Insecten Hotel

Ik hoef eigenlijk niet te schrijven dat door de klimaat veranderingen er minder insecten zijn maar de weinige worden steeds belangrijker omdat de mensheid moet eten, en goede bestuivingen van gewassen zijn erg belangrijk toen, nu en ook voor onze toekomst.
Zonder bestuivingen zouden we geen fruit aan onze boompjes krijgen en ga zo maar door, nu zijn bijen en hommels de belangrijkste insecten voor bestuivingen maar er zijn er nog meer.
Er zijn dus nuttige insecten en schadelijke insecten en dan hebben we nog de mug,  wat de mug voor een functie heeft weet ik niet maar van mij mag hij wegblijven.
Om insecten in je tuin te krijgen zoals bijen en hommels kun je van die bijen hotels kopen of zelf maken en op onderstaande foto zie je voor welke insecten zo’n insecten hotel is.

Natuurlijk moeten er ook genoeg bloemen bloeien in je tuin staan om insecten te trekken.
Nu kun je tegenwoordig overal insecten hotelletjes kopen of je maakt er een zelf op internet kun je echt alles vinden over dit onderwerp.
Wij hebben twee insecten hotels hangen en die worden druk bezocht en dat is mooi en zo helpen we op een simpele manier de natuur

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.