All for Joomla All for Webmasters

Moestuin Dagboek

NIEUWE BERICHTEN STAAN ONDERAAN

29-03-2018
Vandaag de moestuin opgeruimd en de kas klaar gemaakt voor dit seizoen ben een beetje laat maar goed dat mag de pret niet drukken.
Ik heb twaalf pootaardappeltjes gekocht drie soorten en gepoot,
Frieslander:
Geelschillige aardappel, zeer vroeg afrijpend. Lang-ovaal van vorm. Vrij stevig kooktype. Frieslander is wel iets phythophtora gevoelig, maar door de vroege afrijping zal de aantasting in vele gevallen meevallen.

Ottena:
Geelschillige aardappel, middelvroeg afrijpend. Langovaal van vorm. Vrij middelmatig kooktype en redelijk bestand tegen phythophtora, zeker in de knol.

Sante:
Geelschillige aardappel, middelvroeg tot laat afrijpend. Ovaal van vorm. Middelmatig kooktype en matig vatbaar voor phythophtora. Geeft grove aardappelen.

Ben benieuwd we moeten nog even geduld hebben.

11-04-2018
Vandaag diverse zaden gezaaid zoals Basilicum, Dille, Stokslabonen, Peulen, Gele Courgette
Ook nog vier aardappels Gloria in een grote specie kuip gedrukt en die ik dan later weer ga ophogen met zand zodat de aardappel opbrengst groter word.
Morgen gaat de spinazie en de raapstelen de grond in en plaats ik de rekken voor de peulen.
Ook de pomp voor het grondwater moet ik weer aansluiten kortom genoeg te doen.
Ik weet dat ik een beetje laat ben met het zaaien van spinazie maar goed het is niet anders.

12-04-2018
Paksoi, spinazie en groene Courgette ook gezaaid en bezig de moestuin op te ruimen en weer wat orde te brengen in de tuin.

15-04-2018
De moestuin is opgeruimd en ingezaaid, vier soorten aardappels vier van elk heb ik in de grond gedrukt, de spinazie en de raapstelen zitten in de volle grond en in de kas zitten de zaden ook in de grond die dan later weer naar buiten verhuizen.
Ik wil dit jaar ook verse aardbeien uit de tuin zonder dat de slakken ze opeten dus daar zoek ik ook nog iets voor en ook dat komt goed.
Nu is het wachten tot we kunnen oogsten en tussendoor hebben ze alleen een beetje liefde en verzorging nodig.

18-04-2018
Het is zeer groeizaam weer de aardappels komen langzaam boven de grond en veel van de zaadjes die ik gezaaid heb steken hun kopjes ook boven de grond dus het gaat goed!

22-04-2018
Het lijkt wel of de natuur een inhaal slag maakt alles schiet echt uit de grond zo is het land nog zwart en zo is het groen nu maar afwachten tot we kunnen oogsten.

03-05-2018
Gisteren de paksoi gespeend dus een plantje in een potje gezet en de peulen staan in de volle grond.
De spinazie en de Raapstelen groeien goed en binnenkort kunnen we er van eten heerlijk zo uit je eigen tuin onbespoten en lekker vers.
De aardappels in de grote specie kuip komen elke keer boven de grond en dan gooi ik er weer wat aarde op en zo zouden er veel meer aardappels aan moeten komen.
Heb er nu al zin in heerlijk midden in de zomer verse aardappels uit eigen tuin m et verse bieslook en noem maar op.

14-05-2018
Gisteren de eerste sla uit de kas gehad en dat is heerlijk zo uit de tuin via de keuken op je bord heerlijk krokant vers en onbespoten mmmmm
Alles groeit goed en de raapstelen zijn bijna klaar om geoogst te worden lekker in een stamppotje of gestoofd heerlijk!

25-05-2018
We hebben de eerste spinazie ook gegeten en dat is super lekker ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat eten uit eigen tuin het allerlekkerste en ook nog eens super gezond is!

15-06-2018
We hebben al een paar keer gegeten van eigen teelt uit de moestuin, moet wel zeggen dat dor tijd gebrek en zin we dit jaar niet zo druk zijn met de moestuin wat jammer is maar goed een moestuin is mooi en leuk maar je moet er wel tijd in stoppen anders komt het niet goed!

07-07-2018
Nog een dag of zeven en dan hebben we ongeveer een maand lang geen regen gehad, de natuur schreeuwt om water, onze moestuin zier er ook een stuk minder uit ik probeer regelmatig te sproeien,
We hebben al een paar keer gegeten van wat we geoogst hebben de vroege aardappels kunnen denk ik ook wel gegeten worden aanstaande week maar eens de greep in de tuin zetten en dan zullen we het zien.
In de kas is het veel te heet het is meer een oven dan een broeikast en daar is echt niet tegen te sproeien maar goed langzaam maar zeker word de moestuin leger en leger de peulen zijn  op en opgeruimd de bonen zijn dit jaar niet wat geworden en voor de rest hebben we alleen nog wat kruiden, courgette’s en aardappels.
Nee kort gezegd was het geen fijn moestuin jaar en eerlijk is eerlijk ik heb er veel te weinig tijd ingestoken en dat zie je zeker terug in de opbrengst.

Word Vervolgd

IKKE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *