Henk’s Multimedia Dagboek

Woord Vooraf.
Een ding is zeker ik ben geen digibeet een digibeet weet namelijk niets van multimedia maar ik ben ook geen expert maar ik zit er wel ergens tussenin.
Nu schrijf ik maar niet dat ik een digitale tik heb maar ik ben er wel gek op en ik kan dan ook rustig schrijven dat we het hier in huis goed voor elkaar hebben.
Vanaf vandaag heb ik dan ook op deze website een nieuw hoofdstuk Henk’s multimedia en ook een dagboek en ik ga ook diverse items onder de loep nemen!

08-04-2019
De oortjes doen wat ze moeten doen en ik moet zeggen het zijn handige en grappige dingen, oordoppen met een stompje lijkt het wel.
Maar het geluid is prima, het dragen is prettig en ze zitten stevig in de oren zelf onder het hardlopen zitten ze beter dan met draad.
Met draad vallen sneller uit je oren dan zonder wat me eigenlijk verbaasde.
Maar goed tot nu toe geen klachten en eerlijk gezegd ik vind het super handige en leuke dingen.

IKKE

01-04-2019
Nee het is geen 1 april grap maar de oortjes zijn binnen en ze zitten beter dan ik had verwacht, ik had daarover al gelezen maar je moet het zelf ondervinden.
Geluid is prima en er zit Siri op wat super handig is, al met al valt het me dus reuze mee.

IKKE

31-03-2019
Morgen komen mijn nieuwe Airpods 2 binnen en ik ben benieuwd ze zijn niet echt goedkoop en dus verwacht ik er wel wat van.
Kan er dus nog niets over schrijven.
Wel kan ik mijn volgende wens verklappen en dat is een MacBook Pro, maar dan wel de 2019 versie en die moet nog op de markt komen.

IKKE

27-03-2019
Inmiddels is het Apple event al weer voorbij en ik moet eerlijk zijn voor Nederland is het niet echt iets waar we op staan te wachten.
Apple heeft ook een eigen creditkaart uitgebracht, komt niet in Nederland, Apple heeft een news+ zender komt niet naar Nederland en er komt een film streaming dienst in de herfst een beetje zoals Netflix maar wat het gaat kosten en hoe het gaat werken is niet bekent en ze hebben een arcade dienst daar kun je voor een vast bedrag de hele dag spelletjes spelen.
Kortom ik werd er niet echt vrolijk van en we moeten nog maar afwachten wat we er in Nederland mee kunnen, ik denk weinig.
En als het wel wat is zullen er zeker de nodige prijskaartjes aanhangen want Apple is niet goedkoop.
Nieuwe hardware is er verder niet bekent gemaakt daarvoor moeten we weer wachten tot juni.

IKKE

18-03-2019
Nog zeven dagen en dan is er weer een Apple event en zoals elke keer ben ik weer benieuwd wat ze nu weer bedacht hebben , de nodige software updates waarschijnlijk.
Apple wil net zoals Netflix een eigen streaming dienst beginnen en ik hoop dat het beter word dan Netflix, waarom? nou omdat ik vind dat Netflix alleen maar oude films erop heeft staan de nieuwste films vind je er niet.
En dan hebben we nog een lading series, nog even en Netflix heeft alleen nog maar series.
Ik hoop dus dat Apple wel de nieuwste films gaat aanbieden het zou dan zo maar kunnen zijn dat ik ga overstappen.
En ik hoop dat er een nieuwe grote iPad Pro komt een een nieuwe Macbook pro en ik hoop dat de prijzen een stuk omlaag gaan.
Dan zitten we nog te wachten op de nieuwe oordoppen van Apple de earpods 2 in dit geval, ik hoop dat ze waterdicht worden zodat je er ook mee in bad kunt.
Dat zou ook mooi zijn voor een iPad want dan is het een stuk veiliger om een film te kijken terwijl je in bad ligt.
Maar goed nog een weekje en dan weten we meer, nog even geduld hebben.

IKKE

05-12-2018
Je hebt mensen die totaal niets hebben met alle moderne hulpmiddelen of het niet interesseert ik begrijp dat veel ouderen er niet mee zijn opgegroeid en dus net de boot hebben gemist.
En veel mensen van mijn generatie en net iets jonger die zullen het er nog moeilijk mee krijgen omdat de wereld om ons heen steeds sneller digitaliseert alles gaat via internet en dat zal flink toenemen de komende jaren.
En ook de digitale wereld zit in een stroom versnelling vergelijk je mobiel van nu maar eens met je eerste mobiel ik denk dat heel veel mensen met een mooie mobiele telefoon lopen maar niet eens weten dat ze er meer mee kunnen dan berichtjes sturen en bellen.
En de groep mensen die het totaal niet interesseert zullen denk ik de komende jaren nog wel wat problemen ondervinden ook hier is stilstaan achteruit gaan.
De wereld veranderd in een digitale snelweg en als je niet een klein beetje meedoet dan heb je een probleem en zul je straks overal hulp bij nodig hebben.
Maar goed op dit moment is dat hier gelukkig niet aan de orde we gaan lekker mee met de tijd en ik vind het super interessant.

17-12-2018 (De iPhone)

Wat zouden we zijn zonder een mobieltje? nou eerlijk gezegd zou ons leven er heel ander uit zien.
Ik kan me nog herinneren dat ik met een Nokia begon en daarna nog wat andere volgens mij met Windows erop.
Het is al een tijd geleden maar er kwamen steeds meer mogelijkheden, maar toch was er altijd wat mee of dit werkte niet of weer wat anders echt super ging het nog niet.
En toen kwam dan de eerste iPhone op de markt.

De Eerste iPhone

Ik heb net het hele filmpje gekeken en dan zie je wat een revolutionaire telefoon de nieuwe iPhone was.
Nu weet je niet beter maar Apple was de aller eerste en Beste Smartfone ever.
Als je nu kijkt naar de nieuwste iPhone’s dan zie je duidelijke verschillen alles is mooier, sneller en met meer mogelijkheden.
Apple is de grondlegger van alle huidige mobile telefoons, Android was er niet geweest zonder Apple.
Voor mij is Apple nog steeds de telefoon met een stabiel besturing systeem wel jammer dat het bijna onbetaalbaar word.
Het is nu een luxe product geworden lijkt het wel maar goed het werkt altijd en de mogelijkheden zijn enorm, je kunt nu 4k foto’s maken en 4K films bekijken en ga nog meer even door.
Een wereld van verschil als je de nieuwste telefoon vergelijkt met de allereerste iPhone.
Ik gebruik mijn telefoon overal voor ik vind het een van de beste uitvindingen op digitaal gebied ever…

18-12-2018 (De iPad)
Ik vind dat Apple echt producten op de markt heeft gebracht die best baanbrekend genoemd mogen worden.
Ik had al geschreven over de iPhone die de hele telefoon markt voor 100% veranderd hebben maar er is meer.
Neem de iPad maar eens die ook niet meer weg te denken is ik heb er gisteren nog een film op gekeken terwijl ik heerlijk in bad lag.

De Eerste iPad

Op dit moment is er net een nieuwe iPad op de markt en als je die vergelijkt met de allereerste iPad dan zie je toch wel heel veel verschil.
En dat zit hem in Snelheid, Beeldkwaliteit en ga zo maar door, en er is een extra grote versie van de normale iPad.

22-12-2018
Ik heb natuurlijk nog meer Apple producten zoals een Apple Tv, ik gebruik hem dagelijks.
Ik stream films die ik op mijn Nas heb staan of kijk Netflix via de Apple TV.
Ik heb airplay als ik iets op mijn telefoon heb staan een foto of noem maar op dan kan ik via airplay dat zo op de TV laten zien en dat kan natuurlijk ook met Youtube en ga zo maar door.
Voor de rest gebruik ik de Apple TV eigenlijk niet zo heel veel omdat veel nieuws Apps en meer, alleen maar op de Amerikaanse markt is afgestemd.
Er zitten voor en nadelen aan de Apple Tv maar hij is ideaal waar ik hem voor gebruik.

Word Vervolgd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.