Bierbrouw Tips

Tip een.

Mijn allereerste tip is die van de Au Bain Marie, het blijft een probleem om je gistingsvat op de juiste themperatuur te houden, ik heb het in de kamer niet dag en nacht 22 graden.
Ik heb een ton gekocht bij de welkoop, de prijs was 7,5o euro, en een aquarium verwarming ongeveer 20 euro, wel eentje waarvan je de themperatuur goed kunt regelen.
Ik heb op de bodem een paar stenen gelegd, daar tussen de aquarium verwarming, die ik eerst in een kleine bak met water heb uitgetest.
Ik heb de graden ingesteld op 21 a 22 graad, het water maakt hij warm en dat is 21,9 graden, prima dus.
Mocht je zelf een andere themperatuur willen dan moet je het gewoon anders instellen.
Dan water in de bak met verwarming, en daar zet je dan je gistibgs ton of vat in, na een paar uur staat je waterslot te borrelen.
IK heb hem nu nog in de kamer staan, maar dat is tijdelijk je kunt hem nu overal neer zetten ook op een koude plek.

Tip twee.

Als je het bier hebt gebotteld en met een kroonkurk heb afgesloten dan wil je natuurlijk wel dat wel voorzien van een sticker/label/datum of iets in die geest.
Ik heb zelf gekozen voor stickers op de dop, ik heb ronde stickers besteld van het merk HERMA, het bestel nummer is4386 de doorsnede is 20 mm.
Dan kun je via een online programma je stickers ontwerpen en printen, daarvoor ga je naar..
Sticker Ontwerper
Een nadeel is wel dat je een heel blad tegelijk moet printen, daar moet ik nog een oplossing voor bedenken, je kun wel stickertje voor stickertje invoeren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.