Terug Naar Mijn Motor. 

 

  

15-04-2009

Er is niets belangrijker op een motor, dan goede kleding, in een auto wordt je nog beschermt door al het metaal om je heen, zoals de kooiconstructie, en diverse airbags mochten die in je auto zitten.
Maar op een motor heb je helemaal niets, alleen maar de kleding die je aanhebt.

Het is geen normale kleding hoor, er zitten protectors in, dat zijn beschermende delen op diverse plaatsen in het pak, in je broek en in je jas, de jas is gemaakt van speciaal materiaal of zijn vaak van leer, wat ook een goede bescherming bied, dan hebben we de laarzen die extra bescherming bieden, handschoenen, met knokkel beschermers, en een helm.

De kleding beschermt niet alleen bij het vallen, maar ook tegen kou, wind en regen.
Maar kleding is echt geen garantie dat je heelhuids uit een ongeluk komt, zeer zeker niet, was het maar waar,
Nee het begint al bij het rijgedrag neem dat maar van mij aan, als ik zie hoeveel motorrijders soms voorbij komen scheuren in een spijkerbroek, of veel harder rijden dan mag, oké ik rij ook wel sneller op de motor, maar er zijn toch wel vele plekken waar je je beter aan de snelheid kunt houden.
Motorrijders vallen in het verkeer minder snel op, hoe vaak heb ik wel niet zittende in mijn auto, een motorrijder niet echt zien aan komen, zo ineens zitten ze achter je, of flitsen je voorbij.
Ik heb nu bij mijn beschermende kleding een vest gekocht, met de kleuren lichtgevend groen, haha, als ik nu niet opval dan weet ik het niet, toevallig kwam ik er gisteren een tegen, en echt!! ik zag hem meer dan ruim op tijd, ik dacht dat er politie op een motor aankwam, haha dus het werkt wel, ik zeg niet dat het nu super mooi lijkt, maar het is wel super veilig, en daar gaat het om, zien en gezien worden, alleen een goed pak is niet genoeg, opletten, en opvallen horen daar bij.

Vorig jaar heb ik een verhaal geschreven duiveltjes in spijkerbroek, dat ik hieronder heb geplaatst.

 

Dit logje schreef ik op 18 november 2008

Duiveltjes in spijkerbroek


Eigenlijk naar aanleiding van mijn zoon, hij vertelde me dat zijn klasgenoten sneller zijn met de brommer dan hij met de scooter, ik reed maar 70 km, vertelde hij en dan halen ze mij nog in, moet je nagaan 70 Km per uur met een scooter, en dat zonder beschermende kleding, nou als ze hem nog inhalen met 70 moet je na gaan hoe snel zijn klasgenootjes gingen, hij vertelde nog dat er eentje was die wel 95 km per uur kon met zijn brommer, ik kan natuurlijk niet controleren of het zo is, dat onze scooter 70 loopt weet ik, heb er zelf op gereden.

Op deze site hebben we het over motorkleding, alle papa en mama bikers hebben voor honderden euro's aan beschermende kleding om hun lichaam, en dat terwijl hun en ook mijn kinderen rondscheuren op hun brommer of scooter gewoon in hun spijkerbroekje, terwijl wij bikers het beter moeten weten dan anderen, dat bij een ongeluk zonder beschermende kleding de kans op letsel nog veel groter is dan we voor mogelijk houden, ik zal alle smerige details je maar besparen, maar een pretje is het niet, ik ben dan ook een voorstander van beschermende kleding ook voor op de brommer en scooters het zijn per slot van rekening onze kinderen.

Oké het zijn wel bikkels moet ik zeggen, motorrijders hebben het beter voor elkaar, met hun beschermende en warme kleding, mijn zoon en zijn klasgenootjes rijden met hele andere kleding op een brommer of scooter, en of het nu zomer of winter is, brommers en scooters zie je altijd, ik vraag me af waarom motorrijders in de winter niet rijden, op een enkeling na dan.
Zijn we watjes, of is de jeugd knetter gek, of zijn het toch bikkels met hun opgevoerde voertuigen, grinnik, tja ik heb mijn zoon al gezegd dat hij op moet passen, met dat snelle rijden, maar ja ik weet dat ze er toch niets op uit doen, en en ik zie hem ook nog niet rijden met een motorpak op de scooter, want niemand doet dat, dus ik zit hier wel leuk mijn verhaal te schrijven, wetende dat ik er toch geen bal aan kan doen.
Het gekke is nu dat ik me zit af te vragen waarom ik een rijbewijs moest halen voor mijn motor, terwijl de grootste risico groep in Nederland, genoeg heeft aan een theorie certificaat, ikke niet begrijpen, grinnik, tja, ik op de motor met beschermende kleding terwijl mijn zoon in zijn spijkerbroek op de scooter zit, brrr, en dan heb ik het er nog niet eens over hoe ze op de weg rijden, tussen en om alle auto's heen. Ik moet er maar niet te veel bij stilstaan, onze kinderen zijn pientere en handige knapen/meiden, dat is wel zeker, maar het is van de zotte dat er geen mens wat aan doet, terwijl we het allemaal wel zien.

Toedels IKKE

Terug Naar Mijn Motor En IKKE