Fruit UUT eigen tuin. 

In mijn tuin heb ik een appelboom, een perenboom, een kiwi, een mini kiwi, een braam, een blauwe druif en een witte druif staan.
Dat zijn op dit moment alle fruitsoorten die ik in mijn tuin heb staan.
Op mijn wensenlijstje staan natuurlijk nu nog aardbeien planten.

Fruit uit eigen tuin is natuurlijk heerlijk, soms heb je meer fruit dan je zelf op kunt, dat is een nadeel, van bijvoorbeeld een appelboom heb je ineens een lading appels, meer dan je opkunt, ach dan geef ik er wat weg hebben andere mensen ook nog wat.

Frambozen, bramen en andere fruitsoorten zijn prima in te vriezen, en zijn dan heerlijk om smoothie's van te maken, of iets anders.

                                 HET DAGBOEK VAN HET FRUIT

18-08-2013
Dit jaar voor het eerst bramen en frambozen in de tuin, De frambozen smaakten prima, ben er wel achter gekomen dat hij verplaatst moet worden dus dat gaan we volgend jaar meteen doen.
De frambozen oogst, was dus niet zo groot, maar de smaak was prima, lekker zoet, De bramen zijn niet af te plukken, grote zoete bramen en veel, redelijk wat kilo's kunnen oogsten, gewassen in zout water en ingevroren, natuurlijk ook genuttigd.
Wat de rest van het fruit betreft, de appels, peren, mini kiwi's en gewone kiwi's hangen nog aan de boom/struik, de zwarte bessen, kruisbessen, bosbessen vielen zwaar tegen, de plak waar ze staan in mijn tuin is niet goed, dus ook dat volgend jaar doen.

28-04-2013
Dit jaar is het assortiment aan fruitbomen en fruitstruiken vergroot, ik heb nu in de tuin staan.........

Appelboom
Perenboom
Mini Kiwi
Gewone Kiwi
Bramen
Kruisbessen
Zwarte Bessen
Frambozen
Bosbessen

Bovenaan mijn wensenlijst staat een vijgenboompje, en voor de rest zie ik wel wat me voor voeten komt.13-10-2012
De appels zijn geplukt, een boodschappen krat vol, de helft van de appels zijn gaaf, de andere helft iets minder, de mini kiwi's beginnen rijp te worden, enhet was een slecht jaar voor druiven.
Volgend jaar stap twee van tuin renovatie, wil er meer opbrengst uit mijn tuin halen, niet allen omdat het gezond en lekker is, het scheeld ook in de knip.


13-08-2012
Er zijn al vele appels gesneuveld door de regen en wind, dat is echt jammer, ik las al dat appels en peren dit jaar duur zouden worden.
Nu heb ik nog vele appels hangen, er zullen er vast wel wat overblijven om heerlijk te gebruiken in mijn keuken, bijvoorbeeld in een appeltaart.
Mijn perenboom had er dit jaar niet zoveel zin in, ik heb nog geen peer kunnen spotten, het lijkt ook wel of er een ziekte in zit, ik geef hem nog een jaartje anders gaat de zaag erin, zieke bomen horen niet thuis in mijn tuin, voordat straks de rest ook ziek gaat worden.
De framboos groeit als kool, ook de braam, daar zal ik volgend jaar zeker vele vruchten van kunnen plukken, mega gezond en heerlijk, de paar vruchten die ik geproeft heb waren wel een beetje zuur door gebrek aan zonlicht.
De kruisbessen zijn klein en zuur, kun je nagaan wat zonlicht belangrijk is in een tuin, helaas hebben we dat dit jaar dus niet veel gehad, regen wel, veel teveel zelfs.
Mijn bosbessen waren ineens van de struik, haha denk dat er een twee voeter alles in zijn of haar snavel gestopt is, volgend jaar maar even een netje spannen.


22-07-2012
De appelboom, de mini kiwie en de normale kiwie hangen boordevol met fruit, de braam, framboos gaven maar enkele vruchten, maar goed die staan ook nog maar pas in de tuin.


21-05-2012
Alles groeit en bloeit, ben begonnen met het bestrijden van slakken, ik wil natuurlijk niet dat ze mijn fruit op gaan eten.

28-04-2012
Vandaag heb ik een Blauwe bessen struik gekocht, ben erg benieuwd hoe dat zal gaan.

22-04-2012
Als alle bloesem die er op dit moment in de appelboom zit, als dat allemaal appels gaan worden, pffff

12-04-2012
Vandaag heb ik een kruisbessenstruikje gekocht 4,5 euro, dus dat viel nog wel mee.

10-04-2012
Vandaag hebben we een framboos gekocht, hopelijk geeft hij ons vele vruchten, lekker en gezond.