Hallo Lezer

            Vanaf 1 januari 2018 kun je de blog's van de maand lezen op...

                                         BLOG v/d MAAND


                                         TOEDELS IKKEDecember Blog 2017

Vandaag is het 31 oktober en zit ik me te bedenken waar de December blog over zal gaan!

Nou dat is makkelijk  deze keer het gaat over de terugkomst van Nick mijn Zoon

Deel een….. het Voorwoord..(tis net of je in de kerk bent)

28 November vertrekt Nick om 21:05 vanaf Lima Airport, om op Madrid Airport te landen om 14:30 uur.
30 November om 06:35 vertrekt Nick vanaf Madrid Airport om te landen op Brussels Airport in België om 09:00 uur in de morgen tenminste als er geen vertraging is!
Hij is op 23-03-2015 vertrokken naar Peru en daar was hij dus twee jaar en 8 maanden als hij terug komt.
Nu is tegenwoordig door internet de afstand klein geworden en je kunt doormiddel van chat programma’s met elkaar kletsen, of zelfs met Face Time dat is live met beeld erbij!
En dat hebben we zeker wel gedaan meestal bij computer problemen of iets in die geest, maar het is toch heel anders dan onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar te zitten kletsen!
Ook krijg je er weinig van mee hoe Nick daar leeft in Peru je ziet wel eens een foto of iets in die geest, maar hoe het leven daar is daar krijg je weinig van mee!
Ik weet dat de internet verbinding in Peru slecht en langzaam is en soms is er helemaal geen internet of elektriciteit!
Ook het eten is anders dan in Nederland, het is natuurlijk een heel ander land en een andere cultuur en het zou vreemd geweest zijn als ze daar het zelfde aten als in Nederland, duhh
Maar goed nog zo’n 30 dagen en dan is hij in België en wij Marieke, Marlies en ik zeg de gek gaan hem ophalen!
Marlies, Marieke en ik hebben toen Nick en Evelyn toen ook weggebracht.
Nu is het een heel eind rijden naar Brussel Airport in België ongeveer 3,5 uur rijden en ook weer 3,5 uur terug toch zo’n 7 uurtjes in de auto!
Grote box met eten en drinken mee en goede muziek op de radio dan komt dat helemaal goed!
In de paar jaar dat Nick in Peru gewoond heeft is er hier in Nederland en vooral in en om ons huis best wel veel veranderd, voor ons zijn het elke keer kleine dingen maar als je een paar jaar weg bent geweest is het best wel veel denk ik !
In het dorpje waarin wij wonen is al veel veranderd, in het hele dorp zijn de wegen vernieuwd de winkelstraat en alles erom heen, het ziet er een stuk beter uit dan dat het was!
En neem bijvoorbeeld de nieuwe N18, als we bijvoorbeeld naar Haaksbergen, Enschede, Eibergen gaan, dan zie je de veranderingen duidelijk, grote heuvels met zand, omleidingen(bypasses) wegafsluitingen en daarvoor zijn er ook nog eens veel bomen gekapt en veel huizen afgebroken!
Nu gaat dat voor ons geleidelijk maar voor iemand zoals Nick die een paar jaar weg is geweest is dat ineens een hele verandering!
Ik vind zelf al dat de omgeving een mega verandering ondergaat, bepaalde wegen zijn afgesloten of tijdelijk aangelegd om de bouwplek heen, bruggen zijn gebouwd enz. enz. !
Hoeveel huizen zijn er wel niet afgebroken omdat ze plaats moesten maken voor de nieuwe N18, dus alleen daarom al zal Nick de omgeving niet meer terug kennen!
Toch wen je er ook weer snel aan, de mens kan zich snel aanpassen aan veranderingen, uitzonderingen daargelaten  want sommige willen zich ook niet aanpassen, maar dat is een ander verhaal!
Nick zal er geen moeite mee hebben een keer op en neer naar Enschede en je weet niet anders, als we straks de eerste paar keer over de nieuwe N18 rijden zal dat voor ons zelf ook erg vreemd zijn!
En hier in huis is ook het nodige veranderd een nieuwe schuur met badkamer in aanbouw, de tuin is anders en ook hier in huis is het nodige veranderd!
Voor ons is het normaal het zijn vaak kleine dingen die je veranderd, maar ook in dit  geval is het zo dat als je en paar jaar weg bent geweest en dan terug komt, dat het dan best wel veel is!
Ik ben dan ook erg benieuwd naar zijn reacties, hij heeft natuurlijk al wel heel wat foto’s gezien en dus is de verrassing er al en beetje af maar toch in werkelijkheid zal het toch heel anders zijn!
En Nick heeft het bijgelegd met zijn moeder ook dat zal in het begin vreemd zijn, ik vind het een positieve stap het is en blijft je moeder zeg ik altijd!
En ruzies of wat er ook speelt kunnen altijd bijgelegd worden, al moet de een meer water bij de wijn doen dan misschien de andere!
Maar goed het begin is er, ook voor ons zal het even wennen zijn dat hij weer in NL is, maar ook weer handig hij is ICTer dus kan hij mooi alles in orde brengen.
Ik heb nog veel dingen hier in en om het huis waar ik best wel twee extra handjes voor kan gebruiken, vader en zoon momenten dus, haha
Maar goed nog 30 dagen geduld en dan is het zover, hij vertelde al dat hij als eerste een broodje kaas wil eten, want Hollandse kaas dat had hij wel gemist vertelde hij!
Nick is dus echt een kaaskop (grinnik).

Deel twee van de december blog Nick IN Nederland!

 

  

 

 

 

 

IKKE

 

 November Blog 2017


Als ik God was………………..wat zou je dan veranderen??

Ojee……..wat een vraag heb ik mezelf gesteld!!

Ik denk dat iedereen meteen zichzelf stinkend rijk gaat maken en alles wat erbij hoort, ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken!!

Maar……

Maar als ik God zou zijn wat zou ik dan veranderen?, het vreemde is dat ik over deze vraag wel eens heb nagedacht!
Toen ik voor het eerst nadacht over deze vraag dacht ik dat het antwoord simpel zou zijn!
Maar al gauw bleek dat toch niet zo te zijn, voor elke positieve verandering komen er weer negatieve voor in plaats!
Stel ik was God en ik zou bijvoorbeeld de wereld mogen veranderingen wat zou stap een zijn?

Stap een ik zou alle mensen gelijk maken, tja je moet ergens beginnen, maar het vreemde is dat iedereen gelijk is, alle mensen zijn  al gelijk helaas worden ze niet als gelijke gezien!
Oké…dan maak ik het zo dat iedereen elkaar dan ook als gelijke ziet, blank en gekleurd, gelijk (wat eigenlijk ook zo is maar niet iedereen zo ziet), man en vrouw gelijk ehm ik weet niet of dat gaat werken omdat mannen en vrouwen totaal verschillend zijn, ik laat dat dan maar zoals het was!
We zijn gelijk maar ook verschillend, maar gelijk in rechten en plichten, gelijk in de liefde voor elkaar en goed voor mens en dier!
Hoe vreemd het ook mag klinken maar zo is het eigenlijk ook al oké deze stap slaan we maar over, pfff.

Stap twee, ik maak het zo dat er geen oorlogen meer zijn en dat ruzies ook niet meer bestaan, ik beslis dus dat we geen oorlog meer voeren en dat we ook geen ruzie meer maken!
En dat we al het geld dat we spenderen aan wapens dat we dat gebruiken om onze aardbol weer gezond te maken!
Stap twee bevalt me wel, we maken hier stap een van en dat zou een goede beslissing zijn!
Nu vraag ik me ook wel af hoe het zal gaan als we verschil van mening hebben, ik zeg dat is van mij en de ander zeg nee dat is van mij!
We maken geen ruzie meer maar hoe lossen we dit op, misschien dat we het eerlijk kunnen delen?
Neem jij het maar!!, nee ik wil dat jij het neemt, ik wil het niet hebben, ik ook niet ojee…. Je zou er een oorlog van kunnen beginnen!
maar gelukkig dat kan niet meer omdat oorlogen en ruzies niet meer bestaan!
Bij mening verschillen zullen partijen water bij de wijn moeten doen… top!!

Stap drie, alle mensen hebben allemaal een dak boven het hoofd genoeg te eten en te drinken!
Dat zou super zijn hongersnood en het probleem drinkwater is opgelost, en ik voeg er ook nog aan toe dat ieder mens voldoende vrienden heeft en alleen maar leuke mensen om zich heen!
Stap drie vind ik een mooie stap.

Stap vier iedereen is even rijk en even slim, lijkt me ook handig er zijn geen domme mensen meer en er zijn alleen maar slimme mensen!
Ojee!!, als ik over stap vier ga nadenken krijg ik een naar gevoel, en ben ik bang dat deze stap niet gaat werken!
Als iedereen slim was dan deed er niemand meer het domme werk!, iedereen ging doorleren om later een top salaris te verdienen!
Goede baan goed salaris je kent het wel, ik ben bang dat deze stap niet goed is voor de mensheid!
Ehm, we veranderen stap vier in stap vier b. stap vier gaat niet door, stap vier b wordt dat er zijn minder rijke mensen en minder armen mensen zijn, ik breng de boel dichter bij elkaar!
Misschien dat dat beter gaat werken, in theorie zou het kunnen werken, ja dat denk ik wel!
Ik wil wel dat er helemaal geen armoede bestaat, poef klaar…….

Stap vier, geen aardbevingen, natuurrampen meer!

Stap vijf, De aarde is weer gezond maken en in balans brengen!

Zo kan ik nog wel honderd stappen opschrijven maar dat ga ikke niet doen!

Als ik God was en ik zou dingen kunnen veranderen dan was alles perfect en iedereen was rijk en werd oud en nooit ziek enz enz
Helaas gaat dat echt niet werken maar dat is mijn menig!!

Nu vraag ik me af als dezelfde vraag zou worden omgezet naar………..

Als ik God was……………..wat zou ik dan aan mijzelf veranderen???

Ojeee nu wordt het een stuk ingewikkelder!!!!!!!!

Nadat ik van ver weg gezonken in mijzelf weer de aandacht bij deze Blog heb, kan ik mededelen dat ik niet al mijn wensen hier aan jullie ga vertellen!
Ik zou mezelf misschien wel een weelderige bos haar geven, of een uiterlijk al een prins of iets in die geest!
Het vreemde is hoe langer ik er over nadenk en dat is heel lang mijn gedachten zweefden ver van hier geloof me!
Maar hoe langer ik er over nadenk des te minder ik aan mezelf zou veranderen!
Oké er zijn wel en of twee dingen, zoals mezelf weer een stuk jonger maken, maar dan wel met de kennis die ik nu heb!
Ach weet je eigenlijk is het ook niet belangrijk, ik ben ik gewoon een man waarvan zijn ouders van de boer komen, ik heb twee rechterhanden en een goed hart (denk ik zelf)!
Je zingt zoals je gebekt bent en zoals de ouders zingen piepen de jongen!

Het vreemde is dat ik zo nu en dan doe aan zelfreflectie, ik hou mezelf een spiegel voor en bedenk dan wat ik aan mezelf moet of kan verbeteren!
En geloof me dat is een stuk moeilijker dan je denkt, je moet je eigen tekortkomingen op tafel leggen voor je zelf, tekortkomingen die je misschien niet wilde zien!
Ik heb de laatste jaren mezelf daardoor wel beter leren kennen en ik heb ook gekeken wat ik kan doen om het anderen beter naar hun zin te maken!
Nu is humor er een van, lachen is gezond toch?, ik heb geleerd om ergens sneller overheen te stappen maar ook om soms ergens afstand van te nemen!
Ik heb mijn geduld verbeterd ik heb geleerd om mezelf te veranderen om het daardoor voor anderen makkelijker te maken!
Ik heb  ook ontdekt dat je het echt niet iedereen naar je zin kan of kunt maken!
Ik ben er nog lang niet, dat vind ik van mezelf ik worstel nog met een paar dingen en een ervan is dat je door een goed mens te willen zijn, dat je dan soms te toegefelijk wordt, je instelling wordt te makkelijk en dat is soms niet goed voor je geweten!
Soms kroppen dingen zich dan op en dat is helemaal niet goed voor je gezondheid!

Nu moet ik alweer terug komen op mijn  vraag…..

Als ik God was………………..wat zou je dan veranderen??

Weet je misschien is het antwoord wel een stuk simpeler!

Ik kan misschien niet de wereld veranderen maar ik kan wel mezelf veranderen, en weet….

DAT HET ALLEMAAL BIJ JEZELF BEGINT!!!!!!!!!!!!!!!!!

En dat geldt voor alle mensen op deze aardbol, als er niemand op deze wereld een oorlog zou willen, dan zou die er ook niet komen!!
En zo kan ik wel een hele lijst bedenken, het begint bij jezelf!

En dat is mijn mening en daar moet je het mee doen!!

IKKE


Oktober Blog 2017

Ik maak even tijd…….

Ik vraag me steeds vaker af waarom de tijd voor mijn gevoel steeds sneller gaat!
Ik kan me nog wel herinneren dat mijn moeder me wel eens heeft verteld dat naarmate je ouder werd de tijd sneller ging!
Ik protesteerde dan tijd kan niet sneller gaan over honderd jaar is een uur ook nog zestig minuten en een minuut ook nog zestig seconden, dus tijd kan niet sneller gaan!
Nu ben ik zelf inmiddels wat ouder geworden en tja hoe vreemd het ook mag klinken voor mijn gevoel gaat de tijd inderdaad sneller, de dagen vliegen voorbij zelfs de maanden en jaren zijn zo weg!!
Belachelijk gewoon…natuurlijk zijn er wel eens momenten die je liever voorbij ziet vliegen dan kruipen maar soms is de dag al voorbij voordat je er pas goed aan begonnen bent(grinnik).
Nu was het eigenlijk niet de bedoeling dat de september blog over tijd ging of gaat.

Maar soms schrijven de woorden zich als vanzelf op en is de pen de baas.

Seconden worden minuten, minuten worden uren, uren worden dagen, dagen worden maanden en maanden worden jaren.

Vreemd….hoe snel tijd kan gaan, tijd vliegt, je wilt iets doen op het ene moment terwijl het andere moment al weer aanbreekt en al weer voorbij is.

Je gedachten lopen voor je uit en de tijd rent er achteraan als maar sneller en sneller.

Plotsklaps val je stil in de tijd….een tel worden twee tellen,
twee tellen worden vier tellen en maar door en maar door!
Je staat stil in de tijd….je gedachten blijven hangen, een moment bewegingsloos, dan vliegen plotsklaps als in een flits de herinneringen met flinke snelheid door je hoofd!!
 Prachtige momenten snel, de slechte momenten traag maar voorbij gaan ze
om vervolgens te verdwijnen in de achter ons liggende tijd.

De verloren tijd is nooit meer in te halen, de tijd gaat de verkeerde kant op en werkt niet in ons voordeel.

De tijd steelt onze tijd om het vervolgens te schenken aan onze verloren tijd, zelfs tijd wordt verleden tijd.
Er is geen balans, tijd blijf tijd.

De tijd tikt, de tijd tikt als een klok, de tijd tikt als een bom,
de tijd tikt, tikt tot aan het einde.

Het einde…..
Tijd tikt niet meer, de tikken liggen in het verleden,
waar is de tijd gebleven, waarheen is het gegaan?
Waarom ging de tijd zo snel?.

Een lange stilte is nu aangebroken, de tijd heeft met een diepe buiging plaatst gemaakt.
Plaats gemaakt voor de eeuwigheid.

De eeuwigheid, de eeuwigheid is stil, stiller, stilst, geluidloos kwam het aangeslopen wij zagen het niet aankomen…….want wij hadden…..wij hadden en dit zal je vast niet geloven.
Maar wij hadden geen tijd!!!

Het vreemde van tijd is dat het voorbij gaat zonder dat je het in de gaten hebt, soms kun je veel doen in een uurtje en op een ander moment heb je aan een hele dag al bijna niet genoeg!
Soms sta ik wel eens een momentje stil bij iets, misschien bij het afscheid nemen van iemand…. Of wat dan ook.
Maar hoe lang je ook stil staat in je herinneringen tijd doet dat zeker niet!
We leven in een wereld die je best gehaast kunt noemen iedereen is altijd druk met van alles en niets!
Ook ik ben er een van, ik ben ook altijd druk met van alles en nog wat en soms in een van die momenten dat ik stil sta.
In zo’n moment bedenk ik me dat hoe druk je ook bent in het leven, dat je ook tijd moet maken voor niets!
Tijd vrij maken voor momenten dat je eens een keer lekker niets doet.
Of je gaat even een wandeling maken, een terrasje pakken of even de stad in, in ieder geval dingen die niets met werk te maken hebben.
Ik kan me nog herinneren dat er ooit eens iemand mij vertelde dat we allemaal dood willen, ik verklaarde hem natuurlijk voor gek ik wil echt niet dood!
Maar vervolgde hij hoe vaak heb jij niet van die momenten gehad dat je zou willen dat het morgen was, of dat het een week later was omdat je dan misschien wel op vakantie gaat!
Nou als jij wilt dat het volgende week maandag wordt omdat je dan op vakantie gaat dan sla je bijna en week over, in een fractie ben je dan zo een weekje ouder!
En dat zou dan betekenen dat je dichter bij het einde komt en dat wil je toch niet of heb ik dat mis??
Tja bedacht ik me dat dat wel waar is………….toen viel er een stilte net zoals nu terwijl ik dit schrijf.
Hoe vreemd is het dat je gedachten ineens kunnen afdwalen naar ik weet niet hoeveel dingen tegelijk, ik zou het niet eens allemaal kunnen opschrijven zoveel!
En als ik het zou doen dan komt het woordje dood er zeker in want dat is wat ons allemaal wacht!
En als er een ding is waar ik me niet mee bezig wil houden dan is het wel met de dood!
Ik leef nu en in het nu moet je leven, ik heb in het leven veel geleerd en een ervan is om niet te ver vooruit te kijken!
Ik weet uit ervaring dat de tijd heeft bepaald dat alles toch anders gaat, verwacht je het een dan krijg je het andere!
Zo gaat dat nu eenmaal in het leven het is zo onvoorspelbaar als wat, je kun plannen maken voor de toekomst over ik weet niet allemaal wat, maar zo werkt het leven niet………..helaas.
Ik heb in het verleden zoveel plannen gemaakt, plannen die een eind in de toekomst lagen en nu jaren later weet ik en schrijf ik uit ervaring, dat je dat niet moet doen!
Plannen maken prima ook voor de toekomst, maar blijf realist en besef dat een groot deel van deze plannen toch anders zullen verlopen!
Een glazen bol zou handig zijn je weet dan wat er gaat komen, maar zou jij een glazen bol willen hebben die jou met een zekerheid van 100% de toekomst zou kunnen voorspellen??
Nou ik wil er geen ook al was hij gratis, een glazenbol zou dan ook alle nare dingen voorspellen en wie weet zijn het wel verschrikkelijke dingen die misschien niet alleen voor jou voorspeld worden maar ook voor iedereen om je heen!
Nee!...ik zou het niet willen weten het leven is nu eenmaal zo, wat komt dat komt en je moet het maar nemen zoals het is…

Helaas kan ik niet verder schrijven, ik heb namelijk geen tijd meer, haha


IKKE

 


September Blog 2017

Mijn vorige blog is ontstaan doordat ik geen idee had waarover ik wilde schrijven, het vreemde is dat ik dat nu ook heb maar ook weer niet!
Ik wilde een stuk schrijven ehm een blog over alles wat er nu in de wereld gebeurt en dat is heel wat!
Neem het schandaal met de eieren nu hoef het hier niet uit te leggen het is zoveel in de media geweest dat iedereen het wel heeft gehoord!
Van de eieren gaan we naar de kippen tja, er worden vrachtwagens vol dode kippen afgevoerd omdat ze geruimd moeten worden!
Tja, geen uitstel van executie voor de kipjes, nop! ze zijn zelfs wat eerder aan de beurt, ze worden vergast misschien is dat beter dan gevangen worden en dan met vast teveel kipjes in kisten vervoerd worden naar de slacht waar ze vervolgens opgehangen worden, verdooft worden (in zover dat mogelijk is ) en hun keeltje word doorgesneden, tja als ik kip was en mocht kiezen dan wist ik het wel!
Pas geleden zijn meerdere mega stallen afgebrand met ik weet niet hoeveel varkens erin, ze konden geen kant op, nood uitgangen zijn niet nodig en brandblus installaties zijn ook niet verplicht, ook hier geen uitstel van executie!
Misschien dat ze de boeren ook eens moeten opsluiten en dan het schuurtje in de fik moeten steken zodat ze even kunnen voelen hoe het is om opgesloten te zitten in een brandende schuur en nergens heen te kunnen!
Ik ben zelf een vleeseter tja, mijn ouders kwamen van de boer en we zijn er groot mee geworden!, nu ben ik niet tegen het eten van vlees (wie weet in de toekomst) maar ik ben wel tegen het houden van dieren op deze wijze, en dat geldt dan voor alle dieren!
Laatst stond er en interview in de Noaber (maandblad) en dat ging over een boerin die samen met haar man een nertsen fokkerij had of nertsenfarm het is maar hoe je het noemt!
In dat interview ging het over het leven van haar dus niet alleen maar over de nertsen, in de volgende uitgave stonden ik weet niet hoeveel reacties over dat onderwerp er waren zelfs leden die hun lidmaatschap hebben beëindigd alleen maar omdat het over nertsen ging!
Ik ben ook geen voorstander van het fokken van nertsen voor bond maar het is er nu eenmaal zo, als je dan kijkt naar wat er per dag geslacht of gedood word voor de consumptie van vlees dan is dat enorm!
Runderen, paarden, schapen eenden, varkens, kalkoenen, vis en noem het maar op teveel om op te noemen!
En als je dan ook nog eens kijkt naar de rest van de wereld dan wordt het een wel hele lange lijst, nou dan doen die paar nertsjes er ook niet meer toe!
Ik denk dat de mensen die zo boos waren op het plaatsen van dat artikel ook vlees en eieren eten en noem maar op.
Denk maar eens aan de legbaterijen ik zie geen verschil met het fokken van nertsen of van de legbaterij kip, ze zitten allemaal in een te klein hokje en moeten aan het eind hun lootje laten!
Tja, het zijn leuke diertjes en dan is het meteen zielig wat dacht je van kalfsvlees en lam of aan al het wild met hun reebruine oogjes dat is ook zielig en zo kan ik nog wel even doorgaan…
Maar goed ik denk dat het houden van dieren anders moet dat de weg naar het stukje vlees op het bord anders moet en ook anders kan maar tja dan moet iedereen die vlees eet ook anders gaan denken en anders gaan eten!
Het proces is al begonnen maar het zal nog jaren en jaren duren voordat het veranderd is!
En ik wilde ook een stukje schrijven over het klimaat, over de bedreiging voor mens en dier, ik kan hier zo een lange lijst opsommen, smeltende gletsjers, extreme hitte, aardbevingen, extreme droogte, overstromingen, aardverschuivingen door teveel regen en dan zwijg ik maar even over het kappen van de boompjes die anders de modderstromen zouden kunnen tegenhouden  en zo kan ik ook hier nog even doorgaan!
Ook hier is de mens er de oorzaak van en ik kan me ook nu niet voorstellen dat we het zo ineens kunnen veranderen of het terug kunnen draaien, het is denk ik te laat!
Er vinden wel veranderingen plaats maar ook hier gaat dat nog jaren en jaren duren, zolang er geld te verdienen is maakt het mensen niet uit of we onszelf naar de eeuwige jachtvelden helpen!!
En dan wilde ik het ook nog hebben over de dreigende oorlogstaal in de wereld, neem Noord Korea en de VS, ik vraag me af hoe lang dat nog goed gaat er hangt iets in de lucht je voelt de spanningen ondanks dat het een eind weg is.
Er zit een mafkees in Korea aan het roer en ook Amerika heeft er ook eentje, twee mensen die ik in staat acht om ons allemaal in de ellende te trekken!
Oké…we kunnen denken dat het is een ver van mijn bed show is en dat ze maar moeten doen wat ze niet kunnen laten, maar het is bijna niet voor te stellen dat wij de hardwerkende mensen die gewoon in vrede willen leven daar niet de dupe van worden!
En wij nuchtere denkende mensen kunnen heus wel op onze klompen aanvoelen dat dit niet echt gezond is voor ons en voor de hele wereld!
Eerlijk is eerlijk ik ben er wel bezorgt over, oké ik laat me door al die mafkezen en gebeurtenissen in de wereld ook niet gek maken!
Ik kan het ook hebben over de aanslagen, gekken die met vrachtwagens en of auto’s inrijden op de mens de onschuldige mens, in het rond gaan schieten als gekken, zwaaien en steken met messen als het maar zoveel mogelijk slachtoffers maakt en op welke wijze maakt ze niet uit!
Ik leef ook op deze planeet oké ik leef mijn leven en doe mijn ding, ik denk dat ik een realist ben en zeker besef dat het niet zo door kan gaan op deze planeet, maar ik besef ook wel dat ik aan die situatie geen veranderingen kan aanbrengen, helaas!
Natuurlijk kun je zelf wel dingen veranderen, misschien wat vaker vegetarisch eten, bezuinigen op energie of er op een andere manier mee omgaan.
Het begint natuurlijk allemaal bij je zelf…………
Gelukkig heb ik ook geleerd mezelf niet gek te laten maken door alles wat er om me of om ons heen gebeurt, ik besef ook wel dat ik geen invloed heb op de situatie tussen Korea en America sommige dingen gaan zoals ze gaan en daar kunnen wij arme zielen niets aan doen!
Maar als je alles bij elkaar optelt en dat doe ik wel eens dan besef je wel dat er een hoop knettergekke mensen op deze planeet rondlopen, die de boel meer dan verzieken voor de anderen, en of het dan nu dictators zijn, psychisch gestoorde gekken, op macht beluste idioten of wie of wat dan ook, ze maken het kapot voor de rest van de aardelingen!
Ik besef dat we ook niet altijd ons gezicht de andere kant op kunnen wenden, en de kop in het zand kunnen steken maar ik vraag me wel eens af wat ik zou kunnen doen om al die boven ons hoofd hangende ellende te stoppen…………………………….nou???, ik denk NADA!!!!!
En dat is het ellendige ook van dit verhaal, je zie het gebeuren en je kan er niets aan veranderen, ik kan er alleen maar voor zorgen dat ik zelf een goed mens probeer te zijn!
En zoals ik al schreef het begint bij je zelf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IKKE
Augustus blog

Ojee….het is al weer zover! ik moet het augustus blog schrijven en zoals gewoonlijk heb ik echt nog geen idee waarover!
Het schrijft een stuk makkelijker als je een onderwerp hebt dan kun je gericht je verhaal schrijven en dan staat hij ook binnen no time op papier!
Soms en dat moment heb ik nu ook dat ik nog totaal geen idee heb, moet ik over de badkamer schrijven mijn trouwe lezers zouden zeggen ojee alstublieft niet dat lezen we de laatste maanden al meer dan genoeg in Ditjes & Datjes!
Misschien moet ik een pas op de plaats maken, mijn ogen sluiten en kijken wat ik dan zie, wie weet!
Nou dat schiet ook niet op, als ik mijn ogen sluit dan hoor ik alleen maar het gesuis van al die fan’s die in mijn pc zitten!
Naast me ligt en kat te slapen, de buurvrouw sleept de grijze container op straat en de buurman kwam voorbij rijden, hij zal wel moeten werken!
Het wordt vandaag een regenachtige dag, ik was al vroeg op en bedacht me dat ik gisteravond vergeten had dat om de container op straat te zetten!
De container was nog maar half vol of half leeg het is zoals je het bekijkt, nou ik heb nog wat puin liggen dus daar kan er ook nog een deel van bij in!
De vuilnisbak die in de keuken staat kan er ook nog bij in, die was ook vol ik heb maar meteen een scheut gloor in de stinkende bak gegoten, dan kan hij straks schoon gemaakt worden!
Nadat ik de vuilnis en plastic afval op straat gezet had bedacht ik me dat het straks gaat regenen volgens buienradar, de slabonen moeten nog geplukt worden, dat heb ik dus ook maar even gedaan!
Mooie slabonen die zullen heerlijk smaken met een klontje boter en vers geraspte nootmuskaat, mmmm.
Onderweg zag ik een dikke slak zitten, die onze plantjes zat op te vreten, het gaat regenen dus dan gaan ze wat hoger zitten, toen ik de slak na het plukken van de boontjes op ging pakken zag ik er nog een paar, ze wonen nu in de groene container!
Ik heb nog een verhaaltje geschreven “de gedachten aan mijn ouders” en dat al op 11 juli voor 08:00 uur!
Ik ben echt een ochtend mens geworden, gistermorgen was ik er al voor 05:00 uur uit, en ik ben om 00:30 weer naar bed gegaan!
Moet wel even schrijven dat ik avonds op de bank in slaap ben gevallen, met een grijze kat op mij die ook een dutje nodig had!
Hier in huis is er altijd een of meerdere katten die aandacht willen, is het geen rode dan is het wel een grijze.
Ze zijn nu in de rui en dat is minder, maar ja dat heb je met huisdieren je hebt de lusten en ook de lasten!
Ik ben een echt kattenmens geworden het zijn bijzondere beestjes met een eigen willetje en karakter en daar hou ik wel van!
Ik pak nog even een kopje koffie, het vreemde is dat ik alleen in de ochtend en dat is meestal vroeg , dan alleen drink ik koffie en de rest van de dag niet meer!, tenzij ik ergens op de koffie ga.
We hebben een koffie machine die als ik op start druk eerst de boontjes gaat malen en dan het hete water door de koffie perst, waardoor er een laagje crčme op de koffie ontstaat!
Alleen het malen maakt zo’n herrie, maar de koffie smaakt prima, en ik drink nu de koffie zonder melk en zonder suiker!
Dat laatste heeft me echt weken gekost, het was een beslissing net zoals stoppen met roken, ik wilde mezelf verplichten koffie te drinken zonder suiker ik ben ehm suiker verslaaft als het ware!
Ik ben een echte zoete kauw tot op het bot, het stoppen met suiker in de koffie zag ik als training van mijn wilskracht!
Ik ben er namelijk achter gekomen dat het trainen van je wiskracht goed voor je is, ehm goed voor mij is dat wil niet zeggen dat dat voor iedereen zo is!
Jaren geleden besloot ik om te stoppen met roken, nou stoppen is een ding en volhouden is ook een ding!
Stoppen kan iedereen maar je hebt echt wilskracht nodig, de wil om te stoppen de wil om nee te zeggen, “ik wil niet!!, ik wil stoppen!
Ik rook niet meer, drink mijn koffie zonder suiker, drink op dit moment geen alcohol meer, nou denk je natuurlijk ook niet minder!
Nee….ik heb een glaasje wijn gehad in ehm ik denk de laatste vijf a zes maanden, ik heb het niet afgezworen maar op dit moment even niet!
En ik voel me er zeker niet slechter door, oké ik moet wat gezonder eten vooral minder vet, en ook suiker blijft een verslaving, toch al met al gebruik ik nu minder suiker dan ooit!
Marlies is nu 14 weken van het roken af, zonder hulp middelen ook puur op wilskracht, maar zoals ik al schreef stoppen is een en volhouden is twee!
Gisteravond de meterstanden doorgegeven voor de afrekening, mijn stroomverbruik is flink gestegen, en gas 4%, nu vind ik de stijging van stroom niet zo erg, van gas wel maar we hadden ook een rare winter dus het is wel te verklaren!
De stijging van stroom is ook te verklaren, als straks de panelen op het dak liggen dan zakt mijn verbruik wel maar tja zover is het nog niet!!
We hebben daarom ook bewust voor elektrische vloerverwarming gekozen in de badkamer!
Nu zullen de negen panelen die op het dak komen ook niet het gehele verbruik dekken maar later komen er nog panelen bij, tenminste dat is het plan!
En plannen kun je wel maken en dat doe ik ook wel maar ik heb geleerd om vooral niet te ver vooruit te plannen of te kijken omdat het toch altijd anders gaat!
Tja, het leven is een grote leerweg en elke dag leren we weer nieuwe dingen en elke dag komt er weer van alles voorbij!
Ik heb het boek Ma gelezen van Hugo Borst, over zijn dement wordende moeder wat een verschrikkelijke ziekte is dat, ik hoop echt dat dat mijn deur voorbij zal gaan.
Tegenwoordig kijk ik ook veel detective series zoals Midsomer Murders, The Coroner en nog heel veel meer, veel zijn er te zien bij Ziggo kanaal 22.
Ik heb er veel bekeken, maar ik heb er ook heel veel gemist, en dus heb ik maar wat series gedownload en op de NAS gezet, ik kijk ze dan via de Apple TV 4 en dat werk echt super!
Ik heb nu een nieuwe serie gedownload New Tricks ook een detective serie, ongeveer 100 delen dus kan ik weer even vooruit!
Als er een nieuwe Apple Tv uitkomt dan gaat de vier naar boven en koop ik een nieuwe, ik kijk zelfs Netflix via Apple Tv!
Wij zijn allemaal Apple fan’s oké! het is niet goedkoop maar het werkt altijd super, en ik heb nog wat Apple wensen, Nieuwe iPad, iPhone, Apple TV en de nieuwe Apple speaker met Siri voor in de badkamer!
Dan kun je vanuit je bad, je muziek besturen, dingen opzoeken op Google, het Licht regelen enz, nou hoe mooi is dat??
Het zijn wensen of ze in vervulling gaan, tja dat zien we dan wel weer ik zeg altijd wensen moet je hebben net zoals doelen, ik kan me niet voorstellen dan je zonder wensen en doelen kun leven!
Nou ik kan dat niet, tuurlijk kun je zonder wensen en dromen leven, maar ik vraag me dan af wat is dan de drijfveer in je leven!
Ik heb een abonnement op Landleven en het blad Noaber en ze liggen in de wc, ehm naast de wc op een mandje, in de wc worden ze ook heel nat haha.
Maar elke als ik naar de wc moet net zoals ieder mens, dan lees ik een stukje verder tot het blad uit is, ik hou van dat landelijke, het landelijke leven, de normale dingen!
Even de moestuin in en de boontjes plukken voor het avond eten, soepje maken met de kruiden die in de tuin groeien en meer!
Heerlijk, gezond en verser kan het niet het geeft mij een landelijk gevoel, en dan kan ik soms even wegdromen in een andere wereld!
Als ik rijk zou zijn, dan kocht ik een boerderijtje, met een moestuin, een boomgaard en zaagde ik het brandhout voor de kachel uit mijn eigen bos!
In de tuin scharrelen een paar kipjes, elke dag en vers eitje, verse groenten en fruit, kwam het drinkwater diep uit de grond, zorgde de zonnepanelen voor de nodige energie en was ik van niemand afhankelijk!
Als ik maar rijk was haha helaas is het niet zo dus blijven we maar werken voor de nodige centjes om ons in leven te houden en voor de wensjes!
Maar in zo’n droom is het leven niet ingewikkeld en gehaast, rust zou denk ik het nieuwe woord zijn ”rust!” niets moet alles mag!
Maar dromen zijn als ballonen als ze niet knappen dan lopen ze wel langzaam leeg!
Elke maand koop ik een staatslot ik zit me steeds vaker af te vragen of ik er niet mee moet stoppen, alhoewel, ik ben nu wel officieel sponsor van alle prijswinnaars en die moeten er ook zijn!
Vind het wel jammer dat ik nooit een bedankje ontvang, tja de centjes zijn binnen en we nemen het ervan, wie weet zijn de winnaars ook wel druk met het kopen van een boerderijtje met een boomgaard en een moestuin met wat kipjes!
Ik kan niet herinneren wanneer ik voor het laatst ook maar iets gewonnen heb, ze weten wel waar ze het geld vanaf moeten schrijven, echt een richting verkeer dus haha
Ach ik maak me niet meer zo druk om alles, ik heb geleerd om de dingen te nemen zoals ze komen en mocht onze lieve Heer van mening zijn dat Henkie een boerderijtje met boomgaard en kipjes moet hebben dan komt het er wel, toch??
Ik ben blij met wat ik heb, wensen zijn mooi net zoals dromen, maar je moet ook dankbaar zijn met wat je hebt en voor wat je kunt!
Neem dat kindje Stijn van de nagellak actie, hij is zes jaar oud geworden….zes jaar!!!, en dan is oud niet eens het goed woord, zes jaar jong is beter en dan besef je maar weer hoe hard het leven ook kan zijn!
Ik heb geleerd dankbaar te zijn met wat ik heb, en dat ben ik ook zeer zeker, oké ik heb wensen en dromen genoeg maar ik ben ook een realist (denk ik), en weet dat alles gaat zoals het gaat je krijgt in dit leven wat je gegund is en daar moet je het mee doen!
Maar goed in het begin van mijn augustus blog vroeg ik me nog af waar ik over schrijven moest en nu blijkt dat ik bijna drie pagina’s heb vol getikt!
Vind het zelf wel grappig en ik moet zeggen het gaat dan ook vanzelf als ik eenmaal begin dan zijn de pagina’s zo vol!
Maar ik moet echt nog wat dingen doen dus ik brei er een eind aan, tot de volgende Blog!!

IKKE
Juli Blogje 2017
 

Iedereen die me kent weet dat ik in de horeca werk als kok en dat al vele jaren!
Ik heb eigenlijk geen idee waarom ik kok ben geworden, volgens mij zit dat niet echt in de mannelijke genen bij ons in de familie!
Ik kom uit een wereld van het boeren leven, mijn ouders kwamen allebei van de boer en ik zelf heb veel van mijn jeugd doorgebracht tussen de koeien en de varkens!
Boer worden was echt geen optie, ik zou niet de hele dag tussen de dieren kunnen zitten om er dan afscheid van te nemen omdat ze geslacht moeten worden!
Nee, wat dat betreft zou ik een hele slechte boer zijn, ik heb dat van mijn vader meegekregen hij kon dat volgens mij ook niet!
Misschien ben ik kok geworden omdat ik thuis wel eens moest koken omdat mijn moeder later terug kwam, zet maar vast het vlees op en de aardappels enz. enz.
Van de lagere school ben ik naar de LTS gegaan de eerste twee jaar kreeg je dan van alles, zoals o.a. houtbewerking en metaal!
Metaal had ik helemaal niets mee, schilder en timmerman leek me ook niets, je kwam dan in de bouw terecht, ik had er niet zoveel mee!
Maar hoe ik nu op het vak kok kwam zou ik dus nu echt niet meer weten!, maar goed ik wilde dan kok worden!
Ik moest een toelating examen doen op de koksschool in Enschede, volgens mij wilde iedereen kok worden dus en maar zoveel % kon worden toegelaten en ik was er niet bij!
Kok worden ging dus niet door, nu kwam de achter buurvrouw met de oplossing, als je twee jaar banketbakkers opleiding deed dan kon je zo instromen in de opleiding kok!
Mijn ouder hebben me toen nog wel gezegd dat als je in de horeca ging werken dat je dan ook de weekenden moest werken en de feestdagen!
Mij maakte het niet uit op de boerderij werk je zelfs zeven dagen in de week!!
Maar goed ik ging de opleiding brood en banket doen twee jaar lang, ik vond het een mooie opleiding heb er geen moment spijt van gehad, soms denk ik wel eens hoe het zou zijn gegaan als ik banket bakker was geworden in plaats van kok!
Maar goed na twee jaar de koks opleiding begonnen, in restaurant twee ben ik blijven hangen!
Daar heb ik leren werken, jeetje als ik er nu nog aan denk dan vraag ik me af hoe ik het heb volgehouden, werken, werken en nog eens werken!
Ik ben er niet eens rijk van geworden…nop!, het heeft me juist veel gekost….

Van huis uit heb ik meegekregen dat het hebben van een baan erg belangrijk was, het was nog net geen schande dat je geen baan had.
Ik heb mijn vader eens trots tegen iemand horen vertellen dat mijn broer en ik allebei werk hadden!
En als je werk had dan was het ook nog eens belangrijk dat je werk hield, zoals ik het me nu herinner hoefde ik de voeten van de baas nog net niet te kussen.
Maar het hebben en houden van een baan was erg belangrijk, ik zeg niet dat mijn hersen gespoeld waren maar het zat er wel helemaal ingebakken!
In iedere branche hadden/hebben ze een cao, ook in de horeca hadden ze er een, ik ben zelfs nog en tijdje lid geweest!
Ik kan me nog herinneren dat er iemand liep met de naam Willem die daar druk mee was, maar het is al lang geleden dus het kan maar zo anders zijn!
Het was een heel groot bedrijf waar grote feesten werden gegeven,  honderden mensen kwamen er eten of feesten en dat elke week!
Ik zal er niet te diep op in gaan maar kort gezegd was het veel werken, werken en nog eens werken, vele uren en lange dagen!
Ik heb me er nog net niet kapot gewerkt, en zoals ik al schreef ik ben er echt niet beter van geworden voor een deel alleen maar slechter!
Ik werkte rond de 50 uur in de week, soms meer soms minder in ieder geval meer dan de 40 uur die je zou moeten werken!
Je salaris was wel zoals in de cao stond maar voor de rest hadden ze nog nooit van de cao gehoord, vele uren werken, weinig verdienen en je maakte veel  overuren ehm soms kreeg je ze uitbetaald en dan ook nog te weinig!
Nee rijk werd je er niet van, zoals ik al schreef heeft het me veel gekost, ben twee keer gescheiden, had geen sociaal leven, werkte als iedereen vrij was!
Had minder vrije tijd dan een normaal werkend mens, en vrienden ehm die had ik ook niet!
Ik werkte namelijk ieder weekeind en dan waren de normaal werkende mensen vrij!
Je zit in een  draaimolen je weet niet anders het is je leven, je gaat maar door en door totdat je er letterlijk bij neervalt.
En al heb je al ruim 50 uur achter je kiezen, als ze vragen of je nog even kunt werken op je vrije dag omdat het druk is dan durf je ook nog eens geen nee te zeggen.
Alleen al omdat het in je genen zit!, en omdat nee zeggen geen optie was…. Stel dat ze je eruit gooien!
Werk is inkomsten, inkomsten die de huur moeten betalen, en de rest van de lasten zoals boodschappen en meer.
Werken, werken en nog eens werken, je collega’s zijn je familie en zijn je vrienden zolang je er werkt, daarna hoor je er ook nooit meer wat van!
Nee de horeca heeft me erg veel gekost, meer dan ik hier geschreven heb, maar het is niet anders zo is het leven, het gaat zoals het gaat en achteraf denk je toch van had ik maar dit of had ik maar dat…….
Ik heb in mijn beleving altijd gewerkt voor mijn gezin er moest brood op de plank komen en de lasten moesten worden betaald, nee zeggen was geen optie want als je geen werk had dan had je een dik probleem!
Het vreemde is en dat ik altijd bang was dat ik werkeloos zou worden, en ik weet echt niet waarom ik dat dacht, iemand die zo hard werkte en zoveel uren maakte zou ik als werkgever nooit ontslaan!

Het enige wat ik nog wel eens denk is…….

HAD IK MAAR EEN VAK GELEERD!!!

En het woord “werken” die ik in deze blog echt veel gebruikt heb is niet altijd het fijnste woord, en er gaat ook nog eens heel veel vrije tijd in zitten!


IKKE


Juni Blogje 2017

In mijn Ditjes & Datjes van 28-05-2017 had ik het er over dat ik nog een blog moest schrijven, ik was druk aan het schrijven toen mijn grote kleine vriend naast me kwam zitten wat eigenlijk standaard is!
Onze oude kater, ehm je weet wel kater, kwam naast me zitten toen ik net zat te schrijven dat ik nog een blog voor de maand juni moest schrijven!

Je hebt twee kampen, de haters en de lovers misschien ook wel drie of meer het is hoe je het bekijkt!

In mijn jeugd hadden we thuis een hond, volgens mij pas toen we kinderen waren, ik kan me drie honden herinneren, katten hebben we nooit gehad!
Katten liepen op de boerderij, en die moesten zichzelf ook maar redden, muizen waren er op die oude boerderijen genoeg!
Volgens mijn herinneringen kregen ze na het melken soms een beetje melk, mijn moeder hield niet van katten!
Ze was altijd erg negatief over katten, en het gekke is dat je dat als kind dan ook maar overneemt, ik had dus ook niets met katten!
Toen onze kinderen klein waren gingen we wel een bij vrienden op de koffie, en deze vrienden voeden voor een asiel alleen staande kitten ’s op!
Onze kinderen vonden dat prachtig, vooral een kleine rode kater met blauwe ogen viel erg in de smaak, tja en als je kinderen kent dan weet je ook dat ze dan gaan zeuren!
Wij hadden op dat moment een hond een Golden Retriever met de naam Beau, nu gaan katten en honden in het algemeen niet goed samen weet ik uit ervaring!
Maar goed mogen we een katje?, hij is zo lief en noem maar op en ik wilde geen kat, maar goed het kleine rode katertje had mij ook al uitgezocht volgens mij want in mijn herinneringen lag dat kleine beestje steeds bij mij of het werd in mijn handen gedrukt om mij over de streep te halen!
Tja om een lang verhaal kort te maken, we kregen een klein rood katertje die de naam Boris kreeg!
Tja en ik moet eerlijk bekennen dat zo’n klein jong speels katertje ook wel wat heeft, Boris en Beau werden grote vrienden, ik heb nog ergen foto’s waar Boris als kitten tegen Beau ligt te slapen!
Onze vriendschap is langzaam maar zeker ontstaan, weet je katten zijn heel anders dan honden, katten moet je echt leren kennen hun manieren van leven, hoe ze reageren op bepaalde dingen!
Ik heb veel krassen op mijn armen staan van het spelen met Boris maar ook van zijn soms wilde reactie, als het hem niet aanstaat dan krijg je een haal en dan kan er soms bloed vloeien!
Ook zijn tandjes zijn vlijmscherp en hij weet ze ook te gebruiken, ik heb geleerd hoe ik met een kat moet omgaan en ik kan nu redelijk in schatten welke reactie ik kan verwachten!
In de loop der tijd kwam er een kat bij, twee kennissen gingen uit elkaar en vroegen of hun kat een tijdje bij ons mocht blijven en deze kat is nog steeds bij ons, later is er nog een kat bijgekomen uit het asiel!
Deze is jaren geleden overleden, twee katten bleven over Boris en Bengel!
Enkele jaren geleden ben ik gaan samenwonen met Marlies zij had een hond, Morris in het begin was het een moeilijk verhouding tussen hond en onze katten, maar het ging elke keer beter!
Na een paar weken leefden ze al in vrede (ehm redelijke vrede) naast elkaar, helaas wilde een van onze katten dat niet en bleef steeds buiten, en ik denk ook dat haar dood ook daardoor kwam!
Maar goed soms gaan de dingen niet zoals je dat het liefst zou willen!
Twee jaar geleden zijn we op zoek gegaan naar een kitten, ik wilde graag een grijze liefst en Engelse korthaar of iets in die geest maar dan wel een grijze!
Tussendoor kreeg de dochter van mijn zuster ook kitten ’s waaronder een rode kater, mijn wens was een grijze kat!
Op dat moment besloten we er twee te nemen, een rood katertje en een grijze, binnen een week had Marieke een grijze kater gevonden in Eibergen voor 5 euro!
En het lot wilde dat we in en dag twee katertjes kregen, ik had de voorkamer verbouwd tot ruimte voor twee katertjes!
De bedoeling was dat het binnen katten zouden worden, Marlies was bang dat ze anders onder een auto zouden komen!
En in het begin ging dat ook prima, maar je wilt niet dat katten steeds binnen moeten zitten, dus ik besloot om de tuin kat proof te maken en het zo te creëren dat er geen kat meer uit kon!
Boris was de proefkat als het lukte om hem binnen de tuin te houden dan zou het bij de twee jonge katten ook lukken!
Het heeft even geduurd maar het is me gelukt om tot nu toe de katten binnen de tuin te houden, het heeft me menig zweetdruppeltje gekost en de nodige centjes!
De hele tuin is omheind door schrikdraden en de gaten zijn overal dicht gemaakt!
So far so good zullen we maar zeggen!
Onze katertjes Bram de rode versie, en de grijze versie met de naam Gijs, Gijs is Grijs groeide als kool, wat is er nu leuker dan jonge speelse kitten’s met hun streken!
Marlies vind het zelfs prachtig en is er erg gek mee, ze was ook geen kattenmens maar nu echt wel!
Ik begin deze blog met je hebt de haters en de lovers’, en die zullen er ook wel blijven, elk dier heeft zijn voor en nadelen, ik durf hier te schrijven dat ik een echt kattenmens ben, ik ben niet tegen honden maar mijn voorkeur gaat toch echt naar katten, ik vind het geweldige beesten, elk met hun karakter, hun uitstraling en noem maar op!
We maken elke dag wel wat mee, tegenwoordig komt er elke paar minuten wel een kat die een knuffel nodig heeft, even een beetje aandacht en dan rennen ze weer door de tuin of zoeken een plekje om te slapen!
Ik ben happy met de katten die we hebben, en iedereen moet maar voor zich zelf uitmaken of ze voor een hond of voor een kat gaan of misschien ook wel voor een huisdier loos bestaan!

I love cat’s en meer kan ik er niet van zeggen……


IKKEMEI Blogje van 2017

Zoals je misschien wel gelezen hebt in mijn Ditjes & Datjes ben ik op dit moment druk met de badkamer!
Vele jaren geleden heb ik een badkamer gebouwd met een ligbad, de wasmachine en de droger stonden toen nog in de keuken!
Echter toen de keuken aan de beurt was met de verbouwing moesten de droger en de wasmachine wijken!
En werden dus verbannen naar de badkamer, en daarvoor moest het ligbad weer wijken!
Ik lag graag in het ligbad heerlijk soezen in en bad met bubbels, lekker ontspannen en soms viel ik in slaap!
Maar goed de oude badkamer veranderde steeds meer van badkamer naar een washok, het enige wat overbleef was een douche en twee wasbakjes!
En dan staat er nu ook nog een grote diepvrieskast, bij de bouw had ik natuurlijk wat foutjes gemaakt, een van de fouten was het stucwerk, het verkeerde spul zat op de muur, iets van het Merk Knauf.
Maar dat was niet geschikt voor vochtige ruimtes en dus in de loop der jaren kwamen de problemen vooral omdat een badkamer een vochtige ruimte is en in dit geval ook nog een ruimte die slecht werd geventileerd!
Het weer kwam erin, zwarte plekjes en noem maar op, achter het ligbad zaten geen tegels, niet op de grond en niet op de vloer en toe het bad was weggehaald leek het ook nog eens verschrikkelijk!
Kortom tijd voor een nieuwe badkamer, maar er was geen ruimte om een nieuwe badkamer te maken, we hadden een schuur die achter de badkamer zat, een van vroeger met een asbest dak en ijzeren ruiten zonder glas, achter in deze schuur was het zo laag dat je niet rechtop kon staan!
In deze schuur zat nog een grote put, vroeger was het de gewoonte om een of meerdere varkens te houden voor het vlees!
Het was dus een oude schuur die niet te redden was, jaren geleden heb ik hem afgebroken in twee delen, en ik heb er een grote schuur weer voor terug gezet!
Een deel is werkplaats waarin het op dit moment een grote bende is haha, boven de hele schuur zit een redelijke zolder!
En het voorste gedeelte die tegen de oude badkamer zat word nu dus badkamer!, in de achter muur tussen de beide badkamers zit een oude staldeur, zat kan ik beter zeggen omdat hij nu buiten in de tuin staat!
Op de plek  waar deze deur zat komt dan ook de doorgang van de ene naar de andere badkamer!
Een doorgang met een boog met en flinke doorsnee, wat voor deur erin komt is nog niet bekent, het word een oude staldeur of een oude schuifdeur, we kunnen nog alle kanten op!
Ik probeer te leren van de fouten die ik gemaakt heb bij de vorige badkamer, meer en een betere ventilatie, waterbestendig stucwerk, veiliger door alles te aarden zelfs het betongaas is geaard!
In deze badkamer word straks de douche cabine geheel gerubberd onder de tegels, zodat hij geheel waterdicht is!
Het is net zoals in het leven, ieder mens maakt fouten, soms zijn het kleine foutjes en soms grotere, en volgens mij moet je ze ook maken om er van te leren!
Stel dat we geen fouten zouden maken, tja dan waren we natuurlijk perfect haha
Ach in deze badkamer maak ik ook wel fouten, en ik zal vast ook dingen doen waarvan ik later misschien denk wow wat een top idee!
Ik wil er nu graag een mooie badkamer van maken en niet om een ander de ogen uit te steken, nee gewoon om in te relaxen indien je dat nodig hebt , even lekker in bad liggen en ontspannen!
En wie weet komt er later buiten nog wel en extra aanvulling in de vorm van een sauna of iets in die geest.
Je kunt zo naar buiten, we krijgen namelijk in de badkamer ook nog een buitendeur!!
Ik ben dankbaar dat ik het allemaal zelf kan, ik heb dit van huis uit meegekregen en daar ben ik zeer dankbaar voor!
Er zijn om me heen genoeg mensen die bijna niets kunnen, en dan ben ik echt blij dat ik twee rechterhanden heb en van aanpakken weet!
Als ik dit door een aannemer of door bouwvakker had moeten laten doen dan was het er niet van gekomen, dat is niet te betalen, dan mag je er wel een extra baan bij nemen!

IKKE

April Blogje

Elke maand zit ik hier achter ehm voor mijn PC mijn Blog van de maand te schrijven en elke keer vraag ik me af waar ik het over wil hebben!
Nu is de wereld groot en volop in beweging, wrijving hier wrijving daar, soms heb ik wel eens het gevoel dat we op een kruitvat zitten!
Jaren geleden las ik altijd de voorspellingen Nostra Dames en ik weet niet van wie nog meer!, en over het algemeen werd ik er niet vrolijker door dus dat doe ik maar niet meer!
Ik kan het hebben over het weer, maar ook daar is geen zinnig woord van te zeggen, weer blijft weer soms voorspelbaar en soms ook niet!
Over mijn werk praat ik niet!, geen idee waarom maar ik schrijf er nooit wat over en ik praat er ook eigenlijk nooit over!
Nou wat blijft er over, nou mensen meer genoeg hoor!
Neem nou bijvoorbeeld de N18 dat is me nogal een project, hoeveel mensen moesten er wel niet uit hun huis, je woning wordt gewoon onteigend! En dat lijkt me in sommige gevallen heel erg!
Ik woon hier al jaren en ik heb heel wat verbouwd in en om het huis, ik heb hier in en om het huis menig zweetdruppeltje geproduceerd!
Nou en dan komt er iemand je vertellen dat je je huis moet verlaten omdat de nieuwe N18 daar toevallig komt te liggen!
Vaak hebben meerdere generaties in dat huis gewoond, en dan moeten ze eruit!, de grond en het huis worden onteigend!
Sommige hebben het slechter gekregen en anderen juist beter, maar goed er moesten veel mensen verhuizen!, de prachtigste huizen werden gewoon gesloopt, poef binnen een dag alles weg!
Dat was dan fase een, fase twee was het uitzetten van de weg!!, er zaten vast nog wat meer fases tussen maar in dit verhaal of blog is dat niet interessant.
Overal werden paaltjes in de grond geslagen en er werden touwen gespannen, het grappige was dat je meteen zag waar de weg kwam te liggen en hoe!
Hier en daar waren ze al bezig met het verleggen van leidingen en ik weet niet wat allemaal nog meer!
Er kwam een app uit en hier en daar verschenen de eerste filmpjes over hoe de weg zou worden enz enz
Toen begonnen ze met het kappen van bomen, en dat zijn of waren er heel veel!, echt heel veel, maar er is een belofte dat er bijna het dubbele voor terug zou komen!
Natuur en behoud ervan stond toch wel hoog in het vaandel melde de N18 app!, en daar ben ik zelf natuurlijk erg blij mee!
Kijk maar eens naar wat voor inpakt de nieuwe N18 heeft in het landschap, er komt ongeveer 27km nieuwe weg te liggen en dat is toch een heel project!
Er is een grote vleermuis kelder gebouwd of verbouwd kun je beter zeggen er is een hele grote gierkelder omgebouwd tot vleermuis woning en er staat zelfs een heel bouwwerk boven op voor de vleermuisjes!
Als je van Eibergen naar Groenlo rijd dan kun je het zelf zien aan de linkerkant!!
Ik kijk op facebook de filmpjes van >>LINK<< kun je en beetje volgen hoe het gaat worden jammer dat ze niet alles laten zien, maar goed beter iets dan niets!

Als we naar Enschede gaan dan zie je de vorderingen en als we naar Groenlo gaan ook, deze week komt er een brug tussen Neede en Eibergen!
En deze week zijn ze ook begonnen de nieuwe N18 uit te graven bij Danspaleis!, je ziet nu overal de vorderingen!
Maar er moet ook nog hel wat gebeuren, er komen nog bruggen en viaducten en ik weet niet allemaal nog meer en eind volgend jaar moet het klaar zijn!
Ik probeer het zoveel mogelijk te volgen via de media en ook als ik er langs kom rijden ben ik nieuwsgierig, en ik ben dan ook benieuwd hoe het allemaal gaat worden!
Maar goed er zijn zoveel dingen waarover je kunt schrijven en soms gaat het echt helemaal van zelf en soms dan zit je er mee te worstelen, mijn blog van Maart zou ook eerst een heel ander verhaal worden, maar ik zat er teveel me te worstelen het ging over de impact ideeën scheiding heeft op kinderen, en dat is nog al wat.
Ik vind zelf dat een kind nooit de dupe mag worden van een scheiding, maar toch denk ik dat kinderen juist de dupe worden van een scheiding, ze krijgen er onzichtbare en zichtbare littekens van!
Ik zie het bij mijn eigen kinderen, de impact was groot en is na jaren soms nog voelbaar, soms denk ik dat het erger wordt.
Maar goed ik had een heel verhaal geschreven dat daar dus over ging, maar ik was niet tevreden over de tekst en ik vond het ook te erg beladen, vandaar dat ik hem dus niet geplaatst heb, maar wie weet later….

IKKEMaart Blogje

Het lege ouderhuis

Als je ouders overlijden dan wordt het stil in het ouderlijke huis, de plek waar je bent geboren en getogen bent, de plek waar je je jeugd het doorgebracht….gaat verloren!
Als de laatste van je ouders is overleden komt er van alles op je af, je komt in een soort molen van regels en regelen terecht!
Je krijgt te maken met de uitvaartverzorger en alles wat er bij hoort, dan de banken, de notaris, de verzekeringen, leveranciers van energie, telefoon, tv en internet, de gemeente en ga zo maar door!
Dan krijg je te maken met familie, familie die je dan in sommige gevallen van een heel andere kant leert kennen, het gezegde met familie moet je wandelen en niet handelen is soms heel passend!
Sommige families komen dichter bij elkaar zoeken troost en smeden banden voor de toekomst en voor wat nog gaat komen!
Bij anderen breken de banden en ontstaat er afstand, en ieder gaat zijn eigen weg en vaak is dat ook het beste!
Maar voordat het zover is moet er in de meeste gevallen nog eerst opgeruimd worden, het huis een huur of koopwoning zal toch leeg moeten!
Spullen worden verdeeld, verkocht, weggegeven of weggegooid, wat er ook mee gebeurt er gaat heel wat door je handen voordat de spullen weg zijn!
Aan heel veel dingen, en of dat nu een lamp is, een tafel, een schilderij of wat dan ook, aan heel veel dingen zit een verhaal, en bij het opruimen komen er zo nu en dan toch wel wat van die herinneringen naar boven!
Zo van weet je nog van dit en dat, dat heeft pa nog gekregen van..., of dat heeft ma nog gebreid, vele voorwerpen hebben toch een verhaal of een herkomst!
Toch moet alles weg, sommige spullen blijven in de familie en andere dingen niet, in ons geval hebben we erg veel weggegeven, sommige dingen zijn naar een goed doel gegaan!
Er was een instantie in Enschede die diverse kamers aan het creëren was voor demente bejaarden, liefst  wilden ze dingen van vroeger die de mensen dan herkende!
Ik weet zeker dat mijn ouders blij zouden zijn dat veel van hun spullen daar terecht zou komen, gewoon omdat je er anderen weer blij mee maakt!
We hebben echt heel veel aan hun gegeven ook wel dingen die we nog konden verkopen, het gaf mij in ieder geval een goed gevoel dat de spullen goed terrecht zouden komen!
Ook zijn er nog ergens knutsel spullen naar toe gegaan ook voor oudere mensen, handwerkspullen en zo, en dat is beter dan dat het naar een kringloop winkel gaat!
Langzaam maar zeker nu de tijd verstrijkt wordt het huis leger en leger, kaal kun je wel zeggen het huis verliest zijn glans en zijn herinneringen!
Herinneringen blijven natuurlijk wel maar ze zijn niet meer zichtbaar, toch zullen ook veel van deze herinneringen met de tijd vervagen!
Ik heb een mooie jeugd gehad!, we waren veel op de boerderij bij de oma’s en de opa’s, een hele mooie tijd waar ik alleen maar goede herinneringen aan heb, ik zou dat zo over willen doen!
Er was altijd wat te beleven, en nu ik dit zo schrijf heb ik eigenlijk meer herinneringen aan de tijd op de boerderij dan aan mijn jeugd/tijd in ons ouderhuis!
En nu ik even zo wegzweef in mijn gedachten kan ik wel schrijven dat ik die tijd ook wel weer mis, tja
Maar goed nog even en dan staat er een bord in de tuin met “Te Koop” erop, de laatste fase begint dan!, als het huis met de tijd verkocht is dan word er toch een heel hoofdstuk afgesloten!
Je gaat dan weer verder met je eigen leven wetende dat ooit iemand mijn huis moet opruimen, maar hopelijk laat dat nog even op zicht wachten……………….

Het verleden is nodig geweest om me te brengen waar ik nu ben.
Ik kijk liefdevol terug en zeg: Dank je wel.


Binnenkort kun je als het lukt ook reageren op mijn blogs, werkt helaas nog niet!!

Free Comment Script


Februari blogje

Op dit moment van schrijven ben ik druk bezig met van alles wat maar betrekking heeft op mijn oudershuis!
Het moet leeg, er moet gesleept en gepakt worden, inpakken van verkochte spullen er komen kijkers en kopers, er komen mensen gratis spullen ophalen en ga zo maar door!
Ik heb afspraken met de bank, adviseur, notaris en makelaar en noem al het regel  werk maar op!
Er komt toch wel heel veel bij kijken meer dan je zou verwachten!, mijn moeder was een lief mens, maar verzamelen was een van haar hobby's en het hele huis staat dan ook vol met vele verzamelingen.
Het is erg veel werk om elke ruimte leeg te maken, maar toch komt er langzaam maar zeker schot in de zaak en zien we weer wat licht aan de horizon!
Buiten als het werk om vind ik het zelf een emotionele nachtmerrie, er spelen dingen waar je niet vrolijk van wordt, ik zal er hier maar niet te diep op ingaan maar mijn  gezondheid heeft er onder te lijden!
Alles heeft te maken met geld, sierraden en spullen, ik heb lange gesprekken gehad met vele mensen, waaronder de dokter, notaris, makelaar, adviseur en vrienden vallen!
Als je dan ook hun verhalen hoort dan bezef je pas dat geld en dingen van waarde boven vriendschappen en familie banden staan!
Soms kun je  echt verlangen naar punten die je ergens achter kan zetten, en dan weer verder kunt gaan met je eigen leven ik moet nog even geduld hebben voor ik achter dit verhaal een punt kan zetten!
Maar zetten ga ik hem zeker doen en dan is het ook een hele dikke punt.


Een huis vol verhalen!

De laatste weken toen mijn moeder op het ziekbed lag nam ik op mijn vrije dagen de zorg over van Wilma!

In het begin kon je nog wel eens een gesprekje voeren met ma, maar dat nam toch per week af. Je zat dan aan het bed te wachten of je nog iets kon doen!
Wil je nog iets te drinken of iets te eten ma, moet je nog op de po-stoel en heb je het wel warm genoeg?.
Regelmatig kwam er bezoek en van enkele momenten kreeg ik een brok in mijn keel en een traan in mijn oog deze momenten hoop ik nooit te vergeten.
De momenten die ma sliep namen toe, soms lang soms kort, in de momenten dat ma sliep gingen mijn gedachten dan vaak terug in de tijd.
Terug kijkend na onze jeugd, de keren die we naar onze opa’s en oma’s gingen, het leven op de boerderij, de schooltijd, tja eigenlijk ging het over van alles en nog wat.
In je gedachten gaat het reizen door de tijd erg snel.
Op een van deze momenten zat ik dromerig en onbewust rond om me heen te kijken!
Het staat best wel vol zat ik me te bedenken, en ook de muren hangen best wel vol met van alles en nog wat.
Ik keek naar een groot doek dat ingelijst is, op het doek had mijn moeder de sterrenbeelden van het jaar geborduurd.
Ik kan me nog herinneren dat ze voor alle kleinkinderen bij hun geboorte ook iets had geborduurd een geboorte kleedje of tegeltje!

Naast het schilderij hangt een kastje met daarin het beeld van Jezus met ervoor een kruisje die altijd verlicht is.
Ma vond dit soort beelden erg mooi ze is zelfs nog met pa naar Rome en Lourdes geweest, en wel samen met de familie Spanjaard.

Onder het beeld staan twee poppen, een manneke en een vrouwtje gemaakt van horrengaas en lood!

Overal staan wel poppen, iets verderop staat een klomp en een dienblad allebei van mozaďek en alles heeft ze zelf gemaakt.

De grote klok die ik ooit eens in een gekke bui aan pa en ma heb gegeven toen ze jarig waren, meld dat het 10 uur is,
Ma slaat haar ogen open en ze wil het glas pakken!
Ik pak het glas van het tafeltje en help haar bij het drinken terwijl er twee oogjes kijken mij dankbaar aankeken.
Weer een van die tedere momenten zonder woorden!!!
Ma neemt een paar slokken en dan zakt haar hoofd weer vermoeit in het kussen!
Ik vraag of ze nog wat te eten wil, of dat ik nog iets anders voor haar kan doen. Ze zegt niets maar schud met haar hoofd.
Ze draait haar hoofd vermoeid richting tuin, daar staat een boom met prachtige rode bessen.
In deze boom hangen vetbolletjes, pinda’s en noem het maar op.
Hier zie je meteen haar liefde voor de natuur en alles wat er in leeft!
De vogels komen hier niets tekort, ze had al een paar keer met trots verteld dat er ook regelmatig een eekhoorntje kwam en zich te goed deed aan de pinda’s.
Ma is opgegroeid op de boerderij, het harde werken is haar met de paplepel ingegoten, ik denk ook dat daar ook haar liefde voor de natuur wegkomt!
De kachel slaat aan en een grommend geluid vult de kamer, ik ging nadat ik mijn moeder wat te drinken had gegeven weer in de stoel zitten, ma was alweer in dromenland.

Ik keek naar het kastje waarop enkele almanak ’s stonden met daarin prachtige verhalen verteld in de streektaal.
Ma was niet zo goed in het Nederlands.
Nee! ma was een echte Twentenaar en dat was dan ook de taal die ze sprak.
Ze kon prachtige verhalen vertellen over vroeger en ondanks dat ik ook wel in de Twentse taal ben opgevoed, zaten er wel eens woorden tussen waarvan ik ook nog nooit had gehoord!
Ik kan me terwijl ik dit schrijf een telefoongesprek herinneren die ze ooit had met iemand in Amsterdam, ik heb geen idee meer waar het over ging maar goed dat is ook niet belangrijk!
Ma begon in het Nederlands zo goed als ze kon, maar het duurde niet lang of de eerste Twentse woorden kwamen er al tussen en aan het eind van het gesprek was het volgens mij alleen nog maar plat.
Ik heb me daarna nog wel eens afgevraagd of de persoon, aan de andere kant van de lijn het wel begrepen had!, ik denk van niet!!
Ik zie in mijn ooghoek een knipmuts staan op een glazen kop, ik denk dat het een gehaakte versie is, ma was een kei in breien, haken, kantklossen en noem maar op!

Ik denk dat Ma in haar leven wel een rondje om de aarde heeft gebreid, als je het in meters gaat berekenen!
Wij kinderen werden vaak gebruikt voor diverse klusjes, bijvoorbeeld als er weer eens garen moest worden opgerold!
Wij kregen dan garen om onze armen en ma rolde het op, ik heb diverse meters voorbij zien komen in allerlei kleurtjes en ik denk Gerrie en Wilma ook wel!

Op het dressoir staat een foto van Pa, waar we begin van dit jaar afscheid van hebben moeten nemen, Ma heeft het er erg zwaar mee gehad, net zoal wij, zijn kinderen!
Toch was het ma die er altijd de schouders onder zette!!
Er was geen tegenslag zo groot of ze zag er wel een lichtpuntje in!
Volgens mij is er geen arts geweest die zo’n positieve vrouw heeft meegemaakt na een borst operatie, met alle gevolgen van dien!
Ma was een echte doorzetter en een harde werker, en iemand die niet stil kon zitten, vooral haar handen waren altijd in beweging.
Ik schrik op uit mijn gedachte als ik ma hoor hoesten.
Die verschrikkelijke ziekte ook!!  Dat dat arme hardwerkende mensje het allemaal nog moet meemaken.
Het is een echte lijdensweg, verschrikkelijk gewoon, het geeft een onmachtig gevoel!
Na het hoesten, is ze een beetje onrustig en bang, ik vraag of ik nog iets voor haar kan doen, ze schudt van nee, en even later slaapt ze weer!
Een half uurtje later komt de zuster om ma te verzorgen, ik neem even plaats in de achterkamer, zodat de zuster haar werk kan doen!
Ik kijk naar de muur boven het raam, daar staan een hele lading eierdopjes en ik moet er toch even om glimlachen, ma is gek op verzamelen, zoals deze eierdopjes maar ook varkentjes, vingerhoedjes en blikken verzameld ze en vast nog meer!
Ik zou hierover nog veel kunnen schrijven, ach eigenlijk is het niet nodig.
Het huis zelf verteld het verhaal over onze ouders.
Elk lijstje, borduurwerk, stukje kant of voorwerp heeft wel zijn eigen verhaal!
En neem maar van mij aan, dat er heel veel verhalen in het oude huis zitten!
Helaas zullen vele verhalen ook sterven in de loop der tijd, maar voor nu koester ik ze en vertel ik ze aan ieder die het maar wil horen!

Momentje stilte……………..

Wij….haar kinderen zijn dankbaar dat ze vanuit haar eigen huis, tussen al haar dierbare spulletjes en dus vertrouwde omgeving aan haar laatste reis begonnen is!
Wij zullen ma altijd herinneren als een goede moeder, we zijn nooit iets tekort gekomen, ze was streng maar rechtvaardig, maar met een hart van goud!


Ma je hebt je strijd gestreden, je was moedig en helder tot het laatste moment, en een ding is zeker, en dat is dat we je zullen missen net zoals we pa missen!Gedicht

Ik schrief oewn naam
in de iesbloomn op de roetn
en met mien’ haandske boetn in n snee
en langs de koolde loch

Ik schrief oewn naam
in mienn oadem op ut raam
ďn t bleuiselblad van mei
en met t bloomnzoad dat ik zeai

Ik schrief oewn naam
in de plässe noa de bujje
in de zunne met met miene schaa
en met framboozn-puddingsaus
in vanille-yoghurtvlaa

Januari Blogje

Het is al weer een jaar geleden dat we afscheid hebben genomen, ondanks dat we elkaar niet elke dag zagen, zijn er momenten dat ik je toch mis, even wat advies vragen, even samen wat zagen in de werkplaats het is er niet meer bij.
Natuurlijk groei je uit elkaar, wij als kinderen vliegen uit, krijgen en eigen leven die druk is , komen minder bij de ouders en hebben altijd haast!
Ach wie herkent dat niet, zo zal dat overal wel gaan, toch kwam ik de laatste jaren wat vaker bij mijn ouders, het waren dan wel korte bezoekjes ff snel een bakje koffie, of gewoon om te kijken hoe het was!
Toch had ik na al die jaren die ik niet meer thuis woonde wel het gevoelk dat ik het oudershuis ontgroeit was, ik had met het oude huis geen binding, en volgens mij heb ik dat ook nooit gehad!
Voelde me soms ook wel een vreemde in mijn oudershuis, maar goed ik ging er voor mijn ouders heen maar nu ik dit zo schrijf en er aan denk!, voel ik er geen binding mee.
Ik heb voor het afscheid van mijn vader en kort verhaal geschreven en die plaats ik hier onder als herrinnering aan mijn vader!
Tegenwoordig heb ik steeds meer van die momenten die ik hem mis, ik heb nog al wat vragen sinds mijn moeder er ook niet meer is, helaas antwoorden zal ik van hem niet meer krijgen, tja ik mis hem toch wel!!

 

 

Daar sta je dan!....in de schuur tussen de machines en de geur van verschillende soorten hout, de beitels hangen bijna in alfabetische volgorde aan de muur, dit is het domein van onze vader!
Veel klussers dromen van zo’n werkplaats waar het aan niets ontbreekt, alles heeft zijn vaste plek, orde….daar hielt pa van!
Op de achtergrond klinkt zachtjes de muziek van de Egerlander muzikanten, zo nu en dan word de muziek verstoord door het gillende geluid van de zaagmachine of het jankende geluid van de freesmachine!
Onze vader had het goed voor elkaar en het ontbrak hem dan ook aan niets,  die goedkope pruttel van de Gamma vond je niet in zijn werkplaats!
Daar sta je dan!.... bezig met het zoveelste klusje, en of het nu het maken van een kast, een schilderijlijst, vogels voor het vogelschieten of een reparatie was, onze vader draaide er zijn hand niet voor om!
Regelmatig kwam er iemand met een plankje of en balkje onder de arm, “Jan”, kun ie dat misschien nog ff voor mie zaag’n? ook wij behoorden tot de vaste klanten van Pa.
Als je wat gezaagd wilde hebben dan kon je er op aan dat het tot op de millimeter nauwkeurig klopte, ik durf wel te zeggen dat het bijna tot op de honderdste millimeter nauwkeurig was!
Ze hadden mijn vader beter Piet kunnen noemen, Piet van Pietje precies want dat was hij en dat was hij in alles!

Daar sta je dan!....het is donderdag avond, dit keer sta je op de schietbaan in Buurse ook een grote passie van onze vader, de schietvereniging van Buurse ook daar ging hij voor de volle 100%, pa was mede oprichter, penningmeester, voorzitter, baancontroleur, bestuurslid, klusjesman, trouw lid en ook hier was hij de klusjesman en samen met de andere leden hebben ze er een prachtig schietgebouw van gemaakt!

Daar sta je dan….samen met ma en de kinderen……..de burgermeester komt op de koffie, pa krijgt namelijk een lintje, een lintje voor alles wat hij voor de schietvereniging en schietsport heeft gedaan!!
Je krijgt een lintje opgespeld, je bent emotioneel en super trots en ik zeg terecht! Je hebt het dik verdient Pa!!

Daar sta je dan….samen met Henk voor de allerlaatste keer samen in de werkplaats, Henk heeft iets bij zich wat gezaagd moet worden….de glans is uit je ogen, de ogen die de laatste tijd veel slechter zijn geworden, Henk ziet dat het niet meer gaat, je ziet het niet meer, hij help je en samen lukt het toch!


Daar zit je dan….op een stoel in de kamer je kunt steeds minder het aantal klachten neemt toe, er komen steeds meer pilletjes in je pillendoosje, het raakt ons diep en het geeft een onmachtig gevoel!

Daar lig je dan….ziek en met veel pijn in een nieuw ziekenhuis, je was zieker dan we dachten en ik denk ook zieker dan de meesten dachten.
Langzaam zak je “in de dagen die je in het ziekenhuis ligt” verder weg, weg naar een wereld ver weg van ons…………………

We gaan staan….voor de allerlaatste keer, deze keer om afscheid te nemen, mens wat doet dat zeer, je hebt je strijd gestreden we laten je gaan en zijn dankbaar wat je voor ons en velen hebt gedaan.

Daar staan we dan voor de allerlaatste keer……………..we staan uit liefde en respect!………….we moeten afscheid nemen afscheid nemen van een warm, lief en goed mens en dat doet pijn.


Zeg bie ’t hengoan zachtjes Goodgoan nich vaarwel en nich ajuu moar goodgoan,

Rust zacht Pap……….Goodgoan.

December Blogje
 

Het jaar is weer voorbij gevlogen tijd kan toch echt vliegen lijkt het wel.
2016 was een bewogen en druk jaar die me nog lang zal bijblijven, in dit jaar zijn mijn beide ouders overleden, mijn vader in januari en mijn moeder in november!
Om precies te zijn in tien maanden en tien dagen ben ik wees geworden, dit waren meteen de twee diepte punten van 2016.
Ondanks het overlijden van mijn ouders heb ik hier in en om het huis best wel veel kunnen doen, er is een kas in de moestuin gekomen, de buitenkant van de schuur is af, en is op een enkel dingetje na dan helemaal af.
En alles is netjes in de verf gezet, de badkamer is klaar om afgemaakt te worden, en ook in de tuin is het en een ander veranderd.
Ik heb een nieuwe buitenkeuken gebouwd met daarin mijn nieuwe Smoker en nog veel meer.
Overal in huis zijn wel dingetjes veranderd, ach eigenlijk is dat niet zo heel belangrijk het zijn materialistische dingen, ze zijn tastbaar maar maken ook niet altijd gelukkig.
Ik heb een paar keer gekookt voor diverse mensen en ik moet zeggen dat dat toch wel momenten zijn die een meerwaarde geven aan je leven.
Lekker eten, lekker drinken, goede gesprekken en gezelligheid met vrienden of kennissen dat zijn de dingen die we veel te weinig doen.
Oké het zijn dan geen tastbare dingen die je in de kamer zet maar het zijn zeker dingen die we vaker moeten doen.
De wereld was ook roerig in 2016, aanslagen, moorden en noem het maar op en het lijkt wel dat het steeds erger word, en dat is iets wat ik niet kan begrijpen we leven in 2016 hebben we dan niets geleerd van het verleden?
Nu heb ik wel veel geleerd van het verleden, en een belangrijk ding is dat je er niet in moet blijven hangen.
Een keer in de zoveel tijd dan maak ik een pas op de plaats en kijk dan waar ik sta in het leven en wat ik zou moeten doen om het beter te doen voor mezelf maar ook voor een ander!
Ik persoonlijk zou meer leuke dingen moeten doen samen met Marlies, wat vaker uit of een weekeindje weg meer genieten en meer leven!
Maar dan bedenk ik me dat ik toch wel eerst de badkamer af wil maken zodat we daar ook van kunnen genieten, het is nog een smak werk wat daar ligt te wachten!
Dan moet het huis van mijn ouders ook nog leeg en in de verkoop, en zo gaat het, je kunt wel van alles willen maar het moet ook nog kunnen!
Maar wat hier in en om het huis betreft staat de badkamer toch wel bovenaan!, en ach we zien het ook wel, vooruit plannen kan ik wel doen maar het gaat toch altijd anders heb ik ondervonden.
Ik heb geleerd meer met de dag te leven, gisteren is geweest morgen zien we het wel en vandaag moeten we het doen.
Ach natuurlijk kijk ik ook wel iets verder vooruit maar dan is het meer in de trant van ik moet met de badkamer beginnen en ik zou dit wel willen en dat.
Een nieuw jaar staat voor de deur wat komt dat komt en hopelijk blijven we gezond en mobiel, kunnen we veel leuke dingen doen, lachen we meer dan dat we huilen, vervullen we wensen, helpen we de medemens, zijn we lief en positief, koesteren onze dierbaren, blijven lachen en rechtop staan en nog veel meer……..als het maar positief is!

 

Ik wens jullie al vast een gezegend 2017 toe, eet en drink met mate en pas op met vuurwerk!!

Toedels IKKE


November Blogje

Dood hoort bij ons leven maar……………………

In een tijdsbestek van tien maanden en tien dagen zijn mijn Vader en mijn Moeder overleden, binnen een jaar ben ik dus wees zoals ze dat noemen.
In de laatste dagen voor haar dood heb ik eens gevraagd of ze bang was voor de dood!
Nou dat was ze niet, toen ik zei dat ze dan hier boven haar familie weer zou zien reageerde ze nog al fel.
Hierna was er niets meer alleen maar duisternis en meer ook niet!
Toen we in gesprek waren met Ester van uitvaart centrum Startman vertelde ik dat zo dat ma er zo op reageerde!
Ze vertelde, dat ze  zelf wel geloofde dat er na de dood iets is!
Ze vertelde dat ze door de loop der jaren in de uitvaart wereld genoeg had mee gemaakt dat haar persoonlijke gedachten over de dood had versterkt.
Ze dacht zelf dat er na de dood toch wel wat is, een soort overgang naar iets anders waar je dan tijdelijk verblijft en dan weer terug komt als een nieuw mensje!
Nou eigenlijk denk ik er net zo over, ik denk dat na je dood ook weer als nieuw mens op deze wereld komt!
Hoe dat dan in zijn  werk gaat dat weet ik ook niet!, misschien is er wel wit licht, of je in een prachtige wereld komt hierna weet ik niet.
Of er een Hemel is kan dus niemand vertellen, of er leven na de dood is evenmin!!
Ik denk wel dat als je hier in geloofd dat het dood gaan dan een stuk makkelijker is of word.
Ik bedoel daarmee te zeggen dat stel je bent terminaal door wat voor nare ziekte dan ook.
Dat je het wel een stuk makkelijker hebt bij het sterven als je niet bang bent voor de dood.
Als je denkt dat je eerst naar een prachtige plek gaat om vervolgens weer als nieuwe mensje weer op deze aarde te komen dan zou het sterven dus makkelijker kunnen maken, ook al zou er helemaal niets meer komen na de dood zoals mijn moeder dat dacht!
Als je in de materie dood zou duiken denk ik dat je vele meningen tegenkomt, ook de rituelen na de dood verschillen nogal.
Alles heeft een doel en dat is dat je door een rouwfase geholpen word!
Mijn vader stierf in een tijdbestek van een week, mijn moeder had een ziekte bed van ongeveer vijf weken, en bij mijn moeder wisten we dat ze de diagnose terminal had gekregen omdat ze kanker had die niet meer behandeld zou worden.
De wetenschap dat je moeder terminaal was en je tijdens haar ziekte bed zag dat ze achteruit ging is niet echt een prettige gedachte.
Maar ik heb ook geprobeerd  me een voorstelling te maken van hoe zei het zou ervaren, en dat lijkt me helemaal verschrikkelijk!
Je ziet en hoort mensen om je heen praten, de prognose is niet goed, die is erg slecht je voelt je lijf, je hebt verzorging nodig elke dag meer.
Het moet een naar en onmachtig gevoel geven als je weet dat je gaat sterven, ik zat me af te vragen wat er dan door je hoofd gaat spoken.
Ik zou mijn leven de revue laten passeren denk ik, zou me vooral schuldig voelen voor de dingen die ik niet meer kan doen en bijvoorbeeld niet gedaan heb maar wel had willen doen.
Vreemd als ik dan even naar mijn leven kijk dan zijn er zoveel dingen die ik wil doen maar er zijn dan ook zoveel dingen die ik niet kan doen, misschien omdat er geen geld voor is of omdat het om andere redenen niet kan.
Ik denk dat elk mens in zijn  of haar leven wel van deze momenten kent, had ik maar dit of had ik maar dat, en vaak komen deze gedachten als het te laat is.
Kijk ik zou bijvoorbeeld naar een garage willen stappen en een nieuwe auto willen uitzoeken, en geld zou niet het probleem zijn, nu ben ik realistisch dus ik weet dat dat niet gaat gebeuren.
Wensen moet je wel hebben in je leven, maar ik weet ook dat er vele wensen zijn die dan niet in vervulling gaan.
Nee de dood van mijn vader en van mijn moeder waren geen leuke momenten zeker niet voor mijn moeder eerst verlies je je man en dan krijg je zelf te horen dat je dood zal gaan!
Ook voor ons de kinderen was het geen leuke periode je moeder gaat sterven, je weet dat het einde voor haar nadert.
Omdat je dat weet kun je er naar toe groeien en is de schok niet zo groot als bij mijn vader was!
Het verhaal dat ik geschreven heb voor het afscheid van mijn moeder had ik al voor haar dood klaar, toen ze dood was heb ik alleen nog de puntjes op de i gezet.
Het schrijft een stuk makkelijker als de persoon nog leeft vond ik zelf en ik wilde er ook een mooi verhaal van maken omdat ik vond dat ze dat verdiend had.
Ik vond het regelen van alles wat met het afscheid van mijn moeder en ook van mijn vader nodig was erg dankbaar om te doen.
Ik voelde me ook wel schuldig toen ik op de avond van het afscheid een klein beetje verlangde naar de crematie, waarom?
Ik denk omdat ik voelde dat het prachtig zou zijn, en dan bedoel ik natuurlijk niet dat je afscheid moet nemen van je moeder.
Nee door de teksten, de muziek en alles wat je vooraf schrijft en bedenkt dan weet je dat het een goed en waardig afscheid zal worden en dat gunde ik mijn moeder zo!
En dat is het ook geworden het was een prachtig afscheid en ik was trots dat ik er een grote bijdrage aan geleverd heb.
Dood is het einde aan het aardse leven of er een vervolg komt dat weet niemand, ik hoop het! dat zal het sterven een stuk makkelijker maken denk ik.

P.S.
Nu moeten jullie niet denken dat ik na het schrijven van dit stukje de hele dag met de dood bezig ben.
Nee zeker niet ik heb me voorgenomen na de rauw periode om meer met het leven bezig te gaan!
Je leeft je leven nu en natuurlijk kun je er niet alles uithalen wat je zou willen, vaak is geld een van de remmende factoren!
Ach, ook zonder veel geld kun je je leven wel zo leven dat je lol en voldoening hebt, misschien dat je je wensenlijst en dromen een beetje bij moet stellen!

IKKE
Oktober Blogje

We leven op een wereld die onrustig is, heel onrustig hier en daar is het net een kruitvat met een lontje erin.
Een lontje dat wacht om aangestoken heeft, ergens heb ik wel het gevoel dat er al iemand het lucifers pinnetje aangestoken heeft maar nog twijfelt.
Onze wereld kent vele geloven, kan er zo een lijst opnoemen maar dat doe ik niet ik neem aan dat de lezer van dit wel wet welke geloven er zijn, en tel er daar nog maar een lading bij op.
Er zijn zoveel geloven dat de geloviger door de bomen het ook niet meer ziet welke boom de juiste is.
Het geloof heeft op deze wereld al vele slachtoffers geëist, op dit moment worden er nog steeds mensen op gruwelijke wijze vermoord in naam van een God.
We leven in het jaar 2016 na Christus, en 2016 jaren zijn voorbij gegaan sinds onze jaartelling is begonnen, hebben we dan niets geleerd uit ons bloedige verleden!
Mij hebben ze altijd verteld dat God groot is en Goed een brok liefde en warmte!
Waarom zijn wij mensen dat niet dan, goed voorbeeld zouden we moeten volgen toch?
We hebben teveel vragen en te weinig antwoorden op teveel vragen, ook ik heb mijn eigen verhaal wat het geloof betreft en vele met mij.
Ik ban van huis uit Katholiek niet zelf voor gekozen maar zo ging dat vroeger, het was vanzelf sprekend dat een net geboren kind zo snel mogelijk werd gedoopt, als het kindje dan zou overlijden dan ging het tenminste naar de hemel.
Een keuze had je als kind zeker niet! In de hele wereld ging dat zo de wieg bepaalde je geloof om het maar even zo te zeggen.
Ik ben dus in een katholieke wereld geboren, ik ben gedoopt en noem maar op, en ik moet nu eerlijk bekennen dat ik het katholieke geloof nooit heb begrepen en ook steeds minder begrijp.
Begrijp me niet verkeerd ik ben zeker niet tegen het of een geloof, ik geloof ook maar ik heb er een eigen geloof van gemaakt.
Ik begreep de kerk dus niet, ten eerste begreep ik niets van de vele gesproken woorden, er word veel Latijns gebruikt en woorden en zinnen waar een normaal denkend mens totaal niets van begrijpt.
En dan heb ik het nog niet eens over de gebruiken die ze in de kerk hebben, het is te complex om hier allemaal te beschrijven, en daar ga ik ook zeker niet aan beginnen.
Volgens mij zijn alle geloven wel complex, geloven gaan ook niet samen, tenminste als je nog praktiserend bent.
De uitspraak twee geloven op een kussen daar slaapt de duivel tussen, is al een oude uitsprak die meteen verteld dat verschillende   geloven niet samengaan.
We leven in een wereld met verschillende geloven, vele geloven kunnen in vrede naast elkaar leven en dan ook nog zonder problemen.
Er zijn landen waar dat echt niet kan met bloedige oorlogen ten gevolg, in Ierland was er altijd bonje tussen de Katholieken en de Protestanten hoeveel doden zijn daar wel niet bij gevallen, en hoe lang geleden is dat nog maar.
Zo zijn er overal op deze aardbol wel van die vuurhaarden, hoeveel worden er vandaag vermoord in naam van?
God is groot en God is goed, ik heb in mijn leven heel wat van deze teksten gelezen of gehoord, ik vraag me dan wel af, als ze in ieder geloof dit vinden waarom er nog elke dag doden vallen in naam van een geloof?
Waarom?, de tekst is toch duidelijk lijkt me, of is het zo dat God Groot en Goed is maar dat de mensen dat dan niet hoeven te zijn, ach God is dat al waarom moeten wij dat dan nog zijn!
Wij gaan eind van de week naar de kerk biechten onze zonden op, gooien een of twee euro in de collecte bus en kunnen dan met en rein geweten naar huis gaan om vervolgens op maandag weer met onze zonden te beginnen.
Ach zondag worden ze mij toch weer vergeven, dus hoppa gaan met die banaan.
En ik kan niet begrijpen dat een mens bijvoorbeeld een pastoor!, jou je zonden kan vergeven in de naam van God, en dan heb ik het even over het Katholieke geloof.
De pastoor vergeeft mijn zonden in naam van, om vervolgens een paar koorknaapjes te misbruiken.
Waar is het misgegaan op deze wereld??
In de politiek hebben ze het over normen en waarden, ook leuk!, we zorgen er voor dat de rijken rijker worden, de armen armer worden en dat er een grote kloof komt tussen de domme en de slimme mensen.
En zo kan ik nog wel even doorgaan, het geloof, de politiek, de zorg, de wereld en noem maar op,  je zou er depressief van kunnen worden!
Ik ben uit het Katholieke geloof gestapt, en ik ga alleen nog naar een kerk als er een begrafenis is en voor de rest niet!
Nu is het niet zo dat ik niet geloof zeker niet!!, maar ik doe het wel op mijn manier en ik hou het ook voor me zelf!
Toch wil ik er nog wel wat over kwijt………………..
Geloof het begint bij je zelf en komt uit je zelf, ik kan niet bepalen wat een ander moet doen maar ik kan wel bepalen wat ik wel of niet wil doen.
We hebben helaas niet alles zelf in de hand, misschien ook wel goed, hoe zou de wereld er dan uitzien?
Als alle mensen op deze wereld en dan bedoel ik ook alle mensen  echt vrede zouden willen dan zou dat ook echt kunnen.
Het begint allemaal bij je zelf……………

 

IKKE

September Bloggie
Soms vraag ik me wel eens af wat een mens gelukkig maakt, is het een mooie auto onder de kont?, een dikke motor?, een dikke knip? tja wat???
Laten we beginnen om eens de boel om te draaien en dat is met de vraag wat een mens ongelukkig maakt!
Nou dat moet geen probleem zijn ik schud zo een lange lijst uit mijn mouw, maar omdat ik zelf dit blogje schrijf, ga ik over mezelf schrijven wat maakt mij gelukkig of ongelukkig.
Enkele dingen uit mijn verleden die me ongelukkig maakten waren toch wel geldzorgen, zorgen over behoud van baan, zorgen om gezondheid, zorgen om je gezin, zorgen om de dingen die in de wereld gebeurden en vast nog wel wat andere dingetjes!
Ongelukkig zijn of leven met zorgen geeft een knagend gevoel, je krijgt er buikpijn van, hoofdpijn en het beinvloed je slaap, het maakt je tenen langer en ga maar door..
Een gevoel van geluk zit hem ook weer in vele dingen, een stabielle relatie, gezondheid, baan, geld en dat alles goed gaat met de mensen om je heen.
Ik denk dat belangrijk is hoe je zelf de dingen benaderd ik ben er achter gekomen door schade en schande dat je zelf voor een deel dat geluk beinvloed.
Een is positief denken en positief de dingen benaderen, als je negatief denkt dan is het net een magneet het trekt nog meer negatieviteit aan.
Ik zelf ben door mijn verleden erg veranderd maar het heeft me wel gevormt in of tot de persoon die ik nu ben.
Belangrijk is dat je het in je hoofd opgeruimd houd, verwerk dingen zorg dat je rugzak op orde is, maak plannen en zorg er voor dat je wensen hebt en zet de schouders eronder om ze te verwezelijken.
Ga niet naar bed met een kop vol met zorgen neem maar van mij aan dat je ze in je slaap niet verwerk!
Maar goed het is makkelijk praten, het is volgens mij mens eigen dat je ze mee neemt naar bed, hoewel sommig mensen er niet van wakker liggen als ze diep in de shit zitten.
De wereld is vollop in beweging, onrustig en er gebeuren vele nare dingen, ook ik maak me wel zorgen over de onrust op deze wereld, ik zou het veranderen als ik kon maar ik laat het mijn leven niet bepalen.
Ik leef nu, ik focus mij op mijn prive leven ben lekker bezig in en om het huis, probeer het knusser en gezelliger te maken en daar werk ik hard aan, want thuis voel ik me thuis.
En zorgen probeer ik buiten het huis te houden, ik ben vriendelijk tegen vriend en vijand, maak zo nu en dan een grapje, doe geen gekke dingen, help mensen die er om vragen en geniet van alle mooie momenten.
Maar je hebt het niet altijd in de hand!, helaas niet je kunt je baan wel verliezen ook al zou je de beste zijn, een bedrijf kan falliet gaan bijvoorbeeld!
En als je eenmaal in de ww zit dan is het moeilijk om weer een  nieuwe baan te vinden, je kan ziek worden ook dat heb je niet in de hand, ongelukken en andere ongemakken tja ook dat heb je niet altijd zelf in de hand.
Dus soms is het ook makkelijk praten, ik kan natuurlijk wel van alles schrijven dat je geluk zelf in de hand hebt, dan moet ik ook schrijven dat dat helaas niet altijd zo is, maar voor een deel wel!
Je kent de beste auto rijder van de planeet zijn maar er kan altijd een ander zijn die tegen je aan knalt, toch?
Toch ben en blijf ik van mening dat geluk dat je dat voor een deel zelf in de hand hebt! Maar helaas niet altijd!

IKKEJuli Blogje
Ik sta voor mijn gevoel nu midden in mijn leven, ik ben redelijk actief en nog jong van geest, hoewel je soms toch merkt dat je een dagje ouder wordt.
Na mijn scheiding heb ik toch wel enkele jaren stil gestaan, mijn energie level was erg laag en voor mijn gevoel hoefde alles niet zo nodig.
Er was maar weinig in mijn leven wat ik op dat moment belangrijk vond, overleven was het enige, overleven in de vorm van eten en drinken en het huis een beetje op orde houden en dat was het dan ook wel.
Nu zullen jullie wel denken jeetje Henk ben je daar nu dan nog mee bezig?, haha nee hoor, ik wil ergens naar toe in dit verhaal dus vendaar deze inleiding.
Nou goed dan om een te lange inleiding te voorkomen spring ik wel ff to the point in dit blogje.
Toen ik na enkele relaties de stop erop gezet had, omdat ik helemaal klaar was met mezelf, ik had mezelf helemaal terug getrokken voor de tijd van ongeveer 1,5 jaar.
Ja lekker was het, me, myself and i in de grootst mogelijke dip die je maar kunt bedenken, het was maar goed dat ik nog twee kinderen had..............
Maar goed toen ik een relatie met Marlies kreeg moet ik nu eerlijk bekennen dat ik niet echt hard van stapel liep, rustig aan was mijn motto.
Moet ook ff kwijt dat ik alles in mijn hoofd en in mijn rugzak op orde had toen ik Marlies leerde kennen, het heeft me wel een paar jaar gekost maar dan heb je ook wat.
Dus ik zat weer lekker in mijn velletje en dat is heerlijk kan ik zeggen, ik ben ook anders gaan denken over bepaalde dingen.
Maar goed ik kreeg een relatie met Marlies en woon nu samen, we kennen elkaar inmiddels 5 jaar en ik ben super gelukkig met haar we zitten op een lijn er is duidelijk een klik en daar ben ik blij mee.
Ben weer vollop aan het klussen en dat betekent toch wel dat ik goed en lekker in mijn vel zit, klink misschien vreemd maar ik vind klussen over het algemeen mooi om te doen.
En ik doe het ergens voor, ik ben er achter gekomen dat daar mijn drive ligt, zoals nu met de nieuwe badkamer, dat moet natuurlijk mooi worden en dat doe ik zeker niet alleen voor mezelf.
Als ik nog vrijgezel was geweest was ik zeker niet begonnen aan deze grote klus want waar doe je het dan voor?
Maar goed we zijn samen goed bezig, samen zijn met iemand geeft een grote meerwaarde aan iemands leven.
Wij mensen zijn niet gebouwd om alleen te zijn, ook al heb je wel eens een momentje dat het heerlijk is om ff alleen te zijn maar dan heb ik het meer over de kinderen.
Kinderen omdat ze soms zo druk waren bedoel ik dan, maar goed we leven nu, en nu hebben we het goed en we hopen op nog vele mooie jaren samen!!

IKKE

 

Juni Blogje
Iedereen die me kent weet dat ik over het algemeen altijd bezig ben met van alles en nog wat, echt stilzitten is niet mijn ding!
Op dit moment ben ik bezig met de bouw van een nieuwe schuur met daarin een badkamer,
eerlijk is eerlijk zoiets heb ik nog nooit gedaan in mijn leven.
Ach ik ben altijd wel bezig geweest in en om mijn huis, er was ook niet echt een andere keus, je moet in het geld zwemmen als je alles wilt laten doen.
Nou een ding is zeker aan geld is er altijd een gebrek, klussen kost over het algemeen toch wel het een en ander vooral als het dan ook nog mooi en netjes moet worden.
Sinds ik dit huis heb ben ik toch wel gaan klussen, langzaam maar zeker heb ik me dingen aangeleerd en vooral aangepakt, de term dat kan ik niet past niet echt bij mij.
Ik ben ook wel zo opgevoed, mijn moeder zou zeggen, Kan ik niet ligt op het kerkhof en wil ik niet ligt er naast!!, en zo is het ook wel.
Ach natuurlijk kan ik niet alles en de dingen die ik kan zijn natuurlijk nooit zo goed als van een prof maar ik doe het allemaal wel.
Ik ben metselaar, stucadoor, timmerman, elektrisien, loodgieter, en nog veel meer ik mag zeggen dat ik gezegend ben met twee rechterhanden.
Ach natuurlijk maak ik fouten en als ik het over moest doen, dan zou ik het hier en daar zeker anders doen, fouten maken horen erbij!
Nu is het niet de bedoeling en begrijp me goed dat ik hier nu een verhaal schrijf en maar eens ga vertellen hoe goed ik benm nee dat is niet de bedoeling!!
Ben er trots en dankbaar voor dat ik zoveel kan, en ik hoop dat deze schuur die ik aan het bouwen ben dan ook gaat lukken en dat ik geen stomme fouten maak.
Ben aan de ene kant ook wel blij dat ik niet te snel ga, ik kan nu alles goed overdenken, en ik probeer ook alles dubbel te checken en vooruit te denken, dat laatste is zeker niet onbelangrijk.
Ben nu zover dat ik met het dak kan beginnen, nog een paar dingen en het is zover, eerst nog acht meter muurplaat plaatsen en dan de sporen uit meten.
Eerst nog een proefopstelling maken om te zien of ik alles goed heb gedaan, als dat goed is dan komen de sporen erop, dan de beugels voor de dakgoten, het plaat materiaal en dan als laatste een laag damp-open folie.
En dan zijn we zoveer om het dak te bekleden met of golfplaten of dakpannen, ben er nog niet helemaal uit, de dakconstructie word wel zo gemaakt dat er pannen op komen, maar ik zit ook naar de toekomst te kijken, als ik er zonnepanelen op zou gooien dan zie je toch geen pannen meer.
Zonnenpanelen en de keuze pannen of golfplaten schuif ik nog wat naar voren, we gaan van pannen uit met de bouw en voor de rest zien we wel!
Het duurt nog wel even voordat we zover zijn maar we gaan gewoon rustig door een ding is zeker ik ben blij met dat ik veel zelf kan, en hopelijk maak ik geen grote fouten en word het een mooie schuur!

IKKE


Februari Blogje
Elke maand vraag ik me af waar ik over zal schrijven, meestal heb ik geen enkel idee, liefst heb ik een goed onderwerp of schrijf ik over actuele dingen, denk dat het deze maand het laatste word.
Er is altijd genoeg om over te schrijven, neem de veranderende wereld maar eens als voorbeel, en dan kan ik het over mens en natuur hebben.
Laten we maar meteen met het ergste beginnen en dat zijn de extreme groepen op deze wereld, die zonder problemen en gevoelens, vrouwen verkrachten, kinderen, vrouwen en mannen zonder problemen op gruwlijke wijze vermoorden.
Die mensen die het goed menen met een ander, gevangen nemen en onthoofden met de camera erbij, en ook dat zonder problemen.
Iedereen kent de verhalen en ziet de beelden, hoewel ik noet ga kijken naar deze gruwlijke filmpjes.
Ik wens niemand de dood, maar zulk soort mensen die verdienen geen leven op deze aardbol, meer woorden wil ik aan dit onderwerp ook niet meer vuil maken, ik vind het walgelijk en diep triest!

Dan is het klimaat ook een beetje in de war, wij in Nederland hebben herfst, in America hebben ze sneeuw in ongekende hoeveelheid.
Op een andere plek is het heter dan heet, of natter dan nat, het lijkt wel of de hele natuur op deze aarde de agenda heeft veranderd, erg vreemd.
Vroeger, ehm,....jaren geleden dan he, hield ik me daar meer mee bezig, bezig met de toekomst van deze aarde, ik zag de dingen niet altijd positief, en plakte daar een lading doem senario's tegenaan.
Ik maak me  nu nog wel zorgen over de gang van zaken in de wereld, maar ik leef nu wel meer mijn eigen leven, ik kan er niets aan veranderen, ik kan er alleen maar voor zorgen dat ik zelf geen foute dingen doe.
Ik probeer zelf positief te zijn en vooruit te komen, en natuurlijk kun je je ogen niet overal voor sluiten en dat doe ik zeker niet maar ik laat me niet meer gek maken.
Maar ik denk wel dat als iedereen meer bezig zou zijn met hun huisje, boompje en beestjes en we plakken het gezin en familie er ook maar even aan dan was het een stuk vredevoller op deze aard.

en hier wil ik het bij laten!!

IKKEJanuari Blogje
Het nieuwe jaar is voorbij de nieuwe is begonnen elk jaar hebben we weer wat goede voornemens en hebben we weer een lading wensen, wie niet??
Ook ik heb er een lading, een hele lading eigen teveel om te kunnen betalen, rijk ben ik niet geworden door de loterijen dus zullen de meeste wensen wel weer meegenomen worden naar het volgende jaar en volgende tot het eind.
Ach mensen geluk zit hem niet altijd in geld, hoewel geld wel een factor is die veel bepaald in het leven, heb je veel dan kun je veel, heb je weinig dan kun je weinig.
Geluk zit ook in hoe je zelf in het leven staat, in mijn beleving heeft gelukkig zijn vele kanten, je bent intens gelukkig of gelukkig door vele kleine gelukjes.
Ik bedoel daar mee dat je niet ongelukkig hoeft te zijn omdat je over een of twee dingen in het leven niet gelukkig bent.
Ieder mens weet dat in dit leven niet alles via een leien dakje gaat, soms zit het mee en soms zit het tegen, er zijn mensen die alles hebben en je hebt mensen die niets hebben.
Soms moet je een pas op de plaats maken en eens goed naar je zelf kijken en om je heen, dan kom je erachter dat je vaak meer hebt dan je denkt, en dan zijn er toch nog wel wat dingen waar je geluk uit kunt halen!!

Lieve mensen er rest mij nog maar een ding en dat is jullie een heel gelukkig 2015 toe te wensen.... veel heil en zegen.....PROOST !!!

IKKE

 
Mei Blogje
Poe Poe, het is al weer mei, en ik heb totaal geen idee waarover ik moet schrijven, ik moet over een half uurtje weg, ik rij even met Nick mee naar Lochem voor een sollicitatie gesprek, kan ik tussendoor mooi even naar de Praxis(bouwmarkt).
Zoals ik al verteld had ben ik aan het bouwen dus even naar de bouwmarkt om naar wat dingetjes te kijken en dat is ook belangrijk.
Maar goed het mei blogje word deze keer niet zo lang, ben eigenlijk veel te druk, ik kom zoals gewoonlijk weer tijd, ehm veel tijd tekort.
Moet ook nog even naar mijn ouders, mijn vader begint een beetje te klungelen, hij word dit jaar 80 jaar, hij heeft problemen mijn zijn prostaat en nu heeft hij omdat hij teveel op de stoel moest zitten trombose opgelopen aan een van zijn benen.
Volgens een arts had hij ook nog ruis op het hart, dus niet zo fijn allemaal, ouderdom komt met gebreken zegt men altijd, en zo is het ook.
Hoe vreemd is het leven, je word geboren, dan kun je een paar jaar genieten van het kind zijn, dan moet je naar school, als je ouder bent dan kun je ook nog aan het werk tussendoor, vroeger was dat erger dan nu.
Na de school kun je zeker aan het werk, dan komt de vriendjes en vriendinnetjes om de hoek kijken, verliefd, verloofd getrouwd, je kent dat wel.
Dan komen de kindjes, dan is het werken, werken en nog eens werken om je kinderen groot te krijgen, kinderen vliegen uit, dan komt er een wat meer rust in de toko, dan kom je in de fut, kun je genieten van het leven.
Maar dan komt het, of net voor je met pensioen gaat, of na je pensioen dan begin je te klungelen met je gezondheid, allerlei kwalen komen op je af.
Ik weet dat het bij het leven hoort, maar je heb zo hard gezwoegt in je leven, en tegen die tijd dat je mag en kunt genieten van het leven dan begint vaak de ellende, en als je daar goed over na gaat denken dan is dat niet echt eerlijk.
Het zou zo moeten zijn, als je in je leven je best hebt gedaan, en alles uit de kasthebt gehaald om  je kinderen zo goed mogelijk uit te laten vliegen, dan zou je een super fijne en gezonde dag verdient moeten hebben.
Maar zo is het leven helaas niet, en dat is wel erg zuur, vooral als ik zo naar mijn vader kijk, die zijn hele leven hard gewerkt heeft, en niet alleen voor zijn gezin.
Mijn vader die ook nog altijd klaar stond voor een ander, dan is dat erg zuur om hem zo te zien.

IKKE

 

April Blogje
Vele jaren geleden hebben we het huis gekocht waarin ik nu nog steeds woon, al vele jaren met veel plezier.
Ik weet nog ongeveer hoe het huis en ook de tuin eruit zag, in de afgelopen jaren heb ik er heel veel energie ingestopt, en al veel veranderd, aangepakt en opgeknapt.
De laatste jaren voor mijn scheiding en de jaren na mijn scheiding en vooral na mijn scheiding er eigenlijk geen ene bal meer aan gedaan, kort gezegt had ik er de kracht niet voor.
Nu ben ik weer begonnen met klussen en ik moet zeggen dat ik het gemist heb, vreemd toen ik met de schuur begon met het graven voor de fundering was dat nog niet echt van harte kan ik hier wel schrijven.
Nu heb ik de smaak weer te pakken, ik heb al ruim 600 stenen gemetseld, ehm veel meer al, en de basis voor twee wanden staan er ook, het deurkozijn zit op zijn plaats net zoals het raam kozijn, het betongaas voor de vloer staan in het gangpad.
Volgende week begin ik aan de balklaag, en aan operatie schoonschip, en dat betekend dat er een flinke lading rommel naar de stort gaat, mijn oude bijenschuur wordt leeg gehaald en afgebroken.
In een later stadium komt de tuin aan de beurt, de moestuin word opnieuw aangelegd, misschien met een kleine kas, ruimte voor brandhout, en dan langzaam maar zeker pakken we de hele tuin aan.
Eerst de schuur, en dan start operatie badkamer, de badkamer zal ongeveer 3,5 x 3,5 meter groot worden, lekker ruim, er komt een deur naar buiten, ik heb al jaren de wens voor een sauna en hottube of iets in die richting.
En als dat er ooit komt(hopelijk) dan kunnen we zo via de badkamer naar binnen, over de inrichting van de badkamer kan ik nog niet zoveel zeggen, omdat er eerst nog een hele lading werk moet gebeuren voordat we daar aan toe zijn.
Maar enkele ideeen zijn er al, maar daarover later meer, ik zit er wel over te denken om het bad tussen of onder een raam te zetten, maar ook dat is nog niet zeker, eerst de schuur en dan de badkemer.
Ik ben wel blij dat ik heel veel zelf kan, je zou het maar allemaal moeten laten doen, dat is echt niet te betalen.
IKKE

Maart Blogje
Het spreukje van deze maand is dat maart roert met zijn staart, de eerste twee maanden van dit jaar waren gezien de tijd van het jaar veel en veel te warm, ik schreef vorige maand al dat het klimaat veranderd maar gezien het weer dat we nu hebben klopt dat als een bus.
Het is nu maart en ik heb nog steeds geen sneeuwvlokje gezien, en echt gevroren heeft het ook nog niet, wat zullen we een jaar krijgen met veel ongedierte zoals vliegen en muggen, en ik weet niet wat allemaal nog meer.
Weer heeft best wel veel invloed op mensen, gisteren was het prachtig weer en dan krijg je echt zin om de tuin in te duiken en om lekker flink tekeer te gaan, nou dat heb ik ook gedaan.
Het voorjaar komt er dus aan, een heerlijke tijd waar mens en dier weer druk worden met van alles en nog wat, ontwaken uit de winterslaap.
Ik merk het aan me zelf dat je weer van alles en nog wat wilt, vooral de tuin op orde brengen is toch wel de grootste voorjaar drang vind ik zelf, ik heb al viooltjes geplant.
Vandaag 1 maart zijn ook weer de webcams van Beleef de Lente weer online gegaan, kun je weer meekijken in de nesten van diverse vogels.
Een ding is volgens mij nu wel heel zker en dat is dat ons klimaat veranderd, ik kan me niet herrinneren dat ik ooit een winter heb meegemaakt waarin ik nog geen sneeuwvlokje heb zijn neer dwarrelen.
Voeld erg vreemd vind ik zelf, natuurlijk scheeld het flink in de knip, maar toch een winter zonder sneeuw vind ik maar niets, uit de spreuken maart roert met zijn staart en april doet wat hij wil, kunnen we natuurlijk nog wel opmaken dat er nog van ales kan gebeuren.
Maar op dit moment ziet het er niet naar uit, dus mensen ga lekker de tuin in, geniet van het mooie zachte voorjaar, wie weet is het volgend jaar heel anders en zitten we dan te kijken naar een elfstedentocht.

IKKE

Februari Blogje

Iedereen heeft het wel eens over klimaat veranderingen, als je om je heen kijkt en je ogen goed opent dan kun je stellen dat het inderdaad veranderd.
Neem als voorbeeld deze winter, waar we midden in zitten, het is nu begin februari, en ik heb nog geen sneeuwvlokje gezien, het heeft hooguit 6 keer gevroren en ik geloof dat we de warmste januari maand hebben.
Ik las dat de zonkracht is afgenomen, dat zou dus weer betekeken dat het kouder gaat worden, ik heb ook gehoord en gelezen dat er een kleine ijstijd opons afkomt.
Is het niet vreemd dat we als mens altijd maar met dat weer bezig zijn???, ja en nee zou ik zeggen, bij de voorspelling slecht weer neem je een paraplue mee, en als ze zon voorspellen misschien extra zonnebrand creme.
Weer regeld dus voor een groot deel ons leven, en hoort bij ons zoals de kleding die we aan hebben, er waren enkele voorspellingen dat we een horror winter zouden krijgen, nu kunnen we dat van twee kanten bekijken.
We gaan er bij extreem weer van uit dat het extreem koud wordt, dat er dikke lagen sneeuw en ijzel vallen, kortom een hele koude winter dus, maar stel dat het in de zomer nu heel koud is en er weinig zon is dan zeggen mensen dat het een extreem koude zomer was.
Nu met deze winter tot nu toe kun je zeggen dat het woordje extreem kan duiden op een extreem warme winter, dat is dus ook extreem.
Nu denk ik zelf dat ze met een voor spelling van een  extreme winter dat vast niet bedoeld zullen hebben, maar eigenlijk hebben we een extreme winter, te warm en te nat dus.
Ach een beetje sneeuw en kou hoort toch bij de winter, des te lekkerder is het als het lente wordt, dan leef je weer lekker op, krijgt weer zin in van alles en nog wat.
Het is maar goed dat we het niet voor het zeggen hebben wat het weer betreft, geloof me dat het oorlog zou worden op deze wereld, de een wil zon de ander regen het zou een ramp zijn.
Dus deze tot nu toe verlopen winter, met veel wind, regen en een te hoge themperatuur moeten we maar zo nemen zoals we het krijgen, je moet maar zo denken een warme winter zorgt voor lage stookkosten.

IKKE

JANUARI BLOGJE

Ik heb echt geen idee waarover mijn januari blog moet gaan, wat ik wel weet is dat het januari is en dat er weer een heel jaar voor ons ligt, een jaar waarin er weer vanalles gaat gebeuren, dat is wel een ding wat zeker is.
Afgelopen jaar ben ik zelf redelijk doorgekomen, heb wel het gevoel dat ik weer wat vooruit ben gegaan, materialistisch zeker, denk ook wel dat ik zelf wat beter in mijn vel ben komen te zitten.
Maar dat wisselt nog wel eens, denk wel dat ieder mens dat wel heeft, in het voorjaar als het weer weer verbeterd na een koude winter en de temperatuur weer stijgt dan krijgen we weer zin, zin om vanalles te doen.
Heerlijk de bezem even door het huis, de tuin in, met het gevoel dat je de hele wereld weer aankan, op dit moment is het nat en guur, het lijkt wel herfst, ik ben op nieuwjaarsdag op de motor geweest, nou dat wil toch wel wat zeggen, het was acht graden.
Zou het klimaat echt veranderd zijn, of no vollop aan het varanderen zijn, we voelen als mens toch wel dat het zo is, misschien hebben we over een paar jaar ananassen en mango's in onze eigen tuin staan.
Of zijn we al lang bevroren door de nieuwe ijstijd die ik ook al eens in de voorspellingen voorbij heb zien gaan, het is maar goed dat we het niet allemaal weten.
Vreemd dat dus dingen zoals het weer onze mood zo kunnen beinvloeden, of zijn we door de jaren heen gevoeliger geworden, of beelden we het ons in.
Ik ben iemand die elk jaar wel de voorspellingen leest voor het komende jaar, paragnosten leven zich weer uit op het voor ons liggende jaar, ik ben ook terug gaan kijken leek me wel grappig om te zien hoeveel er nu wel of niet uitkomt.
Moet zeggen dat het me tegenviel wat goed was voorspeld, soms is het ook wel beter dat ze er naast zitten, maar ik heb ook gelezen dat voorspellingen bijvoorbeeld voor 2014 ook wel in latere jaren zou kunnen gebeuren, omdat de juiste tijd moeilijk is te voorspellen.
Vraag me af waarom ze wel een ongeluk zouden kunnen voorspellen maar niet het juiste tijdstip, ik kan ook wel voorspellen dat er een ernstig ongeluk komt, daar gebeuren er altijd wel een paar van per jaar.
Toch is er meer tussen hemel en aarde dan we denken, tenminste dat denk ik zelf, wat??? zou ik ook  niet weten.
Als ik dat wist zou ik misschien nu wel schrijven mensen geniet zoveel als je kunt, voordat je het weet is het voorbij.
En dat is wat ik steeds meer probeer te doen, genieten en wat komt dat komt, tegenhouden kun je de meeste dingen toch niet, en geloof me zwartkijken is niet goed voor je hum.
Misschien zouden de voorspellingen anders moeten zodat mensen er vrolijker van zouden worden, ehm misschien als volgd....

De voorspellingen voor 2014
Er staat ons een zonnig voorjaar te wachten die vroeg begint, de bomen zullen al vroeg in het voorjaar prachtig groen zijn, de zomer die volgt zal ongekent mooi zijn, toch valt er ook op de juiste tijd een buitje regen, meestal in de nacht.
De lasten zullen voor alle nederlanders flink zakken, de btw gaat omlaag en de belastingen zullen verder zakken, en het tanken zal een stuk goedkoper worden.

En zo zou ik nog even door kunnen gaan, net zolang tot dat iedereen die het leest weer zin in  het leven krijgt.

Zo zou het ook kunnen, woorden en daden bepalen hoe je leven er voor een deel kan uitzien, als iedereen  en vooral de overheid een stuk positiever zou zijn dan zou dat iedereen ten goede komen.

Ik brei er een eind aan, ik kan nog wel even doorgaan, vreemd als je eenmaal begint te tikken dat je niet meer kunt stoppen.

IKKE
DECEMBER BLOGJE

Samenwonen
Eind 2006 ben ik gaan scheiden en begin 2007 was het officieel, dat betekent dat ik al 7 jaar gescheiden ben.
Scheiden is lijden en dat was het voor mij en de kinderen ook, het was een ellendige tijd, die we met vallen en opstaan zijn doorgekomen, al spoedig heb ik me in de relaties gestort, ik heb vele leuke mensen leren kennen en ook enkele relaties gehad.
Na die periode ben ik ingestort, dat was na mijn laatste relatie toen ben ik in een zwart gat beland, voor de buitenwereld was ik de lieve en vrolijke ikke, maar thuis was ik de persoon die veel in bed lag, die veel geslapen heeft en die het leven alleen maar grijs en zwart zag.
Deze periode heeft zo'n 1,5 jaar geduurt, ben redelijk wat kilootjes aangekomen door het niets doen en al het eten, waarin ik soms ook wel wat troost vond.
Langzaam maar zeker heb ik mezelf weer terug gevonden en ben ik langzaam maar zeker uit het dal geklommen, mensen geloof me het was een hele klus, zonder hulp van anderen jezelf zo te motiveren dat je weer in beweging komt.
Maar dat heb ik dus gedaan, ik heb over van alles nagedacht, en mezelf doelen gesteld, een van de dingen die ik met mezelf afgesproken had, dat was dat ik nog een keer een relatie aan zou gaan, en ik had ook besloten dat als het niets zou worden dat ik er mee zou stoppen en als vrijgezel door zou gaan.
Zoeken zou ik niet meer doen, en mocht het zo zijn dat het lot me tegen iemand aan zou doen lopen dan zag ik het dan wel weer.
Via internet, dus via een datingsite ben ik Marlies tegengekomen, we hebben een afspraakje gemaakt nadat we eerst een tijdje hadden gescreven, en dat was in Enschede op een terrasje, ik was natuurlijk weer erg druk zoals gewoonlijk, ik was een beetje nerveus.
En daarna hebben we nog een afspraakje gemaakt, en toen kwam ze thuis op de koffie en zo is onze relatie begonnen, en nu gaan we samenwonen.
Samenwonen, hat zal eerst een beetje vreemd worden en ook even wennen voor iedereen, maar ik heb er vertrouwen in anders was ik er niet aan begonnen, begin 2014, januari dus gaan we samenwonen.

Word vervolgd, IKKE

 

 

NOVEMBER BLOGJE

We leven in een vreemde wereld, waarin iedereen toch wel voor het grootste gedeelte aan zich zelf denkt, en de medemens is vergeten, ik voor me zelf en God voor ons allen.
De wereld is een graai cultuur geworden, hoe graai ik zoveel mogelijk geld bijeen, en of dat nu tenkoste gata van anderen is niet belangrijk, er zijn velen rijk geworden over de rug van een ander, gezinnen zijn de vernieling ingeholpen en leven op de afgrond.
Kijk eens naar de topsalarissen, de bonus cultuur, de gouden handdrukken en ik weet niet wat nog meer, ik vind het meer dan schandalig wat er in of op deze planeet allemaal gebeurt, glorie, roem en rijkdom te koste van een ander.
We zitten midden in een crisis, al een hele tijd, en ik geloof dat we er voorlopig ook niet meer uit gaan komen, ik ben geen helderziende, maar ik denk dat zelfs een blinde ziet dat dit niet eeuwig kan blijven doorgaan in deze wereld.
Landen zitten met flinke tekorten, het geld is op, neem America, de schulden zijn enorm, hoger kan niet, maar dan word grens weer een beetje opgeschroefd en hoppa we kunnen weer gaan uitgeven.
Hoe vreemd is dat, moet ik een proberen, geld op, ach dan verhogen we de hoogte van de schuldenlijn maar even, en dat blijven we doen tot de dood er op volgd.
Op deze wijze kan ik de rest van mijn leven gewoon geld uit blijven geven, en omdat het toch kan doe ik het maar meteen goed, ik heb wensen genoeg.
Helaas bij de overheid kan alles, bij een normaal burgertje kun je dat wel vergeten, maar toch klopt het voor geen ene meter, hoe kun je geld uit blijven geven als er geen rooie cent meer is.
Ons belasting geld word voor een grot deel verkwanseld, over de balk gesmeten, en dat kan allemaal maar, ik zal er wel te dom voor zijn, of misschien had ik nog een paar jaar door moeten leren, ik kan er in ieder geval er met mijn hoofd niet meer bij.
Al die tekorten zullen op korte of langere termijn terug betaald moeten worden, op de vraag wie zal dat betalen kan ik kort zijn, wij!!,,,de arme burgers, de laatste veren moeten ook nog geplukt worden, en dan is het voorbij, want van kale kippen kun je niets meer plukken.
Weet je ik lig er niet meer wakker van, invloed heb je niet, veranderen kun je het ook niet, dus zit is voor de arme man niets anders op dan maar weer afwachten wat er nu weer gekort of verhoogt wordt.

IKKE

 

OKTOBER

Tja, en dan is er al weer een maand verstreken, tijd om het oktober blogje te schrijven, het gekke is altijd dat ik van de 10 keer, misschien 1 of 2 keer van te voren weet wat ik wil gaan schrijven.
Maar goed.......zoals ik de vorige maand al schreef waren Nick en ik begonnen met hardlopen, Nick is afgehaakt omdat hij pijn in zijn pezen had en dan is hardlopen niet zo'n goed plan.
Dus de aller laatste lessen heb ik in mijn eentje gelopen, en 5 lessen voor de allerlaatste les, heb ik mijn einddoel gehaald, en dat was 5 kilometer in een keer.
Ik heb inmiddels al drie keer 5 kilometer in een keer hardgelopen en dat is super, ik heb me als doel gesteld minimaal 2 keer in de week te blijven hardlopen.
Nu is hardlopen mits je het niet overdrijft gezond voor lichaam en geest, maar dat is niet genoeg vond ik, het werd tijd om ook het eet patroon te veranderen, bewuster eten en natuurlijk een stuk gezonder, niet dat we nu heilige mensen worden en op iedere hap die we voor we dat in onze mond steken gaan onderzoeken of het nu wel of niet gezond is, nee dat niet.
Ik heb gekozen voor meer groente en fruit, en minder vette dingen, dus bijna geen frituur meer aan, ook het suiker gebruik kan nog wel een stukje omlaag.
Nick drinkt elke morgen een glas water en een glas kanariezaadpoeder, het klinkt vreemd maar het is super gezond, als je kanariezaadpoeder invoerd bij Google dan kun je zelf lezen hoe gezond het is.
Ik zelf heb tarwegraspoeder besteld via internet, elke morgen een shake met een theelepeltje poeder, en je hebt alle gezonde stoffen voor de hele dag al binnen, :-).
Ik heb tarwemelk, rijstemelk en geitenmelk en halfvolle melk nu standaard in de kelder staan, en gezonde spullen voor het onbijt, zoals muesli en cruesli, knackebrod en rijstewafels, en fruit.
Nu hebben we de pech dat we niet al het fruit kunnen eten, neem bijvoorbeeld een appel, die kan ik niet rauw eten zonder blaren in mijn mond te krijgen, Nick en Marieke hebben dat ook.
Maar als we de appels garen dan gaat het prima, langzaam maar zeker gaan we dus beter en gezonder eten, en dat is goed voor het lichaam, en zorgt er voor dat we ons lekker voelen en niet uit de maat groeien.

Ik zeg vitamientjes zijn je vriendjes, IKKE

 

SEPTEMBER
Soms zijn er momenten dat je knopen moet doorhakken, en stappen moet ondernemen, en ik heb dat gedaan.
Ik begin maar eens bij het begin, het leven is volop in beweging, werk, kinderen, lasten en lusten en nog heel veel meer, er zijn dingen die meezitten, en er zijn dingen die tegenzitten en zo is het leven nu een maal.
Ik zit goed in mijn vel, ehm....ik bedoel dat ik beter in mijn vel zit dan een paar jaar geleden, het kan altijd beter, daarom ben ik begonnen samen met Nick met hardlopen.
Nick en ik hebben ons als doel gesteld dat we over 10 weken, 5 kilometer kunnen hardlopen zonder pauze, en dat doen we met behulp van Mp3tjes van start to run, dat zijn harloop lessen op mp3.
Elke week doen we drie lessen, we wisselen lopen af met rennen, en elke les word het rennen meer en het lopen minder, we hebben op het moment dat ik dit stukje schrijf les 11 erop zitten, helaas heeft Nick erg last van spierpijn dus heb ik de laatste les alleen gelopen.
We hebben natuurlijk diverse programma's op onze iPhone's staan, zodat we van alles kunnen bijhouden, zoals de route, de snelheid, hoeveel calorieen we hebben verbrand en nog heel veel meer.
Gisteren heb ik de snelste kilometer gelopen/gerend en dat voelt super, we moeten alleen nog werken aan een beter warming up maar dat gaat ook goed komen, we hebben ons doel bepaald en we gaan ervoor.
Ik ben zelfs al wat afgevallen, 1,5 kilo, en mijn BMI is groen 24,9, na het ontbijt gemeten en met kleren aan, dus supergoed toch??.
De bedoeling is dat ik meer conditie krijg en mentaal en fysiek sterker word, en dat is overal goed voor, lekker in je vel zitten wat wil een mens nog meer, en dan kun je de hele wereld aan.
Een ding is zeker, ik wil met of zonder Nick die 5 kilometer halen, en daarna blijven rennen, misschien wel op naar de 10 kilometer, maar goed dat later, eerst stap een.
Morgen moet ik weer en dan is het 16 minuten rennen en 10 minuten lopen, ik heb er zin in.

IKKE


AUGUSTUS
En het onderwerp van de maand augustus is ???????????????

Dat is een goede vraag, zal ik bloggen over de stijgende lasten, de crisis, of een ander onderwerp die negatief is, Nee!!, geen negatief onderwerp deze maand.
We maken ons veel te veel zorgen over de dag van morgen, ik probeer dat niet te doen, we kunnen ons zonder problemen mee laten slepen naar een wereld die grijs en zwart is.
We zitten in een crisis, zitten met stijgende lasten, enz enz, nu kunnen we daar wakker van gaan liggen en denken o my God wat hangt ons boven het hoofd, hoe lang kunnen we blijven zwemmen zonder te verzuipen, maar.....
Maar dat doen we niet, ik tenminste niet, ik leef vandaag en morgen is morgen, maar nog niet vandaag.
Morgen zal altijd morgen blijven, we kunnen in ons leven de lat erg hoog leggen, en dat bepalen we zelf, maar welk nut heeft dat.
Soms zou je, en ik probeer dat zelf regelmatig te doen, zou je een moment stil moeten gaan staan in je leven, en inplaats van te kijken naar wat je niet hebt, eens te kijken naar wat je wel hebt.
En als je dat doet dan besef je dat je rijker bent en meer bezit dan wat je dacht, en dan bedoel ik daar niet altijd een grote flat screen van anderhalve meter mee.
En ik weet zeker dat ik iedereen wie dit leest dat niet hoef uit te leggen, soms moet je ook eens een stap terug doen en tevreden zijn met wat je hebt.

Geniet van de dingen die je hebt, heb lief, en vergeet niet dat je niets mee kunt nemen........

IKKE


 

JULI 2013
Even bijpraten

Jammer dat geld altijd de remmende factor is bij alles wat je doet in je leven, nou ja bij de meeste dingen dan he, soms maakt het me wrevelig, ik heb grote plannen en vele plannen, om ze allemaal in vervulling te laten gaan heb je een zak met geld nodig, en die heb ik helaas niet.
Dus maken we inplaats van grote stappen maar kleine stappen, ik ben begonnen met het verzamelen van materiaal voor de nieuwe schuur, en binnenkort kan en gaat de schop in de grond.
Gelukkig kan ik alles zelf en dat scheeld ook flink in de knip, ik ben aan het sparen voor een nieuwe kachel, een mooie alles brander, als alles meezit wil ik die voor aankomende winter, ik wil een kachel met hoog rendement en met een grote ruit, en een die veel warmte geeft.
Ik heb de allesbranden die ik nu heb al jaren, daar is flink wat hout doorheen gestookt, en dat heeft ons toch wel wat stookkosten bespaart in de afgelopen jaren kan ik hier wel schrijven, en hopelijk geldt dat ook voor de komende jaren.
Een alles brander kan geld besparen als je geen hout hoeft te kopen, en het is een gezellige bron van warmte, waar geen CV tegenaan kan.
Boven wil ik radiatoren, de leidingen liggen er al, nu de radiatoren dus nog, en dat moet ook nog gebeuren voor de winter, meteen de zolder boven de keuken afmaken, er ligt al een isolatie vloer boven de keuken, dat heb ik vorig jaar gedaan, nu nog wat isolatie onder het dak, er zit al een laag van 4 Cm dik, en dat word 8 Cm dik.
Dan komen er nieuwe stroomkabels vanuit de meterkast naar de nieuwe schuur, tuin en het washok voor wasdroger en wasmachine, mooie nieuwe groepen.
Ik heb al weer veel teveel ideen voor de badkamer, al weer veel te veel mooie spullen gezien, mag er wel een of meerdere banen bij gaan zoeken haha.
oeps, ik moet al een eind maken aan mijn praatje, ben erg druk en zit mijn tijd weer te verschrijven, moet nog erg veel doen, dus luitjes.........Toedels

IKKE


JUNI 2013

Oeps!!, bijna vergeten mijn maandelijkse blog te schrijven, dat komt omdat ik zo druk ben met van alles, nog wat en niets, dat laatste is omdat ik veel lees, en dat noem ik maar lekker niets.
Ik heb een iPad en daarop lees ik nu mijn boeken en dat bevalt me zeer goed, ik heb erg veel E-books gedownload je wilt niet weten hoeveel, maar het zijn er erg veel, als ik ze allemaal zou lezen dan ben ik een paar jaar bezig.
Ik heb nu meer dan 8000 E-books haha, ze nemen niet veel ruimte in op de Pc hoor, ik moet ze nog uitzoeken omdat ze niet allemaal mijn smaak zijn.
Ik ben nu met Game of Thrones aan het lezen, dat is deel drie van een serie, en deze heeft ik meen 1700 pagina’s, dus kun je nagaan, maar wel mooi om te lezen.
Ik kan in een boek heerlijk wegdromen in een andere tijd en dat is heerlijk en ontspannend, en dus lees ik veel.
Maar ik lees natuurlijk niet de hele dag, er moet ook nog gewerkt worden en dat doe ik dan ook, op werk is het druk de zomer is begonnen en dus ook de vakantie en dat merk je meteen.
Dan ben ik druk met mijn oude huisje en in de tuin, ik ben op dit moment met het kozijn van de achterkant bezig, de tekeningen van de schuur is klaar, de berekeningen ook, op de prijs van het hout na.
Maar de lijst ligt nu bij de houthandel die een offerte maakt, en dan is het knopen doorhakken, en als het meezit en het is te bekostigen dan kan er al snel worden.
Ik heb zoveel plannen, wensen en dromen, helaas kunnen ze allemaal niet in vervulling gaan, dan mag ik er nog wel een paar banen bij  gaan zoeken, maar we gaan gewoon door zo lang het kan.
Nee luitjes ik verveel me echt niet, ik zit redelijk goed in mijn velletje, met de kinderen gaat het goed, en met Marlies en mij ook, dus ik mag niet klagen, dus dat doe ik ook maar niet haha.
Er zijn altijd wel dingetjes te vinden die beter kunnen, maar soms moet je ook tevreden zijn met wat je hebt, we
nsen heb ik genoeg dus er zijn altijd wel dingen om naar uit te kijken.


IKKE

 

MEI 2013

Iedereen maakt in zijn of haar leven fouten, of doet dingen waar we later spijt van krijgen, zo is het leven nu een maal, we  maken fouten en daar moeten we van leren, dat is het leven.
Jullie zullen je nu wel afvragen waar dit blogje naar toe gaat, nou daar kan ik erg kort in zijn en dat gaat over ROKEN.
Het rookbeleid van  de Nederlandse regering is gewoon slecht, super slecht, ik vind dat ze harder moeten worden en roken in en rond vele gelegenheden moeten verbieden.
Ik snap dat nu 2013, dat je rokers die al eeuwen roken niet zomaar het roken kunt verbieden, maar ik vind wel dat ze ergens moeten beginnen.
Als ik hier de straat uit rij, en links af ga, dan kom ik langs een school, ik zie daar regelmatig kinderen jonger dan 15 jaar met een sigaret op de lip, ik vraag me af waar ze ten eerste het geld vandaan halen.
En hoe ze aan die sigaretten komen?, ik begrijp de ouders niet, oke ik heb wel geleerd dat je kinderen niet altijd kunt beschermen, als ze willen roken doen ze het toch wel, Marieke is ook gaan roken, in de afgelopen twee jaar, ik zeg hier wel eerlijk hoe stom kun je zijn!!.
Iedereen in Nederland weet hoe slecht roken is voor je gezondheid en voor de knip, er komt hopelijk een tijd dat alleen de rijken nog maar kunnen roken, haha, alle gekheid op een stokje, iedereen weet hoe ongezond het is.
Toen mijn vader jong was, toen kreeg hij volgens mij toen hij 16 was, een pakje sjag van zijn moeder, zo jongen nu mag jij ook roken, mijn vader is op latere leeftijd weer gestopt met roken, wat zeer verstandig was.
Maar ik wil even aangeven dat men vroeger niet wist hoe slecht roken was, nu zou iedereen dat toch moeten weten, oke ik heb ook gerookt, ik ben er aan begonnen omdat het ook wel een beetje stoer was, rook uit je mond blazen en zo.
Maar goed even kort samen gevat, STOP MET ROKEN!!, het is niet goed voor je!!

Zo als het nu niet duidelijk is dan weet ik het ook niet meer.

IKKE


APRIL 2013


Ying en Yang

Ik denk dat alles in het leven twee kanten heeft, en dat vele dingen in het leven nu eenmaal bij elkaar horen.
Zoals, zwart en wit, koud en warm, klein en groot, pijn en genot, water en vuur, licht en donker, arm en rijk, lief en stout, groot en klein, ver weg en dichtbij, oorlog en vrede, haat en liefde, en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.
In het leven horen dingen nu een maal bij elkaar, zoals een deksel op een potje past, maar niet ieder deksel.
Het is geloof ik al weer zes jaar geleden dat ik ben gescheiden, nu zie ik het als een goed iets, ik zeg wel eens ik ben een gelukkig gescheiden man, ja dat kan ook.
Marieke is uitgevlogen, en Nick heeft ook de plannen om het nest te verlaten, hoewel hij wel een heel eind weg gaat vliegen, maar dat ter zijde.
Ik zag laatst een film waarbij een moeder een leeg nest syndroom kreeg toen de kinderen waren uitgevlogen, nu zal ik dat niet zo snel krijgen, maar ik zie wel in dat alleen ook maar alleen is, en ik dat ook niet zou willen.
Gelukkig heb ik een lieve vriendin, we hebben besloten om te gaan samenwonen, de knoop is doorgehakt, haar huis staat te koop, we zijn al aan het opruimen.
We zijn, althans ik er wel van bewust dat het even wennen zal worden, maar bang ben ik niet, mijn motto dat alles goed komt, geldt ook hier.
Samenwonen geeft ook vele voordelen, en dan heb ik het nog niet eens over lasten die je kunt delen, het leven zal een stuk gezelliger worden, en dingen samen doen is veel leuker dan in je uppie.
Samenwonen zal ons leven in ieder geval meer kleur geven, we hebben vele wensen samen, en hopelijk kunnen we er veel in vervulling zien gaan.
Mensen zijn niet op deze wereld gezet om alleen te zijn, hoewel er altijd uitzonderingen zijn, ik denk dat ik zelf meer balans zal krijgen in mijn leven, het is altijd fijner om het ergens voor te doen, toch??
Ik gun ons een prachtig lang en een gezond en rijk leven met veel liefde en vele mooie momenten, en een leven met weinig tranen, mits ze van geluk zijn.

IKKE

 
MAART BLOG 2013

Vreemd dat begin maart het bij mensen altijd begint te kriebelen, de koude winter ligt achter ons, de lente is in aantocht, de dagen beginnen te lengen en de temperatuur stijgt.
De natuur ontwaakt, het gezang van vogels neemt weer toe, en de zon komt weer tevoorschijn, de natuur ontwaakt, en dat is elk jaar weer een heerlijke tijd.
De webcams bij www.beleefdelente.nl zijn weer online we kunnen dit jaar weer genieten van diverse vogels, de site is veranderd, en ik vind het een hele verbetering bij vorig jaar.
Vreemd dat bij de eerste zonnestralen, de mensen weer de voorjaars gekte in de kop krijgen, tuincentra's worden onder de voet gelopen, terassen beginnen ook weer vol te lopen, iedereen is weer druk met van alles en nog wat.
Plannen worden gemaakt en de voorjaarschoonmaak is in aantocht, motoren worden weer van stal gehaald en weer klaargemaakt voor de eerste ritten.
De huizen worden weer gelucht, de eerste bloembollen schieten uit de grond, en bladeren komen weer aan de bomen.
De lammetjes dartelen weer in de wei, mensen het is VOORJAAR, heerlijk!!!, vollop genieten dus, en dat gaan we zeker doen, ik denk dat ik net zoals velen van u, ook weer vol zit met wilde plannen.
ben wel bang dat met al die stijgende lasten plannen bijgeschaaft moeten worden.
Maar het voorjaarsgevoel, dat kan niemand ons afnemen, ik ga er zeker van genieten, en ik hoop volgende week op mijn vrije dag heerlijk in mijn tuintje samen met mijn schatje, een heerlijk glas wijn te kunnen drinken, na een dagje klussen in de tuin.

Beste mensen geniet van al het mooie om ons heen, en snuif maar vollop de eeste voorjaars geuren van bloesem op.

IKKE

FEBRUARI BLOG 2013

Jeetje!! de eerste maand van het jaar is al weer voorbij, hoogste tijd voor mijn februari blog.
Mensen die me kennen weten dat ik drie katten heb, met prachtige namen die allemaal met een B beginnen, Boris, Belle en Bengel.
Eigenlijk ben ik van huis uit geen echt katten mens, oke mijn ouders komen beide van de boerderij dus ik ben wel groot geworden tussen de dieren, meestal koeien en varkens, mijn opa’s en oma’s hadden ook huisdieren meestal een hond.
De hond diende echt als bewaker van het erf, liefst een zwarte met een grote kop, en vooral een hond die waaks was, zodat ongewenste gasten sneller vertrokken dan dat ze kwamen.
Natuurlijk scharrelden er ook een paar katten rond, niet zoals tegenwoordig worden gehouden, als huisdier, nee deze katten waren er om het aantal muizen binnen de perken te houden.
Voor zover ik weet werden de katten niet gevoerd, soms kregen ze na het melken een beetje melk, maar echt royaal waren ze daar niet mee, voor de rest moesten ze maar zien hoe ze hun kostje bij elkaar sprokkelden.
Misschien was dat ook maar goed ook, anders hadden ze binnen de kortste keren vast meer katten dan vee gehad.
Ik ben dus voor een groot deel in mijn jeugd op de boer opgegroeid, ook met katten maar die bleven op afstand als het ware.
Mijn ouders hadden meestal een hond(tje), en ik zelf heb ook twee honden gehad, tot dat we een kitten kregen, een rode met blauwe ogen die later verkleurde.
Ik had zelf eigenlijk niet zoveel met katten, ik hield er niet van dat ze overal overheen liepen, bijvoorbeeld een aanrecht.
Maar goed jaren geleden kregen we een kitten, een rode en het was een katertje, we hadden toen ook Beau nog ik zag het al voor me, Beau die op een klein rood katertje zat te kluiven.
Natuurlijk waren het spannende dagen toen Beau ineens een speelvriendje had, en dan ook nog een van een heel ander ras.
Boris en Beau werden echte vriendjes, Boris sliep regelmatig bij Beau, dan lag hij heerlijk warm tegen Beau aan, die het allemaal goed vond, ik vond het altijd mooi om te zien, twee aardsvijanden zo heerlijk vredig tegen elkaar aan.
Regelmatig hing er een klein rood fel ding aan mijn arm, je kunt op mijn handen nu nog de littekens zien, maar ik lokte het dan ook wel zelf uit, ik vond het prachtig zo’n speels katertje.
In de loop van de jaren kregen we er nog twee katten bij, een kwam tijdelijk op bezoek en is hier blijven hangen, en een is er uit het asiel gehaald.
Er lopen dus nu, oeps ik denk dat ze allemaal liggen, er liggen dus op dit moment drie katten hier in huis.
Elke kat heeft een eigen karakter, vreemd dat zie je bij honden toch niet zo goed, vind ik zelf, ik zit nooit alleen, er is altijd wel een kat die even langs moet komen, voor een dutje of voor een knuffel.
Een van de drie met de naam Belle, vind het nodig om de hele dag te jengelen om eten, ze is dan ook al kogelrond maar ze blijft maar zeuren om eten, echt een plofkat is het al. haha.
Bengel is wat eenkennig, het is al veel beter geworden, maar ze gaat niet bij iedereen liggen, ik moet wel zeggen dat Marlies altijd aan de beurt is, en Bengel heeft er een handje van om even je benen te masseren met haar scherpe nageltjes.
Nu jaren nadat we Boris kregen ben ik toch wel een kattenmens geworden, ik hoef geen hond meer, Beau was echt een lieve hond, daar niet om maar ik hou het maar bij katten.

IKKEJANUARI BLOG 2013

Met een diepe zucht kan ik schrijven dat ik super blij ben dat ik mijn januari blog mag en kan schrijven, dat betekent namelijk we doomsday hebben overleefd en dat de wereld niet is vergaan ;-), joeppie!!.

Ten tweede heb ik me met kerst niet zo vol gegeten dat ik ontploft ben, zoals dat afgelopen jaar met de plofkippen gebeurde.
Ik kan nog schrijven omdat ik internet nog kan betalen, dat beteken dus dat ik nog niet failliet ben, en dat is natuurlijk ook fijn.
En zo kan ik nog wel even doorgaan, we kunnen op vele manieren naar het leven kijken, we kunnen de dingen grijs en duister zien, of helder en licht, oke ik heb ook vele momenten in mijn leven gehad die donker waren, maar goed, soms moet je door diepe dalen om de toppen van de heuvels beter te waarderen of te bereiken.
Voordat ik mijn blik weer op dit nieuwe jaar ga richten, toch even een kleine terugblik op mijn afgelopen jaar.
Ik heb natuurlijk weer het een en ander gedaan in en om mijn oude huisje, het hele huis is nu voorzien van prachtige grenen vloeren, de gang en overloop zijn voorzien van een nieuwe kleur en een passend behangetje, en nog veel meer.
Dat heb je met een oud huisje je blijft bezig, in dit nieuwe jaar moet ik de buitenkant aanpakken, er kan hier en daar een flinke lik verf op, kan is niet het goede woord, moet is beter haha.
Vorig jaar heb ik mijn kleine zwarte autootje omgeruild voor een andere, ben ik al flink bezig geweest in mijn tuin, en ook in de tuin word in het nieuwe jaar flink de schop gezet, ik heb weer veel te veel ideeën, zoals gewoonlijk.
Het idee om van mijn siertuin meer een eetbare tuin te maken zal dit jaar zeker worden vervolgd, meer fruit, groenten en kruiden UUT eigen tuin, jammie!!.
Ik was er al mee begonnen, maar we gaan er dus gewoon meer door, afgelopen zomer was het een natte zomer, de druiven waren net rozijnen, hopelijk word het dit jaar een betere zomer.
Jullie lezen het, ik heb weer veel plannen en ideeën en hopelijk kan ik veel doen in dit nieuwe jaar, een paar dingen moeten echt gebeuren.
En voor de rest zie ik wel waar het leven me brengt, wat er op mijn pad komt, we hopen op mooie dingen, en dat ik veel energie heb, want dat zal ik nodig hebben haha, en natuurlijk ook de nodige centjes.
Het was niet echt de zomer voor de motor, ik heb natuurlijk wel veel gereden, maar niet genoeg en dat allemaal door de vele regen, zelfs Marlies heeft geen een keer achterop gezeten.
Ook hoop ik dat de wensen van Marlies en mij zullen gaan uitkomen, en dat we vele dingen samen mogen en kunnen doen, en volop mogen genieten van alle prachtige momenten samen.
En dat mijn lieve kinderen lekker door blijven gaan met de dingen die ze willen en mooi vinden, dat dit jaar ook voor hen een super jaar mag worden, ik gun het jullie zo, XxXxX.

Natuurlijk gun ik ieder mens op deze wereld een super leven, dat 2013 een super jaar mag worden voor de gehele mensheid, een fijn jaar mensen PROOST !!!!

IKKE

 


DECEMBER BLOG 2012

De voorspellingen voor 2013 zijn niet zo goed, de regering moet bezuinigen en wij worden de kinderen die de rekening moeten gaan betalen.
We gaan zware tijden tegenmoed, er is niets wat niet in prijs omhoog gaat op een ding na en dat is het salaris, dat blijft hetzelfde.
Ik heb me voorgenomen om het rustig op me af te laten komen, ik probeer wel oplettend te zijn met mijn centjes, want je kunt ze maar een keer uitgeven.
En voor de rest zien we het wel, ik kan me wel naar gaan zitten maken, maar daar veranderd het niets van.
Een ding begrijp ik echter niet, waarom ze niet in de top beginnen, ze smijten miljoenen over de balk alsof het niets is.
Er is zelf een gemeente die een miljoen heeft betaald om drie woonwagens te verhuizen naar een andere plek.
En dan hebben we nog de zakkenvullers, directeuren van woon cooperaties die salarissen krijgen die echt niet normaal zijn, of bonussen ik heb nog nooit een bonus gehad.
Ik weet zeker dat het jaren en jaren gaat duren voordat er wat zal veranderen, zolang iedereen alleen maar aan zich zelf denkt, komen we er niet.
Het verschil tussen rijk en arm stijgt met de dag, de mensen met geld kunnen hun kinderen naar goede scholen sturen, ze kunnen naar de beste ziekenhuizen en ga zo maar door.
De middenmoot krijgt het al een stuk moeilijker, en dan wil je nog niet eens denken aan de mensen die niets hebben.
De voedselbank kan het niet aanslepen, de schulden van mensen nemen toe.
Ik begrijp wel dat niemand achteruit wil boeren, maar dat gaat echt wel gebeuren, we gaan weer terug naar af.
Waar het allemaal gaat eindigen weet geen mens, een ding is zeker er hangen donkere, zeer donker wolken boven ons.
Maar goed ik probeer nog te genieten van het leven, is het geld op dan hebben we een probleem, de boot is al verkocht en van de roeispanen worden we niet rijk.

Sterkte mensen voor het nieuwe jaar, laat de kop niet hangen, geniet van alle mooie momenten, en van de lieve mensen om je heen, en houd de kop er bij.

Ik wens iedereen alvast een super mooi jaar toe, je moet maar zo denken, alles komt goed.

IKKENOVEMBER BLOG 2012

Mensen die me kennen weten dat ik van multimedia hou, gek ben op computers en alles wat er bij hoort.
Deze maand heb ik mezelf verwent met een iPad 4, en ik kan niets anders schrijven dan dat het echt een super ding is, ding klinkt natuurlijk wel een beetje negatief, maar dat is zeker niet de bedoeling.
Het is onvoorstelbaar wat je er mee kunt doen, nu had ik al een iPhone dus echt nieuw was het gebruik of besturing van de iPad niet, maar het werkt het zelfde, alleen is de iPad sneller, beter en mooier dan mijn iPhone.
Ik heb er al drie E-Books op gelezen, ik heb een lading games, ik kan er films op kijken in HD, muziek luisteren, en natuurlijk zit er facebook, hyves, MSN op, ik kan er mee bellen, TV kijken en nog heeeeel veeeel meer.
Als ik bij Marlies ben kan ik zelfs HD films kijken die ik thuis op mijn Pc heb staan, en dat zonder dat het beeld stottert.
Als ik met Marieke wil bellen doe ik dat tegenwoordig via Facetime, beeldbellen dus, ook reuze handig, Marieke heeft ook een iPad dus dat is dan reuze handig, maar het kan ook met de iPhone, maar dan alleen met de versie 4 en 5.
Dan heb ik natuurlijk nog Siri, mijn Engels sprekende assistente, ik zeg haar wat ze moet doen, en als ik het goed uitspreek dan doet ze alles wat ik haar vraag, ehm bijna alles haha, volgend jaar komt de NL versie voor Siri(hoop ik).
Dus mensen ik heb mijn iPad nu ruim een week, en ik kan niets anders zeggen dan dat het een super ding is, natuurlijk is het heel wat anders dan een Windows Pc, maar heel veel programma's zijn er voor zowel Pc als voor iPad.
Ik ben dus erg blij met mijn Apple's, ben benieuwd wat er nog meer op de markt gaat komen?

IKKE


OKTOBER BLOG 2012

Ik neem me altijd voor om me nergens meer druk over te maken, en ik moet zeggen dat dat meestal prima lukt, ik zie vele dingen anders dan jaren geleden, neem alles meer zoals het komt, en kijk niet meer te ver vooruit.
En dat bevalt me prima, ik pieker nergens over, lig nergens wakker van, kortom ik zit lekker in mijn vel, en dat is wel eens anders geweest.
Natuurlijk is het niet zo dat ik nooit om me heen kijk, en me afvraag waar ze in deze wereld mee bezig zijn, dat doe ik zeker wel, maar ik kan het ook zo naast me neer zetten, en aan de leuke dingen van het leven denken.
En dat alles bevalt me goed, als er een ding is wat ik van het verleden wel geleerd heb, dan is het wel dat alles anders gaat dan je van te voren had bedacht
.
Nee, dingen gaan nooit zoals je hoopt of denkt, en dat is het leven, en misschien is het ook wel goed dat de dingen gaan zoals ze gaan.
Als alles in dit leven echt zou gaan, zoals we dat zelf bedacht hadden dan zag ons leven er heel anders uit denk ik, mijn leven zeer zeker.
Ik heb natuurlijk plannen, wensen en dromen voor de toekomst, die moet je ook hebben, doelen zijn nodig om naar te streven, wensen zijn nodig om voor te leven, en dromen?, tja, daarvan hoop je natuurlijk dat ze uit gaan komen.
Wat komt dat komt zeg ik altijd, en zo is het ook, het zal vast niet altijd gaan zoals je zelf zou willen.


IKKE


SEPTEMBERBLOG 2012

Zoals elke maand begin ik aan mijn blog, en heb ik op dat moment geen idee waarover ik moet schrijven, dus ook nu zie ik wel waar de letters me naartoe brengen.
Het zal vast over de verkiezingen gaan die natuurlijk ook weer voor de deur liggen, ik ga vast schrijven dat alle partijen vele beloften maken en er maar weinig waarmaken als ze eenmaal aan het roer zitten.
Eigenlijk zou dat gestraft of beter gezegt bestraft moeten worden, beloften maken en ze niet nakomen, na vier jaar zou er een beoordeling moeten komen.
Beloften niet nakekomen!!!, oke een dikke straf liegen mag niet, ook niet in de politiek.
Ach we kunnen er ons wel druk over maken, wat hebben wij als burgers nog te vertellen in nederland.
We mogen kiezen, en dat was het dan ook, ik denk dat alle nederlanders, ehm het grootste gros in ieder geval wel tegen de verhoging is van de BTW, maar we kunnen wel tegen zijn, het gebeurt toch.
En zo kan ik hier wel een hele lange lijst maken over de politiek, maar dat ga ik niet doen, ik zou er zeker weten mijn hele dag mee verprutsen, en dan heb ik het ook over mijn goede humeur, en dat ga ik dus niet doen.
Ik maak me als vader en burger van nederland wel zorgen, alles word duurder en duurder, alle lasten stijgen, en de lonen blijven het zelfde, dat kan een normaal doorsnee gezin toch nooit aan.
Langzaam maar zeer zeker komen de mensen in de problemen, en worden ze/we meegetrokken in een negatieve neerwaardse beweging, we boeren achteruit inplaats van vooruit.
De economie komt krakend tot stilstand en rolt dan langzaam maar zeker achteruit, ik ben geen waarzegger, maar als normaal denkend mens voorspel ik in mijn september blog, dat dit niet goed gaat aflopen.
Ik heb geen idee waar we terecht komen, maar als er niet snel wat dingen gaan veranderen in Nederland, dan zie ik het zeer duister in.
Maar we zullen het zien, ik slaap nog prima, zie alles nog steeds rooskleurig in mijn leven, maar wat de overheid betreft zie ik het duister, en als zij het verprutsen dan zijn wij nederlanders allemaal aan de beurt.
De lasten verzwaringen zijn al begonnen, en het einde is daarvan nog niet in zicht, tot er van kale kippen niets meer te plukken valt.
Alle partijen zouden de handen in elkaar moeten steken en gezamelijk de schouders onder Nederland moeten zetten om er weer een gezond en welvarend land van te maken, maar dat zal wel een droom blijven(punt).

 

AUGUSTUS BLOG 2012

Heeft iemand zich wel eens afgevraagd hoe mensen zich vroeger moesten redden zonder al die technische snufjes?.
VOORBEELD: Een paar weken geleden zouden er flinke buien komen, om te voorkomen dat bij ons op het werk het hele terras wegwaait moeten er flink wat stappen ondernomen worden om alles veilig te stellen.
Nu kunnen we tegenwoordig de buien prima volgen met buienradar, iedereen die een beetje mobiele telefoon heeft, heeft ook de app van buienradar.
Deze app is dus reuze handig, zo kan ik nog wel een lading apps opnoemen die ons leven een stuk makkelijker maken.
Ik heb er dan ook een hele lading, ik heb zelfs een boodschappen app van appie hein, erg handig voor als ik weer eens in de winkel sta en niet meer weet wat ik moest halen, er zit zelfs een routeplanner bij die je door de winkel loodst naar het juiste product.
Ik ben overal bereikbaar telefonisch en ook via internet, ik kan spelletjes spelen als ik bijvoorbeeld in een wachtkamer zit, een boek lezen, muziek luisteren internetten en nog heel veel meer.
Met dank aan mijn Iphone, die dan ook overal mee naar toe gaat, maar nu even terug naar mijn vraag...
Heeft iemand zich wel eens afgevraagd hoe mensen zich vroeger moesten redden zonder al die technische snufjes?.
Ik dus wel, ik zat me te bedenken dat bijvoorbeeld mijn opa's erg blij zouden zijn met buienradar, altijd op tijd de oogsten van het land, en gingen ze een keertje met oma een stukje toeren met paard en wagen dan vonden ze altijd de weg terug met TomTom.
Ze konden naar huis bellen, zet de piepers maar vast op de kachel we komen er zo aan, en wisten ze niet wat het probleem was met een zieke koe dan zochten ze dat wel even op met Google.
Tja ik denk dat mijn opa toen hij nog leefde, ineens een iphone in zijn hand gedrukt kreeg met de melding dat dat zijn leven zou vergemakkelijken hij ze zou gaan uitlachen, en dat de Iphone binnen de kortste keren door het raam zou vliegen.
Gelukkig kregen we ook niet ineens al die digitale luxe niet ineens op ons bord, we zijn er langzaam aangewent en dat is maar goed ook.
Ondanks dat het mooi spul is die ons leven een stuk makkelijker maakt, zorgt het er ook wel voor dat we als mens veranderen, we kunnen beter met iemand communiceren via sms dan in realtime.
Zie je een groepje mensen zitten op een terras, dan is een groot deel bezig met zijn of haar telefoon, wat je maar gezellig noemt.

Alles heeft dus zijn voor of nadelen, ik ga ze niet op een weegschaal leggen, ik ben erg blij met al mijn apps.

Toedels IKKE


Juli BLOG 2012


Ik zit hier voor mijn Pc met het voornemen om mijn juli blog te schrijven, en terwijl ik dit schrijf heb ik eigenlijk geen idee waarover ik wil schrijven.
Maar goed een beetje schrijver is net zoals een goede spreker, als ze eenmaal aan het woord zijn dan vloeien de woorden uit de mond of verschijnen de letters van zelf op papier.
Terwijl ik dit zo schrijf vraag ik me af waar ik op dit moment sta in het leven, in mijn leven.
Goede vraag van me zelf waar sta ik op dit moment in mijn leven, een ding is zeker ik sta redelijk goed op mijn voeten, ben zelfstandiger dan menig man, en ik heb vele wensen en dromen.
Vroeger was het zo dat ik mij snel liet beďnvloeden door de dingen in de wereld, als ik dat nu nog zou hebben dan zou ik flink in een dip zitten.
Bedenk mezelf dat het leven soms een harde leerweg kent, ook ik heb de nodige klappen gehad sommige klappen waren niet echt fijn, en vele dingen hebben een flinke impact gehad op mijn innerlijke ikke.
Het heeft me zeker drie jaar gekost om mijn innerlijke ikke na de scheiding weer op de been te helpen, het was een lange weg om mijn blik weer naar voren te kunnen richten, kan ik wel vertellen.
Mijn vertrouwen had een flinke deuk opgelopen, een hele flinke deuk, om na een scheiding alleen te staan met twee kinderen was ook wel zwaar, ik zat zelf nog in een diep dal, maar dat wil je niet van je kinderen, die wil je niet in een dal hebben.
Durf nu dan ook wel te schrijven dat het ontzettend zwaar was, en dat ik het er erg moeilijk mee had, ik stond stil en de wereld raasde door, zo zag ik het.
Gelukkig hebben alle duistere kanten van het leven ook prachtige kanten, ieder nadeel heeft zijn voordeel en achter de wolken schijnt de zon, na regen komt zonneschijn en zo zijn er nog meer.
En zo is het ook, na regen kwam de zonneschijn, na de donkere dagen van zwart en grijs werd het langzaam weer licht in mijn hoofd, hart en in mijn leven, het duurde dan wel een paar jaar maar dan heb je ook wat
J.
Nu ziet het leven er heel anders uit kan ik schrijven, mijn kinderen die me zeer dierbaar zijn, zijn lekker bezig met hun leven, we hebben een goede band, wat we meegemaakt hebben heeft ons zeker sterker  gemaakt.
Ik ben helder in hoofd en hart, heb wel eens gezegd dat we veel eerder hadden moeten scheiden, het is gegaan zoals het is gegaan, ik  ben er erg zelfstandig van geworden, koester geen wrok voor wie dan ook.
Ze zeggen wel eens een scheiding kent geen winnaars of verliezers, als ik het van mijn kant bekijk ben ik als allergrootste winnaar uit de bus gekomen.
Ten eerste zijn mijn kinderen bij mij gebleven, mag er niet aan denken hoe het geweest zou zijn als ik mijn kinderen niet meer had kunnen of mogen zien.
Mocht mijn huisje houden, en ik ben er sterker, zelfstandiger en wijzer van geworden, en als klap op de vuurpijl ben ik mezelf weer tegen gekomen, of beter gezegd ik heb mijn eigen ikke zoals hij vroeger was weer terug gevonden.
Nu heb ik een super mooie, lieve en zorgzame vriendin, we hebben vele plannen en dromen, de kinderen zijn gelukkig, en gaan lekker hun eigen weg.
En wat de toekomst brengt, tja dat zien we wel als het zo ver is, ik lig er niet meer wakker van, ik lig eigenlijk nergens meer wakker van, ik heb geen zorgen en ik red me prima doe lekker mijn eigen dingen, en wat wil een gelukkig mens nog meer?

Scheiden is lijden, maar geloof me het kan ook bevrijden.

IKKE 

Juni BLOG 2012

En dan is het Juni de zomermaand van het jaar, echt zomers vind ik het niet, qua weer misschien wel maar als je om je heen kijkt en vooral naar de slechte economie met de bijbehorende bezuinigingen die ons boven het hoofd hangen.
Dan zitten we nog met de stijgende kosten van boodschappen, benzine, gas, licht, water, huisarts, tandarts en ga zo nog maar even door.
De regering speelt met ons alsof we marionetten poppen zijn, ze praten over miljarden zoals ik over 100 euro’s praat, stop maar een lading miljarden in een steunfonds, en NL  staat ook nog eens gerant voor nog eens 40 miljard.
Als ik geld uitgeef, en ik zou aan mijn grens komen, dan zegt de bank sorry u krijgt niets meer, je zou nog kunnen lenen, maar ook daar zal vast een max aan zitten.
Ik vraag me dan ook af hoe een regering zoveel geld uit kan en mag geven, en zijn ik weet niet hoeveel bedrijven die dikke schulden hebben en gewoon door kunnen draaien, tot ze failliet gaan en dan zijn hun schulden in rook opgegaan, toch zal er iemand die rekeningen moeten betalen.
Nu ben ik misschien niet zo goed in rekenen, maar een ding is wel zeker, wij… de gewone man,  zijn het die de rekening kunnen betalen.
En we hebben er geen kloten over te vertellen, mijn vader zegt altijd de hoge heren maken de dienst uit in Nederland, en zo is het ook wel, hoewel ik me afvraag of Nederland nog baas is over eigen land het lijkt er meer op dat Brussel hier de dienst uit maakt.
Ik voorspel dat het niet goed af gaat lopen, dit kan niet eeuwig zo door gaan, de bom gaat barsten en dan valt de hele eurozone uit elkaar.
Ik denk…. nee ik voorspel dat Nederland en Duitsland met misschien nog een of twee landen de koppen bij elkaar gaan steken en met een klein groepje door zullen gaan, maar wel  met een andere euro.
Mijn zomerse gevoel zou bijna na zo’n blogje weg ebben, maar ik laat me niet gek maken, ik wacht wel af wat er gaat komen, ik heb er toch geen kloten over te vertellen.

Toedels IKKE

 

Mei BLOG 2012

IK had me voorgenomen om op mijn site zo min mogelijk negatief te zijn, ik zit lekker in mijn velletje dus dan is er geen rede om negatief te zijn.
Maar goed als ik om me heen kijk in deze wereld dan word ik er toch wel een beetje droevig van.
De regering praat over miljarden zoals ik over 100 euro praat, er is en word me een geld over de balk gesmeten, en wij hardwerkende mensen krijgen de rekening gepresenteerd.
Alles word duurder en duurder en dat gaan we zeker voelen in onze knip, er blijft steeds minder over om leuke dingen mee te doen, en dat is erg jammer.
En dan heb ik het nog niet eens over de mensen die vet in de problemen zitten of nog gaan komen.
Ik heb gelukkig nog niets te klagen, merk wel dat ik steeds minder over hou, maar ik red me nog, gelukkig maar.
En als ik naar het terras keek op koninginnedag dan hebben mensen het nog niet zo slecht, overvolle terassen in Nederland, maar toch je kunt je euro's maar één keer uitgeven, en dan zijn ze weg snik hahaha.
Lieve mensen geniet volop in deze wereld, maaaaaarrrrr hou de kop erbij!!!

IKKE

April BLOG 2012

DE DAUWDRUPPEL EN DE ZEVEN KLEUREN.

Een oosterse oude leermeester ging eens met zeven leerlingen,
Terwijl de dauw nog over het land lag, een ochtendwandeling maken.
Na enige tijd brak de zon door en de dauwdruppels schitterden dat het een lust was.
Bij een grote dauwdruppel liet de oude meester halt houden.
Hij schaarde zijn leerlingen zo om de dauwdruppel dat de zon erop bleef schijnen
en vroeg toen welke kleur de druppel had.
"Rood" zei de eerste.
"Oranje" zei de tweede.
"Geel" zei de derde.
De vierde zei: "Groen".
De vijfde zei: "Blauw".
De zesde zei: "Indigo".
En de zevende zei: "Violet".
Ze stonden verbaasd over de verschillen en omdat ze allen zeker waren van hun gelijk,
ontstond er bijna ruzie.
Toen liet de oude meester ze enige keer keren van plaats wisselen en
heel langzaam drong het tot hen door dat ze ondanks de verschillen van
hun waarnemingen toch allemaal de waarheid hadden gesproken.
Nadat er zo enige tijd verstreken was liet de oude meester ze hun oorspronkelijke
plaatst weer innemen.
Maar omdat de zon niet meer op de zelfde plaats stond kaatsten er nu weer andere
Kleuren terug van de dauwdruppel.
En de grote meester sprak: "Hoe u de waarheid ziet", Hangt af van de plaats en de tijd die u in het leven in neemt U zag zoeven een deel van het licht en zag dat aan voor de volle waarheid.
Laat uw medemensen in volle vrijheid hun eigen weg bewandelen.
U heeft alle waarheden nodig, want allen tezamen, vormen ze het werkelijke spectrum van het licht als geheel, de volle waarheid.
Tot gij zelf een van de groten bent geworden en de zeven kleuren in één kan waarnemen, zal iedereen afhankelijk van zijn situatie, een ander standpunt innemen en de waarheid op een andere manier zien.
Wees daarom niet alleen maar tolerant, want dat dal is slechts het dulden van andermans mening, maar wees zelfs blij dat er andere meningen zijn.
Zolang gij zelf nog niet het volle licht kunt zien, hebt gij uw medemens als medeleerling nodig om de volle waarheid te leren kennen.

Bron: Internet 2012

Toedels IKKE


Maart BLOG 2012

Langzaam maar zeker laten we de winter achter ons, je merkt het om je heen dat mensen langzaam maar zeker de kriebels krijgen, tuincentrums doen goede zaken.
Ook ik heb weer zin aan of in het voorjaar, lekker in de tuin prutsen, genieten van de natuur, alles weer een beurtje geven, kortom lekker bezig zijn buiten.
Ben al een paar weken bezig in de tuin moet ik bekennen, wilde er dit jaar eens op tijd bij zijn, ik heb nog een lading achterstallig werk liggen in de tuin, moet bekennen dat ik er de laatste paar jaar ook niet echt zin in had.
Maar nu is het anders, ik heb er zin in, samen met Marlies en kids, lekker genieten van een hapje en een drankje, in de tuin.
De mensen die me kennen weten dat ik gek ben op water in de tuin, en dan bedoel ik niet de hele dag regen, maar dan meer op water in de vorm van een vijver, ik heb twee vijvers.
Vorige week heb ik de grootste vijver aangepakt, en de kleinere vijver is de komende tijd aan de beurt.
Als je dat een beetje vroeg in het seizoen doet dan kan alles weer mooi aangroeien voordat de zomer losbarst.
Ik wil boven mijn zitje het dak waterdicht maken, zodat we niet weg hoeven te rennen als er een buitje valt, ook nieuwe beplanting staat op mijn lijst, meer kruiden en fruit in de tuin.
Lekker volop genieten van wat de tuin je brengt.
Ik las vorige week een paar voorspellingen over het weer, er zal een voorjaar komen met temperaturen tot 30 graden, en de zomer zou erg warm worden met record uitschieters.
Het blijven natuurlijk voorspellingen, kan er maar een ding over schrijven en dat is dat we het wel zullen zien, of voelen als het zover is haha.

Toedels IKKE

 

Februari BLOG 2012

Overal om ons heen hoor je het word recessie, dat het slecht gaat met economie, dat we moeten inleveren, dat we er op achteruit gaan, en ik weet niet wat allemaal nog meer.
Je zou van alle berichten in de media, en de negatieve verhalen om je heen bijna zelf in een recessie komen.
Ach wij arme mensen, melkkoeien van het land, nog even dan zijn we leeg dan valt er niets meer te melken, dan beginnen ze te snijden, en snijden is leiden.
Ik heb me voorgenomen om me niet door al het negatieve om ons heen te laten beinvloeden, wat komt dat komt en dan zien we het wel weer als het zover is.
Ik heb nog vele wensen en dromen, en daar hou ik me aan vast, en kan iets niet vandaag dan maar morgen of overmorgen.
Er word verteld dat mensen hun geld vasthouden, en tja dan gaat de motor van de economie langzaam maar zeker stil staan.
Mensen houden hun geld vast, ik vraag me soms wel af welk geld?, de meeste mensen die ik ken, moeten nu al ploeteren om elke maand rond te komen.
Ik zelf ben blij dat ik elke maand netjes aan mijn verplichtingen kan voldoen, ach als man alleen is het geen vetpot, maar je moet het doen met wat je hebt.
Positief blijven denken is belangrijk, als je dat niet doet ga je ten onder, na regen komt zonneschijn zeggen ze toch altijd.
Ik weet uit ervaring dat doemdenken en in een dip zitten niet bevorderlijk zijn voor een prettig leven, en ik heb me dan ook een tijd geleden voorgenomen om dat maar niet meer te doen.
Je kunt er toch niets aan veranderen, de grote heren (zoals mijn vader het uitdrukt) bepalen de regels, en wij moeten ze maar naleven
Naleveren,  inleveren, bezuinigen, recessie, failliet, lasten en nog veel meer woorden zullen we regelmatig tegenkomen in 2012.
Mijn woorden zijn, kop er bijhouden, verstandig zijn, positief denken, genieten, leven en rustig blijven, en wat komt dat komt, na regen komt zonneschijn en zo moet je maar denken.

Toedels IKKE 

 

Januari BLOG 2012


Jaren geleden hebben mijn ex en ik het huisje gekocht waarin ik nu nog steeds woon.
Het was een oud huisje, twee onder een kap, er had een oude man in gewoond die rookte als een ketter, je kon het kruis die ooit aan de muur had gehangen als het ware nog zien hangen.
Het was een huisje die qua tijd stil had gestaan, geen isolatie, geen dubbel glas, en met veel achterstandig onderhoud.
Het huis werd verwarmd doormiddel van een gaskachel, en in de tuin stonden zoveel bomen dat je de zon niet eens kon zien, een paradijs voor padden, de hele tuin zat er vol mee.
Kortom een huis waarin een klusser zich de komende jaren wel zou kunnen uit leven.
Ik heb het klussen van huis uit meegekregen, mijn ouders waren ook altijd wel ergens aan het klussen was het niet thuis dan was het wel bij een ander.
Ik was en ben nog steeds van mening dat je door gewoon aan te pakken best wel veel kunt, en kun je iets niet dan kun je het wel leren, of iemand vinden die je kan helpen.
Ik weet niet precies hoe lang ik hier al woon maar zo'n 20 jaar toch zeker wel.
In al die jaren is er door mij heel wat afgeklust, als ik de twee huisjes zou vergelijken, die van toen en het huidige huisje dan zou je kunnen zien dat er best wel een vracht werk is verzet, niet dat ik de hele dagen aan het klussen ben, nee zker niet, dat is niet te betalen, als ik zwom in het geld dan zag mijn huisje er vast anders uit dan nu.
Ik ben nog steeds aan het klussen, ik heb in heel het huis nu grenen vloeren, met onder alle vloeren twee lagen isolatie.
Ik ben nu volop bezig met de gang en overloop, er is een nieuwe vloer gelegd, en ik had het een zolder boven een kleine slaapkamer gemaakt, nu ben ik aan het schilderen, aanstaande woensdag krijg ik het behang.
En ik heb een start gemaakt met de zolder boven de keuken, ook daar komt een grenen vloer te liggen.
Ik heb van mijn werkgever een grenen winkelvlloer gekocht, ruim een jaar geleden al weer.
Ik heb deze vloer nu op de beneden verdieping en op de boven verdieping liggen, na het schuren en schoonmaken kwam er een prachtige vloer te voorschijn.
Ik heb nog genoeg planken over om het hele huis nog een keer tevoorzien van een nieuwe vloer, haha, maar dat gaat te ver, dus heb ik besloten de vloer boven de keuken te voorzien van een nieuwe vloer.
Niet dat iemand dat komt te zien, maar nu kan ik mooi tussen de beide vloeren een dikke isolatie laag leggen, eerst een laag folie, dan twee lagen isolatie platen.
De warmte zal dan beter in de keuken blijven hangen, tenminste daar ga ik van uit, daarna is de zolder boven de wc aan de beurt en dan de badkamer.
In een oud huis ben je nooit uitgeklust, ik heb geen hekel aan klussen, als je het materiaal hebt en de tijd, dan is klussen heerlijk.
Een ding is zeker, ik voel me thuis in mijn oude huisje, en hij word steeds mooier, en dat geeft een goed gevoel in deze duistere tijden.

Toedels IKKEDECEMBER BLOG 2011


Ik vind december altijd een maand met twee gezichten, de eerste look is wel dat van gezelligheid, heerlijk bij de kachel, buiten wit, koud en guur, binnen warm en knus.
Het is de maand waarin Sinterklaas, Kerst en Oudejaarsdag vallen, leuke dagen voor mensen die lekker vrij zijn, horeca mensen moeten op deze dagen werken.
Nu ga ik hier niet klagen dat ik met kerst moet werken, maar toch wil ik wel benadrukken dat de maand december niet voor iedereen gelijk is.
Ik kan me niet herinneren hoe het is om met Kerst thuis te zijn en dit te vieren samen met mijn dierbaren, ieder horeca bedrijf zou verplicht moeten worden om een van de beide Kerstdagen dicht te zijn.
December ik las dat Nederlanders gemiddeld 450 euro uitgeven, dit voor de Kersversiering en de pakjes onder de boom, ach zo slecht hebben we het nog niet zo te lezen, of we doen alsof we het niet slecht hebben.
En moeten we de eerste maanden van het nieuwe jaar de handen op de knip houden.
Ik kan heel kort zijn, dit jaar is er geen Kersversiering en dus ook geen Kerstfeest in huize Horck, Marieke viert Kerst in haar eigen huisje, Nick zit in Peru en viert daar Kerst, en  Marlies en ik moeten beide werken met Kerst.
De katten houden echter wel van Kerst, leuk al die bling bling, en leuke ballen om mee te spelen, helaas voor ze haha nee dit jaar geen Kerstversiering.
Ik bespaar er wel 450 euro mee haha echt niet!!, zoveel geef ik nooit uit met Kerst, ben wel goed maar niet gek.
Toch is December vind ik zelf een heerlijke maand, een gezellige maand, een warme maand en een vrolijke maand, maar dat is voor iedereen anders, toch??.
Nu Nick in Peru zit, en Marieke ook uit huis is zal alles om me heen wel een beetje stiller zijn, ik ga me zeker niet vervelen ik heb een hele lange doe lijst hahahaha, mega lang.
Lieve mensen ik wens jullie vanaf hier een super mooie maand December toe, geniet van alle mooie momenten, koester uw dierbaren, eet en drink met mate, en maak vooral geen ruzie.

Toedels IKKE

NOVEMBER BLOG 2011

Op dit moment draait de hele wereld om geld, crises hier en crises daar, Griekenland staat op het punt om failliet te gaan, en Europa wil er miljarden euro’s in gaan pompen, of beter gezegt daar zijn ze al mee bezig.

Het gaat alleen maar over geld, en over bezuinigingen, langzaam maar zeker komt mij dat de oren wel uit.
De overheid smijt met onze centen, we kunnen het geen centjes meer noemen hij zijn keiharde euros.
En wat kunnen we er aan doen?, helemaal niets, noppes nada.

Wij Nederlanders moeten dus bezuinigen, gewoon omdat alles duurder word, of ze daar zelf mee bezig zijn, ze verdienen zelf top salarisen, voor hun maakt het niet uit of het leven duurder word.
Kijk eens om je heen de overheid en ook de gemeenten kunnen er wat van, elke gemeente heeft wel een gemeentehuis.
Als ik Borculo als voorbeeld neem daar zijn ze een gemeentehuis aan het bouwen en verbouwen.

Miljoenen euro’s gaat dat kosten, en dat alleen maar om die luie ambtenaren een mooier uitzicht te geven,
zodat het naar buiten kijken niet gaat vervelen, en er komen bureau stoelen waarop je niet moe word.

Moe, is dat een werkwoord??, pff daar word je al moe van, alsof ambtenaren uberhaubt al moe worden.
Er was laatst iemand die aan me vroeg waarom ambtenaren altijd een stropdas voor hadden, ik had natuurlijk geen idee.
Nou die stoppen ze tussen de bureau lade, als ze dan in slaap vallen, dan vallen ze tenminste niet achterover.
Hij vertelde ook dat ambtenaren zeer gewild waren als echtgenoot, als ze namelijk thuis komen zijn ze helemaal uitgerust, en hebben ze de krant al gelezen.
Een ding is voor mij wel zeker, ambtenaren kosten klauwen vol met geld, en ze brengen in mijn ogen geen ene bal op, er moet gewoon geld bij.
Omdat ze zich zo vervelen op het werk, hebben ze het volgende bedacht.

Ze gaan met hun allen in een grote kring zitten, en gaan dan breinstormen!, dan komen er vast wel prachtige ideeen op tafel, ideeen die de burger in de meeste gevallen weer veel geld gaan kosten.
Ideeen die in de meeste gevallen ook nog echt nutteloos zijn, maar tja je moet toch wat doen met de tijd die je daar zit.

Koffie komt je ook wel een keer de oren uit, de krant die tegenwoordig ook al niet zo dik is, is ook zo gelezen, en tweeten,  msnnen, doe je gewoon tussen het koffie drinken en krantlezen door.
Ach ze klagen niet als amtenaar, ze hebben een goed salaris, en hebben nuttige vriendjes op elke afdeling,
die bij het aanvragen van bijvoorbeeld een vergunning heel erg nuttig kunnen zijn.
Ze krijgen gratis koffie, mogen rondtoeren in de bedrijfsauto voor de broodnodige frisse lucht,
 
dus wat willen ze nog meer.
En als ze dan na een aanwezig zijn weekje , weer met een voldaan en uitgerust gevoel naar huis gaan, dan beginnen ze pas te werken.
En maken ze zich moe met bijvoorbeeld, tennis, golf en andere zaken, om vervolgens in de week die volgt weer lekker uit te rusten in hun nieuwe gemeentehuis, en dat op kosten van onze centjes.
En wie word weer het kind van de rekening, tja jij en ik.


Henk Horck