Terug Naar Mijn Motor

 

 

17-10-2011

Tja en dan is het seizoen al weer voorbij, wat een prut zomer die zo mooi begon in het voorjaar.
Maar helaas een goed begin is het halve waard ging hier niet op, een zomer die vaker op de herfst leek dan op een zomer die zomer is voorbij, nu is het weer herfst die nog een paar mooie dagen heeft gehad, maar de buien die met wind gepaart gaan zijn in ons land gekomen.
Ik heb weinig toerritjes gehad, wel twee nieuwe achterbanden en een voorband, totale kosten 550 euro, voor de rest is het gelukkig meegevallen, en volgend jaar zijn de remmen aan de beurt.
Vandaag heb ik mijn motor achter het huis gezet, ik denk dat het nu wel voorbij is, ik wil niet onderuit gaan in op de natte wegen of door de bladeren, en kou wil ik ook niet lijden.
We hopen volgend jaar op een beter motorjaar.

Toedels IKKE


26-03-2011

De eerste ritten zitten er al op, denk dat ik nu al zeker 900 Km gereden heb en het motorseizoen moet eigenlijk nog beginnen.
Marlies heeft nu ook een motorpak met handschoenen, alleen nog een andere helm en motorlaarzen, en dan heeft ze alles compleet.
Ik heb waarschijnlijk de oplossing hoe ik kan navigeren met behulp van de iPhone.
Ik kan nu routes van internet halen en ze vervolgens in mijn iPhone zetten en ze dan rijden, was even zoeken en je hebt er wel een paar programma's voor nodig een een iPhone die gejailbreakt is.
Binnenkort zullen we dat testen en dan zal ik er vast en zeker op deze site melding van maken.

Word vervolgd, Toedels IKKE


24-02-2011

We zitten al weer vollop in het nieuwe jaar, mijn eerste Kilometers voor dit jaar zitten er al weer op, het is nog geen maart en ik heb al meer dan 250 Km gereden en zoveel mooi weer hebben we nog niet eens gehad.
We hopen op een prachtig seisoen met vele mooie veilige kilometers, mooie routes en prachtig weer.
Ik ga binnenkort saampjes met mijn vriendin Marlies, kleding kopen, ze heeft natuurlijk ook een motorpak nodig, jas, broek, helm, handschoenen, laarzen en dan hebben we het wel.
Goede en veilige kleding garandeerd natuurlijk nooit dat je bij een ongeluk er ongeschonden afkomt maar het beschermt in ieder geval beter.
En zonder motorpak komt er niemand achterop, en dan is het touren maar nu is het wachten op beter weer.
Ik heb me wel voorgenomen meer fotos te gaan maken en ook sommige hier te plaatsen, niet alleen voor jullie maar ook voor mezelf, leuke herrinneringen voor later als ik groot ben haha.
Marieke wel haar motorrijbewijs nog halen, Laurens haar vriend heeft motorrijbewijs, mijn zuster en zwager ook, dus een paar mooie ritten moeten er dit jaar toch zker te maken zijn.
Afgelopen jaar hebben we er ook een paar gemaakt, tussendoor een paar terrasjes pakken, heerlijk.
Jullie lezen het, plannen genoeg, dus word vervolgd.

Toedels van Biker IKKE

 

 

07-08-2010

Vreemd dat motorrijden steeds mooier word, misschien omdat je langzaam maar zeker wat meer ervaring krijgt, niet dat ik een goede motorrijder ben maar je leert toch elke keer weer bij en foutjes blijf je toch maken, en dan heb ik het o.a. over inschatting foutjes.
Maar dat zal altijd wel zo blijven, je leert natuurlijk elke keer weer bij, je word meer een met je motor door veel te rijden.
Ondanks dat ik geen goede motorrijder ben geniet ik met volle teugen van de mooie ritjes, en de power die je onder je hebt.
Gisteren hebben we 200 Km gereden met drie motoren, mooi ritje even de wijzer op 180 Km gehad, vreemd ik ben eigenlijk een rustige rijder, maar vind het gassen ook steeds mooier worden, vooral omdat je zo op 140 Km zit, en dat is ook lekker.
Ik denk dat de combinatie van diverse dingen het motorrijden zo mooi maakt, snelheid, power, wendbaarheid, het gevoel van vrijheid, enz.

Toedels IKKE, keep on rolling

 

07-03-2010

Onze tweede toerrit zit erop, eergisteren hebben we ruim 100 km gereden, en vandaag denk ik de helft.
Motorrijden is heerlijk om te doen, en is verslavend, het rijden op een motor kun je bijna niet omschrijven, het is een gevoel.
Er zijn veel mensen die het heerlijk vinden om met de auto pittig te rijden of misschien wel hard, met een motor kun je zeker hard rijden, maar dat is het niet vind ik.
Ik vind en dan heb ik het over mijn menig dat je ten eerste wendbaar bent, je rijd overal omheen of doorheen als het ware.
Inhalen is heerlijk om te doen, je rijd achter een auto, en je geeft een dot gas, en je bent er voorbij, de power is immens.
De combinatie van het vrije gevoel, de wendbaarheid, de snelheid, en misschien nog wel meer is het, haha niet te omschrijven zei ik toch.
We hebben in die twee dagen alle buurtschappen wel gehad, als het warmer word dan gaan we echte toerritten maken, een paar dingen storen me nog en dat is de communicatie, als je wilt praten dan moet je stoppen, en het navigeren.
Voor de communicatie hebben we waarschijnlijk een oplossing, iphone daar kun je een programma opzetten, die werkt als een walkie talkie, Nick en Marieke hebben beide een iphone, maar Marieke kan er pas eind van deze maand mee bellen, en dan kunnen we het uittesten, ook navigatie kan er op een iphone, maar alleen tomtom, en geen carmin, maar ook dat komt goed.
Een echte Carmin voor op de motor is prijzig, wie weet ooit.
Maar onze eerste twee ritten zitten erop hopelijk volgen er nog velen.

Word vervolgd, IKKE

Eindelijk is het zover, mijn motor wordt weer gemaakt, en op deze pagina zal ik regelmatig dingen schrijven over mijn motor, en alles wat we mee maken, nou een ding is zeker en dat is dat we een paar flinke tourritten gaan maken, saampjes met Marieke of Nick,
Nick wil als hij zijn autorijbewijs heeft ook wel motorrijbewijs halen, is niet echt een goedkoop grapje dus daar zal het op vast zitten, je bent zo 1500 euro kwijt, en dan heb je alleen nog maar een papiertje.3

Het is natuurlijk prachtig om routes te rijden met een motor, en je kunt met een tomtom op je telefoon bijvoorbeeld al een heel eind komen, routes kun je overal vinden, en ook routes die je in je tomtom kun zetten en dan de route kunt rijden, klik maar eens op onderstaande link, daar kun je heel veel routes vinden die je met behulp van de TomTom of Garmin kunt rijden.

Nu is het lastig om met een mobiele telefoon routes te rijden, je zet niet maar zo je telefoon op het stuur en klaar is Clara nee!! dat gaat niet, je moet toch wel denken aan de trillingen en regen die er kan vallen.
Maar ik heb goed nieuws, er is een systeem op de mark die het mogelijk maakt je MDA op de motor te bevestigen, waterdicht schokdempend en goed te bevestigen op het stuur van de motor, en is ook een heel stuk goedkoper dan een speciale navigatie systeem voor op de motor, klik maar op onderstaan de link.

Naar systeem voor MDAs

http://www.innocatch.nl/index.php?ProdGroup=OBARMOR1900

Het lijkt mij in ieder geval een goede oplossing.

Naar Motorroutes Nederland

http://gpstracks.nl/motorroutes-nederland.php?id=2417#

Naam v/d route: Mooi Twente
Startplaats: Haaksbergen
Afstand: 142 km
Geplaatst op: 27-02-2008
Start Co÷rdinaat: N 52.150070   -   E 6.728680
Geschikt voor: Route is geschikt voor GarminRoute is geschikt voor OnrouteRoute is geschikt voor TomTom

zo ziet het eruit, je kunt soms ook de reacties lezen van motorrijders die deze route gereden hebben, zodat je van te voren al weet of het de moeite waard is of niet, de route mooi Twents is dus 142 km lang, en dit is de route die we het eerst gaan rijden, onderweg lekker een terrasje pakken, paar kiekjes nemen en die plaats ik dan weer op deze site.

 

Wordt vervolgd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIEUW !!! NIEUW !!! NIEUW!!! NIEUW !!! NIEUW !!!

Nou zit ik al een heel verhaal te schrijven over TomTom, (zie hier boven), en alles over routes. Maar ik heb nu waarschijnlijk het ei van Columbus gevonden.
Ik ben in het bezit van een MDA de HTC TyTn2, op deze telefoon heb ik de versie TomTom staan.
Veel motorrijders gebruiken Garmin op de motor als navigatie, maar er hangt een stevig prijskaartje aan het systeem Garmin, het begint vanaf  600,00 euro, nou dat heb ik er niet voor over.
Maar wie niet sterk is moet slim zijn, we (Nick en Ikke) hebben Garmin software
http://www.mobilecowboys.nl/nieuws/5905
(2008versie) gedownload, en op mijn MDA gezet, dus die werkt nu onder Windows Mobile.
Als tweede hebben we de MapSource op de pc gezet, deze software ook van Garmin hebben we ook gedownload, winkelprijs 125,00 euro ongeveer.
Met MapSource kun je thuis routes plannen die je later dan weer kunt invoeren in je MDA, en dan kun je de route rijden, de mogelijkheden zijn enorm.
De meeste motorclubs gebruiken Garmin, de  routes die worden aangeboden via internet zijn bijna altijd geschikt voor Garmin.
 

Dus wat hebben we nodig.

Ik heb nu dus gratis software, een MDA (telefoon) had ik al en mijn bezit.

Een kabel met zekering naar de accu, is met water dichte stekker.  12,40 euro
Een kabeltje met sigaretaansteker waterdicht, ca  10,00 euro
De waterdichte Amor 1900  84,95 euro excl. verzendkosten
Bevestiging beugel voor aan de motor  39,95 excl. verzendkosten

TOTAAL 147,30 euro

Kortom voor 160,00 euro ben je helemaal klaar, besparing ongeveer 550,00 euro.
En dan heb je toch een Garmin, okÚ het was een heel gepuzzel, maar dan heb je wel een zeer goed alternatief, voor weinig.
We hebben het systeem in de auto getest en het werkt beter dan ik zelf verwacht had.

Wil je er meer weten?????, stuur dan een mail naar....
thejoker@life.nl

T.J.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug Naar Mijn Motor En IKKE