Op deze site ga ik het hebben over Lekkers UUT eigen tuin, je kunt namelijk je siertuin prima combineren met groenten, fruit en kruiden.
En daarover ga ik schrijven op deze pagina, een ding is zeker, ik kan niet wachten op de eerste oogst UUT mijn eigen tuin.

Ik ben er van overtuigd dat de komende jaren, dit item veel hotter gaat worden, het leven word steeds duurder en ook voedsel zal zeker ook in prijs gaan stijgen.
En wat is er dan handiger dan het een of ander zelf verbouwen in je tuin, lekker onbespoten en gezond voedsel UUT eigen tuin, en dan heb ik het nog niet eens over het gezond bezig zijn in de buitenlucht.

Klik op een van de foto's aan de linkerkant om naar het bijbehorende onderwerp te gaan, de datum geeft aan wanneer ik voor het laatst iets heb geschreven in het desbetreffende onderwerp.

DE MOESTUIN 2015
(De oude berichten staan onderaan)
__________________________________23-08-2016
Helaas heb ik dit moestuin jaar niets opgeschreven, heb wel en nieuwe kas geplaatst in de moestuin waar de tomaten het super goed doen.
Het was een nat jaar de aardappel opbrengst was teleurstellend drie keer niets maar goed door gebrek aan tijd door verbouwing en wat andere oorzaken ben ik er niet aan toe gekomen.
Ik zal proberen volgend moestuin seizoen beter mijn best te doen!

IKKE


01-06-2015
Alles gaat goed in de tuin, de aardappels doen het super goed, tenminste boven de grond wat er onder gebeurt weet ik natuurlijk niet.
Voor de rest groeit en bloeid alles prima, heb niet zoveel tijd voor de tuin omdat ik met een nieuwe schuur en badlkamer aan het bouwen ben.

10-01-2015
Ik heb van een oude regenpijp een sla pijp gemaakt, ik heb er gaten in gezaagt met een gatenzaag .
Vervolgens heb ik er een zweetslang ingelegd en de uiteinden dig gemaakt.
Ik heb 5 of 6 soorten sla gekocht en erin geplant, ben benieuwd!!.
De peulen en de stokslabonen heb ik voorgeplant en ik heb spinazie gezaait
hopelijk kunnen we straks heerlijke groenten eten UUT eigen tuin, heerlijk en gezond.

01-05-2015
Groot deel van de aardappels staan boven de grond, je kunt wel zien welke in de zon staan en welke minder, de truffelaardappels staan er nog niet op ben erg benieuwd hoe dit ras het gaat doen in ons tuintje.26-04-2015
De eerste aardappels steken hun kopje boven de grond, nog een paar weken en dan kunnen ze worden opgehoogd met zand.

Ik heb ook nog een aardappel special geplaatst met dank aan de Belgen

klik hier voor de Speciale pagina over pootaardappels

12-04-2015
 Vandaag zijn de aardappels de grond in gegaan, ben reuze benieuwd, ik heb ze namelijk in pure

                                                                    

05-04-2015

                               Het is weer zover een nieuw moestuin jaar ligt voor ons.
En we hebben geleerd van het vorige jaar, zullen dingen weer anders doen, andere groenten andere teeltwijze en nog van alles meer.

Ik ben begonnen met het opruimen van de moestuin, ik heb 20 zakken compost gekocht en daarvan een lading in de moestuin gestrooid, nog even omspitten en de grond is klaar voor gebruik.
Ik heb drie grote specie kuipen staan, ook die zijn gevuld met compost en ook nog een oude kruiwagen, daarin komen dit jaar de aardappels te staan, en we hebben vier rassen.

waarom vier rassen??, nou ik dacht bij me zelf als we nou vier rassen poten en van elk ras maar een paar aardappeltjes in de grond drukken dan hebben we ten eerste een beetje afwisseling en we hebben vier aardappel soorten om van te smullen, mists ze het goed doen natuurlijk!

compost gezet, en ik heb echt geen idee of dat werkt, dus afwachten maar.
De grond waar ik straks andere groenten ga planten ik gespit, ik heb er een flinke lading compost door gespit en de grond flink los gemaakt, dat ga ik straks nog een keer herhalen.
En dan is de moestuin klaar voor gebruik, en laten we hopen dat het een vruchtbaar jaar mag worden en dat we regelmatig kunnen en mogen smikkelen van al die lekkere verse producten.
                                                           .


Komende week gaan ze de grond (compost) in, ik ben benieuwd of compost de opbrengst verhoogd, over een paar maanden weten we het, op deze pagina kun je het verloop lezen.


MOESTUIN 2015
 is hier begonnen, de nieuwste berichten staan bovenaan

 

___________________________________________________________________________
______________________________________________________

DE MOESTUIN 2013

18-08-2013
De meeste groente's zijn van het land, het fruit hangt nog aan de bomen en struiken, ik heb weer veel leer momenten gehad die ik mee neem naar het volgend jaar, ik heb vele gezonde producten mogen oogsten en eten, blij mee.

11-09-2013
Ik moet me eigenlijk een beetje schamen, te weinig geschreven op mijn site, maar goed ik werk veel, en ik ben daarnaast ook druk met van alles en nog wat.
De slabonen zijn heerlijk, de gourgettes hebben het niet zo goed gedaan, de meeste aardappels zitten nog in de grond.
De braam zit voller dan vol met grote zwarte bramen, plukken wassen en invriezen.
Het kasje was veel te klein voor de woekerende tomaten planten, de aarbeien deden het slecht, de paar aardappels die we hadden zijn opgevreten door slakken, en de broccolie heeft het net niet gehaald, de rupsen waren sneller, volgend jaar op tijd bestrijden, er zal vast wel een gezond middeltje zijn om dat te doen.
Ook de peultjes deden het vorig jaar veel beter, misschien toch een andere plek.
Kruiden heel goed, de maggi plant moet een andere plek hebben, de knoflook zit nog in de grond, net zoals de rode bietjes, die het prima doen en deze week uit de grond moeten, zien er goed uit, word vervolgd.11-07-2013
Regelmatig schrijven blijft moeilijk als je het druk hebt, en ook niet altijd zin.
Toch maar even een update, de spinazie was heerlijk en ook de diverse slasoorten smaakten prima, heel anders dan uit een supermarkt.
De eerste peultjes hebben we geoogst en voor de rest nog weinig, de fruitbomen hangen vol met vruchten, zelfs de perenboom hangt vol, zo vol is hij nog nooit geweest, vaak zeggen ze dat de opbrengst al verteld welke winter er komt.
De kruiden worden natuurlijk volop gebruikt, ik loop regelmatig met een schaar door de tuin, en gebruik de kruiden volop om het eten te verrijken.
Tomaten kweken in een klein kastje raad ik af, volgend jaar ga ik dat vast anders doen als alles meezit, ik leer elk jaar van mijn fouten en probeer het dan het jaar erop anders te doen.
Ik ben wel benieuwd naar de aardappel oogst, de aardappelen staan in bloei en ik moet er nog een tijdje op wachten.
De sperciebonen doen het ook super en die staan ook in bloei, de bieten zijn ook flink gegroeit, kortom de meeste groentes doen het prima en we zullen van de opbrengsten heerlijk smullen.
15-06-2013
Alles heeft tijd nodig om te groeien, dus soms valt er niet meer te doen dan onkruid wieden, maar we hebben al spinazie en sla gegeten UUT eigen tuin.
De eerste aardbeien zijn geplukt, en dit weekeinde eten we rucula sla, ben erg benieuwd hoe dat zal smaken zo super vers.
Dan nog een keertje spinzie en dan zaaien we raapstelen, de peulen hebben er nog niet zo veel zin in, daar in tegen doen de slabonen het prima.
De tomaten groeien als kool, maar hoe dat af zal lopen weet ik nog niet omdat het kasje eigenlijk te klein is voor tomaten, maar we zullen zien waar het schip strand.
D
e kruiden doen het super, dus alles bij elkaar genomen mogen we niet klagen, we eten wat de tuin ons geeft, en genieten daar lekker van.26-05-2013
Alles groeit goed, maar langzaam omdat de zon ver te zoeken is in mei, er vallen bakken met water uit de lucht en we hebben een van de koudste mei maanden van de eeuw geloof ik.
We moeten geduld hebben dus, de aardappels staan boven de grond, alles wat ik gezaaid heb ook, en nu moet dus alles groeien en dan is het smullen.
Ik heb wel enkele nieuwe plantjes in de tuin staan, zoals broccoli en rode bietjes.

15-05-2013
De spinazie en de rucula sla die gezaaid heb staan boven de grond, de aardappels komen ook voorzichtig met hun kopje boven de grond.
Onder het kopje groente heb ik deze keer verteld hoe ik dit jaar probeer om om meer aardappels te kunnen rooien.

10-05-2012
Afgelopen dinsdag heb ik een lading kruiden gekocht op de markt,

07-04-2013
Het tuinkastje staat, en staat al  al bijna vol, met cherry tomaten en gewone tomaten, een spaanse peper, paprika en diverse soorten sla, ben erg benieuwd hoe dat zal gaan.

04-05-2013
Ik heb een mini tuinkastje gekocht van plastic, was niet zo duur en is ook niet zo groot, 180 x140 en is 80 Cm hoog.
Ik wil er sla en tomaten in kweken, ik ben benieuwd hoe dat zal gaan, ook dat kun je dat lezen op deze site.

02-05-2013

De stokbonen en de stambonen zijn voor gezaaid en lopen al uit, ik heb een pol rabarber van mijn moeder gekregen en de peultjes zitten in de grond.
Ik heb een mini tuinkast gekocht maar dan van plastic, een van 180 x 140 en 80 cm hoog, daar kunnen mooi de tomaten en sla in.
Jullie lezen het ik ben weer vollop bezig met de tuin, heerlijk!!, helaas is mijn vrije tijd beperkt.

28-04-2013

Het Nieuwe seizoen is weer begonnen, De Moestuin is bijna klaar, de peulen zitten voor een deel al in de grond, en de aardappels ook.
Lees alles onder Fruit, Groenten of Kruiden, klik op een van de de afbeeldingen aan de linkerkant.

13-08-2012

Het is weer voorbij in de moestuin, ik heb weer veel gestoken, en ga op deze voet zeker door, heb nu al weer plannen voor volgend jaar, ik wil nog meer rendement uit mijn tuintje halen.
Een ding is zeker Marlies en Ikke hebben regelmatig gesmuld van de producten uit mijn moestuintje.