Help!!!........Het is Groen!!!

Dit verhaal speelde zich net na mijn scheiding af, enkele jaren geleden.

Gisteren stond er een jonge dame voor mij met de tranen in de ogen, ik vroeg wat er was,
ze was zo emotioneel dat er geen woord uit haar lieve mondje kwam.
Daarom heb ik haar maar even in mijn armen genomen en getroost, zoals een vader dat behoord te doen,
Og.. meisje toch wat is er toch aan de hand?, ze kon alleen maar snikken, ik kon echter toch tussen de snikken horen dat het groen was.
Ik had geen idee wat ze bedoelde, een ding weet ik wel en dat was dat ze net uit de badkamer kwam gelopen.
Dus ik legde meteen al een link naar de badkamer, ach jullie kennen me ik ben goed met linken, ik pakte dus meteen de spuitbus tegen ongedierte en rende naar de badkamer om dat groene ding maar meteen naar de eeuwige jachtvelden van het groene ongedierte te helpen.
Maar hoe ik ook keek ik zag geen groen kruipend of vliegend ding, het was in ieder geval niet erg groot bedacht ik me.
Dus ik terug om te vragen waar ze dat groene ding gezien had, zodat ik het ehm ach je weet wel, bam!!!!.
Welk groen ding vroeg ze?, je begrijpt er ook helemaal niets van, mijn T-shirt is groen, T-shirt!!.......... vroeg ik ?!
Jij hebt T-shirts in allerlei kleuren vulde ik aan, neeheeeee!!! je hebt mijn witte shirt in de was gedaan en nu is hij groen,
er kwamen een paar zinnen achteraan die ik hier maar liever niet ga schrijven, misschien lezen dit ook nog jonge kinderen, en dat is echt niet geschikt voor hun oortjes.
Volgens haar had ik teveel leuke kleurtjes tegelijk in de wasmachine gestopt en dat mocht niet.
En omdat het mijn schuld was zou ik er ook maar voor te zorgen dat het weer wit werd.
Tja, ik ben ook maar een net beginnende huismiep, dus ben ik maar eens op jacht gegaan naar informatie.
Volgens internet, moest ik bleken met gloor, ik denk dat is een perfecte manier, ik heb nog wel een paar liter staan, dus dat zou geen probleem moeten zijn, maar op aanraden van een goede kennis, heb ik daar maar vanaf gezien, het shirt zou na behandeling een paar gaatjes meer hebben dan voor de behandeling.
Ik zelf zag meer in de oplossing die ik zelf had bedacht, ik had zo gedacht het is groen geworden door een kleurstof, ja toch??, dan koop ik een litertje latex, of wegenwit dat is nog beter, week het T-shirt een nachtje of zo in die verf, nou als het dan niet wit was dan zou ik het ook niet meer weten.
Maar volgens mijn kennis, was het beter om naar de winkel te gaan, en een ontkleurings middel te kopen, volgens mijn zuster was ff wit het beste, maar ff klinkt zo kort vond ik, als het maar ff wit is, dan heb je daar ook geen fuck aan, toch??.
Maar ik heb de stoute schoenen aangetrokken, ben naar een bekende winkel gegaan, waarvan ik de naam maar niet zal noemen, omdat ik de winkel altijd treksmurf noem in plaats van trekpleister, oeps haha.
Daar aangekomen ben ik direct naar een lieftallige dame gestapt, ik vertelde haar dat ik als beginnende huisvader, het prachtige witte shirt van mijn dochter gekleurd had in smaragd groen, maar dat mijn dochter deze kleur niet mooi vond, ze had liever toch een ander kleurtje, maar welke? tja dat wist ik ook niet.
 Ik vroeg haar of zij een middeltje had om het toch maar weer wit te maken, natuurlijk hoor, we hebben wel en middeltje, met de vraag of het vaker voorkwam dat t-shirts een ander kleurtje hadden gekregen keek ze mij wel een beetje vreemd aan, het zijn niet allen mannen die dat kunnen hoor vertelde ze een beetje bitsig.
Ik kreeg een busje onder mijn neus gedrukt, ECHFA WIT stond er op, zij mij helemaal niets, EGG WA wit zou leuker klinken haha.
Maar toen ik las dat het van het merk Biotex was kreeg ik toch een beter gevoel, Biotex daar had ik wel eens van gehoord dat gooide mijn Oma ook in de was, dus dan moest het wel goed zijn.
Thuis aangekomen het hele busje met poeder opgelost in lauw water daarin het witte, ehh groene shirts gedrukt en toen maar afwachten, na 6 uurtjes weken, volgens de verpakking was twee uurtjes genoeg, maar in zulke dingen kun je geen tijd genoeg nemen, dus na 6 uurtjes de hele handel in de wasmachine gestopt, met de rest wan de bonte was, met daarin veel rood en blauw, maar geen groen dat heb ik eruit gehaald, tja ik maak natuurlijk niet twee maal dezelfde fout, en morgen dan kijk ik er wel even naar.
Ik ga nu maar eerst even een grote mok koffie drinken, met een flink stuk gebak of zo, want dat heeft ikke wel verdient.

Toedels IKKE

P.S.

Wil je een shirtje rood, groen, blauw of oker, Waar moet je dan zijn??, natuurlijk bij “THE JOKER”.

Print deze Pagina