Energie Beparen

Ik hoef niemand te vertellen wat energie besparen is, of hoe je energie moet besparen!

Maar hier ga ik schrijven hoe ik energie bespaar en hopelijk nog meer kan besparen in de toekomst!

Verlichting
Ik ben natuurlijk begonnen net zoals iedereen met het vervangen van alle lampen voor energie zuinige, Action heeft genoeg keus en is ook nog goedkoop!
Later heb ik een deel van de lampen vervangen door led lampen van Philips Hue, oké die zijn iets minder zuinig, verbruik is ongeveer 8,5 Watt.
Nu heb ik uitgerekend dat als een Hue lamp van 8,5 Watt 24 uur aanstaat dat hij dan 0,033 euro heeft verbruikt!
Valt mee toch, maar de lampen zijn niet de energie vreters in huis!

Verwarming
Ik heb ook de verwarming aangepakt, ik heb op alle radiatoren een speciale elektrische knoppen gezet die zelfstandig kunnen werken, ik kan nu in alle ruimtes inclusief de slaapkamers de verwarming aan en uit zetten, maar ook bepalen hoe warm het wordt!
Ik kan dus in elke ruimte de temperatuur bepalen en dat kan dus overal anders zijn, kamer een 20 graden en kamer twee bijvoorbeeld 15 graden, ook kan ik overal de verwarming automatische aan of uit zetten enz enz
Ik heb bijvoorbeeld in de badkamer sensoren op de ramen zitten, ramen open verwarming uit, ramen dicht dan gaat de verwarming weer aan!
Over dit systeem kun je lezen in het item RWE Smarthome elders op deze site!

Zonnepanelen
En nu komen er zonnepanelen, we gaan onze eigen energie opwekken nou mooier kan het niet over aan paar jaar als de aanschafkosten eruit zijn is het pure winst die je opwekt!

Toekomst
Niemand weet wat de toekomst gaat brengen de wereld van energie en de techniek van besparen is volop in beweging!

Maar ik zelf zit te denken aan een elektrische boiler die door middel van zonnen-energie wordt verwarmt dit zou dan gas moeten besparen!
Op dit moment zie ik een elektrische CV ketel nog niet zitten, te duur in aanschaf en de besparing is  nul, ik las ergens dat hij meer energie kost dan een cv ketel  op gas!
Maar er zijn meer mogelijkheden en daar ga ik natuurlijk nog verder induiken, eerst maar eens wachten op de zonnepanelen, maar die worden pas in Mei of Juni geleverd en dan zien we het wel verder!

03-10-2018
De voorspelling dat de prijzen van energie omhoog gaan komen uit vooral het gas word flink duurder.
Wij hebben nu 15 panelen op het dak liggen 320 WP per stuk en ik hoop hiermee het jaarlijkse stroom verbruik mee op te wekken en tot nu toe ziet het er goed uit ruim 1000 kWh in de afgelopen twee maanden en de zomer was al weer over zijn hoogte punt een.
Dus met een beetje geluk betalen we niet veel meer voor elektra en dan is de volgende stap het gas hoe kunnen we anders omgaan met energie zodat het gasverbruik flink omlaag gaat.
In de winter of op koude dagen dan gaat het gasverbruik flink omhoog de CV gaat dan veel vaker aan en dan vliegt het gas er door en dus is het een logische stap om de verwarmingskosten eerst aan te pakken!
En dat ga ik dus doen ik heb een pelletkachel besteld die morgen word geleverd daarmee hoop ik minimaal 40 % te besparen op de stookkosten of dat gaat lukken is nog de vraag maar ik heb mezelf dat wel als doel gesteld.
Mijn doel is en dat heb je vast al vaker gelezen om bij de Nuon in dit geval niet meer dan 50 euro in de maand te betalen voor Gas en Elektra ik weet het de lat ligt hoog maar dat was ook de bedoeling.
Deze week zijn de lasten al verlaagd van 148 euro naar 125 euro per maand nog 75 euro en dan is het doel gehaald en daarna zien we het wel en ga ik naar de volgende stap kijken en dat is koken en warm water.
Koken op elektra moet geen probleem zijn maar warm water denk ik wel, ik wil zoals ik het nu bekijk geen boiler en ik heb nog geen idee wat de alternatieven zijn.
Nu zullen velen die dit lezen vast wel een andere mening hebben en denken dat ik een beetje ben doorgedraaid en oké misschien ben ik er wel teveel mee bezig maar bedenk wel dat de regering Nederland van het gas wil hebben en er ook steeds meer aan gaat doen om dat te bereiken en ik voorspel dat de kosten een flink stuk gaan stijgen!

Word vervolgd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *