All for Joomla All for Webmasters

Moestuin Dagboek

29-03-2018
Vandaag de moestuin opgeruimd en de kas klaar gemaakt voor dit seizoen ben een beetje laat maar goed dat mag de pret niet drukken.
Ik heb twaalf pootaardappeltjes gekocht drie soorten en gepoot,
Frieslander:
Geelschillige aardappel, zeer vroeg afrijpend. Lang-ovaal van vorm. Vrij stevig kooktype. Frieslander is wel iets phythophtora gevoelig, maar door de vroege afrijping zal de aantasting in vele gevallen meevallen.

Ottena:
Geelschillige aardappel, middelvroeg afrijpend. Langovaal van vorm. Vrij middelmatig kooktype en redelijk bestand tegen phythophtora, zeker in de knol.

Sante:
Geelschillige aardappel, middelvroeg tot laat afrijpend. Ovaal van vorm. Middelmatig kooktype en matig vatbaar voor phythophtora. Geeft grove aardappelen.

Ben benieuwd we moeten nog even geduld hebben.

11-04-2018
Vandaag diverse zaden gezaaid zoals Basilicum, Dille, Stokslabonen, Peulen, Gele Courgette
Ook nog vier aardappels Gloria in een grote specie kuip gedrukt en die ik dan later weer ga ophogen met zand zodat de aardappel opbrengst groter word.
Morgen gaat de spinazie en de raapstelen de grond in en plaats ik de rekken voor de peulen.
Ook de pomp voor het grondwater moet ik weer aansluiten kortom genoeg te doen.
Ik weet dat ik een beetje laat ben met het zaaien van spinazie maar goed het is niet anders.

12-04-2018
Paksoi, spinazie en groene Courgette ook gezaaid en bezig de moestuin op te ruimen en weer wat orde te brengen in de tuin.

15-04-2018
De moestuin is opgeruimd en ingezaaid, vier soorten aardappels vier van elk heb ik in de grond gedrukt, de spinazie en de raapstelen zitten in de volle grond en in de kas zitten de zaden ook in de grond die dan later weer naar buiten verhuizen.
Ik wil dit jaar ook verse aardbeien uit de tuin zonder dat de slakken ze opeten dus daar zoek ik ook nog iets voor en ook dat komt goed.
Nu is het wachten tot we kunnen oogsten en tussendoor hebben ze alleen een beetje liefde en verzorging nodig.

18-04-2018
Het is zeer groeizaam weer de aardappels komen langzaam boven de grond en veel van de zaadjes die ik gezaaid heb steken hun kopjes ook boven de grond dus het gaat goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *