Inleiding Gezondheid

Wie kent de uitspraak “ouderdom komt met gebreken” niet en zo is het als je ouder word dan word alles wat zwaarder zelfs je gewicht.
Nu ben ik nog redelijk fit voor mijn leeftijd maar ik zie het ook wel eens anders bij leeftijd genoten.
Ik begin het dagboek gezondheid niet voor niets, ik heb een te hoge bloeddruk door stress word er gezegd, stress is slecht voor een mens.
Ik heb last van de kuiten en dat zal vast met mijn baan in de horeca te maken hebben.
Als kok sta je veel en loop je te weinig ook lange dagen zonder pauzes komen voor en dat is zeker niet goed voor de kuiten.
Nou en dan ben ik natuurlijk te zwaar voor mijn leeftijd op dit moment week ik bijna 70 Kg, 65 zou beter zijn voor mijn gezondheid.
Mijn conditie kan ook wel wat beter en meer bewegen zou zeker een goede bijdrage leveren aan mijn gezondheid, ik beweeg wel maar dat is werk gerelateerd, buiten mijn werk om sport ik niet!
Ik ben van beroep kok en dat brengt met zich mee dat er meestal niet gezond word gegeten en snaaien is ook zo’n ding er is altijd wel iets wat je in je mond stopt en 99% behoord niet tot de gezondere dingen.
Ik heb me voorgenomen om in 2019 gezonder te leven en het is al februari dus ik mag wel opschieten, de eerste stappen zijn gemaakt maar daarover kun je lezen in mijn “dagboek Gezondheid”.
Ik wil gezonder leven ten eerste om mijn gezondheid te verbeteren en een te hoge bloeddruk staat op een dat moet omlaag en dat zonder pillen.
Ik wil mijn gewicht verlagen naar rond de 65 Kg en mijn conditie moet ook verbeteren, kortom beter en gezonder in mijn velletje zitten dat is het doel.
Ik heb een lijst met doelen gemaakt waarvan ik denk dat dat de eerste stappen moet zijn.

De tien doelen.
1. Een normale bloeddruk zonder pillen.
2. Een betere conditie.
3. Gezonder eten.
4. Meer bewegen.
5. Minder zout eten (bloeddruk).
6. Minder suiker (ben er verslaafd aan).
7. Het probleem met mijn kuiten aanpakken.
8. Meer drinken maar dan geen alcohol (ik drink veel te weinig).
9. Meer genieten en rust nemen in het leven.
10. ?


Het zijn er negen misschien komt tien nog wel.
Nu ga ik in mijn dagboek gezondheid schrijven hoe ik een poging doe om gezonder te leven.
Ik weet dat ik flinke stappen en keuzes moet gaan maken en dat ik mezelf elke dag weer moet motiveren om die doelen te bereiken, ik zal mezelf soms een schop onder de kont moeten geven om mijn doel te bereiken.

In mijn dagboek gezondheid kun je er alles over lezen en reageren mag natuurlijk.

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.