeft verfraaien niet altijd onder de categorie pimpen te vallen, veel modding is ook belangrijk voor bijvoorbeeld goede koeling in een case.
Koeling is in een case erg belangrijk, een processor word bij hoge temperaturen langzamer, en dat willen we niet.

Er zijn mensen die hun case pimpen, zoals pimp my ride, op het volgende Youtube filmpje kun je het pimpen van case zien, het is toevallig ook nog dezelfde case die ik heb, je kunt wel mooi de shroud zien die ik op mijn case wil zetten, de shroud zit helemaal boven op de case, die normaal helamaal plat is.

Voorbeeld
Het is wel een heel lang filmpje maar geeft wel aan wat je met een beetje creatietijd, en veel centjes kunt doen haha, ik vind het een beetje overdreven maar soms zitten er wel hele mooie tussen.

Maar goed ik wil dus een shroud boven op mijn pc maken, in die shroud komen dan drie 120 mm fan’s, en bovenop komen dan drie fan grills, Shroud voorbeeld ook hiervan zijn er vele soorten en maten, kijk maar eens op de volgende site, Voorbeeld Fan Grill zijn ze mooi of niet?, tja en dan word het al snel pimpen.
Maar goed een beetje mooi mag een case ook wel zijn… toch?, het is hobby en het moet ook hobby blijven, dus elke keer een beetje, en niet alles tegelijk, maar als je zelf computers kunt bouwen en je bent een beetje cratief en handig dan moet je wel oppassen haha, het is namelijk verslavend.

__________________________________________________________________________________________

Onder bovenstaand verhaal moet ik eigenlijk een dikke streep zetten, omdat ik van mijn oude Pc weer een nieuwe Pc ga samenstellen dus eigenlijk moet ik weer helemaal opnieuw beginnen.
_________________________________________________________________________________

Deze upgrade van mijn Pc kun je hieronder dus lezen.

Derde Deel

Mijn wensenlijst 2012/2015 is klaar!!
En ja die is alweer aangepast 🙂
Dus ik begin weer helemaal opnieuw.

Ik wilde eerst een nieuwe processor kopen voor mijn huidige Pc maar denk toch dat het zonde is,
gezien de geringe snelheid winst.
Daarom heb ik besloten het maar meteen goed aan te pakken,
en over te gaan stappen naar een i7 Pc.
En dat betekent een flinke inverstering, maar ik ben er dan wel zeker van,
dat ik dan ook echt de komende jaren vooruit kan.
Zoals jullie hierboven kunnen lezen heb ik in stappen mijn pc gebouwd, omdat het anders geen hobby meer is.
Er is namelijk geen kunst aan om je spaargeld van de bank te halen en dan maar eens flink uit te pakken,
ik zou het wel willen, maar het zou niet erg verstandig zijn.
Daarom bouw ik mijn pc in stappen, elke keer een beetje, zo ben ik begonnen met een mooie kast en heb daar langzaam maar zeker van alles in gebouwd.

Nu, 2012 wil ik mijn pc upgraden naar een i7 pc.
2012
Om te beginnen, zal mijn voeding en nog vele andere dingen gewoon in mijn kast bijven zitten.
Het gaat hier om een upgrade van mijn bestaande systeem.

Voordat je begint is het verstandig, dat je voor je zelf wat belangrijke keuzes gaat maken.
Wat is het budget, en wat zijn je wensen, denk wel een beetje vooruit, wat je nu koopt is zo weer oud, langzaam en ingehaald.

Begin dan met het zoeken op internet, begin met het kiezen van een moederbord of de processor, en borduur daar op verder.

Ik ben met de processor begonnen, ik wilde een i7 processor dat stond voorop, en ben toen begonnen met het zoeken van i7 moederborden, terwijl ik nog niet wist welke type i7 processor ik wilde (dus welke snelheid van processor).

Het duurde niet lang of ik had het volgende moederbord op het oog, na talloze revieuws en youtube filmpjes te hebben bekeken, heb ik de knoop doorgehakt en de keuze gemaakt voor het volgende moederbord.

De Asus Rampage iv Extreme

Extreme??

Dan komt daar naartuurlijk een i7 core op, hierin waren maar weinig keuzes, je kon kiezen uit duur of heel duur haha.
mijn keuze is gevallen op de…..

Intel Core™ i7-3930K Processor (12M Cache, 3.20 GHz), Core i7. Processor: Socket 2011, 3200 MHz, Intel Core i7, 8 GT/s, 64-bit, 12 MB

Volgens de revieuws is het een snelle processor, die goed overklokbaar is,
en dat past weer goed bij het moederbord, die daar speciaal voor gemaakt is.

Wat is overklokken.

Het koelen van een processor

Omdat van een processor veel rekenkracht word verwacht, word hij warm tot zeer heet, en dat laatste is niet zo gezond,
je computer kan dan gaan chrashen er kunnen dingen stuk gaan, en dat wil je niet

Om deze processor goed te koelen heb ik gekozen voor een waterkoeler, dat is beter dan een luchtkoeler, hoewel er ook prima luchtkoelers zijn, maar die zijn vaak erg groot.
Mijn keuze is gevallen op de H100 watercooler van Corsair.

Mijn Pc kast

Dan wil ik mijn case (kast) upgraden, Corsair heeft een setje uitgebracht die je frontpannel upgrade,
van usb 2.0 naar usb 3.0.

Dan wil ik iets doen aan mijn geluid, ik heb een dolby surround setje uitgezocht,
die het geluid hier flink zal verbeteren.

Philips HTS4561/12 5.1 3D Home cinema set met 3D blu-ray speler.

En dan zijn er nog een paar kleine dingen die op mijn lijst staan, hoewel het lijstje ook blijft groeien,
ik schaf elke keer een beetje aan, het moet hobby blijven vind ik,
er zijn meer dingen die belangrijk zijn in het leven.

Maar ik vind het leuk om te doen,en ik hoop maar op veel fooien geld dit jaar,
en waar een groot deel van mijn vakantiegeld heen gaat weet ik ook al, hahaha, ik geef toe dat ik er natuurlijk ook voor gespaard heb.

21-04-2012
Het Home Cinema setje met 3D blu-ray speler is besteld, van Phillips , ben erg benieuwd hoe dat zal klinken.

08-05-2012
Het geluid is nu echt super, heb het setje aangesloten via een optische kabel (glasvezel), minder kabels en dat is altijd goed,
en ik heb nu een fantastische sound, ben er erg blij mee.

Mijn upgrade setje van Corsair is ook binnen, op naar de volgende stap, en dat is een watercooler.

29-05-2012
De watercooler van Corsair de H-100 is besteld, daarna op naar de twee volgende punten op mijn wensenlijstje.

Een Asus Rampage IV EXTREME motherbord,
Met daarop een i7 processor

Asus Rampage IV

08-06-2012
Vandaag een speciale stekker besteld,
een Sapphire ACTIVE Mini-DP-to-DVI Mini DisplayPoort, DVI-I Male, 0.15 M

IK heb namelijk een Asus EAH 6870 Videokaart in mijn computer zitten, ik heb drie monitoren, en ik heb er twee aan mijn videokaart hangen, maar om de 3e monitor aan te sluiten, heb je die speciale stekker nodig.
Ik had al een stekker maar dat was geen active stekker en dus werkte het niet,
Nick heeft het even uitgezocht en ik heb de stekker besteld, ben erg benieuwd of het werkt.

Heb ook nog contact gehad met Asus, over het hoe en wat van de videokaart en de aansluitingen, dus ben benieuwd.

12-06-2012
Vandaag een Intel Core i7 3930K processor besteld.

Ik bestel alles met het oog op de toekomst, ik hoop nu vele jaren vooruit te kunnnen,
Maar goed dat dacht ik dat ook bij mijn vorige koop :-(.
Nog een paar maanden en dan hoop ik dat mijn vernieuwde pc klaar is,
en dan heb ik voor dat moment even het neusje van de zalm (hoop ik :-)).

De levering van de kabel kan nog wel een paar dagen duren, en morgen komt mijn processor binnen :-).

15-06-2012

Mijn i7 is binnen, en de stekker voor mijn videokaart ook, de stekker natuurlijk meteen uitgetest.
Ik kan nu dus drie beeldschermen draaien op een videokaart, oke leuk!!, maar hoe ziet dat eruit als ik een spel ga spelen.
Het was even zoeken hoe dat werkte met de hulp van Nick, maar het is gelukt,
ik heb Crysis 2 gespeel op drie schermen tegelijk,
En dat zag en ziet er erg vet uit kan ik hier wel vermelden, dat zou je ook eens moeten proberen, echt wauw!!.

De volgende stap is natuurlijk het moederbord waar ik veel van verwacht, heb natuurlijk de nodige Youtube filmpjes en rivieuws al bekeken, ik kan me er dan nu ook al op verheugen om hem aan te schaffen.
Maar goed eerst weer even sparen voor deze stap, haha en in mijn volgende leven zoek ik een andere hobby ;-).

Dan wil ik nog wat pc Modding doen.
Modding is het verfraaien van je Pc, en dat kan met van alles en nog wat zijn, het doel is mooier, maar ook beter.

17-06-2012
Tussendoor heb ik een shroud 3 x 120 mm, zwart van Kolance besteld, ik heb een foto van internet gepluk,
daarop kun je zien wat een shroud is en hoe dat lijkt op mijn pc kast.

19-06-2012
De Shroud is verstuurd door de leverancier, blijkt dat de shroud uit Duitsland moet komen.
Tussendoor ben ik volop aan het zoeken geweest naar Fangrills en fans, de fans komen onder de shroud en de fangrills erop.

Maar ik heb wat gevonden, klik op onderstaande linken.

 De fan

 De Fan Grill

En zo blijven we bezig haha, maar goed alles bij elkaar zoeken is ook heerlijk om te doen,
maar goed we kunnen en willen ook niet alles tegelijk aanschaffen, want dat is ook niet goed voor mijn knip haha.
Misschien zijn er nog sponsoren?? die zich vrijwillig aanbieden…….

21-06-2012
De shroud is binnen, het heeft een paar dagen geduurt, moest uit Duitsland komen.
Ziet er super uit zo boven op mijn kast, ik ben erg benieuwd hoe het totaal plaatje er uit komt te zien.

Einde van de maand ga ik het moederbord bestellen als alles goed gaat, en dan schiet het mooi op.

Het vreemde is als je zo bezig bent met het verbouwen van je Pc, dat je elke keer weer nieuwe dingen ziet.
Die weer mooi passen in je Pc kast, bedacht me ineens dat ik nog DDR 3 geheugen nodig heb, en dat kwam omdat ik het nieuwste geheugen van Corsair tegenkwam, tja ik was meteen verkocht.

Corsair Dominator DDR3 Platinum

Voor mijn wensenlijst van de toekomst dan maar.

22-06-2012
Tja… kon het niet laten, dus de fangrills maar vast besteld, levertijd minimaal een week.

28-06-2012
Mijn nieuwe moederbord is dan eindelijk besteld, heb er lang naar uit gekeken, ben erg benieuwd, hij was niet op voorraad dus afwachten.

Het volgende op mijn lijst zijn de fan’s, intern geheugen en misschien nog een SSD schijf, en dan zijn we een heel eind.

29-06-2012
De fan’s zijn ook besteld, en nu is het wachten tot alles binnen is en dan kan de bouw beginnen.

30-06-2012
Yesssss!!!, mijn moederbord is binnen, ziet er echt super gaaf uit, mega wat een ding met alles er op en er aan, ik ben er mega blij mee.

02-07-2012
Toch maar een nieuwe SSD schijf besteld,

Corsair Force GT 120Gb 2,5 SATA 600.

Deze SSD schijf word de nieuwe C schijf, de C is de schijf waar mijn besturings programma komt op te staan, in dit geval windows 7, en later dit jaar windows 8
Om een snelle Pc te krijgen, gaat het om het totaal plaatje, een sportauto met een motor van een panda, gaat ook niet werken.
Zo is het ook met een Pc, met alleen een snel moederbord of een snele processor ben je er niet, alles moet op elkaar afgestemd zijn, dan haal je er het meeste rendement uit.
Oke!!… ik geef toe dat het zoeken is, en dat er een kostenplaatje aan zit, maar dat is een keuze die je zelf maakt.
Ik heb wel geleerd dat je niet meteen bij de eerste de beste winkel bestellen moet, maar eerst internet moet afstruinen, zo kun je echt tientallen euro’s besparen, en dat is mooi meegenomen.
Een tip heb ik nog wel, koop met je verstand, er zijn ook internet zaken die de zaakjes niet zo goed geregeld hebben, met betrekking op levering, garantie, betaling en ik weet niet wat nog meer.

Nu is het wachten tot mijn spulletjes worden bezorgt en dan is de volgende stap, mijn Pc ombouwen en dan zullen we zien of alles goed bij elkaar past, en of de pc nu sneller en stabieler word.

04-07-2012
Vandaag komen de fan’s en de SSD schijf binnen.
Wat vreemd is dat mijn Pc een beetje vreemd doet de laatste dagen, sloom, internet langzaam, en ik heb zelfs een blauw scherm gehad,
wat niet gezond is, mijn Pc heeft in de gaten dat hij verbouwd word denk ik, haha

05-07-2012
De fan’s en de SSD zijn binnen, de fan’s zitten op mijn case onder de shroud, moest er wel een paar gaten voor in mijn kast maken.
De fancontroler ingebouwd en de fan’s aangesloten, kan niet ander zeggen dan dat het er apart uit ziet, maar wel mooi.

10-07-2012
Mijn Pc voelt dat hij word verbouwd, afgelopen zaterdag is hij gecrashed, er verscheen een blauw scherm en dat is niet erg fijn.
Het heeft Nick en mij dan ook wat zoeken gekost om de pc weer aan het draaien te krijgen, hoewel Nick het berendeel op zijn naam heeft staan, handig zo’n ICT mannetje.
Het bleek dat de update van de videokaart het probleem was, we hebben op het laatst de C schijf maar vervangen door de nieuwe die hier al lag voor de nieuwe Pc.
Maar dan ben je ook meteen veel programma’s kwijt, nu heb ik de C schijf alleen maar om programma’s te installleren, bestanden zoals word, en excel staan op andere schijven, dus geen centje pijn zou je zeggen dat is ook wel zo maar toch zijn er wat kleine dingen verdwenen, maar goed het is niet anders.
Hij doet het gelukkig weer, en dat is het belangrijkste, en nu maar wachten tot Nick terug is want dan gaan we samen de pc verbouwen, ik wilde er al mee beginnen, maar Nick wil graag dat we het samen doen, vooral om dat het nu extreme word, met de i7.

14-07-2012
De fan grill’s zijn binnen, heb er eentje op de fan’s gelegd, kan

16-07-2012
Omdat er nog steeds problemen zijn met mijn computer, oorzaak waarschijnlijk de videokaart, maar misschien kon het ook aan het moederbord liggen volgens Nick.
Om het laatste uit te sluiten heb ik er voor gekozen mijn nieuwe moederbord eerder in te bouwen dan gepland, vandaag dus, het heeft me een paar uur gekost.
Front panel, moest vervangen worden, het moederbord, de processor, alle harde schijfen opnieuw bekabelen en vijf fans moesten aangesloten worden, en dat was een heel karwei.
De processor in het moederbord plaatsen vond ik erg spannend, je weet maar nooit, en dan komt er het opstarten, na twee keer starte de pc goed op, de eerste keer had ik teveel aangesloten haha, en dat mocht niet.
De nieuwste drivers en software geinstalleer en alles werkt, ik had de fans van de watercooler er verkeerd opgezet, ze bliesen naar binnen inplaats van naar buiten, maar dat probleem is snel opgelost.
En nu schrijf ik dus deze update, en dat kan ik doen omdat alles werkt, en super snel dat merk je echt wel, en nu komt het testen van de videokaart.
Nu moet er dus uitkomen of het aan de videokaart lag of ligt, heb drie jaar garantie op de kaart.

18-07-2012
De verbouwde Pc draait nu twee dagen, alles loopt lekker en snel, komende tijd de videokaart een beetje testen of de kaart nog crasht.

22-08-2012
Toch nog wel wat problemen gehad met mijn nieuwe Pc, Blue screens, de ps is een paar keer gecrashed en vastgelopen, ik heb me rot gezocht hoe dat kon, ik dacht eerst dat het aan mijn videokaart lag, dat de videokaart toch problemen had met de drie aangesloten monitoren.
De avond voordat Nick uit Peru terug kwam liep mijn Pc vast, meer dan dat hij deed helemaal geen ene bal meer.
Samen met Nick heb ik gezocht naar het probleem, maar we konden niets vinden, uiteindelijk heeft Nick de pc weer aan het draaien gekregen maar echt lekker ging het niet, de bios gaf aan dat er problemen waren
Toch heeft hij het gevonden, we dachten eerst aan de bios, in combinatie met de videokaart, toch was de software prima geinstalleerd.
Het bleek dat de bios de videokaart niet kon vinden, de oorzaak was dus dat er geen extra drivers van de videokaart waren geinstalleerd, wel de software dus maar niet de drivers.

27-08-2012

Vandaag hebben we een nieuwe router besteld, de Netgear Wireless-AC R6300
Met deze router kun je via wifi Hd films streamen op meerdere computers, deze router is drie keer sneller dan een normale router.

http://www.youtube.com/watch?v=SdmiGfM-yvY
of
http://www.netgear.com/landing/genie/index.aspx

19-09-2012

Vanaf 4 oktober gaan we van 60 Mb internet naar 120 Mb Fiber Power

25-03-2013

We hebben het probleem dat de computer vastloopt en na het opstarten blijft hangen, Nick denkt dat het aan de videokaart of aan de voeding ligt.
Vreemd is dat de mobo(moederbord) gewoon netjes opstart, we denken nu dat de videokaart teveel stroom vraagt die er niet is.
Hoe kom je er nu achter waar het aan ligt?, we zouden een nieuwe videokaart moeten testen, maar die hebben we niet.
Daarom zijn we begonnen met rekenen, hoeveel stroom verbruikt de hardware, de processor, intern geheugen, watercooler, harde schijven, videokaart, mobo, USB’s, enz.
Dus dat hebben we gedaan….

225 watt, Mobo
130 watt, Processor
246 watt(2x) intern geheugen
247 watt, Videokaart

Dan zitten we al op een totaal van 1094 watt, ik moet wel zeggen dat de boven staande waardes gelden bij belasting van de hardware, in ruststand is het minder.

De huidige voeding, de Tagan BZ 800 Watt voldoet dus niet!!, tja een nieuwe voeding dus, 🙁 er zit niets anders op.
Een 1000 watt zou ook te weinig zijn, een 1200 watt zou moeten voldoen.
Omdat ik een fan ben van Corsair heb ik daar als eerste naar gekeken, en bingo!!! mijn oog viel meteen op de allernieuwste voeding van Corsair.

De Corsair AX1200i watt, Digitale voeding.

http://nl.hardware.info/tv/467/corsair-ax1200i-1200w-digitale-voeding-video-review

Het is wel een rib uit je lijf maar dan heb je ook het allernieuwste, deze week kom hij binnen, en hopen we dat de problemen zijn opgelost.

Voor mijn latop heb ik de Netgear A6200 WiFi Adapter besteld, dat is een USB stick die ik in mijn laptop kan pluggen, en daardoor snel kan internetten, maar vooral draadloos bluray films draadloos kan streamen, en dat moet dan zonder problemen gaan (hoop ik ;-))
Omdat mijn schijven ook vol waren, ook nog maar een nieuwe harde schijf van 3 Tb, een snelle sata 3 is het geworden.

http://www.netgear.com/home/products/wireless-adapters/ultimate-wireless-adapters/a6200.aspx

Mijn volgende stap is het interne geheugen, natuurlijk ook van Corsair, de platinum versie.

27-03-2013
De voeding en de nieuwe schijf zitten erin, en je merkt de dat het een stuk stabieler is, alles loopt lekker vlot en ook het opstarten gaat een stuk beter, met de Corsair Link kunnen we alles digitaal volgen, klik op de corsair vidio review en je ziet wat de mogelijkheden zijn.

Vreemd dat je bij het bouwen van een extreme Pc, steeds meer wensen krijgt, maar goed ik heb al vaker geschreven, het is hobby en dat moet het ook blijven.

31-03-2013
Nu blijkt wel dat de oude voeding toch de oorzaak was van de problemen die we hadden met de computer, alles loopt weer gesmeerd.

09-04-2013
Vandaag heb ik mijn foto album van mijn Pc bijgewerkt, het DDR geheugen en de Cooling en Lightning Kit van Corsair staan op mijn verlanglijstje.
De Cooling en Lightning Kit van Corsair moet ik in America bestellen, dat is goedkoper dan ik deze Kit binnen Europa zou bestellen, hoe vreemd kan het zijn.

26-05-2013
Soms denk je dat jet het goed voor elkaar hebt en dan gaat er wat stuk, in dit geval de Water Van Cooler van Corsair, de Pc viel iedere keer uit, de processor werd te warm, mijn 91 graden dan sluit de pc zich af.
En dat is dan maar goed ook anders gaat je Processor ook nog kapot en dat is een duur grapje.
Maar goed!, de Water Cooler opgestuurd naar Complett, maar ze konden me geen nieuwe toesturen omdat ze geen watercoolers meer hadden van het merk Corsair, en omdat ik alles heb van Corsair, wilde ik geen ander merk.
Nu gaan ze me de cooler crediteren, dus heb ik maar meteen een andere besteld, de geheel vernieuwde H100, nu is het de H100 i, en de i staat voor iLink, de fan’s zijn vernieuwd en ook het pomphuis, zie foto’s.

En dan is de cooling en Lightning kit van Corsair ook binnen, moesten we wel in de USA bestellen, maar tegenwoordig is dat makkelijk, binnen drie dagen was het binnen.

http://www.youtube.com/watch?v=XgXbHoroVz8

klik op de link om de demo te bekijken van Corsair, cooling and ligtning kit.

http://www.youtube.com/watch?v=gDkNMElTaao

Deze link laat de H100i met de Corsair Link software zien.

We hebben alles in mijn Pc gebouwd maar het werkt niet, dus vandaag gaan we proberen alles uit te zoeken, en anders moeten we contact opnemen met Corsair en dan zien we wel hoe en wat.

Na een bios update en een firmware update van Corsair werkte alles, en het werk echt super, :-))

29-05-2013
Vandaag zijn de nieuwe fan’s besteld,

4 CORSAIR Air Series SP120 High Performance Edition
en 1 CORSAIR Air Series AF140 Quiet Edition

Ik wil namelijk onder mijn watercooler 4 nieuwe fan’s bouwen om een betere cooling te krijgen, ben benieuwd of dat werkt.
Ik heb namelijk een filmpje op Utube gezien waar ze 40 fan’s bouwen aan een Corsair H100 Water Cooler.
Hier is de link

http://www.youtube.com/watch?v=VUbpb23yTK8&feature=share

Ik krijg dezelfde fan’s maar dan niet zoveel, haha, en een 140 mm fan voor de achterkant van mijn Pc.
Voor de rest kan ik hier schrijven dat het nu super werkt en dat mijn watercooler nu mooi op 37,04 graden stond maar dan op een rustig moment, als je de pc echt gaat forceren dan schiet de temperatuur omhoog.
Ik heb meteen even mijn specs aangepast, dus dat is ook weer helemaal up to date.

30-05-2013
Vandaag de fan’s voor de Watercooler binnen gekregen, en meteen ingebouwd, gisteren het voorbereidende werk al gedaan dus binnen de kortste keren was dit karweitje geklaard.
Meteen maar eens even kijken wat de themp is, en die is nu 35 graden, en dat met fan’s die rustig draaien en niet op full speed, lijkt me prima zo..

21-07-2013
Het lijkt soms wel of mijn wensen lijst alleen maar groter word, ehm dat is het ook, er zijn zoveel mooie dingen te koop voor je Pc, mijn wensenlijst is dan op dit moment.

Intern geheugen, van Corsair Dominator Platinum

Een nieuwe Case, Corsair Obsidium 900 D

Een nieuwe Videokaart, Asus Matrix HD 7970 Platinum

Nieuwe Monitoren, nog geen idee, wel 27 inch

21-12-2014
Soms gaat er iets kapot en moet vervangen worden zo was mijn mobo stuk, gelukkig nog net onder de garantie, we hebben er een Asus Rampage IV Black Edition voor terug gekregen we zijn er dus weer op vooruit gegaan.

27-01-2015
Router vervangen we hebben nu de Netgear Nighthawk X4 (AC2350) Smart WiFi Router.
Ik wilde meer snelheid in en om het huis, hopelijk werkt het internet nu ook beter!!!

02-05-2015
Een nieuwe videokaart besteld, dit omdat de PC steeds vast gaat zitten, het beeld bevriest en dan is het opstarten en opnieuw beginnen.
Vandaar dat ik wel moest, de nieuwe word een MSI GeForce GTX 960 4GB GDDR5 Gaming kaart, ben benieuwd hij is besteld dus afwachten!!

INFO VIDEOKAART

15-05-2015
Vandaag is mijn nieuwe interne geheugen binnengekomen, DDR 3 SRAM 2 x 4GB 2133 Mhz .
Corsair Dominator Platinum DDR3 geheugen is niet alleen goed en met levenslange garantie maar ook super mooi.
Deze DDR3 modules hebben led licht aan boord, en met LINK aansluiting!

INFO CORSAIR GEHEUGEN

Nu weet ik ook wel dat er inmiddels al weer DDR4 is, dat weer sneller is maar dat past helaas niet in mijn moederbord, ik zou dan echt weer alles moeten vervangen en dat gaat dan in de papieren lopen, mocht er ooit een schip met geld komen dan zal ik het overwegen ;-))

NAS Server

Ik heb een NAS gekocht de Synology DS 216 Play, een paar weken geleden wist ik eigenlijk niet zo goed wat en NAS was, en nu denk ik had ik er maar eerder een gekocht!!
Ik dacht dat een NAS alleen voor opslag was, eigenlijk is het dat ook maar je kunt er zoveel meer mee en dat wist ik ook niet!
Klik op het woordje link en kijk zelf even wat je er mee kunt!
LINK
Een ding is zeker het is een super ding en ik denk dat ik er in de toekomst zeker een bij ga kopen!!

25-04-2015
Vandaag mijn nieuwe HDD besteld maar dan toch iets anders het is een

Plextor PX-256M6e-BK

De Plextor M6e Black Edition is een PCI Express solid state drive (SSD)

26-04-2016
Vandaag de nieuwe Plextor PCI SSD in mijn pc gezet en samen met Nick hebben we (Nick het meest) alles weer op orde gebracht.
En ik moet zeggen dat op het moment dat ik dit schrijf alles super werkt en een stuk sneller is en dat is top!!
Echter zijn we er achter gekomen dat we voor weinig geld een nog veel sneller C schijf kunnen maken en dan bedoel ik ook echt heel snel!
Misschien is dat de volgende stap!

19-09-2016
We krijgen sneller internet met een download snelheid van 300 Mbit’s
en een upload van 30 Mbit’s
En er komt een nieuwe modem, dit is fase 1 van de verbetering van ons netwerk.
Het is zo dat ik er namelijk knettergek van word om het maar even zo uit te drukken.
Hier in huis beneden dan is de wifi prima, maar boven en buiten is het echt waardeloos.
Nu had ik buiten een extender van Netgear maar nu blijkt dat de extender teveel wifi signaal wegtrekt buiten grrrr.
Nu is het wel zo dat we tegenwoordig steeds meer wifi gebruiken, zoals iPhones, iPads tv op internet, Hue, Rwe Smarthome, pc, Nas enz enz
Tja en dan is het een kwestie van optellen en dan heb je echt wel meer nodig dan een simpel routertje en langzaam internet.
Ik heb krijg dus nu een snellere modem van Ziggo ben benieuwd of dat gaat helpen.

20-09-2016
Vandaag heb ik ook maar een nieuwe Router besteld, niet goedkoop maar ik wil nu overal goed wifi en internet ik ben er klaar mee met dit gehakkel, kan niet eens een film streamen boven zonder dat het stotterd of blijft hangen.
En wat is het geworden Henk tja wat is het geworden, nou het is de nieuwe

Linksys EA9500 Max-Stream™ AC5400 MU-MIMO Gigabit Router  geworden

https://www.youtube.com/watch?v=CIZLxuzi4U4

Ziet er vet uit of niet?, en super snel!!!

21-09-2016
Vandaag samen met Nick het gehele netwerk aangepast met een nieuwe Lijksys router en een nieuwe printer,
morgen komt de nieuwe fast internet modem van Ziggo binnen!
De oude router hangt nu buiten en is een access-point voor de tuin.
Het heeft een paar uur gekost om alles instellen en ik moet zeggen dat Nick het grootste gedeelte voor zijn rekening heeft genomen.
We hebben nu 2 x een 5.0 GHz Band een 2.4 GHz Band en een gast netwerk in en rond het huis
Het was ff werk, maar dan heb je ook wat, ik kan nu helemaal achter in de tuin een HD film kijken zonder gestotter en dat heb ik nog nooit gekunt, ik had niet eens langzaam internet achter in de tuin.
Dus ik ben er erg blij mee het was echt niet goedkoop maar ik hoop door deze inverstering nooit meer gezeur en gezeik te hebben.
Oke er zal vast nog wel wat niet kloppen, maar over het algemaan moet het een stabiel netwerk zijn.
En morgen komt de snelle modem van Ziggo binnen we krijgen dan internet van 300 Mbit’s download en 30 Mbit’s Upload snelheid.

Dus vanaf morgen kunnen we hopelijk genieten van een supersnel en stabiel internet in en om het huis.

De volgende aanschaf word een nieuw keybord mijn oude is kapot en van deze zijn de toetsen te klein, ik kan daar echt niet aan wennen en tik teveel fouten.
Maar goed we kunnen niet alles tegelijk het is een wens voor de toekomst.

Laatste Notities


11-10-2016
Vandaag een ander toetsenbord besteld ik heb nu zo’n goedkoop ding omdat mijn andere kapot was, en ik kan er niet aan wennen dus maar een nieuwe besteld!
Zit ook nog te denken aan een andere monitor maar dat weet ik nog niet zeker, ben er nog niet helemaal uit!

16-10-2016
Mijn nieuwe Keybord van Corsair bevalt me prima op twee dingen na, de knoppen maken meer geluid dan bij mijn vorge toetsenbord, en we hebben wat probleempjes gehad bij de update!
Bij het opstarten van de pc deed het toetsenbord het niet, en dan kreeg ik de melding van updaten!
Vanmorgen starte hij wel goed op, even afwachten wat hij de komende dagen gaat doen!
Dit toetsenbord de Corsair k70 lux RGB heeft onder elke knop een ledlampje zitten die programeerbaar is,
de mogelijkheden zijn enorm!

17-02-2017
Ik begon me een beetje te ergeren aan het trage opstarten van diverse programma’s, zelfs de PC start altijd langzaam op!
Samen met Nick gekeken wat we konden doen, een van de opties was een snellere C schijf!, dus daar beginnen we maar mee!
Ik heb een Asus Hyper M.2 x4 PCI-E Mini Card besteld en dat is een PCI 3.0 kaart waarin ik de OCZ Technology RD-400 plaats en dat is een SSD kaart!, met een leessnelheid van 2600 MB/s en een Schrijfsnelheid van 1600 MB/s en dat is super snel.
Stel je voor….bijna 2,6 Gig per seconde, en schrijven bijna 1,6 Gig per seconden dat is echt snel!
Ben dan ook reuze benieuwd hoeveel de pc sneller word ik hoop natuurlijk razend snel maar goed volgende week komt het spul pas binnen dus afwachten!!

20-02-2016
Vandaag komt mijn nieuwe Samsung U28E590D Ultra HD 28 Inch Monitoir binnen, deze monitor is Ultra HD ook wel 4K genoemd, snelle response en super scherp beeld, tenminste dat zeggen ze.
Vandaag komt hij binnen dus we zullen zien, hopelijk komt deze week ook de Asus SSD Kaart binnen en dan hoepen we weer een jaartje vooruit te kunnen!
Nick gaat alles installeren en updaten en alles wat er bij komt kijken en dat helemaal vanuit Peru haha tja mensen de techniek staar voor niets!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.