Wijn Maken

Hoe is het begonnen???

Tja. het begon met bierbrouwen en als je daar mee bezig bent en je hebt er de spulletjes voor dan komt het eigenlijk snel van het een het ander.
Nu moet ik wel vertellen dat er wel wat verschillen zit in het brouwen van bier of het maken van wijn.

Op deze pagina ga ik diverse wijnen die ik zelf aan het maken ben beschrijven, handig om later zelf nog eens na te lezen.
 Maar wie weet ook voor jou?, wie weet denk je wat hij kan dat kan ik ook en dan heb je al een handleiding van hoe het moet,
maar ook zeker van de fouten die ik maak.

10-01-2016
En ik heb een grote fout gemaakt en dat was erg dom, mensen hier het advies, maak je wijn, bier of wat dan ook schrijf echt alles op, werkwijze hoeveelheid en wat er allemaal in gaat!
Ik heb een Cider gemaakt van appels uit onze tuin, en die cider is echt super lekker geworden misschien geloof je het niet maar het is mijn allereerste wijn en het is echt een sprankelend drankje geworden die super lekker is.
Tja, ik kan hem dus nooit meer namaken omdat ik niets heb opgeschreven, maar goed het is niet anders en zo leer je toch een harde les.

 

 

 

 

 

 

Hierboven heb ik de afbeeldingen staan van wijnen die ik maak/gemaakt heb, nu weet ik niet of maken het goed woord is,
maar goed klik op een van de afbeeldingen.


Ik ben er achter gekomen dat Wijn maken helemaal niet moeilijk is, maar je moet je er wel in verdiepen en daar ben ik nog volop mee bezig, fouten die ik bij de appel-perenwijn heb gemmaakt zal ik niet meer maken bij de pompoenwijn mijn 2e wijn, het plan is om hierna een aardbeienwijn te maken.
Iedereen maakt altijd wijn van druiven, haha ik dus niet ik probeer wijnen te maken van andere producten, ik heb nog een hele lijst met vruchten waar ik nog wijn van wil maken.
Heb wel besloten om van elke wijn maar een paar liter te maken, van de lekkerste wijnen kan ik dan altijd nog een paar flessen maken, daarom is een dagboek van het recept en de bereidingswijze zeer belangrijk.

Word vervolgd IKKE