Infrarood Paneel/Verwarming

06-04-2022
Het paneel is binnen en hij hangt en hij is aangesloten, de komende tijd testen we hoe het gaat.

IKKE

30-03-2022
We leven in onrustige tijden, door de oorlog in Oekraïne zijn we wakker geschud, we zijn te afhankelijk van Rusland, ik hoef dat verder ook niet uit te leggen omdat je dat vast allemaal wel weet!
Nu ben ik iemand die nadenkt over de gevolgen net zoals vele Nederlanders, jaren geleden en dat is in 2017 was mijn motto lage lasten!
Dus heb ik me ingelezen en besloten zonnepanelen te nemen, in ons geval 16 stuks a 320 WP, en ze doen netjes hun werk!
Zolang we hier wonen hebben we een houtkachel en in de winter stoken we lekker bij met hout, scheelt weer in het gas verbruik en is gezelliger en ook nog eens warmer!
Toch hebben we een paar jaar geleden ook een pellet kachel gekocht, deze staat beneden en verwarmd onze kamer netjes tot 21 graden!
Op onze verwarming hebben we al jaren slimme knoppen toen volgens mij niemand daar nog van gehoord had, had wij al knoppen van RWE Smarthome, we kunnen elke ruimte apart verwarmen, en dat scheelt ook weer in de kosten!
Een paar jaar geleden hebben we een nieuwe badkamer gebouwd, en ik besloot er elektrische vloerverwarming in te maken, we zouden van het gas af gaan, dus ik dacht dan maar elektrische.
Maar ik kwam er achter dat verwarming meer stroom vreet dan ik had gedacht, ik had hier een rekenfoutje gemaakt, ik dacht dat de hele vloer zoveel Watt was, maar helaas dat was per vierkante meter, en we hebben zeven vierkante meter liggen, dus we zaten net boven een kWh per uur, aiiii
In mijn hoofd dacht ik al zoiets, maar dit jaar kwam ik er achter dat het zo was, tja iedereen maakt wel eens een foutje!
Tja wat nu, ik wilde geen extra radiator in de badkamer, en zo’n warme lucht kacheltje die je op de grond zet is ook niets!
Dus om een lang verhaal in te korten ben ik op zoek gegaan naar wat anders, en in dit geval een Infrarood paneel!
Het is een dun plaatje, van 60 Cm x 120 Cm en vrij dun, en is redelijk betaalbaar, maar hoe werkt het!
Ik ben naar zo’n zaak geweest die het heeft uitgelegd, het is een dunne paneel met een infrarood mat, deze straalt warmte, het is dus stralingswarmte.
Deze plaat hang je aan het plafond en je kunt de plaat aan en uit zetten, meer niet, je zou er een thermostaat aan kunnen koppelen maar daar heb ik niet voor gekozen!

Dit is een stuk duidelijker, we hebben dus een plaat van 60 Cm x 120 Cm besteld en deze is 800 watt, het is de bedoeling dat we hem voordat we gaan douchen of in bad gaan het paneel aanzetten, en als we klaar zijn dan weer uit!
Ten eerste is het om te testen of dit zo werkt en het scheelt ook weer in de energie kosten, toch hebben we ook de keus gemaakt om extra zonnepanelen op de dak van de schuur te leggen, deze zijn besteld.
Of het werkt zoals we hopen kan ik pas vermelden als we hem een tijdje getest hebben, dus word vervolgd!

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.