SCHRIJVERIJEN 2022

Ik heb zoveel dingen waar ik mee bezig ben dat ik bedacht heb om er ook over te gaan bloggen!

20-01-2022
Ik heb acht rijen overnieuw gedaan en dat was een hele klus, ik had voordat ik ging lakken minder goed geschuurd dan de rest van de kamer dus de lak die glansloos moest zijn glom.
Toen ik dus de hele kamer klaar had viel het erg op, ik had het al eerder gezien maar ik dacht ik doe eerst de rest van de vloer en dan zie ik het wel.
Maar het verschil was te groot en dus niet mooi, en daarom heb ik gisteren de acht rijen waar al drie lagen lak op zat helemaal kaal geschuurd, en mensen dat was een hels karwei kan ik hier schrijven!
Daarna meteen drie keer in de lak gezet en het is nu perfect en veel mooier dan het ooit was, geen glimmende vloer maar een mooie blanke matte vloer en dat past veel beter bij de rest van de kamer, het was een hels karwei maar het is echt heeel ooi geworden!

IKKE


19-01-2022
En dan zijn we drie dagen verder, en in die drie dagen heb ik de hele vloer van de woonkamer geschuurd, ontvet en drie keer in de lak gezet, en dat was een heel klusje vooral de laatste dag, gisteren dus, was een lange en zware dag, gisteren heb ik na 22 uur de allerlaatste laklaag erop gedaan met een roller!
Beetje last van de nek en schouders heb ik natuurlijk wel, het is dan ook een karweitje die je, gelukkig, niet elk dag moet doen, vandaag weer een beetje de boel op orde brengen, overal even nieuwe bescherm dingetjes onder, zoals de poten van de bank.
En ik heb meteen het blad van de salontafel gedaan en ook drie keer in de lak gezet en ook hier is het resultaat helemaal top geworden, de vloer is echt veranderd deze ken je echt niet meer terug na het schuren en lakken!
Alweer en klus geklaard, op naar de volgende, maar dat zou ook maar eens volgende week kunnen zijn dat ik daaraan begin, en je kunt er alles over lezen, is het niet op deze website dan wel op de ander.

IKKE


16-01-2022
We zijn al weer een week verder, het rookanaal zit erin en het waren geen mannen maar een man in dit geval, ik heb geholpen met het aanleggen en dat ging een stuk sneller dan ik verwacht had!
Ik kreeg meerdere complimenten, ten eerste had ik het super voorbereid, dat kon niet beter en dat had hij ook nog nooit zo mee gemaakt, en het tweede was dat alles heel goed uitkwam met de maten van de RVS pijpen, er hoefde niets te worden aangepast, of iets in die geest, zelfs op het dak kwam het super goed uit, precies op de goede plek.
Dus hij blij ik blij, en niet om de complimenten maar ik dacht bij mezelf hoe beter ik het voor ga bereiden des te makkelijker is de montage en des te goedkoper word het, als hun alles hadden moeten doen dan was het een duur grapje geworden, zo is het gewoon!
De schilders cursus is ook van start gegaan en daarover kun je alles lezen elders op deze website, de eerste les was erg vermoeiend door alle indrukken en wat er nog meer bij kwam, ik moet ook schrijven dat ik de nacht ervoor slecht geslapen had, heb geen idee waarom!
Misschien omdat ik me dan voorstel dat ik op een cursus ben en iedereen schildert als Rembrand en ik zit er tussen en kan nog niets!
Nu waren er natuurlijk wel wat die al drie jaar daar lessen en dan zie je echt wel mooie dingen, maar ik had besloten om me op mijzelf te focussen, oren en ogen open en gaan met die banaan, niet bang zijn maak je fouten prima, daar leer je weer van, en daar zit ik er ook voor, als ik goed kon schilderen dan had ik ook geen lessen nodig, toch?
Ik ben begonnen met operatie vloer schuren en lakken in de woonkamer, de nieuwe Bosch blauw schuurmachine werkt top met de zuiger eraan, geen grote stofwolken dus!
Ik doe het in delen, straks even de laatste laklaag van deel een en dan morgen ga ik beginnen met deel twee en dan hoop ik binnen een week de vloer in de woonkamer klaar te hebben, als dan de nieuwe eettafel komt dan kan hij mooi op de nieuwe vloer!
En daarna duiken we in het volgende project maar dat zien we na operatie vloer woonkamer wel weer!

IKKE
10-01-2022
Vandaag komen de mannen het RVS rookkanaal aanleggen, als dat klaar is kan ik beginnen met het aftimmeren van de buitenkant met Promatec!
Daarna even de bovenverdieping afmaken en dan kunnen we verder met andere klussen die op ons liggen te wachten, of beter gezegd op mij ligt te wachten!
Vroeger ehm jaren geleden was ik meestal met meerdere dingen bezig, daarvoor waren diverse redenen, nu ben ik wat verstandiger geworden, en wat ouder, tja verstand komt met de jaren!
Nu maak ik eerst de boven verdieping af en dan op naar het volgende karwei en dat is het schuren en lakken van de vloer in de woonkamer, we krijgen een nieuwe eettafel eind februari met nieuwe stoelen en dan is het wel handig dat de vloer dan een nieuw laklaagje heeft dan hoef ik dat later niet meer te doen.
Ik wilde de vloer eigenlijk al eerder doen, maar het is er nooit van gekomen, druk op werk, geen zin of bezig met andere dingen, er zijn altijd, of er waren altijd wel redenen om het op te schuiven, tot nu dan!
Voor eind februari moet het klaar zijn, ik heb dus nog even maar ook hier ik heb nog meer te doen dan dat!
Nog een paar maanden en dan beginnen het voorjaar heerlijk, tot die tijd maken we al weer plannen wat kan mooier wat kan beter en wat moet anders, en zo gaat dat elk jaar.
Er zijn altijd weer planten die tegenvallen of misschien op een andere plek beter tot hun recht komen, en hoe de Regenboog Elritzen de winter uit komen, en hoe ze zich zullen ontwikkelen!
Dit kleine visje is voor mij nieuw en ik ben dus erg benieuwd ook hoe de voortplanting zal zijn, ik moet me er nog een beetje op inlezen maar ook dat komt goed, we wachten maar eens eerst af hoe het ze deze winter vergaat!
Ook het groene dak word anders, ik heb afgelopen jaar een flinke strook granulaat vervangen voor gemengde grond, ook dat is dus nieuw en ik hoop op meer groen dit jaar op het dak!
Maar goed dat duurt dus nog even, we zullen het zien!

Word vervolgd

IKKE

07-01-2022
Op dit moment zijn het kleine klusjes en dingetjes waar ik mee bezig ben, moet eerlijk bekennen dat ik door al die feestdagen er niet fitter op ben geworden, ben dat ook niet gewent.
IK werk in de horeca en dan was je gewoon altijd druk in december, en nu niets nu moet ik ook wel schrijven dat ik er ook wel bewust voor heb gekozen om eens een keer niets te doen met al die dagen, dus geen klussen en meer van dat soort dingen.
Nu is het niet zo dat ik helemaal niets heb gedaan er is altijd wel iets wat ik doe, maar klussen en zo stonden wel stil.
En nu word het tijd om weer te beginnen, het schuurpapier voor de vloer is binnen dus zou het schuren kunnen beginnen, maar er moet nog een slang aansluiting komen en de lak, deze is besteld maar heb nog geen bericht gehad dat het binnen is!
De eerste spulletjes voor de schilders cursus zijn binnen, maar het grootste gedeelte moet nog binnenkomen!
En zo schiet het op dit moment niet echt op, we staan een klein beetje stil, deels door de lockdown en deels door het slechte weer, het lijkt meer op de herfst dan op een winter!
Dus buiten kun je niets doen door het slechte weer en binnen staan sommige klussen in de wachtstand omdat we wachten op dingen die in bestelling staan!
Rookkanaal staat stop omdat de pijpen er nog niet in zitten, vloer staat stil omdat de lak nog niet binnen is, dus denk ik dat ik maar eens ga beginnen met het opruimen van de schuur, ook dat is nog een hele klus!

IKKE


02-01-2022
Het nieuwe jaar is begonnen en er staan weer veel dingen op mijn lijstje, maar goed eerst natuurlijk de allerbeste wensen voor 2022, moge het een productief jaar worden!
Ik heb op mijn verjaardag een schildercursus gekregen 20 lessen in dit geval en ik ben zeer benieuwd hoe dat zal zijn, ik hoop dat ik heel veel plezier heb en ook heel veel ga leren!
En natuurlijk staan er weer een lading klussen op de lijst, aftimmeren van het rookkanaal, de vloer in de woonkamer schuren en lakken enz enz
Ik hoef me voorlopig niet te vervelen kan ik hier schrijven, en jullie kunnen het dus hier volgen, oké ik schrijf natuurlijk niet alles op omdat ik dan straks drukker ben met schrijven dan met klussen, en dat is ook niet de bedoeling!
En jullie hoeven ook niet alles te weten, toch?

IKKE

29-12-2021
Ik heb de tochtstrippen van de voordeur, en van de tussendeur naar de kamer voorzien van nieuwe tochtstrippen.
Bij de tussendeur kropen de spijkertjes er steeds uit en dan bleef je er weer aanhangen, natuurlijk gebeurde dat niet elke dag maar elke paar weken toch wel.
Nu zijn ze voorzien van aluminium strips met schroefjes die een ronde kop hebben en dus is dat probleem voorbij, en de strippen sluiten bij de voordeur nu beter aan!
Ik heb een nieuwe schuurmachine gekocht, ik ben een paar jaar geleden over gegaan naar de Bosch Blauw serie, dat is meer de prof kant op, en ik heb daar goede ervaringen mee, ik heb daarom ook gekozen voor de Bosch GSS 280 AVE uit de Bosch blauw serie.
Ik wil in januari namelijk met het schuren van onze houten vloer in de woonkamer beginnen en dan is het wel handig dat je een goede schuurmachine hebt, deze wilde ik in Nederland bestellen maar was niet leverbaar!
Dus heb ik maar eens rond gekeken in Duisland, per slot van rekening is Bosch een Duits merk, en daar was hij wel leverbaar, en kon verstuurd worden naar Nederland en ik heb hem ook nog zo’n tachtig euro goedkoper!
Als het goed is word hij nog dit jaar geleverd, toch nog duurder dan een Gamma schuurmachientje hoor maar goed voor mij geen slecht elektrische gereedschap meer, want ik heb daar toch slechte ervaring mee!
Nu nog een lading schuurvellen en dan kunnen we in januari beginnen, tenminste dat is het plan, als het rookkanaal begin januari geplaatst word dan ga ik dat project eerst afmaken, anders ben ik straks weer overal tegelijk mee en dat gaan we niet meer doen!
En zo klussen we lekker door van het ene naar het andere project!

IKKE20-12-2021
Als jullie rondkijken op deze website dan zie je echt allerlei onderwerpen waar ik mee bezig ben, of was, of nog wil gaan doen.
Nu ben ik soms te druk om alles netjes bij te houden op deze website, ik heb nog een website meer en ik ben altijd wel ergens mee bezig, stilzitten is geen hobby van mij maar ik kan het wel, maar dan met een goed boek of goede film!
Nu zat ik me net te bedenken dat het misschien handig is om ook op deze website een blog te maken, wat is dan ook meteen gedaan heb en dit zijn mijn eerste schrijverijen in deze nieuwe blog!
Het is winter en ik ben druk met de bovenverdieping, opruimen en verbeteren, onder het motto puntjes op de i zetten!
De grote zolder was een dikke puinhoop maar nu dus niet meer, de slaapkamer heeft een kleine beurt gehad en ziet er weer netjes uit en is nu ook smart, het is dus een smartroom geworden, waar je het bed elektrisch rechtop kunt zetten, een tafel over de hele breedte van het bed kunt trekken, waar een grote tv achter het bed staat, met Sonos geluid en we hebben ook slimme verlichting van Hue, alles kun je besturen met je stem, app of slimme knoppen!
En we hebben van een kleine slaapkamer een inloopkast gemaakt, deze heb ik gisteren afgemaakt en kan dus nu worden ingericht!
Er komt een nieuw rookkanaal van beneden naar boven, deze loopt op onze slaapkamer door de kast, klinkt vervelend maar het kon niet beter, deze oplossing is perfect, wandje er voor en je ziet er niets van.
Begin januari word dit rookkanaal geplaatst, er moet wel een betimmering omheen van Promatec plaat op metalen profielen, alles voor de veiligheid!
Maar de bovenverdieping is zo goed als klaar, ik heb afgelopen week een nieuwe drempel onder de voordeur gemaakt, en dat zag er super uit, totdat de pakketdienst er een zware doos op zette, alles was nog niet uitgehard en dus drempel stuk, heb het wel weer gefixed maar of het sterk is weet ik nog niet!
Dus op dit moment ben ik lekker aan het klussen, deze week ben ik weer kok, want kerst komt eraan en we krijgen hier in huis? Natuurlijk eters!
Volgend jaar wil ik nog leren lassen het lasapparaat heb ik al maar ik heb er nog geen cm mee gelast, dan wil ik op schilders cursus want ik wil beter leren schilderen, of leren schilderen.
De tuin moet nog een beurt, ik wil volgend jaar kweken met de regenboog Elritzen, enz enz
En ik wil er meer over schrijven, niet omdat ik wil opscheppen over hoe goed ik wel niet ben, haha zekers niet maar omdat ik schrijven leuk vind, want ik begrijp wel dat het de meeste mensen totaal niet interesseert of ik nu wel of geen slim huis heb of welk klusje ik nu weer doe.
En zoals ik ook op de andere website wel eens schrijf, ook al zou niemand het lezen, ik vind het leuk om een website te maken en erop te schrijven!
Iemand die postzegels verzameld doet dat ook niet voor een ander, maar ook puur voor zich zelf, dus lees het of lees het niet ik word er niet anders van, of had ik dat bovenaan moeten zetten, haha

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *