Kawasaki Vulcan S Revieuw

Ik ga schrijven over de Plusjes en de Minnetjes van deze motor!

01-06-2021 (inleiding)
Nou ik val maar meteen met de deur in huis, ik heb een nieuwe motor gekocht, een Kawasaki Vulcan S Cruiser of Tourer, beide woorden vallen vaak, tourer en cruiser, volgens mij is het ongeveer hetzelfde.
Maakt ook niet uit, ik weet ook niet waar de S voor staat, de S van Super denk ik, mijn super Kawasaki Vulcan, dat klinkt goed in mijn oren!
Maar goed ik rij graag motor maar verstand van al die termen heb ik zeker niet, en geloof me er zijn een hele lading termen, >GA NAAR SPECS< hier vind je alle specificaties van mijn nieuwe Kawa.
En ik zeg eerlijk sommige termen zijn abracadabra voor mij, maar goed ik heb de motor gekocht om er op te rijden en niet voor de specificaties,!
Hoeveel mensen zullen er zijn die alle specs van hun auto weten en zelf gaan sleutelen, omdat ze preccies weten hoe alles werkt, nou ik weet wel zeker dat zijn er heel weinig!
Maar ik denk dat het leuk is om eens te schrijven over mijn rijervaringen, leuk voor me zelf, en om later, als ik groot ben, deze nog eens door te spitten en natuurlijk ook leuk omdat ik graag schrijf, en wie weet is er iemand die er wat aan heeft, of misschien ook niet, whatever!
Maar goed laten we maar eens bij den beginne beginnen………….
Ik ben ooit begonnen met een Honda VFR 750f, daarna heb ik (niet zo lang geleden) afscheid van genomen, de reden was dat ik een tourmotor wilde waar ik recht op kan zitten.
Het werd een Honda Deauville 700, en deze laatste motor beviel me totaal niet, nu kan ik daar een lang verhaal over schrijven, maar dat heb ik al gedaan en dat kun je elders lezen op deze website,. maar we waren geen vrienden en we zouden het ook niet worden kan ik hier schrijven!
Om een heel lang verhaal vooral niet te lang te maken het volgende ik heb een nieuwe Kawasaki Vulcan S Tourer gekocht en deze staat op moment van schrijven in bestelling, volgens de dealer is hij onderweg van Japan naar Nederland en kan hij begin juni geleverd worden.
Mijn eerste nieuwe motor waarop nog niemand echt heeft gereden, zo van de dealer, jeetje wat een luxe en ik voel me dan ook humble en zeer dankbaar!
Het is nu 23 mei (als ik begin met dit verhaal) dus nog even geduld, nu is het deze keer zo dat ik een proef ritje gemaakt heb van zo’n 45 Kilometer, bij de aanschaf van mijn vorige motor was het erg kort door tijdgebrek!
In overleg met Motoport Hengelo ben ik met de Vulcan op en neer naar huis gereden om ook het thuisfront kennis te laten maken met de motor die ik graag zou willen hebben.
Na de rit heb ik in overleg met Marlies (mijn vrouw) besloten om er een te kopen en dat heb ik gedaan, het kost wel een halve auto!
We hadden nog wat wensen, en ook deze gaan in vervulling, er komt een windscherm op, valbeugels, handvat verwarming, TomTom Rider 550 navigatie, twee koffers, een Sissybar met bagage rekje en twee extra koplampjes met led verlichting!

De motor
In deze motor zit een 650 Cc motor deze zit ook in de Kawasaki Ninja 650 (waarop ik ook nog gereden heb), heeft zes versnellingen, en ABS, en nog veel meer (zie Specs)
Maar goed ik vind het aantal Cc’s totaal niet belangrijk, ik vind ABS wel erg belangrijk en de rij eigenschappen!
Bij mijn laatste motor had ik het probleem en eigenlijk ook wel met mijn eerste motor, en dat is dat ik niet goed met beide voeten op de grond kon komen.
Maar daar komt nu verandering in, ik kan zelfs ruim met beide voeten aan de grond komen, en dat vind ik zelf super fijn, en is ook wel weer veilig vind ik zelf!
Je stop bij een verkeerslicht en de weg is niet echt vlak, je stapt in een verlaging, en dan krijg je nog eens het hele gewicht van de motor op je ene been, en dat is geen pretje!
Rijden met een zware motor is dan over het algemeen geen probleem, maar te korte beentjes wel, je staat niet stabiel!
Maar goed van dat probleem ben ik nu af ik kan straks ruim met de beentjes aan de grond komen, en daar ben ik al super blij mee!
Nu heb je motoren waar het gewicht boven in de motor zit en je hebt motoren waar het gewicht onderin de motor zit ook daar zit een wereld van verschil in, als je zelf ook een motorrijder bent dan weet je waar ik het over heb.
Het kantelpunt van de motor is dan heel anders, neem een lange stok van drie meter, en knoop bovenaan een gewicht van drie kilo, de stok is dan moeilijk rechtop te houden, knoop je het zelfde gewicht in plaats van boven in de stok onder aan de stok dan is de stok veel makkelijker rechtop te houden.
Vreemd voorbeeld maar zo begrijp je wel beter wat ik bedoel, bij de Vulcan die 229 Kg weegt rijklaar, zit het gewicht onderin wat het rijden soepeler maakt!
ABS, ik ben happy dat ik nu een motor krijg met ABS, ABS is een antiblokkeer systeem op je remmen, je gaat mindersnel glijden omdat je wielen niet blokkeren als je moet remmen, en met maar twee wielen onder je is dat beter.
Dus voor mij zijn ABS, en dat de voetjes aan de grond kunnen komen twee belangrijke dingen.
Tja en dan?, dan moet de motor fijn rijden, lekker vlot, soepel, makkelijk door de bochtjes, het moet fijn zitten en meer!
Bochten, afslaan hoe makkelijker dat gaat des te fijner rij je, en natuurlijk ga ook soms ook even de boel lostrekken, ik vind inhalen altijd leuk, tijdje erachter blijven en dan ineens met volle power er langs, ik vind dat kikken!
Maar ook lekker snel optrekken, nu moet ik zeggen dat ik dat bij het lessen ook moet, snel naar de 50, snel naar de 80 enz enz, daar was ook nog een reden voor, maar die ben ik ff kwijt!
Maar goed deze op een Harley lijkende motor is een crouser/tourer, dus geschikt om te toeren
En dat wil ik natuurlijk samen met Marlies doen, mooie weggetjes van terras naar terras, nee! niet scheuren als een gek wat velen doen, maar wel lekker pittig rijden, maar racen hoeft voor mij niet, ook autobanen zijn niet mijn ding.
Nu weten jullie als je mijn websites hebben gezien dat ik nog al veel schrijf, dus mijn plan is om in deze blog de items op de motor eens uit te lichten.
Hoe zit het achterop, is het zadel wel fijn voor lange ritjes, dit omdat de meningen over het zadel nogal verdeeld zijn en vaak vervangen worden door een ander merk!
Hoe zit het met de extra ledlampen geven ze genoeg licht in het donker, doet het windscherm wat het moet doen, dit lijken me leuke items om eens dieper in te duiken.
Ik las in de Vulcan groep (op Facebook) dat er velen zijn die sleutelen met de uitlaat, ze kiezen voor meer herrie, wil ik dat ehm op dit moment niet.
In de media is op dit moment veel ophef over motoren die veel te veel herrie maken, ik denk zelf ook dat er wat zijn die over de top gaan en te luid zijn voor de omgeving.
Maar goed ook een item die vast nog voorbij gaat komen in deze blog!
Vandaag de 24e mei is het wachten tot de motor geleverd word, dat zou volgens Motoport begin juni zijn, afwachten dus!

Word vervolgd.

17-06-2021
Vandaag de motor opgehaald bij Motoport.
IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *