All for Joomla All for Webmasters

Recept Pulled Pork-Sous Vide

Onderstaand recept zag ik op YouTube en dacht bij mezelf dat ga ik namaken.

Filmpje Sous Vide Pulled Pork

25-07-2018
Vandaag een Varkens Procureur gekocht die we bij aankomst met gele mosterd hebben ingesmeerd.

En met een de hier onder staande rub gekruid.

  • 1/2 cup brown sugar
  • 1/4 cup paprika
  • 1 tablespoon black pepper
  • 1 tablespoon salt
  • 1 tablespoon chili powder
  • 1 tablespoon garlic powder
  • 1 tablespoon onion powder
  • 1 teaspoon cayenne

Daarna drie uur op de Smoker en roken met Apple Wood.
Na drie uur heb ik het vlees even een uurtje laten rusten en iets laten afkoelen omdat de procureur na het roken word gevacumeerd.
Na het vacumeren met een dubbele vacuüm zak(voor de zekerheid) de procureur in de Sous Vide Cooker gelegd en daar blijft hij 60 uur op 60 graden Celsius liggen.

Wordt vervolgd.

27-07-2018
So far son good de  procureur ligt nu 63,5 uur in de Sous Vide cooker en moet dus nog 36,5 uur en dan zitten de 60 uur erop, vandaag komt de brander binnen en dan kunnen we hem morgen branden.
Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat en of het deze lange kook periode waard is, morgen weten we meer.

28-08-2018
De Procureur is uit de zak gehaald en is super maar niet weg te zuigen zoals op het filmpje was te zien nadat ik het filmpje weer gekeken heb blijkt dat ik de temperatuur bijna 3 graden te laag heb in ingesteld nu lijkt dat weinig maar in de wereld van Sous Vide koken is elke graad belangrijk
Voor de rest is de Pulled Pork prima gelukt en lekker maar niet niet weg te zuigen zoals wel op het filmpje het geval was.
Nu heb ik het filmpje nog een keer bekeken en het blijkt dat ik 3 graden leger heb verwarmd dan moest, nu denk ik dat bij 60 uur Sous Vide 3 graden best wel veel uitmaakt dus dat het niet te zuigen is zoals op het filmpje zou ik daar aan kunnen linken en nog een ding is dat de temperatuur voeler op de bodem zit en het vlees er boven op lag ook dit zal invloed hebben gehad.
Ik heb nu speciale roosters die op de bodem komen te liggen zodat de voeler ten alle tijden contact maakt met het water en niet dor een vacuum verpakt stuk vlees.

En zo leer je gaande weg steeds bij en soms zijn het de kleinste dingen die het proces toch anders doen verlopen dan je zou willen of verwacht had.

Wat de cooker betreft moet ik zeggen dat hij het prima deed en dat het verdampen van het water echt tot een minimum beperkt blijft.

IKKE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *