Dit is het voorwoord van....
 " Passie Voor Koken & Bakken".
En nog veel meer.

        (klik op een van de afbeeldingen om naar het desbetreffende onderwerp te gaan)

Er zit verschil tussen koken om in leven te blijven, of het koken voor het genot, het strelen van oog en tong.
Ik ben kok, en het is een hele leerweg om je werk enigszins naar behoren te kunnen doen,vooral de laatste jaren merk ik dat gasten steeds meer begrijpen wat er te koop is in voedsel land.
Vele kookprogramma's op TV, kijk eens bij supermarkten in de schappen,
is de groente en fruit afdeling van menig supermarkt vergeleken met enkele jaren terug niet een weelde.
Je vraagt bijna niet meer mis in een supermarkt, en heeft de een het niet dan is er wel een ander die het wel heeft.

Passie voor koken..........voor de een hobby, en voor de ander dagelijks werk,
de moderne keuken veroverd op snelle schreden zijn plek in de Hollandse keuken, als ik in de vakbladen kijk, zie ik gerechten die tot kunst verheven zijn.
Er worden technieken gebruikt waar een chemicus vol verbazing naar kan staren, ik zelf vind het allemaal prachtig die technieken, maar ik vraag me af, of het niet een klein beetje de verkeerde kant op gaat.
Maar goed.. ieder zijn eigen ding denk ik maar, even terug naar waar ik het over wil hebben, en dat is eten.
En dat is de passie die je nodig hebt om het te bereiden.
Wat je ook kookt, bakt, braad, stooft, grilt, en stoomt dat maakt niet uit, eten moet smaken, lux of simpel, het moet lekker zijn.
En eten met liefde gekookt, proef je zeker terug in het gerecht.
Nu is het zo dat wij mensen niet alleen met de mond eten, nee!!, de neus wil ook wat, en ook de ogen kijken mee.
Ik zal een klein voorbeeld noemen, ik heb gisteren voor mijn  lieve vriendin gekookt, een simpele pasta (zelf gemaakt) met paddestoelen en kip uit de smoker, simpel, maar heerlijk, ik had er ook een kunstwerk van kunnen maken, maar het was in dit geval perfect.
We zaten lekker met ons tweeen in de tuin, glaasje wijn erbij, een goed gesprek, en een simpel maar met veel liefde gekookt gerecht, heerlijk..... en dat is passie voor koken,de liefde die je erin stopt om een ander te laten smullen, en of je nu kok bent of timmerman,dat maakt geen ene bal uit.
Hoewel een beetje kennis van zaken natuurlijk wel gewenst is, er zijn mensen die zelfs water nog kunnen laten aanbranden, hihi.

Boven en aan de linker kant van deze pagina staan enkele afbeeldingen, klik erop en je gaat naar dat desbetreffende onderwerp, in ieder onderwerp komen nog een paar recepten te staan, die ik zelf uit heb getest.


IKKE