Inleiding Sous-Vide Bereiding

Wat is Sous-Vide ??

Het woordje Sous-Vide is het Franse woord voor onder vacuüm, en daar is dan ook meteen alles mee gezegd Sous-Vide is koken onder vacuüm.
Je kookt dus op lage temperatuur producten die gevacumeerd zijn nu is koken natuurlijk een verkeerde uitdrukking omdat koken bij een temperatuur rond de 100 graden gebeurt en voor de Sous-Vide bereidingen garen we op veel lagere temperaturen.
Sous-vide is het proces waarbij in vacuüm verpakte etenswaren in een waterbad op relatief lage en constante temperatuur worden verwarmd zodat het geleidelijk en gelijkmatig gegaard wordt.
Sous-vide is geschikt voor de bereiding van vlees, vis, groente, vruchten, desserts en zelfs cocktails.
Als je op de afbeelding kijkt die ik in deze item heb gebruikt dan zie je de verschillen duidelijk.

Wat heb je nodig?

Als eerste heb je een vacuümmachine nodig Vacuümmachine.
Als tweede heb je een Sou-Vide Cooker nodig Sous-Vide Cooker

En natuurlijk water en producten die je gaat bereiden, in diverse items ga ik uitleggen wat Sous-Vide is en natuurlijk ga ik zelf ook Sous-Vide koken en eerlijk is eerlijk ik weet er wel wat van maar ook niet alles en is het voor mij ook een leerweg.

Ik heb een filmpje gezien op Youtube over een man die voor de eerste keer een Boston Butt (varkens schouder) gaat bereiden voor Pulled Pork Sous-Vide in combinatie met een smoker en als je ziet hoe enthousiast ze zijn over de smaak en structuur van het vlees een van de twee mannen vertelde dat hij al zoveel schouders had gesmoked in zijn leven maar dat hij dit nog nooit eerder had geproefd de schouder was net boter zo mals en sappig en vol van smaak.
En ik ga me daar ook mee bezig houden en natuurlijk ook uitproberen en veel meer tenminste dat is het plan, ik ga ook veel meer buiten koken en dat kun je natuurlijk volgen op deze website met uitleg en de lekkerste recepten.

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.