All for Joomla All for Webmasters

Voorjaar Kriebels

Langzaam maar zeker begint het voorjaar te worden de temperaturen stijgen de vogels beginnen weer te fluiten en zijn weer lekker druk de kikkers zijn ontwaakt en zijn druk in de vijver kortom het word voorjaar.
En als het voorjaar word dan komen de kriebels de tuinkriebels, verplanten poten, opruimen en noem maar op.
In dit item lekkers UUT eigen tuin schrijf ik over ons kleine moestuintje niet echt groot maar toch leuk om te hebben een paar jaar geleden heb ik er een kleine kas in gezet en daar kan ik mooi in voor kweken.
Ook dit jaar ga ik dat weer doen heerlijke groente verbouwen, overal her en der in de tuin staan kruiden en fruitstruikjes.
En dat ga ik steeds verder uitbreiden ik ben gek op een eetbare tuin in ons geval is het een siertuin in combinatie met kruiden, groenten en fruit.
Het vreemde is dat ik daar jaren geleden al mee begonnen ben en dat is meer dan tien jaar en nu is de eetbare tuin helemaal hot.
Doordat ik druk ben met van alles en nog wat, vooral met het verbouwen van de nieuwe badkamer en het renoveren van de oude badkamer naar een washok heb ik nog geen tijd gehad voor de tuin.
Maar daar gaat zeker dit jaar de bezem door en de moestuin waar het hier over gaat moet opgeruimd worden en omgespit de kas wil ik verplaatsen meer naar de zon nu staat hij een beetje in de schaduw en dat is niet zo handig voor een kas dus die ga ik verplaatsen tenminste dat is het doel.
En dan moet de kas even worden schoongemaakt en ingericht dan kunnen de eerste zaden weer in de grond.
Ik zit ook op diverse forums een ervan gaat over de moestuin als je ziet wat velen al in de grond hebben zitten dan loop ik een heel eind achter kan ik hier schrijven.
Maar goed de komende weken maar wat tijd vrij maken en dan kan er weer gezaaid worden en ik zal er over schrijven tenminste dat is het plan
Zelf groente, fruit en kruiden in je eigen tuin verbouwen is niet alleen maar leuk maar ook super gezond en veel lekkerder dan uit een supermarkt en je weet dat het niet gespoten is.
Nu hebben we een piep klein moestuintje maar elk jaar kunnen we er wel en paar keer van eten, sla, boontjes, peultjes en meer heerlijk plukken schoonmaken en bereiden en dan heerlijk smikkelen.
In moestuin dagboek kun je lezen wat we poten, zaaien en hoe het dan verder gaat.

IKKE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *