Erwtensoep eten bij de Hema.

 

Jullie zijn vast wel een bij de HEMA geweest, een kopje koffie drinken of misschien iets gegeten of iets gekocht.
Een kennis van mij, haar naam zal ik maar niet vermelden, is vorige week lekker wezen shoppen in Enschede, nou zoals jullie weten is Enschede een redelijke grote plaats, met een helemaal vernieuwde binnenstad, en als je daar een tijd rondgelopen hebt, of rondgezuild hebt met grote gevulde tassen dan krijg je wel trek in iets.

Mijn kennis had van het shoppen ook honger gekregen, en zo kwam ze bij de HEMA terecht door een groot bord dat buiten voor de deur stond met daarop de tekst “Heerlijke Kop Erwtensoep met Rookworst”, nou daar had ze wel zin in.

Dus ging ze na de balie toe en bestelde haar kop erwtensoep soep met rookworst, betaalde netjes aan de kassa, en liep met haar kopje soep naar een tafeltje een eind verderop.
Daar zette ze de tas onder de tafel, en nam plaats, ze bemerkte dat ze de lepel was vergeten dus liep ze weer helemaal na de balie op er een te halen, toen ze terug liep naar haar tafelje zag ze tot haar schrik dat er iemand anders aan haar tafeltje zat.
En haar heerlijke erwtensoep met rookworst naar binnen zat te werken, deze donkere man scheen het heerlijk te vinden.
Maar ze dacht bij haar zelf, dat gaat zo maar niet!!, en gaat tegenover de man zitten, pakt demonstratief het kopje erwtensoep voor zijn neus weg, en lepelt de inhoud van de nog ruim halfvolle, of halflege kop erwtensoep met worst naar binnen, de man zit haar verbaast aan te staren, trekt na een tijdje zijn schouders op, staat dan op en loopt weg.
Nadat ze haar kopje erwtensoepsoep heeft op gegeten wil ze haar tas pakken om weer verder te gaan, maar die staat er niet meer, fuck!! denkt ze..... die man heeft mijn tas gestolen!!!, ze bedenkt zich geen moment en rent naar buiten, links, rechts overal kijkt ze, maar de man is pleite.
Dus gaat ze weer de HEMA binnen, om daar te gaan vertellen dat ze bestolen is, ze loopt naar de balie, en verteld haar verhaal aan de bedrijfsleider, die vraagt aan haar waar ze gezeten heeft, ze draait zich om en wijst naar het tafeltje waar ze gezeten heeft.
Wat ze dan ziet doet haar door de grond zakken, want op het tafeltje dat ze aanwijst, staat een nog volle kop erwtensoep, zonder lepel, en onder het tafeltje staat een tas die haar zeer bekend voorkomt.

Met een wel heel rood hoofd neemt ze afscheid, en gaat dan snel naar huis, om daar een borreltje te nemen tegen de schrik te nemen.

 

Toedels IKKE

 

Print deze Pagina