Terug mssr Passie voor Koken.

   

  Linquine ham en mascarpone

                           ..........Receptenbak Pasta..........

Het zelf maken van pasta is zo simpel als wat, meng 100 gram bloem, met 1 ei, en voeg eventueel een snufje zout toe.
Belangrijk voor de smaak is natuurlijk wel dat er een goede bloem gebruikt moet worden, liefst een bloem met een fijne structuur, een glutenrijke bloem, bloem is de basis van een goede pasta.
Nu heeft iedere supermarkt meerdere soorten bloem, ik gebruik zelf tarwebloem van Domerose, deze bloem is verkrijgbaar bij Jumbo, een prima bloem voor pasta(vind ik).
Het mooiste is speciale bloem voor pasta, maar daar voor moet je naar speciaal zaken, en die zitten toevallig niet in mijn buurt.

Meng de bloem met het ei, eventueel een drupje water toevoegen indien het deeg te droog is, eventueel met een snufje zout, gebruik je een pasta machine laat dan het zout achterwege.
Dan laten we het deeg rusten op kamer themperatuur,minimaal 20 minuten, daarna word het deeg nog een keer goed gekneed.
Ben je niet in het bezit van een pasta machine, dan kun je het deeg met een deegroller uitrollen, liefst lekker dun, snij het daarna in de gewenste vorm, van breede tot smalle reepjes, elke vorm is mogelijk.
Laat de pasta op een theedoek drogen, strooi wat bloem door de pasta, zodat het niet aan elkaar kleeft.
Drogen hoeft niet totdat het keihard is, een uurtje is prima.
Kook de pasta in ruim water, met zout, olie toevoegen heeft geen nut, olie drijft op water, en komt daardoor niet in aanraking met de pasta.

IKKE