Bier Maken (hoe het begon)

Jaren geleden had ik wel eens het idee om zelf wijn te maken, toen ik bij een vriend zag hoe dat ging, ben ik daar eigenlijk op afgeknapt, hij was er een hele tijd mee bezig en aan het einde van de rit was de wijn niet te zuipen, het leek meer op een troebele azijn dan op wijn, toen heb ik maar de keuze gemaakt om er maar niet aan te beginnen.

Ook bierbrouwen is een heel proces, ik ben met school al een paar keer op een brouwerij geweest en al

 Bierproef Regelement   Onze Bierproef Pagina    Brouwen met Mout   Brewferm Bieren   Brouw Dagboek            Tips

s je dat dan ziet dan is er geen haar op je hoofd die er dan ook maar aan denkt om er zelf aan te beginnen, dus ook ik niet.

Maar goed hoe kom je dan op het idee om bier te gaan brouwen?, nou ik was laatst bij een oud collega op de koffie en daar stond en grote emmer met een waterslot erop, ik vroeg aan hem of hij wijn aan het maken was, hij vertelde dat dat niet het geval was, hij was bier aan het brouwen!!.
Ik was meteen geboeid en wilde er alles over weten, nou mensen hij blijkt toch een stuk simpeler te zijn dan je zou denken, ik vroeg aan hem of eigengemaakt bier wel te drinken was, nou ik kreeg een halve liter bier mee naar huis omdat te proberen, ik kreeg wel de tip mee om het bier bij thuiskomst even te laten rusten, omdat dit bier nagist op de fles zit er wat gistcellen in het bier en dat moet even dalen naar de bodem.
Na een dagje rust wilde ik echt wel eens weten of het bier te drinken was of niet, ik denk altijd bij zelf wijn of biermaken aan een vieze smaak, troebel bier, een slechte schuimkraag en weinig koolzuur.
Na het voorzichtig inschenken kwam er een mooie stevige schuimkraag op het biertje, hij was een stuk helderde dan ik verwacht had, de neus was prima(geur), en de smaak viel mij 100% mee, ik vond hem zelfs echt lekker, lekkerder dan een standaard Grolsch biertje.
Ik moet hier bekennen dat het mij meer dan 100% mee viel, eerlijk gezegd had ik het echt niet verwacht zo’n smaakvol biertje te proeven, natuurlijk hebben mijn huisgenoten ook even mee genipt en ook zij vonden het een heerlijk biertje, dus mensen ik ga zelf bier brouwen en op deze pagina Zelf Bierbrouwen zoveel mogelijk er over schrijven, wie weet is het ook wat voor jou om zelf bier te brouwen.

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *