??-03-2012

Ik heb een slipcursus met de motor gedaan in Rijsen, echt heel leerzaam, weinig praktijk vond ik zelf, maar heb er toch veel van opgestokne, dingen die ik in de praktijk hoop toe te passen.
Er is een youtube filmpje van deze cursus klik op de link.

http://www.youtube.com/watch?v=CRLcHJ8uqEA

Ik raad het iedereen aan om een keer zo'n cursus te doen, denk er zelf over om een keer een dagdeel een cursus te volgen, de cursus die wij hebben gedaan was twee uur, waarvan een uur theorie.

IKKE

16-05-2010

We rijden wel maar echt een toerrit hebben we nog niet gemaakt, wel een beetje rondrijden in de omgeving maar echte ritten dus nog niet, we hebben er wel plannen voor dus dat komt goed, laurens de vriend van Marieke heeft ook een motor, en met een groepje is natuurlijk veel mooier dan in je uppie.
Ik heb een navigati systeem uitgezocht, nog niet gekocht maar ik denk wel dat ik mijn keuze heb gemaakt, als je routes wilt rijden is dat wel zo handig, kaartlezen op een motor is ook niet handig.
Het systeem van Carmin de Zumo 660, zal het worden denk ik, hoewel ik ook al een paar negatieve dingen er over heb gelezen, dus helemaal zker is het nog niet.
Gisteren heb ik nog wel even een ritje gemaakt van 79 km, heerlijk, een stukje 140 km, even de eventuele stress wegrijdem zeggen ze, nu heb ik geen stress maar het is wel heerlijk om te doen.

IKKE

05 December 2009

De tijd van motorrijden is voorbij, het is december, en dan worden de weersomstandigheden een stuk minder, natuurlijk kun je wel rijden maar gladde wegen en de kou, zijn niet echt aantrekkelijk om te rijden.
Ruim 500 Km heb ik nog kunnen rijden, ondanks het slechte weer, veel wind en regen, nu is regen niet zo'n probleem maar wind en vooral de rukwinden zijn niet echt ideaal.

IKKE

 
17 November 2009

De eerste 250 Km zitten er al weer op, vandaag veel door het dorp gereden, vele afslagen en bochten, op jacht naar het gevoel die je moet hebben, nu heb ik het gevoel wel, maar het is een beetje stug.
Maar het gaat al een stuk beter, ook de motor van me afdrukken gaat al weer een stuk beter, het is moeilijk uit te leggen wat dat betekent, maar motorrijders weten wel waar ik het over heb.
Moet wel eerlijk bekennen dat het de eerste paar keer erg stroef ging, veel oefenen en veel km maken dat is het allerbeste, maar met de winter voor de deur zal dat niet gaan, ik pak de mooie dagen maar en we zien wel hoe ver we komen, hopen op een hele zachte winter.
Vandaag ook even de kabels van de accu lader eraan gezet, kan er een acculader aan pluggen en ook USB stekker voor mijn telefoon, of andere dingen.
Er zit een water dichte stekker aan, en die licht onder de zitting, kan er dus makkelijk bij.
Het is echt heerlijk om te rijden, ondanks dat je moet wennen, motorrijden is niet te omschrijven, het mooiste vind ik wel, lekker rustig rijden en op de vlakke stukken even de power voelen, met beleid dat wel, maar de power, de snelheid, tja alles bij elkaar, maakt motorrijden zo mooi, ondanks dat het gevaarlijker is dan autorijden.
In deze tijd van het jaar is het nog meer opletten dan normaal, er ligt veel modder en bladeren op de weg, en die zijn gevaarlijk.

IKKE

14 November 2009

Jullie zullen het niet geloven, maar ik heb mijn motor terug, er moet nog een stuk in de kuip, maar ik kan weer gassen door het Twentse, en Gelderse landschap, en de rest van de wereld, haha.
En nu maar hopen dat ik meer geluk heb dan de vorige keer, dat ik nu wel veilig van a naar b kom.
Ik hoop dat ik nog vele verhalen mag en kan schrijven over ik en mijn motor, dat zou super zijn.
Volgend jaar maar een paar flinke tourtochtjes maken als alles het toelaat.
Dus word vervolgd..........

04 augustus 2009

Tja, wat moet ik zeggen, mijn motor is nog steeds niet klaar, nu is er weer een verkeerde koplamp, langzamerhand heb ik er de buik wel vol van, de mooie dagen verstrijken en ik kan niet toeren op mijn motor, en dat is wel erg zuur.

25 mei 2009

Morgen (26 mei) ga ik even naar Markelo, kijken hoe het met de motor gaat, of alle onderdelen al binnen zijn.
De kuip delen komen ergens uit het buitenland, en gaan dan nog naar een spuitbedrijf.
Vier weken geleden heb ik toestemming gegeven voor reparatie, en dan moet alles nog besteld worden en dat gaat natuurlijk ook niet van de ene op de andere dag.
Eerlijk is eerlijk, het kan mij nu niet snel genoeg gaan, ik ben er helemaal klaar voor.
Wij!!, de kinderen en ik hebben al wat leuke routes in de planning.
Jammer dat er maar een achterop kan, dan komt er nog een rit met mijn zus en zwager.
Dus van mij mag de motor nu al weer voor de deur staan.
Montage van alle onderdelen is nog geen dag werk, het dashboard was al binnen, en alleen de nieuwe koplamp kwam nog.
Dus hopen dat hij morgen goed bericht heeft, het is nu prachtig weer, motorrijders weer.
Ik heb me afgelopen week een Optimate 4 aangeschaft, motorrijders weten vast wel waar ik het over heb, het is een acculader, maar is er ook een die je accu onderhoud, dus een of twee keer per jaar hang je de accu eraan, en die word dan weer geoptimaliseerd.
De onderdelen voor de stroom voorziening van mijn MDA zijn er ook, alleen een kabel nog maar die kan ik pas kopen als de motor er is, ik krijg nu een sigaretten aansteker  aansluiting op de motor, die doormiddel van een deksel waterdicht is.
Kan ik er van alles inpluggen, zelfs een lamp als ik dat zou willen, een handig stopcontactje dus.
Morgen weten we meer, hopen dat het niet meer lang duurt.

IKKE

28 mei 2009

Begin volgende week gaat de motor eindelijk op de brug, de kuipdelen worden nu gespoten, volgende week word er  dus begonnen met de montage en als de kuipdelen er zijn alleen nog de  eindmontage.
Eindelijk schot in de zaak dus, ben er erg blij om, hooguit nog twee weken en dan kan ik weer motorrijden, als alles mee zit tenminste.

IKKE
 

02 juni 2009

Zo deze week is het zo ver, de reparatie van de motor gaat beginnen, vele maanden geleden heb ik een schuiver gemaakt, door geblokkeerde rem, het schijnt zo te zijn dat je bij een noodstop veel kans hebt om onderuit te gaan, wil je dat echter voorkomen moet je toch wel een motor met ABS.
Klik even op de volgende link en zoek dan even op ABS, je kunt dan horen en ook zien wat de voor  en nadelen zijn van ABS.
Een ding is zeker, dat als ik ooit een andere motor ga kopen en ik heb er de centjes voor dat ABS niet zal ontbreken, veiligheid voor alles.

IKKE

06 juni 2009

Ik had gehoopt dat deze week de motor klaar zou zijn, helaas, dat is dus niet gebeurt, mijn hoop is nu gevestigd op de volgende week, het is wachten op de gespoten kuipdelen, en die komen pas begin volgende week bij de garage aan.
En dan kunnen ze de motor afmaken, dus nog even geduld.

Word dus volgende week vervolgd.

IkKE

 

09 juni 2009

Deze week zou de motor af moeten komen, ben erg benieuwd of het lukt, ik heb zelf geen flauw benul hoeveel werk het is dus, moet ik maar afwachten, haha er zit ook niets anders op, ik ben er in ieder geval wel klaar voor, ehm al een hele tijd.

IKKE

 

13 juni 2009

Vandaag is het precies 40 weken en 2 dagen geleden dat ik een ongeluk heb gehad met mijn motor, en hij is nog niet klaar, tja, de onderdelen van de kuip zouden deze week van de spuiter komen, maar nee dus, het word een week later.
Kan niet zeggen dat ik er vrolijk van word, ik vind dat het nu lang genoeg geduurd heeft, is ook een beetje mijn eigen schuld.
24 april heb ik toestemming gegeven voor reparatie en dat is ook al weer  7 weken en 1 dag geleden, of de tijd vliegt of het duurt erg lang, het kan beide zijn, een ding is zeker het voelt als een zwangerschap haha is ook ongeveer 40 weken.
Laten we het maar van de positieve kant bekijken, er zit niets anders op.

IKKE 

Terug Naar Mijn Motor En IKKE